תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, לא הבנתי את סדר העדיפויות של האופרטורים הנ"ל ומה קורה במצב בו האופרנדים הם מספרים כלשהם? לדוג' איך מתבצע החישוב בביטוי הבא: x= 2 OR 3 AND 5 תודה. אה, ודרך אגב, אני פתוח להצעות על מדריכים או ספרים שיודעים להסביר על VBSCRIPT אבל רק ב-WSH, אני לא מתכנן לבנות אתרים.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בסך הכל רציתי להוסיף עמודה לטבלה ! להלן הקוד: <?php$con=mysqli_connect("localhost","root","root4qpines","tigbur");// Check connectionif (mysqli_connect_errno()) { echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error(); } else { echo "Connecting to server Localhost succeeded !!! ";}// Add column $sql="ALTER TABLE june2013 ADD time_interval (DECIMAL(5,2))";if (mysqli_query($con,$sql)) { echo "Column added successfully"; }else { echo "Error creating database: " . mysqli_error($con); } mysqli_close($con); ?> המשימה לא צלחה בידי וקיבלתי הודעת שגיאה בזו הלשון: מישהו יואיל בבקשה לחלץ אותי מזה? תודה !
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כתבתי קוד שאמור להריץ תוכנה כלשהי במחשב (QHOCR, זהו שם התוכנה) הקוד אמור לפתוח את התוכנה, לגשת אל ה open שלה, להעלות מסמך אותו התוכנה תבדוק, ואז לשמור את תוצאת הבדיקה, ולסגור את התוכנה. (בגדול - זוהי תוכנה לזיהוי תווים בתמונה או בדף סרוק, שמחזירה כפלט דף טקסט עם התווים שזיהתה) מה שהקוד כרגע מבצע הוא לפתוח את התוכנה, וזה הכל. יש לי 2 בעיות עיקריות. 1. ניסיתי להגדיר Timer שימתין 10 שניות אחרי הרצת התוכנה (Process.start), ורק אז יחפש את החלון של התוכנה (FindWindow). במקרה והוא לא מוצא את חלון התוכנה, יופיע MessageBox עם ההודעה - "QHOCR is not running". והבעיה היא: הקוד אמנם מריץ את התוכנה אבל מיד אחרי שהתוכנה נפתחת מופיע בכל זאת ה - MessageBox עם ההודעה - "QH…
-
- 2 תגובות
- 843 צפיות
-
-
-
מדוע רוב מתכנתי האתרים משתמשים ב- PHP (לדוגמה HWzone) ולא ב- ASP? האם יש סיבות רבות או נוחות שימוש?
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
כחלק מעבודתי, אני צריך לעבוד עם DOMAINים, לא חשוב למה... בכל מקרה, הכנו איזה סקריפט שעובד על URL בצורה מסויימת כחלק מהסקריפט, המשתמש צריך לבחור אם הDOMAIN הוא מסוג DOMAIN.XXX (כמו CNN.COM למשל), או כמו DOMAIN.XX.XX (כמו HWZONE.CO.IL למשל) וגם שיידע לזהות כתובות שמתחילות בIP באופן אוטומטי. ניסינו לחשוב על דרך שהקריפט יידע לזהות לבד את הצורה שהDOMAIN רשום בתוך הURL, אבל לא הצלחנו לחשוב על שיטה. אפשר לעשות את זה ע"י רשימה עם TLDS נפוצים, אבל זה די מפגר, כי יש המון המון TLDS וזה יהיה מאוד מסורבל. אני יודע שתוכנות כמו SMART WHOIS וVISUAL TRACE יודעות לעשות את זה מצויין, אבל אין לנו מושג איך. אם למישהו יש רעיון מוצלח איך לעשות זה (ואם אפשר בPERL) אז זה יהיה נהדר. דרך אגב, לי ב…
-
- 26 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו אני רוצה להסב את ה-string שיש לי (מכיל ספרות) ל-int איך אני עושה את זה ?
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תודה.[br]פורסם בתאריך: 30.12.2006 בשעה 17:41:31 מצאתי :]TheArrayListName.Count מתחיל מ0[פריט אחד = 1. שני פריטים = 2 וכו']
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
C#Microsoft.Win32.OpenFileDialogdlg = newMicrosoft.Win32.OpenFileDialog(); dlg.InitialDirectory = @"C:\\"; איך אני קובעת שהחלון יפתח רק תקיות ולא קבצים?
