תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
1. איך אני כותב תוכנית שמקיימת יל את התנאי הבא: הגבלת שם למינימום 2 תווים ומקסימום 10 2. תקינות קלט -בסיסי *שהשדה לא ריק *אותיות בלבד - בשימוש עם מקף, גרש *ספרות בלבד *מספר טלפון - ספרות, מקף תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
דבר ראשון שלום אני נמצא במצב בחיים שאני צריך להתחיל לבחור עיסוק וחשבתי לנסות את התחום הזה ואתן לו צ'אנס. אז האם מישהו יכול לעזור לי להכנס קצת ולהציץ לעולם שמזיז את התוכנות והישומים שאנחנו משתמשים בהם לצריכנו ביום יום? אין לי מושג מאיפה להתחיל אז אולי כמה שאלות יעזרו: 1) כיוון שתכנות זה תחום רחב מאוד באיזו דרך להתחיל? מקום למידה, קורסים, ספרים (לא בדיוק למדן עצמי) ומה ואיפה מומלץ? 2) אתרים למתחילים? 3) מהו התחום הכי נחשק בתחום מקומות העבודה ושאיתו כרגע יש הכי הצלחה לתפוס עבודה טובה? בתודה רבה רבה
-
- 9 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אני בונה בVB, ואני פתחתי קובץ TXT. יש לי משתנים ממשיים (SINGLE), איך אני כותב אותן כמספרים שלמים בקובץ טקסט?
-
- 0 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי קובץ שאני מעתיק אותו לתיקייה מסויימת ואני רוצה שבלחיצת הכפתור שם הקובץ ישתנה לשם התיקייה שבתוכה הוא נמצא כל פעם מדובר בתיקיות שונות ועל הקובץ לשנות את שמו לשם התיקיה בכל פעם שאפעיל את ה batch file תודה רבה לעוזרים שחר
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי בעיה, אני רוצה להפיץ קבצים ממחשב מסוים למחשבים שנמצאים ברשת איתי ולכן בחרתי בתוכנה Udpcat שהיא קרוס-פלאטפורמית וניתן להוריד אותה ואת קוד המקור באתר הבא http://udpcast.linux.lu/. אך יש בעיה אחד מהפונקציונליות של התוכנה הכי חשובה היא להעביר Stream של קובץ בצורה מקובצת בעזרת הארגומנת pipe-- ותוכנה לקיבוץ כמו למשל gzip או tar. בהפצה בין מחשב וינדוס לוינדוס אין בעיות ובין לינוקס לוינדוס אין בעיות, כמו כן מוינדוס ללינוקס אין בעיה. אך יש בעיה בהעברה מלינוקס לוינדוס. ולכן החלטתי לכתוב קוד ב C בשביל לעשות זאת בצורה קרוס פלאטפורמית. הטריק אם Udpcast עובד כך: תוכנת הפצה(udp-sender) לוקחת את ה STDIN של התוכנה ומפיצה אותו. התוכנה של הקבלה(udp-reciver) שופכת את כל המתקבל לתוך STD…
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום! אני חדש כאן! אני לא בטוח שזה ממש קשור לכאן אבל בכל זאת זה סוג של תיכנות... ;D אני מחפש עזרה\מדריך\הכוונה בכתיבת סקריפטים ל-AviSynth... עשיתי קצת חיפושים ומצאתי עזרה רק באנגלית, אז אם תוכלו לתת לי איזה קישור להדרכה בעברית אני אודה לכם מאוד! תודה רבה לכל מי שעוזר!
