עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by MalGano,

שלום לכולם. אני צריך עזרה ב-3 שאלות... לא צריך פתרון מלא אלא רק הדרכה וטיפה קוד. תודה לעוזרים. שפת C: 1.כתוב פונקציה המקבלת מערך דו-ממדי (אורך ורוחב שווים). הפונקציה תחזיר אמת אם סכום התאים בכל חלק שווה או לא (ראה תרשים ראשון - החלקים מסומנים באדום) 2. שאלה פשוטה אבל אודה לכם אם תדריכו אותי לפתרון יעיל עד כמה שיותר: כתוב פונקציה המקבלת כפרמטר מערך של תווים ואת גודלו. הפונקציה תחזיר את האות אשר חוזרת על עצמה הכי הרבה פעמים ברצף. Java: כתוב תוכנית היוצרת מערך דו ממדי בגודל N בצורה הבאה (ראה תמונה 2). יש לאתחל את המערך בספרות של המספר הראשוני הראשון שמספר ספרותיו הוא כמספר התאים. (אפשר להניח שיש לנו פונקציה isPrime אשר מקבלת מספר שלם ומחזירה '1' אם הוא ראשוני ו'0' אחרת…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by slimshady21,

שלום. הכנתי תוכנית לניהול נתונים של מוצרים בחנות (דוק,תיאור,ומחיר) בעזרת מערך של מצביעים (כשכל מצביע מאותחל במבנה מוצר) . בניתי כבר את התוכנית והכל בסדר. אבל עכשיו הוספתי גם אפשרות של שמירה לקובץ בינארי. בשמירה- אני כאילו קודם רושם לקובץ את מספר המוצרים שיש (כדי שמתי שירצו לטעון נתונים מהקובץ התוכנית תדע כמה נתונים לטעון). ואחרי מספר המוצרים אני רושם לקובץ את כל המבנים אחד אחרי השני בלולאת FOR . הפונקציה שטוענת את הנתונים מהמוצר קוראת קודם את מספר הנתונים שהיא צריכה לטעון, מקצה זכרון עבור מערך בגודל כזה, וטוענת את הנתונים לכל המבנים בלולאה. זה עובד די בסדר, רק שהתיאור (שהוא בתווים) לא יוצא טוב, מודפסים לי הרבה חרבושים. הנה הקוד- רק הורדתי את כל הפונקציות הלא חשובות: …

• 44 תגובות
    • 5.3k צפיות
  3. אני עובד בקומפיילר VS C++ וכאשר אני מקמפל תוכניות ואני מריץ את הקובץ exe הנמצא בתיקייה debug הוא נסגר קופץ ונסגר כמעט מייד (מדפיס קודם את מה שהוא אמור להדפיס). מה ניתן לעשות? בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 888 צפיות
  4. Started by HFDO5,

שלום, אני רוצה להשתמש ביציאת הCOM שלי במחשב לאיזה פרוייקט לפי מה שהבנתי היציאה בנויה מ 4 כפתורים ואפשר לפתוח \ לסגור אותם לפי איך שאני רוצה איך אני יכול לבנות תוכנה שתסגור לי כפתור מסויים? מישהו יכול לעזור לי ליצור תוכנה שתסגור \ תפתח כפתור מסויים של היציאה? מה הכתובת של היציאה באסמבלר? איך אפשר להשתמש בה באסמבלר? תודה ;D

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  5. Started by Runny,

אני מנסה לכתוב מספר תסריטים בVBScripting לאוטומציה של רשת (וסתם עזרים חביבים למשתמשים),הבעיה שלא מצאתי אף אתר עם רשימה מכובדת של הפקדים האפשריים של Windows/DirectX וכדומה. בכל האתרים שיש ישנן מספר דוגמאות מצומצם, באף אחת מהן אין רשימה. מישהו אולי מכיר משהו כזה או יכול לכוון אותי היכן למצוא (בטח באתר של מיקרוסופט...) תודה מראש

• 8 תגובות
    • 856 צפיות
  6. Started by s_b54,

מישהו יכול להסביר לי איך אני גורם לתוכנה שיצרתי לחזור על עצמה מתי שהיא מסיימת הנה הקוד עם זה עוזר: #include<iostream.h> void main() { int a,b,c,d,e,f,g,h,i,j; cout<<"if you wont to do the action + please prees 1"<<endl<<"if you wont to do the action - please prees 2"<<endl<<"if you wont to do the action : please prees 3"<<endl<<"if you wont to do the action X please prees 4"<<endl; cin>>a; if (a==1) { cout<<"pres the numbers"<<endl; cin>>b>>c; cout<<"--------------------------------the anser---------------------------------------"; cout<<b+c; } else if (a==2) { cout<<"…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Your-AsSaSsiN,