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
שלום חברים, סטודנט שנה ראשונה לתואר ראשון במדמ"ח. קיבלתי תרגיל ב- C של איקס-עיגול תלת מימדי. בקוד הבא אני בודק ניצחון לאורך, לרוחב, לגובה ואלכסונים. אני רוצה שהבדיקות תהיינה בלתי תלויות ועבור ניצחון באחת מהבדיקות כל הפונ' תוציא return 1. מה שעשיתי זה פשוט מספר משתנים שונים כמספר הבדיקות (כמו "ערבי") אשמח לעזרה בייעול הקוד int check_2d (char board [N][N][N], int x, int y, int z, char sign){ int ok_z = 1; int ok_y = 1; int ok_x = 1; int ok_xx = 1; int ok_xxx = 1; int ok_yy = 1; int ok_yyy = 1; int ok_zz = 1; int ok_zzz = 1; int ok = 0; for (int i_x=0; i_x<4; i_x++){ for (int i_y=0; i_y<4; i_y++){ for (int i_z=0; i_…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כיצד סופרים את מספר הימים בין שני תאריכים, מבלי לספור את כל השבתות והחגים היהודים? מישהו יכול להנחות בכיוון הנכון? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לקודד עיצוב מסויים, את העיצוב כולו אני מקיף באמצעות ה-div הבא: <!-- Side Wrapper --> <div id="sitelayout"> ה-div מקיף את כול העיצוב, הינה ה"שלד" של העיצוב: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="template.css"> <title>Nemex Studios</title> </head> <body> <!-- Side Wrapper --> <div id="sitelayout"> <!-- He…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני יודע שכאשר הנכד יורש משני בנים שיורשים וירטואלית מסבא כלשהו - אז ברשימת אתחול של הקונסטרקטור של הנכד צריכה להיות הפעה של הקונסטרקטור של הסבא. מספיק רק של הסבא או שגם לקרוא לקונסטרקטורים של שני הבנים (האבות של הנכד) ? אם זה רק של הסבא , אז מה ההגיון שעומד מאחורי זה ? תודה רבה...
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי עבודה להגיש ליום ראשון.(למי שראה את הדיון הקודם המורה נתנה לי עוד שבועיים, והבנתי שאף אחד לא עזר כי אף אחד לא צריך לעשות לי את העבודות). מטרת התוכנה לקלוט 2 תאריכים (שהשנה אותה שנה), לבדוק אם הם תקינים (כולל 29 בפברואר), ולחשב ולהדפיס את הפרש הימים בניהם. עשיתי את העבודה הבדיקה עובדת טוב, הספירת ימים בעייתית לא יודע למה נניח כשאני עושה 1.1.2000-31.12.2000 אז יוצא 335 יום, אשמח אם תוכלו לעזור לי. ניסיתי הרבה פעמיים לתקן אבל לא מצאתי את הבעיה. מצטער על האי סדר בתוכנה אבל זאת תוכנה ראשונה שאני כותב. תודה מראש ערן. months במקום 0 מיועד לספור ימים. עריכה: הינה עוד משהו שכתבתי על אותו בסיס סיום שונה (ההורדה ה2) אך גם הוא לא תקין. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום, שמי תומר. כיום אני בן 17, למדתי מדעי המחשב א' וב' שהיו דיי פשוטים ואני מחפש להרחיב את הידע שלי. הסתכלי בפוסט הזה וראיתי שאין תשובה חד משמעית והנסיבות בינו לבין הבחור בפוסט מעט שונות, יש לי בסיס מסוים בjava ואני רוצה לדעת האם כדאי להמשיך בנתיב הזה או שכדאי ללמוד שפה אחרת. זה הפוסטהמדובר http://hwzone.co.il/community/threads/545038-%D7%91%D7%9F-15-%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA#.U3nU4Pl_s8o בתודה מראש,תומר.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
