תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, רציתי לדעת, האם חייב פסיקה בשביל להשתמש בטיימר T1, T0 כדי ליצור אות PWM למנועים? אם כן, האם אפשר לקבל את קטע התוכנית העושה זאת בבקשב?... ואם לא, איך אני עושה זאת עם פסיקה? וגם כאן אם אפשר קטע תוכנית בבקשה... שאלה אחרונה בשפת C בקומפיילר של BORLAND מהי הפקודה שאיתה מנקים מסך במצב הגרפי ?? תודה , נתי[br]פורסם בתאריך: 30.01.2008 בשעה 18:22:08 בנושא ה-PWM אני מתכוון לאסמבלר...שוב תודה, נתי
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
התקנתי PHP לפי המדריך באתר http://php.eitan.ac.il וחוץ מהתקנת ה MySQL התקנתי כל מה שצריך וזה מראה כאילו הכל עובד טוב. כשאני מנסה להריץ דף ב PHP הוא אומר לי ככה: The specified module could not be found מישהו יודע למה ?
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אהלן, אין לי ממש ידע בתכנות מעבר לקצת C של כיתה י"א, אבל אני מעוניין ליצור "תוכנה" או יותר נכון מאגר נתונים עם קצת אופציות אוטומטיות ואפשרות להוצאת דוחות במטרה לחסוך שעות עבודה וטעויות לחיילי האומללים. לפי תיאור הנושא לחברים נאמר לי כי ACCESS יכולה לעזור לי. יש לי הבנה טכנית אך אני לא יודע ממש איך לגשת לתוכנה ומה-אומר-מה כדי לבצע זאת למי שהיה בצבא והכיר את הנושא, מדובר על פק"ל חלוקה\דפי תפוצה של הק"שים. למי שלא יודע מה זה אומר, נקרא לזה "מוצרים" רקע אני מעוניין מראש להגדיר טבלאות. אחת של בעלי תפקידים במדרגים שונים (מפקד אוגדה, קצין אג"מ בחטיבה, מ"מ בחטיבה וכל מה שבאמצע) אחר כך להגדיר "סוג מוצרים" על כל מאפייניהם כשהעיקר הוא כמות עותקים מעותק X עד עותק X+Y הגדרות מכינות 1…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
שלום, כאן החברה של השניצל, שהשתלטה לו על הניק לצורך שאילת שאלה. כך שאם אתם שמים לב שההודעה מנוסחת בלשון נקבה, וכתובה בחמידות אינסופית - אל תתפלאו. טוב, הבעיה שלי היא כזאת - יש לי xml, אבל מסיבות שלא תלויות בי הוא מגיע דפוק, ולחלק מהשדות שאני צריכה יש המון רווחים מיותרים בסוף. זה אומר שאם נגיד יש לי אלמנט - <e>bla </e> אז מה שאני צריכה ממנו זה את המילה "bla" בלי שום רווח בסוף. חיפשתי פונקציה בxsl שמפשיטה את הוורחים המיותרים, ומצאתי את normalize-space. הבעיה איתה היא שהיא עושה שלושה דברים - 1. מורידה את כל הרווחים בסוף של השדה 2. מורידה את כל הרווחים בהתחלה של השדה 3. אם מופיע יותר מרווח אחד ברצף באמצע השדה, היא מצמצמת אותם לרווח אחד. אז בעוד ש1…
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
הפלט של התכנית הבאה אמור להיות מספר לא שלם, אבל כל הזמן מודפס לי 0 או 1. כשעשיתי debug הפלט היה נכון - מספר לא שלם. למה זה קורה? איך אפשר לפתור את הבעיה? אגב, כשהורדתי את השורה srand((unsigned)time(0)); מהפונקציה randomNumber זה כן עבד כמו שצריך. מה הקשר? int randomNumber(){ srand((unsigned)time(0)); return rand()%3+1; } void game(int numOfAttempts){ double count1 = 0, count2 = 0, choice; for( int i = 0; i < numOfAttempts; i++){ choice = randomNumber(); if(choice == 1) count1++; //1 is the door with the car; else{ //choice = 2 or choice = 3; count2++; } } double noChange = count1/((double)numOfAttempts); double change = count2/((double)numOfAt…
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אהלן, כול השנים שאני מתכנת הייתה לי בעיה יסודית,כול פעם שהעתקתי משהו מאתר אינטרנט והיו לו משפטים בעברית משולבים באנגלית כול סדר המשפט מתחרבש,יש לזה פתרון יש מושיע?
-
- 9 תגובות
- 829 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה השיטות שלכם כאשר אתם מקבלים קוד ונשאלים מה הוא עושה. או יותר נכון כיצד אתם מריצים את הקוד על דף ? ךדוגמא קוד public class IntVector { private int []_arr; /** * Constructor for objects of class IntVector */ public IntVector(int size) { _arr= new int[size]; } public int what () { int m =_arr[0]; for (int i=0; i<_arr.length; i++) for (int j=i; j<_arr.length; j++) { int s=_arr[i]; for (int k=i+1; k<=j; k++) s += _arr[k]; if (s > m) m=s; } return m; }
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
היי, אני מחפש ליצור איזה שהיא תוכנית קטנה, שתקבע לפיירפוקס ולדפדפן אקפלורר דף בית שאני אתן לה. מעין פקודת CMD או משהו כזה, האם קיים דבר כזה?