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, הבעיה שלי היא כזאת: יוסי וקובי משחקי משחק כדור, ואנחנו רוצים לתת ליוסי הערכה מה סיכויי הפגיעה שלו בקובי נניח יוסי נמצא בראשית הצירים (0,0), הוא מעיף את הכדור ב2 מטר לשניה והוא יכול לפגוע במי שנמצא ברדיוס 5 ממנו, אחרי זה הכדור נופל ולא אפקטיבי. ז"א הכדור יכול לנוע עד 5 מטר סה"כ. קובי נמצא בנקודה רחוקה יותר (נגיד 0,10), ונע ב1 מטר לשניה בכיוון מסויים- נקבע את זה בזווית 0-360. בנוסף, תוך כדי תנועתו (נניח שיוסי נע בצעדים בדידים של קוביה אחת במערכת הצירים שלנו\בצעדים של מטר) הוא יכול להחליט לשנות את הכיוון שלו בהסתברות מסויימת (אותה נפלג אחר כך בצורה בדידה כלשהי) דוגמא: קובי נמצא בנקודה (0,7) ונע בכיוון 180* (ז"א היישר ליוסי בראשית). ולכן סיכוי הפגיעה הם 100%. אבל, …
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רק התחלתי לא מזמן ללמוד גאווה סקריפט עכשיו ביקשו ממני לעשות סליידר תמונות פשוט בעזרת גוגל בעיקר וכמה שינויים קטנים קתבתי את הקוד הבא אבל אני לא מצליח להוסיף לו פרמטרים לקבוע אורך ורוחב תמונה אתם יכולים בבקשה לעזור לי? [tt] <script type='text/javascript' src='http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.3.2.min.js'> </script> <script type="text/javascript"> var imgs = [ 'http://www.h-woods.co.il/admin/wp-content/uploads/2012/10/vsop-03.jpg', 'http://www.h-woods.co.il/admin/wp-content/uploads/2012/10/vsop-02.jpg', 'http://www.h-woods.co.il/admin/wp-content/uploads/2012/10/vsop-01.jpg']; var cnt = imgs.length; $(function() { setInterval…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה הפקודה שצריך לרשום כדי ש: כשלוחצים על לינק ונפתח דף חדש אני רוצה שהכותרת של אותו דף תהיה אחרת ולא בררת מחדש של מקום הדף בדיסק שלי כלומר כשנכנסים לדף הראשי של HWZONE אז רואים בשורה למעלה HWZONE - MICROSOFT EXPLORER וכן'... תודה
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
הי אני מנסה ליצור ולידאטור ל CheckBoxList שיקבל כפרמטר איזה סוג ואלידציאה, האם חובה לסמן n אופציות או לחילופין חובה לסמן עד n אופציות וכמובן פרמטר המציין כמה פריטים לסימון כלומר את ה n הבעיה שלי שהוא זורק הודעת שגיאה לגבי ה ControlToValidate שלא יכול לקבל את ה CheckBoxList אודה לעזרתכם בנידון כמו כן חשוב לי לציין שמדובר על קוד ב .NET גרסה 1.1 ולא 2 ואני חייב שזה ישאר כך. Imports System Imports System.Web.UI Imports System.Web.UI.WebControls Public Class CheckBoxListValidator Inherits BaseValidator Enum ValidationLogicOptions Exacty Upto End Enum Dim _ValidationLogic As ValidationLogicOptions Dim _ItemsToSelect As Integer Public Property ItemsT…
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
היי חברה קיבלתי על הראש מהמורה למחשבים פרוייקט מיוחד ולצערי אין לי שום שמץ בחומר שהפרוייקט הזה עוסק בו (קבצים). אני מאוד צריך את עזרתכם אם מישהו יכול לעשות לי את האתגר הזה או להסביר לי את החומר (בעיקר על הרשומות). הסברי התוכנית מצורפים להודעה זו:
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בכתיבת סקריפט שישמור לי אוטומתית כשאני יפעיל אותו הקובץ לשמירה זה בעצם קישור לשמירת היומן של Gmail ,אם אפשר לעשות כך שכשאני אקיש עליו הוא ישמור לי את הקובץ עם שם בררית מחדל במקום מסוים. תבנית השם היא calendar_תאריך_שעה הקישור https://www.google.com/calendar/exporticalzip תודה רבה לכל מי שעוזר דניאל
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך פעולה שמקבל DataTable וממירה אותו לString כפי שנראה בקובץ המצורף. את מס' השורות לא ניתן לדעת, כך שהמעבר על כל שורה צריך להתבצע בלולאה לעניות דעתי. תודה רבה! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה אני מנהל רשת בצבא ואני רוצה לבנות קובץ batch שיוסיף לי הגדרות רשת למחשבעכשיו אני רוצה שהוא יבדוק אם האייפי כבר קיים או שלא מוגדר לו כלום חשבתי להשתמש באופרטור + כדי לקדם את הכתובת איייפי ולבדוק כל פעם כתובת אחרת אם שווה לזו שאני מגדיר אבל הבעיה שאני לא יודע איך להשתמש במספרים ובאפורטורים ב cmd מישהו יכול לעזור?
