תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לכתוב פעולה שתבנה שרשת חוליות בעורך X עם ערכים אקראיים. אני לא מצליח לחשוב על איך ליצור את החוליה ושיהיה לה את ה NEXT
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
במחלקת הרנטגן של בי"ח ישנם שלושה חדרי צילום. התור מתנהל עפ"י סדר ההגעה של החולים אך יש סדר עדיפויות לסוג ההניה שמביא עמו החולה. בניתי מחלקה המייצגת את החולה (שם, ת"ז, הפניה, סוג צילום=אורך הזמן שאורך הצילום בין 1 ל-5 דקות) יש לי מחלקה לייצוג ערימה מסוג חולה. הבעיה שלי היא בלהגדיר אופרטורים של גדול וקטן, משום שהשורש בערימה מכיל את האיבר הגדול ביות לפי סוג ההפניה שהביא עמו החולה, החולה בסעיף 'הפניה' שממלא בכניסתו לתור- מכניס מחרוזת, איך אני הופכת אותה למספר int?? לדוגמא: הפניה מטיפול נמרץ בעדיפות גבוהה ביותר, אח:כ הפניה מחדר מיון, ולבסוף הפניה מרופא חיצוני. (התור מסתדר לפי סדר ההפניות- איך עושים את זה?) עוד שאלה: פרטי החולה הם בהרשאה פרטית. ועל כן כיצג מגדירים את אופרטורים…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מוחזרת לי השגיאה הבאה Error 1 error C2065: 'maxGrade' : undeclared identifier כאשר הקוד הוא: .h class Student{ private: static int maxGrade; public: Student() {} static int getMaxGrade(); }; .cpp #include "Student.h" static int getMaxGrade() { return maxGrade; } ניסיתי להוסיף Student לפני הmaxGrade או לפני השם של הפונקציה אבל זה מחזיר לי שגיאה.. מה הבעיה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-
התקנתי שרת apache ויצרתי טופס שמקבל טקסט דרך textarea ומציג את הפלט על המסך. הזנתי את המילה 'שלום' וקיבלתי את הפלט: 'שלום' מה אני צריך לעשות כדי שהפלט יהיה בעברית בדיוק כמו שהזנתי אותו בטופס? אני מניח שמדובר פה בהגדרות של השרת או של השפה, מישהו יודע באיזה הגדרות מדובר?
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
האתר X יהיה בנוי HTML והקודים היחידים שיהיו שם: 1. CSS 2. קצת JS (פשוט, רק שתהיה תחלופה יפה לגלריית תמונות) 3. קוד גוגל אנליטיקס 4. תוכן רלוונטי לאתר מה העימוד ה"נכון" ביותר בשביל קריאה מהירה, קידום נכון בגוגל וכו' CSS JS תוכן ואנליטיקס בסוף?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
עצלנות משהו נפלה עלי, ואין לי יותר הרבה זמן או חשק לממש אחד כזה אז אם למישהי יש מימוש של prioriry queue בבוידם או משהו, אני ממש אשמח אם הוא יחלוק אותו איתי. תודה מראש. עריכה כמעט שכחתי, ב-JAVA. מטי.
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
int main() { int a = 1; int b = a++; //now a = 2 int c = a++ * a++; } למה בקוד הבא c שווה ל-6 ולא ל- 4. מדוע הוא מתנהג אחרת מ- b ששווה ל-1
-
- 10 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד מ0, בעצמי, C#.. למדתי כמה דברים מהאינטרנט כמו writeline readline while for if ודברים בסיסיים ביותר, אבל אין לי באמת ידע רחב ככה שאני צריך ספר למתחילים.. למישהו יש המלצה לאיזה ספר טוב? עריכה: ועוד משהו, כרגע החלטתי שלמרות שזה טוב ללמוד C אני לא אתחיל ממנה כשפה ראשונה, והחלטתי ללמוד C# שנראה שאפשר לעשות איתה דברים חמודים די מהר.. אני די מתלבט בין C++ ו C# לשפה ראשונה - אבל אם למישהו יש ספר טוב לC++ תמליצו בכיף.. תודה!
