תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, אני מעוניין להתחיל ללמוד תיכנות על שפתיו. רציתי קצת רקע, אילו שפות יש? מה מומלץ? איזה שפה קשורה לפיתוח של מה? כדי לדעת לאיזה כיוון ללכת ובנוסף רציתי לדעת האם אפשר ללמוד בבית עם ספרים תיכנות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
הי אני לומד ++C ואני כתבתי תוכנה אבל יש לי בעיה קטנה זה מה שהתוכנה עושה (זה תירגול): יש X ו-Y אם X גדול מX, Y ניצח אם Y גדול Y, X ניצח אם תיקו שואל שאלה אם באמת תיקו אז אומר OK אם לא באמת תיקו עונה בהתאם לכתוב קיצר הבעיה: כשאני עושה תיקו נגיד 5 ו-5 אז השורה: Y WON יורדת ונכתבת אם השאלה cant be in real score ויש אותה בעיה למטה מישהו יכול להסביר לי איך אני מוחק את המילה Y WON משורת התיקו הינה הקוד: #include <iostream.h> int main() { int x,y; cout<<"x score:"; cin>>x; cout<<"y score:"; cin>>y; { if(x>y) cout<<"x won"; else cout<<"y won"; } { if(x==y) cout<<"cant be in real sco…
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי ספר לימוד מחבר (ויזואל בייסיק 6 ) אך חסר לו הדיסק. יש דרך להוריד בדרך חוקית מהדר שאני יוכל לעבוד איתו? תודה!
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
איך עובדים עם ה interrupt של ה LPT1? מישהו יכול להדריך אותי בנושא או לתת לי קישור איפה ניתן ללמוד על הנושא. תודה.
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
התחלתי את לימודי הPHP שלי ודיי נתקעתי בהתקדמות. למדתי: HTML CSS JAVASCRIPT PHP SQL מכל מיני מדריכים באינטרנט וספרים. בסופו של דבר הידע שלי הוא בכתיבת סקריפטים די בסיסיים כמו שיש בכל המרדריכים האלא - אבל אני לא יודע לבנות ולעצב אתר רציני (במיוחד בעיצוב שבכלל לא למדתי...למדתי תכנות נטו) אני רוצה להתחיל לעבוד כפרילנסר - לקחת פרוייקטים קטנים כהכנסה צדדית. מה אתם אומרים לעשות בתור השלב הבא כדי שאוכל להתחיל לעבוד בזה?
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום לכולם נסיתי לפתור תשאלה אך לא הצלחתי להגיע לסיבוכיות קטנה יותר מ o(n²) האם למישהו יש רעיון לפתור בסיבוכיות יעילה יותר? תודה.
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אני מפתח תוכנה שיש בה המון פונקציות והמון פרוייקטים קטנים, באחד הפרוייקטים הייתי צריך לעשות שינוי רב כדי לשפר אותו אז יצרתי פרוייקט חדש בשם שונה והתחלתי לעשות את השינויים ובו והגעתי למצב שיש לי באלגן ושיש לי המון פונקציות שלא מנוצלות כבר בפרוייקט הקודם וחלק מנוצלות על ידי פרוייקטים אחרים. רציתי לדעת אם יש כלי כלשהו, או תוכנה צד שלישית שיכולה לעשות לי סדר בתוכנה ולתת לי רשימה של פונקציות שאף פרוייקט לא עושה בו שימוש כך שיהיה לי יותר נוח למחוק אותם ולעשות סדר בין הפרוייקט הישן לחדש. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
בס"ד קודם כל שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום, ובאתי מצויידת עם שאלה: יש דרך לזמן קובץ ג'אווה מקובץ ג'אווה אחר? אני לא מתכוונת לפנייה ישירה לקובץ, כמו זימון פונקציה מקובץ אחר או שימוש במבנה נתונים שיצרתי. אני מתכוונת לדוגמא: אם אני רוצה שהתוכנית תקלוט שם של קובץ ושם פונקציה בתור מחרוזת, ואת המחרוזת אני אוכל להזין בתוכנית בתור פקודה. כמו למשל הפונקציה שקיימת בג'אווה שפותחת קבצי טקסט. יש נגיד פונקציה כזו שפותחת קבצי ג'אווה ויכולה להפעיל אותם? אני מצרפת קובץ וורד עם דוגמא תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה, אני מתכנת ב C# אבל זה כנראה יהיה תקף לכל שפה. אני כותב אפליקציה, היא בנוייה מ GUI ומלוגיקה. עכשיו קראתי איפשהוא שהדרך לאינטרקציה בין שתי המרכיבים הללו זה דרך ה callbacks. השאלה שנשאלת היא מי מספק את ה callbacks? כאילו מי מגדיר את ה delegate ו events דרכם הלוגיקה תרצה לבקש מה GUI לצייר משהוא? האם ה events (שהם בעצם delegates לפונקציות בתוך ה GUI) יהיו חלק ממשתני הלוגיקה או משתני ה GUI ויספקו כ public ללוגיקה (או דרך getters)? כלומר דרך אחת שאני רואה לעשות את זה, זה להגדיר מספר כלשהוא (תלוי במס' ה callbacks) של events כ static בתוך הלוגיקה ואז כשה GUI יוצר את ה לוגיקה הוא שם ערכים ל static events של הלוגיקה (או לעשות אותם private ואז דרך הבנאי). ואחרי זה כל…
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
כתבתי תוכנית קטנה שמתקשרת עם מספר אתרי אינטרנט , הבעיה היא שכל פעולה שלה מתבצעת בסיום פעולה קודמת . מה שלדעתי מוסיף הרבה זמן ריצה . יש דרך למקבל פעולות ב C++ ? בפרט פקודות אינטרנט (אני משתמש ב webclient) ? בתיעוד של webclient ראיתי שיש שם סט של פקודות שרשום עליהם "without blocking the calling thread" (אולי יעזור) או אם יש שפות\פקודות אחרות שניתן לבצע איתם ?
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
יש לי SQL Server 2005 Express Ediion. בשביל לבנות את הטבלאות של ה- DB אני משתמש ב- SQL Server Management Studio Express. יש לי בעיה קטנה. אני רוצה לבנות טבלה שהמפתח הראשי שלה הוא מסוג text, וזה לא נותן לי את האפשרות להגדיר עמודה מסוג כזה כמפתח ראשי. ב- Access, לעומת זאת, אפשר לעשות את זה. למה ב- SQL Server זה לא נותן לי?
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע איך אני מוסיף את ה - VISUAL EDITOR ל - ECLIPSE? העתקתי את ה PLUG IN לתיקייה אבל אני עדיין לא רואה שום שינוי ב - ECLIPSE. תודה
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
אני רוצה לקחת כל קובץ שבא לי ולשנות לו את הENCODING לUTF-8. בזמן ריצה כמובן. מישהו יודע איך עושים את זה? כי ניסיתי סתם לקרוא את הקובץ ואז שוב לכתוב אותו וזה הפך לי את כל התוכן שלו לריבועים. רק הספרות נישארו בסדר. ניסיתי לעשות את זה ככה: File.WriteAllText(filePath, File.ReadAllText(filePath), Encoding.UTF-8);
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
אז ככה עשית מחשבון (סתם כדי להראות לאבא שלי שזה לא קשה) ואז התחלתי להכנס לעיניין (היה לי קצת משעמם) ואז הגעתי לקטע של המשוואות אז בעיקרון את המשוואות הוא פותר והכול אבל רק בתנאי שהX בתיבת טקסט הראשונה (בשניה הוא לא יעבוד) ובתוצאה אני לא מצליח לכתוב בתיבה (את התוצאה עשיתי שיכתוב בתיבה הראשונה) נגיד X=1 אז הייתי צריך לשים את הX= בlabel ואת ה1 בתיבה למישהו יש פיתרון לאיך לסדר את זה כול פיתרון ולא דחוף מצידי תשנו לי חצי מהקוד עכשיו אני לא צריך להגיש את זה או משהו תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