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה יש בידיי את הקובץ הזה: @echo off :new_Call ipconfig > testip_old rasdial "Connection" /disconnect ping -n 15 127.0.0.1 >nul rasdial "Connection" "user" "user" ipconfig > testip_new set rez=0 FOR /F "skip=1 tokens=1" %%A IN ('fc /L testip_old testip_new') DO set rez=%%A if %rez%==FC: goto new_Call מה שהוא עושה בעצם, זה מתנתק מהחייגן, מתחבר חזרה, בודק אם הIP הקודם שווה לIP העכשווי. אם שווה עושה את הלולאה עוד הפעם, אם לא היא יוצא מהתוכנית. עכשיו נוצרה פה לולאה אינסופית כשזה עושה שגיאה, לדוגמא 619: זה אף פעם לא עוצר! השאלה שלי: כיצד להוסיף לתכנית למעלה, Counter, אשר יספור את מספר השגיאות, כשיגועו מספר השגיאות ל-2, יפתח קובץ אחר על …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני זקוקה לעזרתכם. אני רוצה לכתוב פקודה שתחליף קובץ מסוים במחשב בקובץ אחר. אינני יודעת איך לעשות זאת. אני זקוקה לפקודה בקובץ שיהיה EXE כיוון שאני מעבירה אותו לעובדים שלי ואני פשוט רוצה שהם ילחצו ויאשרו (רצוי כמובן שיאשרו ) הקובץ הוא קובץ DAT שמדי פעם מועבר אלי, ויש צורך שימצא גם במחשבים אחרים במקום העבודה (אין כרגע רשת קיימת שם). תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
יש לי קובץ טקסט שכל שורה בה מתחילה במספר סידורי מסוים ולאחריה יש כל מיני מספרים אני רוצה לחפש למשל שורה מסוימת ולעבור על הנתונים של אותה שורה איך עושים את זה? (איך אני למשל עובר שורה שורה וכו') מקווה שהבנתם אותי...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, האם מישהו פה עבד בפיתוח front end בחברת פרויקטים ? אם כן, אני אשמח לעזרה. אני לא בטוח איך לכתוב את תיאור המשרה האחרונה שלי. אם למישהו יש דוגמה לקורות חיים של מפתח front end, במיוחד מחברת פרויקטים אני אשמח לראות דוגמאות. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה ליצור שאילתא וקצת הסתבכתי .. מה שיש לי זה טבלת של באגים שיש שם:id,step,openuser,last_change_user,comment,status שדה ה id ושדה step הם מפתחות המטרה שלכל באג יש מספר צעדים ...כלומר אם יש באג שהמספר שלו זה 1 אז שפותחים אותו יהיה id=1,step=1 אם מבצעים בו שינוי יהיה id=1 step=2 וכו, אני רוצה שאילתא שתחזיר לי את כל הבאגים אבל מכל באג את ה step האחרון שלו כלומר המקסמילאי אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך תודה בכל מקרה
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום! לא מזמן התחלתי ללמוד sql(בתוכנת mysql).נתקלתי בבעיה בכתיבת השאילתה הבאה: הצג את כמות החלב המירבית שהניבה פרה ברפת ואת קודי הפרות שהניבו כמות זו כאשר בסיס הנתונים הוא: cow(name,id,age) milk_product(cow_id,amount) כתבתי את השאילתה הבאה: select id,max(amount) from test.cow,test.cow_prduct; where cow_id=id group by id אבל אני מקבלת id אחר ולא של הפרה שהניבה את הכמות המקס' תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אשמח להסבר כללי איך לבצע בSQL שליפה של סכום מסוים בין טווח וותק של משתמשים - כלומר איך לאחד ולדעת שעבר בין משתמשים בדיוק 5 שנים ולחשב סכום בין כל המשתמשים שבטבלה בטווח של 5 שנים דוגמא לטבלה: ת"ז וותק מחיר 1 0.3 20 2 1.6 55 3 0.2 90 4 7.2 3 5 5.5 56
-
- 0 תגובות
- 380 צפיות
-
-
אני מנסה לכתוב שאליתה ולא כל כך מצליח...אני ינסה לתאר את הטבלאות שלי שיהיה כמה שיותר ברור: יש לי טבלת user שיש שם user_id שזה ה-id של היוזר ויש שם priv שזה מספר בין 1-4 שאומר את רמת ההרשאה של אותו יוזר ויש עוד שדות שלא כל כך רלונטיות לשאליתה בנוסף יש טבלת project שיש שם proj_id שזה ה- id של אותו פרויקט ויש עוד שדות שלא רלונטיות לשאליתה בנוסף יש לי טבלה project_premision ששם יש שתי שדות : proj_id שזה מפתח זר לטבלת הפרויקטים ויש user_id שזה מפתח זר לטבלת היוזרים . בעקרון הטבלה הזו אומרת לאיזה יוזר יש הרשאות לפרויקט מסוים אני צריך שאליתה שתביא לי את כל היוזרים עם priv=x אבל שאותו יוזר לא יהיה לו כבר הרשאות כבר ל proj_id=y כלומר שאותו יוזר לא יופיע בטבלת project_premision…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני בונה אתר ב- PHP ויש לי בעיה בכתיבת שאילתא יש לי שדה בטבלה ב- MYSQL של datetime" כל פעם שיוזר מכניס אוביקט לאתר אני מכניס את התאריך והשעה שבה הוא הכניס ועכשיו אני רוצה לשלוף את האוביקטים בכל מני תווחים של תאריכים כלומר : כל האוביקטים שהכנסו היום,בשבוע האחרון ,בחודש האחרון וכו, אפשר בבקשה עזרה איך לכתוב את השאילתה ב- PHP תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב שיטה שמקבלת מערך ומחזירה אמת אם יש איבר שנמצא במערך רק פעם אחר ושקר אחרת, הבעיה שאני צריך לעשות את זה עם סיבוכיות זמן ריצה (O(N יש למישהו רעיון?
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
ערב טוב. אני צריך להכין שיטה הקולטת סדרת מספרים, מחשבת ומחזירה את ההפרש המקסימלי בין שני מספרים. חשבתי על זה הרבה ולא הצלחתי לפתור. תודה רבה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-