נתנו לנו שאלה כעבודת הגשה במדעי המחשב (שפת פסקל) ואני צריך עזרה, אשמח אם תוכלו לעזור לי: קלוט מספר חיובי שלם כלשהו, בדוק והדפס הודעה מתאימה אם המספר ראשוני או לא. אין לי מושג איך לבדוק בעזרת פסקל אם המספר ראשוני... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 970 צפיות
  8. Started by KOSTORADOS,

אני מחפש כלי עזר לבניית תפריטים שיעזר ו לי ליצור drop down menu

9. Started by FTP,

אני מתחיל ללמוד אסמבר(מגמת אלקטרוניקה) ואני צריך אתרים וחומר בנושא חיפשתי בסטיקי אבל לא מצאתי משו שיתאים לי...

• 4 תגובות
    • 5.3k צפיות
  10. Started by Ghosthunter,

היי, רציתי לדעת איך אני בודק אם מחלקה מסויימת היא אב קדמון של אובייקט מסויים. לדוגמא: ברצוני להתייחס רק לULים שהם בנים כלשהם של MENU. אני צרךי משהו דומה ל>, רק עבור יותר מרמה אחת. תודה. <ul class="menu"> <li>קובץ <ul> <li>שמור</li> <li>פתח</li> </ul> </li> <li>עריכה <ul> <li>העתק</li> <li>הדבק</li> <li>גזור</li> </ul> </li> <li>תצוגה <ul> <li>רגילה</li> <li>מיוחדת</li> <li>סרגלי כלים <ul> <li>צייר</li> <li>תמונה</li> </ul> </li> &lt…

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  11. אני מנסה באחד הפרוייקטים שאני מתכנת ב asp.net להכניס אל תוך שדה מסוג DateTime בבסיס הנתונים שלי שהוא MS SQL SERVER את הערך של הזמן והתאריך הנוכחי באמצעות השיטה/פונקציה DatwTime.Now אך לצערי משפט ה SQL שלי נופל ופעולת ה insert לא מתבצעת. נסתי גם לתחום את זה בגרשים כאילו זה ערך מחרוזתי וגם זה לא עזר. כיצד אני יכול לעשות זאת באופן שזה כן יעבוד ויקבל את התאריך והשעה ויכניסם לבסיס הנתונים? ??? אגב בהתחלה עשיתי זאת אוטומאטית בצד ה SQL SERVER ע"י שימוש בפונקציה gatdate המובנת אך לצערי זה לא הכי מתאים לי בגלל ששרת ה SQL שלי הוא לא אותו שרת שעליו יושב IIS ועל כן יתכן וישנם הפרשי זמנים ביניהם מה שמהווה לי בעיה בהמשך הקוד שאני כותב. כמו כן מדובר על שרתים שיתופיים היושבים ב…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. מישהו פה יודע איך להכין הרחבות לפיירפוקס?? יש לי רעיון להרחבה מצויינת למשתמשים העבריים. מתי שכותבים בשורת הכתובת או בשורת החיפוש '''( באותיות עבריותwww) או שחסר רווח לאחר אות סופית כמו ןףךץם אז מה שנכתב והכתב ישתנה לאנגלית. מישהו מוכן לעבוד איתי בשיתוף פעולה?

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  13. Started by pavelr,

אני מעוניין בקניית ספר טוב ואיכותי ללימוד C#, יש לי רקע די טוב בשפת C (פרוייקט בגרפיקה מחשבית בבית הספר), אז רצוי משהו שיתחיל מהשוואת פקודות בסיסיות בין C ל-C# ויסביר גם את כל הקטע של העבודה עם classes. השפה של הספר צריכה להיות עברית או רוסית (לא ממש עקרוני בשבילי איזו מהן), תציינו גם את מחיר הספר תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by ^DaGoN^,

אני רוצה ליצור דף שבו יהיה תפריט כפתורים נפתח לדוגמא: http://www.zakai.com/zakai2000/jslib/menu/coolMenu/cascading.html בדיוק כמו פה, רק שבמקום כיתוב יהיו תמונות וכמובן עיצוב שונה ויפתח onmouse רצוי שיהיה ב-Java תודה מראש. בדיוק כמו בדף הראשי באתר הזה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by BURTON,

למישהו יש מושג למה הקוד הזה לא עובד ב-IE וב-FF כן? function makeObject(){ var browser = navigator.appName; if(browser == "Microsoft Internet Explorer"){ var obj = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); }else{ var obj = new XMLHttpRequest(); } obj.overrideMimeType('text/xml'); return obj; } var request = makeObject(); var which; var id = 0; function getPage(which){ document.getElementById('nex').disabled = true; document.getElementById('pre').disabled = true; id = which ? id+1 : id-1; request.open('GET', 'find.php?id=' + id , true); request.send(null); request.onreadystatechange = parseAns; } function parseAns(){ if(request.readyState =…