-
- 13 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
חבר שדווקא מבין ב PHP אבל לא כל כך יודע עיצוב פנה אליי כדי לעצב לו מחדש את האתר רדיו שלו. מצ"ב לפני ואחרי. http://www.asdesign.co.il/radio/ מאד נוח לשימוש ועובד מהר! [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כתבתי קוד ואני מנסה לעשות לו BUILD ואז להריץ אותו אבל אני מקבל הודעה שהקובץ לא קיים כשאני מנסה לשמור הוא מראה לי את ההודעה הזאת
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרוץ על הנתונים שנמצאים במערך. כתובת המערך נמצא במערך של פוינטרים. זה ניראה ככה: ... const unsigned char upper_A[25]={0x0C, 0x00, 0x08, 0x00, 0x0E, 0x00, 0x09, 0xC0, 0x09, 0x30, 0x01, 0x18, 0x01, 0x7E, 0x01, 0xF8, 0x09, 0xE0, 0x0F, 0x80, 0x0F, 0x00, 0x0C, 0x00, 0x08}; // Code for char A const unsigned char upper_B[21]={0x0A, 0x02, 0x08, 0x02, 0x08, 0xFE, 0x0F, 0xFE, 0x0F, 0x42, 0x08, 0x42, 0x08, 0x42, 0x08, 0xE6, 0x0C, 0xBE, 0x0F, 0x1C, 0x07}; // Code for char B const unsigned char upper_C[23]={0x0B, 0x00, 0x00, 0xF0, 0x01, 0xF8, 0x03, 0x0C, 0x06, 0x06, 0x0C, 0x02, 0x08, 0x02, 0x08, 0x02, 0x08, 0x04, 0x08, 0x0C, 0x04, 0x1E, 0x06}; // Code for ch…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יודע איך אני מעגל מספר בצורה כללית? כלומר, אני מקבל נתונים, מבצע עליהם כל מיני פעולות ובסוף מקבל מספר אותו אני מדפיס עם 2 ספרות אחרי הנקודה עכשיו אם אני רושם לו בפקודת ההדפסה שידפיס 2 ספרות אחרי הנקודה הוא פשוט חותך אני רוצה שפשוט אם הספרה השלישית אחרי הנקודה קטנה מ5, אז לחתוך. גדולה או שוה ל5 אז להוסיף אחד לספרה השניה אחרי הנקודה מישהו יודע איך אני עושה את זה? תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפי תרגום אזי void = null או משהו בסגנון. מה התפקיד של זה בשפת C עצמה?
-
- 15 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
אילו מהמשפטים הבאים איננו נכון? א. שגיאת קומפילציה גורמת לשגיאת ריצה ב. שגיאה מילונית ושגיאה תחבירית הן שגיאות קומפילציה ג. כל אובייקט הוא מופע של מחלקה ד. שגיאה באלגוריתם גורמת לשגיאת ריצה או שגיאת מטרה ה. שגיאת ריצה עלולה לגרום לשגיאת מטרה מהו אלגוריתם? א. הרצת התוכנית עם אוסף נתוני בדיקה לצורך איתור שגיאות ב. המרת הקוד שכתב התוכניתן לקוד מכונה שהמחשב יכול לבצע ג. רצף של פעולות הנועד לפתור בעיה חישובית ד. חלוקת אובייקטים לקבוצות על-מנת לשייכם למחלקות משותפות ה. מונח זה מתאר את תהליך פיתוח התוכנה במלואו, משלב כתיבת הקוד ועד הרצת התוכנית המלאה. מה מהמשפטים הבאים אינו נכון? א. ירושה מאפשרת להגדיר מחלקה חדשה על סמך מחלקה קיימת. המחלקה היורשת תירש את התכונות והשיטות של המחלק…
-
- 8 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
הי, כתבתי את התוכנית הזאת שמציגה את סכום הספרות של מספר: import java.util.* ; public class A { public static void main ( String[ ] args ) { Scanner reader=new Scanner(System.in); int num,meo,asa,acha; num=reader.nextInt(); meo = num/100; asa = (num/10)%10; acha = num%10; System.out.print(+meo+asa+acha); } } רציתי לדעת אם יש דרך יותר טובה לעשות זאת? כלומר להכניס את הספרה הראשונה למשתנה, את הספרה השניה וכו' (בלי פעולות חשבון).
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות קו שיכול לשמועה הסקרים לבחירות בזמן אמת (וכן הממוצע של כל הסקרים וכד'- כמו שיש בשערי מט"ח ועוד) השאלה הוא האם יש איזה אופן לקבל הניתונים בתוך 'ערך' (משתנה - $) בלי שתו"פ עם הצד הלוקח כדי שאוכל לעשות מערכת תוכן שיתעדכן מאליו עם תוצאות הסקרים האחרונים.(או אם יודע אתר שתשלח סטרינג אם כל הערכים אם מישהו יכול לשים את זה כאן כדי שהציבור יכול להנות) כנ"ל רלוונטי בחירות כאן ובחירות חו"ל בורסה גם אם התשובה הוא שאי אפשר תכתבו לי בבקשה שלא אצטרך לחכות לכלום. חיפשתי אתרים מדריכים שמזינים כאלו ניתונים ולא מצאתית, מה אני צריך לעשות בבירור. אם ידוע למישהו מדריך יותר ברור לזה או מי שיש לו קוד מוכן _או חצי מוכן - כמובן שאשנה המקום שמקבל ממנו הערכים) אם…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש את המחלקה הבאה import java.sql.ResultSet; import java.sql.SQLException; import java.util.Hashtable; import java.util.Map; public class card { public int cardid; public static int numberOfCards=0; public String input; public String output; public String blinds; static Map cards=new Hashtable(); sql db; card(int cardid) { numberOfCards++; this.cardid=cardid; System.out.println("card"+cardid+"created"); db=new sql(); ResultSet rs=this.db.selectQuery("select * from status where cardid='"+cardid+"'"); try { rs.next(); this.input=rs.getString("input"); this.output=rs.getString("output"); this.blinds=rs.g…
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לכיוון כיצד לכתוב קוד הניגש למסד MYSQL (דרך APACHE) ומבצע שאילתות כלפיו על פי הנתונים המוחזרים. זה קצת כללי, אבל לפחות אשמח לכיוון, אני יודע C ואם צריך משהו אחר אשמח ללמוד.
