תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום, כאן החברה של השניצל, שהשתלטה לו על הניק לצורך שאילת שאלה. כך שאם אתם שמים לב שההודעה מנוסחת בלשון נקבה, וכתובה בחמידות אינסופית - אל תתפלאו. טוב, הבעיה שלי היא כזאת - יש לי xml, אבל מסיבות שלא תלויות בי הוא מגיע דפוק, ולחלק מהשדות שאני צריכה יש המון רווחים מיותרים בסוף. זה אומר שאם נגיד יש לי אלמנט - <e>bla </e> אז מה שאני צריכה ממנו זה את המילה "bla" בלי שום רווח בסוף. חיפשתי פונקציה בxsl שמפשיטה את הוורחים המיותרים, ומצאתי את normalize-space. הבעיה איתה היא שהיא עושה שלושה דברים - 1. מורידה את כל הרווחים בסוף של השדה 2. מורידה את כל הרווחים בהתחלה של השדה 3. אם מופיע יותר מרווח אחד ברצף באמצע השדה, היא מצמצמת אותם לרווח אחד. אז בעוד ש1…
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
הפלט של התכנית הבאה אמור להיות מספר לא שלם, אבל כל הזמן מודפס לי 0 או 1. כשעשיתי debug הפלט היה נכון - מספר לא שלם. למה זה קורה? איך אפשר לפתור את הבעיה? אגב, כשהורדתי את השורה srand((unsigned)time(0)); מהפונקציה randomNumber זה כן עבד כמו שצריך. מה הקשר? int randomNumber(){ srand((unsigned)time(0)); return rand()%3+1; } void game(int numOfAttempts){ double count1 = 0, count2 = 0, choice; for( int i = 0; i < numOfAttempts; i++){ choice = randomNumber(); if(choice == 1) count1++; //1 is the door with the car; else{ //choice = 2 or choice = 3; count2++; } } double noChange = count1/((double)numOfAttempts); double change = count2/((double)numOfAt…
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה אני מנסה לבנות סקריפט שישלח PING לסדרה של כתובות מ 192.168.1.1 עד 192.168.1.20 אבל אני לא מצליח להבין מה הפקודה שאני צריך להכניס כדי שזה יעבוד מישהו יכול לעזור ?
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
לא ידעתי כ"כ איפה לשים את זה אם זה מתאים יותר לפורום אחר תעבירו.. 1. איך אני יכול להרשם לevent שיקפוץ כל פעם שאני מסמן (בדגש על מסמן, לא פותח) Icon במחשב שלי, לדוגמא: אני רוצה שיקפוץ לי event כל פעם שהמשתמש לוחץ על הicon של סל מיחזור או משהו כזה. משהו בסגנון של systemFileWatcher. 2. והיותר מעניין, קצת קשה לי להסביר את השאלה אז אני יציג אותה בעזרת דוגמה: אני משתמש ב-(EF4.0 (entity framework בפרויקט שלי, נוצר לי class בשם user (שמן הסתם מייצג משתמש במערכת ע"י הdb). עכשיו אני בונה Common בפרויקט ואני עושה שם interface בשם IUsers, ואחת הפונקציות שם צריכה להחזיר רשימה של האויבקט user שנמצא בdal, מה שבעצם מכריח אותי ליצור איזשהי תלות בין הcommon לdal, הפתרון היחידי שחשבתי …
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
<% Set c = Server.CreateObject("ADODB.Connection") set r = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") c.Provider="Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" c.Open Server.MapPath("proj.mdb") r.activeconnection=c for each item in request.form() if request.form(item)="on" then c.execute "delete from news where ID="&item end if next r.close set r=nothing c.close set c=nothing %> הקוד מוחק את השורות המסומנות בטופס אבל הוא מציג לי את הבעיה הבאה: ADODB.Recordset (0x800A0E78) הפעולה אינה מותרת כאשר האובייקט סגור מה הבעיה פה?
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום! אני לומד C++ ועדיין מתחיל. לא למדנו איך לעבוד עם קבצים. יש לי צורך אישי לכתוב תוכנה, שתפתח לי חלון בו אני אוכל לכתוב טקסט בעברית/אנגלית ולאחר מכן התוכנית תכנס ל"התחל-> הפעלה" ותוסיף את הטקסט שכתבתי לעוד 3 מילים שמפעילים תוכנית. יש אפשרות לעשות זאת ב C++? תודה, משיקו
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני צריך עזרה בכתיבת סקריפט קטן שסוגר ופותח את service ה- explorer בתודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני מתכוון לבנות תוכנה מסויימת שלא חשוב כרגע מהי ב c++ בכל אופן, המטרה היא כזאת ואני אתן דוגמא: אני רוצה לשלוף מידע מדף אינטרנט אבל רק חלקים, כלומר לעשות באיזה שהיא צורה סלקציה לדוגמא, התוכנה תקלוט string של מילה באנגלית, תריץ חיפוש באתר של בבילון ותקח את הפירוש שבבילון הביא הבעיה שאין לי כיוון לנסות לעשות זאת עם ביטוים רגיולרים תיהיה קצת בעיה, כלומר בעיה בעיה מומלץ שזה יהיה ב c++ בקשר לשימוש בסוקטים וכו'.. אין לי בעיה איתם ולאא שלא יהיה עם mfc אני משתמש בסיפריות אחרות
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם. לצורך תהעניינות בתקשורת החלטתי לרדת לשכבות נמוכות של OSI ולראות את ה HEADERים של כל מיני חבילות. נכון לעכשיו אני יושב בשכבה 3 (IP). אני מסוגל לקבל חבילות, להדפיס אל ה HEADER שלהן (פרטים כגון מקור-יעד, גודל, FLAGS) לזהות מה הוא ה HEADER של השכבה הבאה (TCP, UDP). אני רוצה לרדת יותר נמוך (אני מאמין שאפשר לפחות עד שכבה 2 [שכבה אחת לא נראה לי שאפשר {עוד לא ממש בקיא בתחום}]), ולקבל חבילה ישר הרגע הגעתה, כאילו להתיישב על כרטיס הרשת ממש. האם קיימת אפשרות כזאת? אם כן איך אני ממש את זה בשפת C/C++ בסביבת חלונות XP? תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום ברצוני ליצור קובץ חדש, להכניס עליו מחרוזת ואז לקרוא את המחרזות ממקום אחר אני עשיתי ככה: 1. כתיבה לקובץ: fp=open("c:\\tc\\bin\\FPM\\DATA\\info.dat","wb"); if(fp==NULL) { printf("Error openning file\n"); } . . fwrite(&name,sizeof(char),1,fp); fclose(fp); [/code ] name זאת מחרוזת אשר מקבלת שם משתמש 2. קריאה מהקובץ: fp=open("c:\\tc\\bin\\FPM\\DATA\\info.dat","rb"); if(fp==NULL) { printf("Error openning file\n"); } fread(name,sizeof(char),1,fp); outtextxy(510,70,name); fclose(fp); אין לי מושג למה זה לא עובד לי כל פעם שאני מגיע לדף הכתיבה לקובץ התוכנית יוצאת לי מישהו יודע אולי מה הבעיה?
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני חדש לגמרי בעולם הפייתון ובמסגרת הניסיון ללמוד קבלתי אתגר לבנות סוג של מיצר סיסמאות. צריך לכתוב פונקציה שתקבל כקלט String באורך של 4 תווים בלבד. לאחר מכן יש לכתוב קוד אשר ייצר סיסמא באורך של 10 תווים. הסיסמה צריכה לכלול את הString שהתקבל כקלט במיקום רנדומלי בתוך הסיסמא בכל פעם (בלי לשנות את הString) בכלל. שאר התווים בסיסמא צריכים להיות רנדומליים: - אותיות גדולות - אותיות קטנות - תווים מיוחדים: !@#$%^&* דוגמאות: עבור הקלט Whit ייתכנו התוצאות הבאות: Whit1aBd#& JeWhit1$&8 L#n@21Whit אחרי צפיה בהרבה סרטונים וקריאה באינטרנט עשיתי משהו אבל לא הצלחתי לחבר הכל ביחד זה מה שיש לי עד כה אשמח לעצות או פיתרון: import rand…
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לחבר ספר לימוד שפת C,רציתי לדעת אם יש לכם המלצות לספר טוב למתחילים וגם ולמתקדמים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף קובץ שברגע שאני פותח את האתר הקובץ יתנגן ברקע יש לי אפשרות לעלות את כל סוגי הקבצים הבנתי שיש איזו דרך עם asx או asf אפשר עזרה?
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
בוקר טוב. אני צריכה לרשום קוד שעושה כזה דבר: מקבל קובץ תמונה, ומחזיר אותו אחרי שהוא צבע בשחור (כלומר 0) כל פיקסל בתמונה שמספיק כהה וקרוב לשחור. (הצורך שלי בקוד הזה נובע מזה שיש לי קוד סריקה כלשהי לתמונה. הסריקה מזהה קווים בצבע שחור שנמצאים בתמונה אך ורק כשהם 0 (כלומר, ממש שחורים). אם למשל, יש קו בתמונה שהוא בצבע שחור חלש יותר, או חום כהה, למשל 20, הוא לא יזהה את הקו הזה.) הקוד הזה לא מסובך בכלל, והצלחתי לעשות אותו ב MATLAB (אבל C# אינני מכירה, לכן אני צריכה עזרה בידע שלכם). מה שעשיתי ב MATLAB הוא כך - התייחסתי אל התמונה, כמטריצה של פיקסלים. ובחרתי את המספר 30, להיות הגבול שממנו ומטה הפיקסל יצבע לשחור (ל - 0). כעת, עברתי בלולאה כפולה פיקסל אחר פיקסל, ושאלתי - אם הפיקסל מתח…
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
הי אני מחפש דרך לנטר את כל התעבורה שמגיעה מהתקני הusb (שתהיה לי את היכולת להפיל אותה אם צריך), איך אפשר לעשות את זה? בעיקר בשפות c# python תודה
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
-
שלום חברים אני רוצה להדפיס טקסט בצבע בשפת C אך אני עושה את זה? ואני משתמש בMicrosoft Visual Studio 2010
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אני בונה אתר בASP.NET. אני רוצה שכל ראש חודש תופעל מתודה מסוימת על הDB. איך עושים את זה? מריצים תוכנה נוספת ליד השרת?
