עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by oded900,

מה השימוש של json_encode ו- json_decode ומה ההבדל בין הפקודות האלה לפקודות serialize ו- unserialize תודה

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  2. אני מפתח תוכנה שיש בה המון פונקציות והמון פרוייקטים קטנים, באחד הפרוייקטים הייתי צריך לעשות שינוי רב כדי לשפר אותו אז יצרתי פרוייקט חדש בשם שונה והתחלתי לעשות את השינויים ובו והגעתי למצב שיש לי באלגן ושיש לי המון פונקציות שלא מנוצלות כבר בפרוייקט הקודם וחלק מנוצלות על ידי פרוייקטים אחרים. רציתי לדעת אם יש כלי כלשהו, או תוכנה צד שלישית שיכולה לעשות לי סדר בתוכנה ולתת לי רשימה של פונקציות שאף פרוייקט לא עושה בו שימוש כך שיהיה לי יותר נוח למחוק אותם ולעשות סדר בין הפרוייקט הישן לחדש. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 866 צפיות
  3. Started by Friend,

היי, משימה: כתוב תוכנית שבודקת אם המספר הדו ספרתי מקיים את התנאים הבאים: ספרת העשרות זוגית ספרת האחדות גדולה מספרת העשרות. כתבתי תוכנית שהIf שלה הוא כזה: If (a<100)&&(a>=10)&&(a%10>a)&&(a/10)/2 זה בסדר?

• 5 תגובות
    • 866 צפיות
  4. בס"ד קודם כל שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום, ובאתי מצויידת עם שאלה: יש דרך לזמן קובץ ג'אווה מקובץ ג'אווה אחר? אני לא מתכוונת לפנייה ישירה לקובץ, כמו זימון פונקציה מקובץ אחר או שימוש במבנה נתונים שיצרתי. אני מתכוונת לדוגמא: אם אני רוצה שהתוכנית תקלוט שם של קובץ ושם פונקציה בתור מחרוזת, ואת המחרוזת אני אוכל להזין בתוכנית בתור פקודה. כמו למשל הפונקציה שקיימת בג'אווה שפותחת קבצי טקסט. יש נגיד פונקציה כזו שפותחת קבצי ג'אווה ויכולה להפעיל אותם? אני מצרפת קובץ וורד עם דוגמא תודה לעונים

5. Started by SuB,

שלום! מישהו יכול להסביר כיצד מוסיפים עברית לתוכנה הנ"ל? הגירסא היא 3.1 אם זה עוזר. כמו כן, צרפו בבקשה את הקבצים שצריך. אני מתכוון לכך שבלחיצה על ctrl ו-"-" (מינוס) נפתחת שורה שבה ניתן להזין טקסט בעברית, כמו שיש בקומפיילר במחשבים שבבתי-הספר. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  6. Started by The-Devil,

אני רוצה ליצור תיבה ב++C שדרכה אני יכול לבחור קובץ מסויים ואז היא תחזיר לי את הכתובת של הקובץ, מעיין Browse אני בטוח שקיימת כזו פונקציה כבר אני רק לא יודע איך קוראים לה ואיך משתמשים בה אז כל מי שיכול לעזור לי , מוזמן...

• 7 תגובות
    • 865 צפיות
  7. Started by IDAN AMRAM,

שלום לכולם!!! אני צריך עזרה... הכנתי באנר בפלאש שיש לו כפתור שקוף וזה..... אני רוצה לשים אותו בדף אינטרנט שכשילחצו עליו הוא ישמש לי קישור לדף אחר.... את הבאנר שמרתי כקובץ SWF ואני צריך את הפקודה ב ASP או ב HTML תודה לכל העוזרים!!!