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי תוכנה שצרכיה ללוט לחיצות מקלדת ולבצע פעולות בהתאם, (בדומה למישחק מחשב) איך אפשר לגרום לשפה לבדוק אם מקש מסויים לחוץ?
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
1) מה ההבדל העקרוני בין VECTOR ו HASHMAP לבין LIST ו MAP? אני עניתי שב VECTOR וב HASHMAP ניתן לגשת לאיברים במידי ב O)1) ולעומת זאת ב LIST ו MAP זה לא ככה. התשובה שלי כנראה לא ממש נכונה. נראה לי שהתשובה שהם חיפשו, זה ש MAP וLIST זה INTERFACES ו VECTOR ו HASHMAP זה המימוש שלהם ב JAVA. אבל זה רק מה שנראה לי.. 2) מהו אינטרפ (interrup) ה SERIALIZABLE? מה ניתן לעשות על האובייקטים שמשתמשים בו? לא היה לי שמץ מהי התשובה.. 3) מה זה generic object pool? אין לי מושג מה זה. 4) צריך לממש קלאס כך שידוע שהקלאס עושה extends ל simpleObject (לא הבנתי מה זה בדיוק אומר) וצריך להריץ עליו ת'רד. ממש את הריצה של הת'רד. לא ממש ברור לי עד עכשיו מה הם רצו כאן.. אם מישהו מבין?! 5) הייתה שאל…
-
- 2 תגובות
- 22.2k צפיות
-
-
השאלה היא יותר על הניסוח, ולא על איך לכתוב את האלגוריתם. השאלה: סכימת משקלי מכוניות (לצורך מעבר במעבורת) כל עוד הסכום אינו עולה על 100 טון אז מדובר בלולאת while שצריך לעשות ולחשב sum, עכשיו השאלה היא כזאת אם נגיד קלטתי: 50 טון, 45 טון, ועוד 10 טון הsum שלי יהיה 95 טון או 105 טון? אני מתכוונן האם בשאלה הם התכוונו ל"כל עוד הסכום (כולל הקלט עכשיו) אינו עולה על 100 טון, הוסף את הקלט לsum" או "קלוט משקלים והוסף אותם לSUM, הפסק כאשר sum גדול מ100 טון". אני יודע שהשאלה טיפשית, אבל תודה לכל מי שיעזור.
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום עשיתי את השיטה הזאת - כתבו שיטה במחלקה DrawingBoard בשם getMax שתחזיר את הצורה (מחלקה Shape) בעלת השטח המקסימלי מבין כל הצורות שבלוח. הדפסת פרטי האובייקט המוחזר תהיה בשיטה הראשית. יש לי שיטת עזר בשם compare שבודקת למי יש את השטח הגדול ביותר s זה מערך של Shape public Shape getMax(){ int i; int x; for( i=0; i<counter;){ for (x=1;x<counter;){ if(s[i].Compare(s[x])==1) x++; else if(s[i].Compare(s[x])==-1) i++; else x++; } if(s[i].Compare(s[x])==1) return s[i]; else if (s[i].Compare(s[x])==-1) return s[x]; else return s[i]; } } איפה שרשום getMax יש לי אדום(שגיאה) ורשום לי שאני צריך להחזיר Shape... מה אני צריך לעשות? כל המקומות שיש שם את החלקים מהמער…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש בגוגל מדריך איך לעשות דף נחיתה בasp.net ואני לא מוצא! כל הזמן מופיע לי אתרים שמייצרים לי דף נחיתה וזה לא מה שאני מחפש אשמח לעזרה אולי אחד ממכם מכיר מדריך שאלמד ממנו איך להכין דף נחיתה בטכנולוגית asp.net
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הנה הבקשה המחודשת והמאושרת. מחפש להעמיק את הידע שלי באסמבלי. אם למישהו יש הפנייה לספר מומלץ או (עדיף) אתר שמכיל טוטוריאל אני ממש אודה כמובן שיעסוק באספקטים החוקיים של העניין.. שוב רק במטרה לימודית...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-