מה שלומכם? קיבלתי את השאלה הזאת: "בצעו את השינויים הדרושים כדי לאפשר שכפול עמוק ככל האפשר של רשימה מקושרת. השינויים ייכללו את המחלקות List, ListNode." List- מחלקת הרשימה המקושרת, יש לה 2 תכונות- FirstNode וLastNode שהם מצביעים מסוג ListNode על האיבר הראשון והאחרון ברשימה המקושרת. ListNode- איבר הרשימה המקושרת, יש לו 2 תכונות- NextNode וData, יש את NextNode שזה מצביע מסוג ListNode על האיבר הבא ברשימה, וData שזה שומר את המידע של האיבר ברשימה(מסוג object). אם מישהו יוכל לעזור לי, אני אשמח. תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב תכנית שבודקת האם מטריצה היא סימטרית ז"א: 9 0 8 6 4 2 5 8 1 5 2 0 6 1 4 9 היא מטריצה סימטרית, כתבתי תכנית לא יפה ולא נראה מתקבל על הדעת אנא נסו לעזור בשינוי התכנית. #include <stdio.h> #define N 4 int main() { int matrix[N][N] = { {6,8,0,9}, {8,5,2,4}, {0,2,5,1}, {9,4,1,6} }; int i ,j ,z = 0; for (i = 0; i < N; i++) { for (j = 0; j < N; j++) { printf("%d\t",matrix[j][i]); } printf("\n\n"); } printf("\n\n"); if (matrix[0][0] == matrix [3][3]) if (matrix[1][1] == matrix [2][2]) { z=2; } for (j = 1 ,i=0; j < N; j++) { if (matrix[j][i] == matrix [i][j]) { z+=1; } …
-
- 9 תגובות
- 23.1k צפיות
-
-
נגיד כל מי שניכנס לאתר ויש לו IP לא של ישראל יונפה לעמוד מסויים באתר. יש כזה סקריפט?
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני מעוניין ללמוד שפת מחשב לצורך בניית תוכנה או אתר אשר יעבוד דרך האינטרנט. התוכנה תכיל מאגר נתונים גדול ובאפשרות משתמשים שונים להזין מידע נוסף למאגר ואחרים יכולים לראות את כל הנתונים שנרשמו. איזה שפות אתם ממליצים לצורך בניית התוכנה / אתר ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
איזה פקודה אני צריך להכניס לקובץ כדי שיראה לי index של כל הקבצים בספריה שהוא נמצא בה בלי להוסיף כל פעם קובץ ידנית?
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לכתוב פונקציה שתקבל שתי מטריצות בגדלים זהים ותחזיר מטריצה של סכומם. הצלחתי לעשות את הפונקציה כאשר היא מקבלת תמיד מטריצות של 2 טורים אבל אני לא מצליח לעשות פונקציה שתקבל מטריצות בגדלים שונים. זה הקוד שכתבתי ועובד: void Add(int mat1[][2], int mat2[][2], int w, int h, int res[][2]) { //int res[w][h]; for (int i=0; i<w; i++) for (int j=0; j<h; j++) res[i][j] = mat1[i][j] + mat2[i][j]; } וכאשר ניסית להעביר את זה למטריצה בגודל דינאמי זה לא עבד. הנה הקוד: void Add(int mat1[][], int mat2[][], int w, int h, int res[][]) { //int res[w][h]; for (int i=0; i<w; i++) for (int j=0; j<h; j++) res[i][j] = mat1[i][j] + mat2[i][j]; } …
-
- 5 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
מקום לאינפוט שלכם...
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ליושבי הפורום. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לפתור קושיא, ואשמח לקבל את עזרתכם. הרי היא לפניכם: A 5-digit positive integer is entered through the keyboard. using recursion, write a function to calculate sum of digits of the 5-digit number: והרי הפונקציה שכתבתי: int DigitSum(int x) { int digit=0; if (x>0) { digit+=x%10; /* צבירה של ספרת האחדות */ DigitSum(x/10); /* רקורסיה לאחר שספרת האחדות קוצצה */ } else { return(digit); } } הרקורסיה עובדת כמו שצריך, הבעיה היא שכל אימת שהפונקציה מזמנת את עצמה, היא מאפסת את digit, וכך לא מתבצעת צבירה של סכום הספרות. מאידך, אינני יכול לוותר על איפוס של digit... איך אפשר להתגבר על זה, או לכתוב את זה בדרך אחרת? תודה רבה מר…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-