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  8. אני רוצה לקחת כל קובץ שבא לי ולשנות לו את הENCODING לUTF-8. בזמן ריצה כמובן. מישהו יודע איך עושים את זה? כי ניסיתי סתם לקרוא את הקובץ ואז שוב לכתוב אותו וזה הפך לי את כל התוכן שלו לריבועים. רק הספרות נישארו בסדר. ניסיתי לעשות את זה ככה: File.WriteAllText(filePath, File.ReadAllText(filePath), Encoding.UTF-8);

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  9. Started by MasterDK,

שלום לכולם. תיכנות בשבילי בזמן האחרון מתחיל להפוך מסתם לפתוח IDE ולכתוב קוד לפיתוח הרעיון מהרגע שהוא נוצר ועד הרגע שאני מתחיל לכתוב קוד. עד היום הייתי מוותר על התהליך אבל עד כמה שידוע לי התהליך הזה מהווה חלק עצום (יותר מ 50% נראה לי) מכלל ההצלחה של הפרוייקט. אשמח לדעת איזה גילגולים עובר הרעיון מהרגע שהוא נוצר, אם זה מסמכי desing, אם זה דיאגראות UML, דיאגראמות עיגולים וקווים, בקיצור כל מה שצריך בשביל שאני אוכל להציג את זה לאדם אחר והוא יבין מה זה ואיך זה אמור להיראות הן מבחינת UI, פונקציאונליות ומבחינת קוד הכל קיצור. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  10. Started by RazKaziRo,

שלום, יש בידי מערכת php הנקראת koobi למי שמכיר האתר שלי הוא www.goodshoes.sweb.co.il/new אם תכנסו לאתר ללשונית about us תוכלו לראות בצד שמאל של האתר מן תפריט navigation כזה בשם common שאותו אני מעוניין לערוך רק אין לי מושג איך יש בידי ftp עם כל קבצי ה php רק אני לא יודע מה source של התפריט הזה איך אני יכול להגיע אליו מישהו יכול לעזור לי?

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  11. Started by Avi Levin,

אהלן, יש לי תרגיל באסמלי שאני זקוק לעזרה בפתרונו. התרגיל הוא מבגרות: http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/tests/bagrut/Bagrut09/81520109.pdf עמ' 8-9 מה שאני מעוניין לדעת זה לגבי פקודות IN, OUT וגם RCL, RLC (למרות שלא מצויין בתרגיל זה) לפי ההגיון הבנתי שהתוכנית שנתונה שם עושה את הדברים הבאים (לפי שורות): 1. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 300H 2. (? אני לא בטוח) קולטת ממפתח הקלט שערכו סגמנט DX (כאמור 300H) לתוך AL 3. (? אני לא בטוח) עושה AND לוגי בין הערך AL ל-03H ושומרת אותו בתוך AL 4. משווה בין 1H ל-AL 5. קפיצה לשגרה S1 במידה ודגל ה-ZF לא שווה ל-0 6. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 301H 7. (? אני לא בטוח) פולטת למפתח הפלט שערכו סגמט DX (כאמור 301H) את הערך AL 8. סיום תת שגרה 9. מש…

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  12. אנחנו מפתחים תוכנה שבה נצטרך לשלוח כמות גדולה של הודעות סמס. אני יודע שיש מספר רב של חברות צד ג' שמספקות API לשליחת סמס דרכם, אך השאלה שלי היא האם יש דרך להתחבר ישירות למפעילים (אורנג/סלקום/פלאפון) דרך API במקום לעבור דרך צד ג? אני בטוח שיש עובדה שכל החברות צד ג' עושות זאת, השאלה איך?

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  13. Started by freee,

שלום, אני לומד כעת י"ג כטכנאי אלקטרוניקה. אני צריך את הפתרונות של הבחינות החיצוניות אם מישהו מכיר באיזה מקום עושים אותם. וגם חומר על שפת c+שפת האסמבלר לפי הרכיב 8051 ולא 8086. אני מודה כול כך למי שיעזור.