• 4 תגובות
    • 949 צפיות
  16. כשאני כותב javascript בדפי HTML ומריץ אותם באקספלורר - האספלורר רוצה שהמשתמש מתריע על כך שקיים סקריפט בדף ומבקש מהמשתמש לאשר את ההפעלה שלו... זה לא קורה בכל אתר שמתמש בגאווה סקריפט... יכול להיות שיש להם מנגנון הזדהות/אבטחה כל שהוא? מישהו יודע איך לכתוב javascript כך שאקספלורר לא יתריע עליו...?

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  17. Started by משיקומי,

אני כרגע מנסה להכין תוכנית שמחפש מספרים ראשוניים וכותבת אותם (לא תוכנה מסחרית, סתם בשביל הכיף) ויש לי שגיאות. מישהו יכול להגיד לי מה לא טוב פה??: Program Tamir; Uses Crt; Var X,Y: integer; ANSWER: char; Begin clrscr; X:= 2; Y:= 2; Writeln ('Do you realy want to find First Numbers??'); Readln (ANSWER); If (ANDWER ='n') Then EXIT Else Begin Writeln ('If you want to STOP press S'); Repeat Begin If (X/Y mod 0) Then (X:=X+1,Y:=2) Else (Y:=Y+1); If (Y:=X) Then Writeln (X,' is a First Number); End; Until Readln ('S') End; Readln; END.

• 30 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. באיזה שפות כתובות מערכות הפעלה ותוכנות יציבות בעלות שם?? אני מעוניין לדעת באיזה שפת תכנות כתובות התוכנות : windows vista, windows XP, Linux, firefox, openoffice, office 2003, Zone Alarm

• 20 תגובות
    • 8.4k צפיות
  19. Started by vsync,

שלום, אני מפתח אתר מסויים מבוסס על קריאות httpRequest, הבעיה שלי שכל הנתונים יושבים על הבסיס נתונים שמקרה הזה הוא mySQL 4.0.12-nt, וכל ה encoding מוגדר בלטינית. אי אפשר לשנות זה לא תומך. עכשיו, מי שמכם יודע, AJAX עובד רק ב unicode utf-8 ולא בשום דבר אחר. אני מזמן את המידע דרך PHP שהקובץ PHP נקרא דרך ה AJAX. הבעיה היא שהמידע מוצג בקישקושים מן הסתם כי זה לא ב encoding המתאים. מישהו התנסה בדבר, או שיש לו פתרון ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני לא מבין משהו בחלק קוד הזה: function displaylimit(thename, theid, thelimit, reset_btn){ var theform=theid!=""? document.getElementById(theid) : thename הפונקציה מקבלת displaylimit("","comment",250, "clear_btn"); אני לא מבין לחלוטין את כל השורה שבה מגדירים את ה theform מה לעזעזאל התכוון המשורר ??? חשוב לי להבין, תודה למי שעוזר

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום. רציתי לדעת איך אני ממקם טבלה [עם גבול נראה לעין] במיקום מסויים בדף, במקרה הזה ספציפית 200 פיקסלים שמאלה כאשר הטבלה מיושרת לימין. תודה רבה. שאלה חדשה - איך אני מיישר לימין קו אופקי מפריד (hr) בעזרת CSS? [לא בעזרת align בתגית עצמה]

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by mp91,

תגידו מה אתם אומרים על תכנות לוגי? אנחנו לומדים C# ותכנות לוגי. ב # עם התוכנה של מיקרוסופט ותכנות לוגי עם התוכנה PROLOG בקיצור רציתי לדעת האם זה עוזר ללמוד תכנות לוגי כי שמעתי שזה קשה מאוד וזה..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. אם מישהו יכול אשמח

• 29 תגובות
    • 5.9k צפיות
  24. Started by ben060,

אני צריך ממכם עזרה בתרגיל הבא- אני לומד בשפת פסקל עם מישהו יודע איך פותרים את התרגיל זה יעזור לי אז הנה: יש לפתח אלגוריתם אשר הקלט שלו הוא מספר אגורות שיש לשלם, והפלט שלו הוא כמויות המטבעות של 10 אגורות, 5 אגורות, ואגורה הדרושות כך שמספר המטבעות בתשלום יהיה קטן ככל האפשר. למשל עבור הקלט 99 יהיה הפלט 3 0 9. תודה לעונים הפתרון צריך להיות בפסקל.

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  25. השאלה רשומה בכותרת מה כדאי באמת לפי דעתכם ללמוד?

• 13 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים