תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
היי אני מחפש מערכת התגובות לדף יעודי באתר קלה ונוחה לשימוש עם אפשרות ניהול כמובן ובלי צורך בהרשמה או משהו כזה... תודה רבה לכל מי שעוזר
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אהלן ! אז דבר ראשון מצטער על שאלת הנוב ובטח יש פה איזה פוסט כזה שמישהו יכוון אותי אליו וזה יהיה גם מצויין. אני מתכנן לפתוח אתר עם דומיין לבחירתי ( או סיומת סטנדרית כמו של האתר הזה, או משהו לא ארוך וחינמי כהתחלה ) אני רוצה שבאתר, כהתחלה לפחות יהיה סקשן מאמרים, פורום ברמה, כמו הפורום של האתר הזה או דומה לו (מערכת פורומים שכיף לבוא אליה לא זבלה) סקשן סרטונים ותמונות ובגדול זהו. כולל עיצוב ע"י מקצוען מתחיל. אם מישהו יכול לתת לי WALKOUT של מה שאני צריך לעבור כדי לפתוח את זה, בכמה משפטים, אני כבר אחקור לעומק את השאר. אני פשוט לא כל כך יודע איפה להתחיל כי מעולם לא עשיתי דבר כזה. שאלות נקודתיות: 1. מהם הצעדים הדרושים ? 2. מהי עלות חודשית של דבר כזה (אתר בסיסי, בלי צ'קאווט או ס…
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
שלום רב אני רוצה להשתמש בתבנית קיימת הבנוייה על HTML CSS ולהפוך אותה לידידותית לשפות מימין לשמאל לצורך העניין עברית מישהו רק יכול לרמוז לי, איפה בCSS או בHTML או בשניהם אני מוסיף את הפקודה direction:rtl יש פקודה אחת שתעשה את העבודה לכל התבנית או כל עצם צריך פקודה משלו? להלן קוד HTML <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Free Facebook iFrame Template #4 - Computer Store</title> <link href="css/styles.css" rel="style…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אנשים! לאחרונה התחלתי ללמוד ג'אווה [זאת במסגרת הכנתי לקראת תואר במדעי המחשב באונ' העברית]. הסיבה לכך היא שרציתי לרענן קצת את עצמי לקראת התואר [וכן בשביל ללמוד את השפה.. בתקופת התיכון למדתי PASCAL] לאחר בדיקה מאילו מקורות ללמוד את החומר, החלטתי לקנות ספר המלמד JAVA. "ג'אווה על כוס קפה". חייב לציין שהספר מספק את הסחורה. הסברים ברורים ועקומת למידה מהירה למדי. הבעיה העיקרית עם הספר היא שהוא לא מספק שום תרגילים. אלא רק מלמד. למרות שאני קולט את החומר, אין שום טעם בלמידתו אם אין לי תרגול בנושא. לאור זאת אני מחפש אתרים ו\או ספרים מומלצים שמספקים תרגילים בJAVA בכל הרמות. [החל מההתחלה] תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה אני מקבל שורה שלמה עם הרבה מילים. עכשיו אני צריך כל מילה בנפרד, איך אני מוציא כל מילה בנפרד מהמשפט(מהשורה). זאת אומרת אני צריך לעבור על כל המילים בשורה ולהעביר/להעתיק כל מילה בנפרד לתא כלשהוא כדי לבצע עליו כמה פעולות ואז שאחרי זה זה יוציא לי את המילה השניה הבאה אחרי המילה הראשונה וכו'..ועוד בעיה שהיתה לי איך אני יודע מתי השורה נגמרת?? מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב תודה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
המורה שלנו הטיל עלינו פרויקט והייתי רוצה לשמוע עצות וטיפים על איך לעשות וכו'... המטלה: סימולציה של זבובים על המסך בעזרת X ו- Y וכל מיני פקודות שקשורים לכמות של הזבובים , פגישה של הזבובים (יצירת זבוב חדש) וכו'.. בבקשה עזרו ותנו טיפים עידכון: הנה הפרטים אני משתמש בC/C++ יש צורך ברשימות מקושרות (אחת הדרכים ליצור את התרגיל) הפרטים של זבוב: *זבוב הוא זכר או נקבה (ומיוצג על ידי X Y בהתאם) *לזבוב אורך חיים מוגבל *מפגש בין X ל Y יוצר זבוב חדש * כל מפגש מקצר את חיו של X ב 10% * כל מפגש מקצר את חיו של Y ב 5% *כאחר יחס X+Y לשטח = 80% תוחלת חיים קטנה ב50% *
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי בעיה והיא כזאת: אני כותב פרוייקט ב C# asp.net עם visual studio 2005 במחשב האישי שלי בבית שהוא עם windows בעברית . יש שמה הערות בעברית וכמה טקסטים שאני מוסיף בקוד בעברית כדי שיופיעו בתפריטים וכדומה.. אבל כשאני פותח את הפרוייקט במחשב אחר שיש לו windows xp באנגלית פתאום העברית הופכת לי לג'יבריש. וזה פשוט משגע להפוך את הכל מחדש לעברית רגילה ע"י הקלדה. (רק אני רוצה לציין שבמחשב עם הwindows באנגלית מידי פעם שאני עושה save לקוד אז הוא מקפיץ הודעה בסגנון אם לשמור את זה ב unicode או משהו כזה.. אני לוחץ yes ) ואל תגידו לי לא לפתוח את זה עם מחשב באנגלית כי זה לא בחירה שלי. אני לא ממש יודע אם זה הגורם לבעיה שהמערכת הפעלה באנגלית אבל אני מציין זאת. מקווה שה…
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
אני עושה משחק ובמשחק אני רוצה ששחקן יבחר אובייקט, לכל אובייקט יש תמונה משלו כמובן ואני רוצה לעשות כמו חלונית שיש בצד שמאל חץ להזיז שמאלה וצד ימין יש חץ הזזה ימינה המטרה שלי היא שהוא לוחץ אז פשוט הוא יציג כל פעם תמונה מהאובייקט הבא ברשימה אשרטט את זה בתמונה שתבינו מה אני רוצה לעשות http://imagizer.imageshack.com/img746/5812/hbznSX.th.jpg' alt='hbznSX.th.jpg'> כל לחיצה מראה לי תמונה אחרת במערך הצורה שחשבתי לעשות היא כל פעם לשלוף איבר מהמערך להציג אותו ולהחזיר אותו לסוף הרשימה האם נכון לעשות בצורה כזאת ? כאילו לפי מה שאתם מכירים ככה נהוג שעושים? חשוב לי לציין שזה מערך של List אני יכול לעשות את זה במערך רגיל אבל אני לא רוצה להגביל את הרשימה שאולי אחר כך אני ירצה לה…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש איזה אתר שכתוב בשפת PHP והייתי רוצה לראות את הקוד שלו. האם זה אפשרי? אולי יש דרך להוריד את האתר ולעבור על הקוד שלו?
-
- 7 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מתוך שיעורי בית: קבל משתנה מסוג STRING חפש את כל אפשוריות הפלינדרום שבו (פלינדרום זה -abcba , 123321) הדפס את הפלינדרום הארוך ביותר ואת אורכו. אני חושב שהצלחתי חלקית את התרגיל - אבל יש לי בעיה לגבי מערך סטריגנים, איך מגדירים את האורך של המערך בלי לדעת מה יהיה האורך שלו ? כי האורך תלוי במספר החלקים בסטרינג בהם יש שני תווים זהים , כמו [glow=red,2,300]A[/glow]vnjxcvhjxcv[glow=red,2,300]A[/glow] עריכה: הצלחתי , הבעיה היתה כשהאורך של המערך הראשון לא הספיק לאורך של המערך השני (שנשלח לבדיקה) , אבל אם מכפילים את האורך בריבוע האורך של המערך הראשוני (כי אלו סה"כ האפשרויות) אז זה עובד. אשמח לאפשוריות לייעל את התוכנית , כי כרגע היא לא ממש יעילה using System; using System.Co…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מכיר C++ וגם C#. אבל על C++ .NET לא שמעתי, ממה שהצלחתי להבין מהויקי זה רץ על סביבת .NET, כלומר לפי מה שאני מבין זה כמו C# רק עם סינטקס של C++. אם אני צודק אז מה היתרון של זה על C#?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך לתחזק כמה מערכות שכתובות בASP וכמעט בתיקיה של כל מערכת יש תיקיה בשם vti_cnf_ אם בצי ASP עם תוכן לא ברור (לי אישית...) מישהו יכול להסביר למה זה והאם זה נחוץ או שאפשר לא להתייחס לזה ואולי אפילו למחוק את זה? אני אמור לשנות דברים בכל הקוד של כל המערכות ואני מעדיף שלא להתעסק עם הקבצים בתיקיות האלה כי הצורה שהקוד כתוב שם לא משהו בכלל...
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
היי, אני מבין שכדי להגדיר את שרת הדואר שלי אני צריך לבצע הגדרה של ה MX Record בדומיין. השאלה שלי האם אפשר להגדיר שחלק מהדוא"ל יגיע לשרת 1 וחלק לשרת אחר? אני אסביר, יש לי מספר תיבות מפעם בגווגל אפס - אבל לא מספיק כדי לשרת את כל העובדים. כרגע יש לי תיבות דואר POP שאני מקבל כחלק מחבילת האכסון שלי. הייתי שמח להגדיר X תיבות שיעבדו מול גווגל אפס ושאר התיבות שישארו כ POP בשרת הנוכחי. זה אפשרי? אני לא עושה הפניית דוא"ל מהשרת POP לג'ימייל מאחר ו: 1. הדוא"ל נשאר בשרת ורק העתק שלו מועבר - מה שאומר שאני צריך מידי פעם למחוק את הדוא"ל בתיבות הללו ידנית. 2. זימון לפגישה לא עובד טוב - אם אני עושה הפניית דוא"ל ומי שמקבל אותו פותח בגימייל - מתקבלת הודעה שהזימון נשלח למישהו אחר. 3. אני לא …
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן נראה לי שרובכם מכירים את התוכנה SUPER PI היא מחשבת ספרות אחרי הנקודה.... יעני אם אתה אומר לך 1M אז היא תחשב מיליון ספרות אחרי הנקודה עכשיו אני חשבתי על תוכנה דומה רק שבמקום PI זה יהיה e e הוא קבוע שהוא בערך 2.74 אבל הוא אירציולי כמו PI e=lim(1+1/n)^n אני די בטוח בקשר לנווסחא כאילו המורה הפרטית שלי אמרה לי אותה איך אני עושה אלגוריתם שיחשב לי מיליון ספרות אחרי הנקודה למספר e?
-
- 29 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מישהו יודע אולי איך אפשר לכתוב בC תוכנית שמאפשרת קליטה של יותר ממקש אחד בו זמנית? הקליטה היא עם הפקודה של getch() אבל כשאני מנסה ללחוץ על יותר ממקש אחד אז רק המקש האחרון מתקבל... בתודה מראש
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
את שאלה מספר 1 אני יודע לפתור, יש מצב תעזרו לי עם 2 ו3, לא חייב פיתרון אבל איך לעשות בערך או בתאוריה מה לעשות... http://img503.imageshack.us/img503/7629/picture1iy2.jpg http://img503.imageshack.us/img503/5793/pictureex0.jpg ד"א אני יודע שהשאלות מאינטרנט, בעיקרון מצאתי פיתרון לשאלה מספר 1 לכן אני יודע אותה, אבל בקשר ל2 האחרות לא...אז אם מישהו זוכר את זה מבגרויות או משהו מאוד יעזור =] תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
יש לי באתר כבר מערכת של העלאת קבצים והייתי רוצה אפשרות לחלץ קבצי ZIP שמעלים לאתר. מישהו יודע לעשות זאת בASP??? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
היי יש לי אתר שבנוי בHTML וASPX (ובעתיד יהיה בו גם JAVA SCRIPT) , האתר כולל גם מסד נתונים. איפה ניתן להשיג שרת איחסון חינמי שיוכל להריץ את האתר ? האתר שלי עצמו לא שוקל הרבה בכלל (פחות מ2 מגה) תודה
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום שמעתי אל איזהשהי פונקציה שנקראת SENDKEYS שזה ךמעשה גורם לתוכנה לדמות לחיצה של מקש על המקלדת הנושא הזה מאוד מעניין אותי אבל מצאתי מדריכים אליו שנוגעים רק בויסואל בייסיק ואני רוצה לדעת איך עושים את זה בג'אווה אני תלמיד כיתה יא מתחיל אז לא להעמיס יותר מדי ולהסביר בעדינות 8) תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני חדש כאן! אני לא בטוח שזה ממש קשור לכאן אבל בכל זאת זה סוג של תיכנות... ;D אני מחפש עזרה\מדריך\הכוונה בכתיבת סקריפטים ל-AviSynth... עשיתי קצת חיפושים ומצאתי עזרה רק באנגלית, אז אם תוכלו לתת לי איזה קישור להדרכה בעברית אני אודה לכם מאוד! תודה רבה לכל מי שעוזר!
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, לאחר בערך שנתיים שלא נגעתי כמעט בכל מה שקשור לתיכנות, חשבתי אולי לנסות ולחזור לכל הנושא. לפני שלקחתי את ההפסקה, הייתי מתכנת בVB.NET ובPHP... עכשיו קיימת פה בעיה .. VB.NET היתה הרבה יותר נוחה ומסודרת וכו', אבל הבעיה היא שסרבר SQL לדוגמא הוא לא ממש חינמי, ולמצוא שרתי איחסון תומכי ASP.NET + SQL זאת קצת בעיה בוא נגיד (אני מדבר על להעלות את האתר ככה שיפעל ONLINE ועוד אנשים יוכלו להכנס אליו). מצד שני יש את PHP - כשלPHP יש הרבה יותר שרתי איחסון כך שפה אין בעיה הבעיה היא שPHP בנויה אחרת מVB והיא פחות מסודרת מבחינת המבנה שלה וזה מה שאני לא אוהב בה. עוד משהו, אם מישהו יפתור לי את הבעיה עם ה-VB.NE ויתן לי פתרונות אחרים, שאלה אחרת עולה- מה עדיף? VB או C# לתיכנות בסביבת …
-
- 8 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום לכולם משהו קטן שאני צריך בו עזרה.... אני צריך להתבר ל FTP באמצעות קובץ BAT, העניין הוא שהמשתמש צריך להכניס כקלט את הכתובת IP שאליה צריך להתחבר... השם משתמש והסיסמא יהיו קבועים מראש וגם הפעולות שהוא צריך לעשות בשרת יהיו קבועות.... כל העניין הוא הבקשה מהמשתמש של הכתובת IP אשמח לעזרה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בי"ס. לבי"ס יש אתר. האתר של הבי"ס כל הזמן קורס. כל הזמן צריך להכין עבודות שמופיעות רק באתר. אז אני מתכנן לתכנת אתר לבי"ס שלי בתור עבודת התחלה (אחרי זה אני מתכנן משהו אחר). בכל מקרה - כיצד אני מקמפל PHP ואיפה אני יכול ללמוד את זה (באינטרנט/ספרים מומלצים - עדיף אינטרנט)?
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן חברה . יש לי מסמך HTML שמכיל הרבה סקריפטינג . מה שאני מנסה לעשות זה לאכלס טבלה במסמך הזה עם ערכים מקובץ XML חיצוני . האמת שזה עובד מצויין . כשאני טוען את המסמך לאקספלורר הסקריפט עובד והדף מוצג כמו שצריך . הבעיה שלי היא שאני מתכוון לטעון את הדף הזה לתוך פקד WEB BROWSER בתוך תוכנה שכתבתי ב #C . אני מבין שיש פה בעיה של ביצוע הסקריפט מתוך התוכנה . איך אני יכול לבצע את העניין הזה ?[br]פורסם בתאריך: 28.09.2010 בשעה 14:15:23 תודה חברה, פתרתי את העניין...איזה שטות
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אני מקווה שזה המקום לפרסם את זה, את המשחק הזה הכנתי בעזרת C++ ובעזרת הספריה SDL. (תכנתתי והכנתי גם את הגרפיקות). אני דיי מתחיל עכשיו במשחקים עם גרפיקה,ובמשחקי אונליין בכלל. אז הכנתי משחק איקס עיגול נחמד,עם אפשרויות צ'אט, (להורדה בלינק בסוף ההודעה), בשביל לשחק,צריך שמחשב אחד ישמש כSERVER בתפריט ואחד כCLIENT, בקובץ Configure.txt השורה הראשונה היא הIP של הסרבר והשורה השניה היא הפורט(הייתי ממליץ להשאיר על 2000). אז תהנו ותנו ביקורת (אבל לרחם קצת,משחק ראשון שלי ) http://rapidshare.com/files/116125724/Tic_Tac_Toe_Online.zip.html *תצפו בקרוב גם לשולה המוקשים אונליין .
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-