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  14. Started by Aviv C,

יש לי SQL Server 2005 Express Ediion. בשביל לבנות את הטבלאות של ה- DB אני משתמש ב- SQL Server Management Studio Express. יש לי בעיה קטנה. אני רוצה לבנות טבלה שהמפתח הראשי שלה הוא מסוג text, וזה לא נותן לי את האפשרות להגדיר עמודה מסוג כזה כמפתח ראשי. ב- Access, לעומת זאת, אפשר לעשות את זה. למה ב- SQL Server זה לא נותן לי?

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  15. Started by DarkShnizel,

אני מפעיל את הקוד והפונקציה מחזירה מסך ריק HBITMAP CControlzServerDlg::ScreenShot() { HDC hScrDC, hMemDC; // screen DC and memory DC int xScrn, yScrn; // screen resolution HGDIOBJ hOldBitmap , hBitmap; // create a DC for the screen and create // a memory DC compatible to screen DC hScrDC = CreateDC(NULL, NULL, NULL, NULL); hMemDC = CreateCompatibleDC(hScrDC); // get points of rectangle to grab xScrn = GetSystemMetrics(SM_CXSCREEN); yScrn = GetSystemMetrics(SM_CYSCREEN); // create a bitmap compatible with the screen DC hBitmap = CreateCompatibleBitmap(hScrDC, xScrn, yScrn); // select new bitmap into memory…

16. Started by fakeme,

שלום, אני מחפש כלי חינמי שיסתיר את הקוד שלי, ושלא יאפשר קריאה שלו בעזרת Reflector או כלים דומים. יש כזאת חיה?

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  17. שלומות ישלי אתר שיושב על שרת, משתמשים נכנסים אליו דרך HTTP (IIS6) עם אוטנטיקציה של ווינדוס. עכשיו, לכל המשתמשים נתתי ססמה ראשונית. הם מתבקשים לשנותה בכניסה ראשונה. היות והכניסה דרך HTTP, האופציה לא מופיעה להם. הכוונה לכתוב משהו שיבדוק אחרי הכניסה, אם הססמה שונתה כבר, ואם לא אז להעלות דף לשינוי ססמה. כתבתי משהו בC# שאמור לעשות אתזה בעזרת Active Directory אבל אז נאמר לי לעשות אתזה בלעדיו. מישהו מכיר דרך כזו? נ.ב- אל תתיחסו לקטע שאני בודקת את הססמה, זה ישונה לבדיקת הפרמטר אם הססמה פגה תוקף.. תודה לכל המסייעים [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  18. Started by roy4324,

[table] [tr] [td] 0 favorite [/td] [td] שלום, אני קורא מתוך java ב eclipse ל web service שנכתב ב asp.net. כלומר אני מפנה לURL שמסתיים ב asmx: http://mgnt184:8056/MDP_InsuredDetails_WS/InsuredDetails.asmx כאשר אני שולח request למתודה בשירות הזה אני מקבל את הודעת השגיאה הזו : 19/02/13 12:13:05 ERROR [xxxService]: ServiceProxy Update exception: 'No endpoint' 19/02/13 12:13:05 ERROR [xxxrvice]: ServiceProxy Update exception (toString): 'No למה מתקבלת הודעת השגיאה הזו ?ומה הבעיה ? צירפתי קובץ txt עם הקוד שלי. תודה[/td][/tr][/table]

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  19. אני מתחזק כמה אתרים, כל אחד מהם על דומיין משל עצמו. עד היום עבדתי עם dream weaver והקונפיגורציה של שרת ה-WEB היתה כך שכל אתר ישב על תיקיה משל עצמו, ולכל תיקיה כזו היה Virtual host עם PORT עצמאי, ככה שלמשל בשביל לגלוש לגירסה המקומית של אתר מסויים הייתי מקליד http://localhost:81 ולאתר אחר הייתי מקליד http://localhost:82 עד כאן הכל עבד מצויין. לפני כמה זמן התחלתי לעבוד עם Eclipse, ושם האינטגרציה מול שרת הבדיקות היא אחרת. באקליפס עד כמה שהצלחתי למצוא, אין אפשרות שכל פרוייקט ישוגר עם PORT אחר (ה-DW יודע לעשות את זה) ונאלצתי להגדיר VIRTUAL HOST ככה שה-DOCUMENT ROOT הוא תמיד השורש של ה-WORKSPACE, והאקליפס מצרף את שם הספריה שמחזיקה את הקובץ שאני עובד עליו באותו רגע. למשל http://l…