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין Visual Studio ורציתי לשאול איזה גרסה לדעתכם כדאי להתקין. קודם כל אני אציין שהכל חוקי, אני לוקח את התוכנה בעזרת הרשיון של הטכניון עבור סטודנטים בהנדסת חשמל. הגרסאות הזמינות הן: Visual Studio .NET 2002 Professional Visual Studio .NET 2003 Professional Visual Studio 2005 Standard Edition Visual Studio 2005 Professional Edition Visual Studio 2005 Team Suite השימוש העיקרי שלי הוא ב-Visual C++, על מחשב עם E6300 ו-2GB זכרון. אני מניח ש-2005 עדיפה על 2002-3, למרות שכבר היו מקרים שתוכנות רק התדרדרו עם הזמן.. אז אני שואל ליתר בטחון. ואם זה אכן עדיף, אז איזה גרסה מתוך ה-2005 עדיפה? (אני לא בטוח מה ההבדלים) תודה
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה אני מנסה לבנות סקריפט שישלח PING לסדרה של כתובות מ 192.168.1.1 עד 192.168.1.20 אבל אני לא מצליח להבין מה הפקודה שאני צריך להכניס כדי שזה יעבוד מישהו יכול לעזור ?
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
לא ידעתי כ"כ איפה לשים את זה אם זה מתאים יותר לפורום אחר תעבירו.. 1. איך אני יכול להרשם לevent שיקפוץ כל פעם שאני מסמן (בדגש על מסמן, לא פותח) Icon במחשב שלי, לדוגמא: אני רוצה שיקפוץ לי event כל פעם שהמשתמש לוחץ על הicon של סל מיחזור או משהו כזה. משהו בסגנון של systemFileWatcher. 2. והיותר מעניין, קצת קשה לי להסביר את השאלה אז אני יציג אותה בעזרת דוגמה: אני משתמש ב-(EF4.0 (entity framework בפרויקט שלי, נוצר לי class בשם user (שמן הסתם מייצג משתמש במערכת ע"י הdb). עכשיו אני בונה Common בפרויקט ואני עושה שם interface בשם IUsers, ואחת הפונקציות שם צריכה להחזיר רשימה של האויבקט user שנמצא בdal, מה שבעצם מכריח אותי ליצור איזשהי תלות בין הcommon לdal, הפתרון היחידי שחשבתי …
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
בוקר טוב. אני צריכה לרשום קוד שעושה כזה דבר: מקבל קובץ תמונה, ומחזיר אותו אחרי שהוא צבע בשחור (כלומר 0) כל פיקסל בתמונה שמספיק כהה וקרוב לשחור. (הצורך שלי בקוד הזה נובע מזה שיש לי קוד סריקה כלשהי לתמונה. הסריקה מזהה קווים בצבע שחור שנמצאים בתמונה אך ורק כשהם 0 (כלומר, ממש שחורים). אם למשל, יש קו בתמונה שהוא בצבע שחור חלש יותר, או חום כהה, למשל 20, הוא לא יזהה את הקו הזה.) הקוד הזה לא מסובך בכלל, והצלחתי לעשות אותו ב MATLAB (אבל C# אינני מכירה, לכן אני צריכה עזרה בידע שלכם). מה שעשיתי ב MATLAB הוא כך - התייחסתי אל התמונה, כמטריצה של פיקסלים. ובחרתי את המספר 30, להיות הגבול שממנו ומטה הפיקסל יצבע לשחור (ל - 0). כעת, עברתי בלולאה כפולה פיקסל אחר פיקסל, ושאלתי - אם הפיקסל מתח…
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל הסבר קצר בנוגע למשמעות ה - ZERO PADDING במטל"ב - אם רוצים להכניס בין דגימה לדגימה.. תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני צריך עזרה בכתיבת סקריפט קטן שסוגר ופותח את service ה- explorer בתודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
HTML וCSS בסיסיים אני יודע. עכשיו אני מעוניין לבנות אתר באמצעות PHP. עברתי על כמה וכמה מדריכים שמצאתי ברחבי האינטרנט ,והשאלה שלי היא כזאת לפי מדריך אחד ראיתי שאני בעצם יוצר אתר דינמי וממלא את דפי האתר באמצעות בסיס נתונים MYSQL לפי מדריך אחר אני פשוט בונה דפי HTML ובתוכם אני בעצם כותב את הקודם שלי , למעשה אין שום שימוש בMYSQL. אשמח לקבל הסבר שיעזור לי בבנית האתר שלי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
-
-
יש לי מחרוזת $options="one,two,three"; אני צריך לחלק אתה לחלקים שבין הפסיקים ולהוסיף <li> ו </li> אז להוסיף משהו אחרי הצלחתי עם: $options2=str_replace("," , "</li>",$options); אבל איך אני מוסיף בהתחלה <li> ?
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
איך לקבל ערך של input html ולהפוך אותו למשתנה javascript
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
עלי ליצור דף מסויים ובו כמה נתונים שעלי להכניס: שם מין: שלוש checkbox שעלי לבחור אחד (גבר אישה ואחר) בסוף יש כפתור send ששלוח את הנתונים ואותם אני רושם לקובץ טקסט. השאלה שלי היא לגבי ה-checkbox, כשאני מריץ את הדף שהתקבל אני יכול לבחור כל אחד מה-checkbox ולא רק אחד איך אני יכול לעשות ככה שאם אני בוחר אחד ואח"כ מתחרט ובוחור אחר הראשון נכבה ? ואותו דבר בצד השני איפה שאני קולט את הנתונים איך אני שם מוודא מה לחוץ תודה.
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
האם ישנה דרך [למעט עריכת הדרייבר למקלדת] לתכנת את Scroll Lock ככפתור פונקציונלי בחלונות XP ? (היתרון של פעולה כזו היא מנורת האינדיקציה בנוסף על שימוש בכפתור שלא עושה (כמעט?) כלום) אני מתכוון האם אפשר לשלב באיזו תוכנה או סקריפט תנאי כלשהוא שבודק אם הנורית דלוקה או לא ובהתאם לכך לבצע משהו ודבר נוסף "להאזין" לכפתור בזמן אמת
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
היה לנו פעם נגד בבסיס שהיה בונה תוכנות ניהול ידע עם ACCESS. הנגד כבר לא כאן. אני חייב לציין שמה שהוא עשה עם התוכנה הזאת היה יוצא מן הכלל, הרי אני מאמין שרובכם יודעים מה יש במחשב צבאי כמעט כלום. דוגמה לתוכנה היה אישורי כניסה, היה חלון שבו הייתי מזין פרטים של בן אדם לוחץ אישור ואז יש לי אפשרות ללחוץ על הדפסה והוא מוציא לי את האישור שהתבסס ע"י תבנית שהכין. כמובן שאם אני רוצה לראות את כל האישורים הייתה אפשרות להדפיס דף מעקב שמראה לי את כל האישורים שהוצאנו ע"פ קטגוריות. אני ממש מעוניין לדעת מה צריך ללמוד כדי להתעסק עם התוכנה הזאת כי זה ממש שימושי בשבילי...
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום, יש לי בתוכנה JTABLE שמציגה תוצאות חיפוש מתוך מאגר נתונים . לדוגמא מציגה שמות של שירים. ונניח שכל שם מקושר לקובץ. אני רוצה ליצור דבר כזה: ברגע שאני אלחץ קליק ימני על שם השיר יוצג לי POP UP MENU שבו אוכל או לשמוע את השיר או לשמור אותו במחשב. אני מבין שצריך להוסיף .MOUSE LICSENER אך אני לא סגור איך אני מוסיף את זה ועל מה. עזרתכם. תודה
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
נגיד ואני בונה תוכנה שאמורה לקלוט מס' משתנים ולהחזיר את הממוצא, ועפ"י כמות המשתנים שהיא קלטה היא קוראת לmethod המתאים... import java.util.*; public class avarage { public static void main(String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); String str; int num1=0, num2=0, num3=0, ctr =0; System.out.println("Enter nums:"); str = scan.nextLine(); scan = new Scanner(str); while (scan.hasNextInt()) { if (ctr == 0) num1 = scan.nextInt(); else if (ctr == 1) num2 = scan.nextInt(); else if (ctr == 2) num3 = scan.nextInt(); ctr++; } if (ctr == 2) System.out.println(doAvarage(num1, num2)); else if (ctr == 3) System.…
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף קובץ שברגע שאני פותח את האתר הקובץ יתנגן ברקע יש לי אפשרות לעלות את כל סוגי הקבצים הבנתי שיש איזו דרך עם asx או asf אפשר עזרה?
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני בונה מערכת לשליחת ניוזלטר לאתר עם הרבה משתמשים ואני צריך לבנות אותה בצורה יעילה מבחינת שרת הדואר. אם אני אשלח את הניוזלטר לכל משתמש רשום אז ניוזלטר אחד ישלח אלפי פעמים (במידה ויש אלפי משתמשים). איך ניתן לייעל את התעבורה הזאת? למישהו יש רעיון? אם זה משנה, אני בונה את המערכת בPHP.
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
^כותרת תמיד התעניינתי ,באיזה שפה צריך להשתמש כדי ליצור כאלה ממשקים כמו SENSE UI של HTC וכדומה קראתי באיזה מקום שהSENSE כתוב בשפת LUA ,זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-