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום רשמתי סקריפט ששולח מיילים בPHP ע"י האובייקט MAIL הוא עובד על שלושה שרתים חוץ משרת אחד בחברת INTERSPACE. בשיחה איתם הם אמרו לי שהשרת שלהם מחייב AUTHENTICATION , בכל הבדיקות שלי ראיתי כי האובייקט MAIL לא עובד עם AUTHENTICATION ורציתי לדעת ולבקש האם זה הגיוני מה שהם אמרו לי ובמידה וכן אשמח לקבל הפנייה לסקריפט שעושה את זה בבקשה תודה רבה דורון דורון
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
האם ישנה דרך [למעט עריכת הדרייבר למקלדת] לתכנת את Scroll Lock ככפתור פונקציונלי בחלונות XP ? (היתרון של פעולה כזו היא מנורת האינדיקציה בנוסף על שימוש בכפתור שלא עושה (כמעט?) כלום) אני מתכוון האם אפשר לשלב באיזו תוכנה או סקריפט תנאי כלשהוא שבודק אם הנורית דלוקה או לא ובהתאם לכך לבצע משהו ודבר נוסף "להאזין" לכפתור בזמן אמת
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
איך אני עושה שינוי HTML בהרבה דפי HTML בו זמנית? נגיד להוסיף איזה פרסום בכל דפי הHTML שלי בלי לערוך דף דף?
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום, קצת רקע... אני מממשת אפליקציה web-ית - aspx, #C, שבהלכה נבנית טבלה דינמית. אחת העמודות בטבלה מכילה כפתור ImageButton. הבעיה היא שבלחיצה על אחד הכפתורים האפליקציה נעצרת ב pageLoad ולא מגיעה למאזין שהגדרתי. שאלותיי הן - 1. האם נכון יהיה ב pageLoad ליצור שוב את כל הטבלה הדינמית למרות שאני אמורה לעדכן רק תא בודד בטבלה? 2. במידה ו 1 חיובי, איך אחרי היצירה המחודשת ניתן לגרום לאפליקציה לבקר בפונקציית המאזין? תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
ברצוני לנגן בתוך תוכנית מסויימת קובץ סאונד/וידאו. ישנה איזושהי מחלקה שעוזרת לי לבצע את הפעולה ביתר קלות ובלי הרבה פקודות? מצאתי ג'אווה אפלט ,אבל היא לא עובדת לי עם הקוד , רק לבד. אשמח לקבל עזרה/הכוונה לקוד או תוכנית שכזו. תודה!
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לעשות שילוב קטן של web service בפרויקט שלי ונתקלתי בכמה בעיות... מה שאני רוצה לעשות זה הדבר הבא: האתר שלי עוסק בקנייה/מכירה של מוצרים(דמוי ebay/amazon וכו') וברצוני שבעזרת DropDownList עם AutoPostBack יהיה אפשר לשנות את המחיר של המוצר ממטבע אחד למטבע אחר. מחיר המוצר כמובן נמצע במסד נתונים. עכשיו נתקלתי בבעיות הבאות: -אני לא מצליח ליצג את המחיר מחדש עקב העובדה שמדובר בנתונים מDB ואני משתמש ב Gridview/DataList/Repeater בשביל להציגם הוא פשוט לא נותן לי להוסיף כפול משתנה או חלקי משתנה. -מאיזה מטבע אני ממיר, הWebservice לא נותן לי לתת לו כמשתנה את המטבע ממנו הוא מומר בגלל שזה משתנה Type. -לאיזה מטבע אני ממיר, אותה בעיה לא מקבל משתנים. אשמח אם תוכלו לעזור לי בב…
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
היי אני בונה כרגע אתר למקום העבודה שלי אחד הדברים שאני צריך באתר זה שיהיה לי קיצור דרך להפעלת המחשבון c:\windows\system32\calc.exe אז איך אני עושה את זה ?
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-