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  20. Started by matteo,

שלום לכולם אני בטוח במאה אחוס שיש סוקטים ב C++ מישהו יכול לספר לי על זה לא מצאתי חומר על זה אני עובד עם המהדר devc++\ תודה

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  21. Started by shaidope,

שלום לכולם! אני סטודנט להנדסת חשמל, ובמסגרת הפרוייקט שלי אני רוצה לכתוב תוכנה (עצמאית או פלאג אין), שישלח את הdata שמגיע לכרטיס קול (מהווינדוס) גם להתקן USB כלשהו. כמה שאלות: 1) אניר וצה לכתוב את הדרייבר לUSB אבל בפועל אין לי את ההתקן USB שאני רוצה שהדרייבר יתאים לו. האם אפשר לכתוב את הדרייבר גם אם אין לי את החומרה? 2) מישהו יכול לתת כמה קווי מנחה לכתיבת הדרייבר? בעיקרון אני פשוט רוצה להעביר חבילות של DATA שייצאו דרך הפורט של הUSB (כמה זה מסובך?!) 3)ספרות מומלצת? לינקים רלוונטים? 4)מה יהיה יותר פשוט, לכתוב תוכנה שתעשה את ההעתקת המידע שנשלח לכרטיס קול ושולחת אותו גם לUSB או פשוט לכתוב איזה נגן ששולח את הקבצים עצמם? אני רוצה בעיקרון להעביר את כל הסאונד מהווינדוס לUSB ולא רק…

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  22. נמאס כל פעם להפעיל את התוכנות (לא משנה התדירות :-/) באופן ידני. ניתן להיעזר ב Scheduled Tasks. אבל, המשימה שיוצרים רק פותחת את התוכנה. עם כל הפעלה יש לעדכן את התוכנה ורק אח"כ לבצע סריקה. חיפשתי סקריפטים מוכנים ברשת. בינתיים 0 תוצאות מישהו חיפש/התעניין? מכירים פורומים טובים שעוסקים בנושא יצירת סקריפט? אולי אפילו פיתרון מוכן? (ב SPYBOT קיימת האפשרות במאפייני התוכנה. לADAWARE צריך סקריפט) (זה הפורום הכי קרוב לנושא של סקריפטים. אם לא. אולי תוכלו להפנות אותי בבקשה למקום מתאים )

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  23. אני בונה תוכנית בVISUAL STUDIO 2008 בשפת #C ואחרי שאני מוסיף את פקד SQLDATASOURCE אני רוצה לקשר אותו ל SQL EXPRESS שמותקן לי באותו מחשב, כאשר אני נכנס למאפיינים של הפקד, הוא לא רואה את השרת הSQL בתודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  24. Started by avi1231231900,

אתם יכולים לעזור לי לבנות סקריפט שיעביר קבצים בין תיקיות.? המצב הנתון הוא שיש שתי מחשבים עם כונן משותף ואני רוצה שאני מעביר קבצים ממחשב A למחשב B הקבצים שהעברתי יעברו אוטומטית לכונן בדיסק קשיח במחשב B תודה

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  25. אני רוצה לדעת אם יש אפשרות באמצעות מאקרו,סקריפט או כל דבר אחר, כשאני לוחץ על שמירת קובץ מסוים באופיס (word,ppw,exel) אני רוצה או שיפתח חלון אחר ובו יהיו חייבים לשמור את הקובץ בצירוף תאריך, או כאשר שומרים קובץ לא משנה השם.. פשוט לשנות השם ולהוסיף אליו את התאריך, בכל מקרה מה שאני רוצה זה להוסיף את התאריך לשם הקובץ. למישו יש רעיון,דרך?? תודה רבה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 864 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.