תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
עדיף כמובן פורטאבילי אם אפשר. הקוד עצמו לא גדול וכתוב ב-C++ סטנדרטי. תודה מראש, גונן.
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני מעוניין להתחיל ללמוד. אין לי רקע בשפות תיכנות אחרות ואין אפילו בסיס...אני רוצה להחיל מהדרך הכי טובה ונכונה ובגלל זה בחרתי להתייעץ בפורום הכי מתאים אני מבקש המלצות במה להתחיל ואיך להתחיל. התייעצתי עם עוד אנשים שאמרו לי שכדאי לי להתחיל בשפת התיכנות ההחדשה של מיקרוסופט, דוט נט, בבקשה המליצו לי מה הכי טוב. תודה רבה, שחר
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום! במסגרת הלימודים שלי כתבתי משחק ב- C# שמשתמש ב- mySql. אני צריך להעלות אותו לשרת של המכללה. במכללה שאלו אותי איזה שרת אני צריך? איזה סביבת עבודה? לא ידעתי מה לענות. מה בדיוק אני צריך לבקש מהם? תודה!
-
- 8 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני רוצה שבטופס שלי אני אצור קובץ xml חדש לאחר קריאה ראיתי שאני צריך לעשות לטופס הASPX שלי import לsystem.xml עשיתי את זה ואני מחפש את xmltextwrite ואני לא מוצא אותו יש למישהו מושג למה חסר לי האובייקט הזה בnamespace שייבאתי? זה מה שעשיתי : <%@ Import Namespace="System.Xml" %> ושאני רושם xmltext אין לי שום השלמה למתודה שאני מחפש , ראיתי באינטרנט דוגמאות שעושים import לnamespace הזה והמתודה כן מופיעה אז אני רוצה לדעת מה אני עושה לא בסדר...
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אילו מרכיבים כלולים בערכה הנ"ל? אני מתכוון למרכיבים כמו C#, Visual Basic, ASP וכו'.
-
- 7 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, מישהו מתמצא בביטויים רגולריים ? ברצוני לנסח ביטוי העשוי על טהרת האותיות ומונה 10 אותיות בדיוק. ארשום אותו כך: /^[a-zA-Z]{10}$/ הבעיה שלי היא: אם אני רוצה ביטוי כנ"ל באורך 10 תוים מקסימום ו 2 תוים מינימום כיצד מנסחים זאת בביטוי רגולרי ? תודה
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש לי JTable עם Renderer שאני הגדרתי. יש לי בעיה שכשאני לוחץ על כותרת של עמודה, רק חלק מהעמודות מסתדרות, וכל שאר העמודות יסתדרו ברגע שאלחץ עליהם עם העכבר. נראה שהטבלה צריכה סוג של רענון כדי להסתדר לגמרי. ניסיתי לעשות: JTable guiTable = new JTable(stockTableModel){ public void sorterChanged(RowSorterEvent e) { ((DefaultTableModel)getModel()).fireTableDataChanged(); System.out.println("changed"); } }; אבל אני מקבל StackFlow.. יש למישהו מושג למה כל הסיפור הזה קורה בכלל? תודה
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
אחרי חיפוש מעמיק באינטרנט ובכל אתר תכנות אפשרי הגעתי למסכנה שהאנגלית שלי בטוח פספסה משהו. הדרך היחידה שמצאתי לבעיה היא בC++ ולכן היא לא רלוונטית וכל מי שניסה לשאול איך עושים זאת בC# קיבל סירוב קליל. אבל שוב יכול להיות שפספסתי משהו. אז הנה קוד שבניתי הרגע בשבל הדוגמה ואני ממש מקווה שיש דרך שנותנת לי לבחור אם להסכים או לא להתקשרות של הלקוח איתי (צד השרת) לפני שהסכמתי לו. נגיד ויש לי רשימת IP בDB שאני מעוניין לסרב להתקשר אליהם ולכן אני לא רוצה לפתוח סתם חיבור ואחרי 2 שניות לסגור אותו. האם יש איזה שהיא דרך לדעת את הIP של הלקוח לפני שאני מסכים לחיבור שלו ורק אז להסכים או לא? אם כן איך? Socket listener = new Socket(AddressFamily.InterNetwork, SocketType.Stream, ProtocolTy…