הי, מתי אפשרי ורצוי לאחסן shopping cart בזיכרון (Session) ומתי ב - DB ? אלו הנקודות שאני חשבתי עליהם , אשמח אם תעירו\תאירו: Session Pros: [list type=decimal] [*]מהיר [*]קל לשימוש (לפחות ב - PHP ויחסית ל - DB) [*]מנוהל ע"י השרת, אתה רק צריך להכניס\לשלוף מידע Session Cons: [list type=decimal] [*]לא טוב אם מדובר בכמויות מידע גדולות (מכביד על הזיכרון) [*]בעייתי אם צריך שיתוף המידע בין כמה שרתים. [*]נסגר ה - SESSION המידע אבד DB Pros: [list type=decimal] [*]טוב לאחסון כמויות מידע גדולות [*]ניתן לשתף מידע בין כמה שרתים [*]SESSION נסגר לא גורם לאיבוד המידע DB Cons: [list type=decimal] [*]איטי יחסית [*]קשה יותר לנהל את המידע (שוב, יחסית ל - SESSION) אשמח ללמוד…
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני שאני שואל אני יסביר קצת על הרקע בשפות התוכנה שלי כדי שתוכלו לכוון אותי קצת יותר. יש לי ידע רחב ב- vb5/6 html,javscript,asp,php,sql וידע שטחי ב- c\c++ .net למיניהם ובשלל שפות (אבל שטחי) אני רוצה להתחיל להתמקד ב java רציתי לשאול תחילה על מה אתם ממליצים בתור התחלה. במה צריך להתמקד כדי שיהיה בסיס טוב . באיזה תוכנה כדאי לעבוד ומתי ? ואיזה עזרים יש . אני יותר מאשמח לכל מי שיעזור לי ושיהיה לנו לילה "בכיף"
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
לכל עזרה שתוצע - תודה מראש! שאלתי היא: האם ב-VB6 יש קומפוננטה מובנית עבור שמירת תמונות בפורמטים שונים (bmp,jpeg וכו'). כלומר - כשאני שומר קובץ bmp כ-gif למשל ע"י App.path & strFileName & ".gif" התמונה לא באמת מקומפרסת לפורמט הרצויף אלא רק נשמרת עם סיומת הקובץ שרציתי. ידוע לי שב- .NET יש קומפוננטה שכזו, אולם אני צריך את זה עבור VB6.
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
היי! מהאתר שלי יש לינק הפותח חלון תוך זמן מסויים מפתיחת חלון מקדים לו...האם אני יכול למנוע פתיחה מחדש של החלון במקרה שמתבצע Refresh בחלון המקדים, ובאופן כללי כיצד אני יכול לזהות את אותו חלון/דף ספציפי עבור שאר החלונות בדפדפן? האם ניתן לעשות זאת ב-client side בלבד? אודה למי שיוכל לעזור לי בנושא!
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם אני בטוח במאה אחוס שיש סוקטים ב C++ מישהו יכול לספר לי על זה לא מצאתי חומר על זה אני עובד עם המהדר devc++\ תודה
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי, משימה: כתוב תוכנית שבודקת אם המספר הדו ספרתי מקיים את התנאים הבאים: ספרת העשרות זוגית ספרת האחדות גדולה מספרת העשרות. כתבתי תוכנית שהIf שלה הוא כזה: If (a<100)&&(a>=10)&&(a%10>a)&&(a/10)/2 זה בסדר?
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אהלן ,צריך קצת את עזרתכם,קצת הסתבכתי. נתון לי קובץ שבו יש שמות מוצרים וליד כל מוצר יש מחיר מסויים של המוצר דוגמא: a220 ac450 we420 aa450 vv025 ודרוש ליצור שני קבצים אחד של מחירים יחודיים שלא חוזרים על עצמם והשני מחירים החוזרים על עצמם. הקבצים מסודרים בסדר עולה ממחיר נמוך לגבוה. תודה לכל מי שעוזר.
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
לצורך המחשה נניח שיש לי תיקיה D:\somelie> ושיש לה הרבה תתי תיקיות עם כל מיני קבצים אני רוצה פקודה שתעתיק את כל הקבצים שנמצאים בסיפירה הזאת ובכל תיקיות המשנה לספריה אחרת כלומר שכל הקבצים יועתקו לתיקה שלא יהיה בה שום תיקיית משנה תודה לעונים .
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
-
שלום חברים אני עובד על פרוייקט חדש של טמפלייטים פלאש - אתרי פייסבוק ראו דוגמא: http://www.facebook.com/computersfix אלה אתרי CMS שניתן לערוך אותם עם XML לכן אני מחפש עורך טוב רצוי חינמי ניסיתי עם ויזואל סטודיו והסתבכתי תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-