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי ממש ממש ממש ממש נמאס לי שבא לי לשבור משהו כבר יש לי אפלט שנחשב למאוד מסוכן הוא נכנס לDB פותח קבצים סוגר קבצים וכו וכו אני לא מצליח להפתר מכל בעיות האבטחה... זה פשוט לא עובד הדרך היחידה שהצלחתי לגרום לו לעבוד זה רק בעזרת ה appletviewer ששם הלבשתי לו גם את ה java.policy שנותן הרשאה להכול. ורק ככה זה עבד. אני מנסה להריץ את האפלט בתוך דפדפן והוא בשום פנים ואופן לא מתייחס ל קובץ האבטחה הזה.... איפה לא שמתי אותו והוא שם עלי צינור!!!!!!! בבקשהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני אמור להגיש פרוייקט למחר ואני ממק בקנטים בכל הנושא של שפת אסמבלר.... אם אפשר בבקשה לעזור לי לבנות את התוכנית הבאה בשפת אסמבלי: * הערה: זה לא ממש אסמבלי, אלא בתוכנה וירטואלית הנקראת "EasyCPU" שהיא כוללת מערך נוריות ומתגים. מי שבראש לעזור אוכל לתת לו לינק לתוכנה. בבית הספר ישנם 4 מעבדות מחשבים. המחשבים חלקם ישנים (Pentium 2) וחלקם חדשים (Pentium 4). בהם מותקנות 2 גרסאות של מערכת הפעלה - Win_XP ו Win_98. בספירת המחשבים כל המחשבים נרשמו ברשימה אחת הכוללת את הנתונים הבאים על כל מחשב: * סוג המחשב *סוג של מערכת הפעלה *מספר מעבדה בה מחשב נמצא מספר המחשבי הכולל אינו ידוע. רשימה מסתיימת במס' 0. על התוכנית שלך להציג במערך הנוריות את הנתונים הבאים: * מספר המחשבים שישנם בבית הספר …
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
יש לי Microsoft Visual C++ 6.0 על WIN98 וכל פעם שאני מריץ את התוכנית אז חלון הדוס שדרכו התוכנית רצה הוא קטן ותמיד אני נאלץ להגדיל אותו. איך עושים זאת באופן קבוע שירוץ לי על חלון גדול?
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
-
אני משתגע, איך אני עושה את כל הכפתורים והטבלאות וכל השטויות ב JAVA בעיצובים שונים ממה שנוצר בכתיבת אתר, לדוגמא, איך עושים כפתורים כמו אלה שלמעלה? : עמוד ראשי, עזרה, חיפוש.. כל אלה.. תעזרו לי אני מיואש מלחפש איך זה יכול להיות שזה תמונות? אם זה תמונות אז איך עשו את הטבלאה שלמעלה של ה "ראשי" "מדורים" ביקורת" וכו', ככה מחוברים? זה buttos בתוך form , לרשום קישורים של 30 תמונות, זה נשמע לי קצת טיפשי, חשבתי יותר בכיוון שאולי מתקינים חבילה של כפתורים או משהו.. ולשני שהגיב, מה רשמת שם? זה לא אומר לי כלום ולא מובן מה לעשות את השורת קוד הזו
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, יצא למישהו להתעסק עם הסיוט frameset? יצרתי 2 מסגרות אפקיות עם הקוד הבא: <frameset rows="272,318"> <frame src="title.htm" noresize scrolling="no" frameborder="no"> <frame src="body.htm" noresize scrolling="no" frameborder="no"> </frameset> וקיבלתי את 2 התמונות שבתוך 2 קבצי ה htm שהוגדרו כמסגרות. אלא מאי ? 2 התמונות מופרדות בפס לבן שאינו מן הענין ואין לי כל חפץ בו ! רציתי ש 2 התמונות (במסגרות) תהיינה רציפות וללא פס לבן ומרגיז שחוצה אותן. יש למישהו מושג איך להתפטר מהקו המרגיז הזה ? תודה !
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי, אני צריך שני דברים. הראשון זה קורס קצר וטוב איך ללמוד XSLT. אני מדגיש, רק מה שמומלץ. כרגע אני כבר עושה משהו בגלל דרישות בעבודה ובגלל שאני לא מכיר כבר התחלתי ללמוד משהו. הדבר השני שמישהו יגיד לי בבקשה מה בדיוק עושה חלק הקוד הבא, בערך אני יודע לבד, אני שואל אם מישהו יודע מה בדיוק הוא עושה <ns0:RequestingSystem> <xsl:if test="$var:ReqChannel = ''">3</xsl:if> <xsl:if test="$var:ReqChannel != ''"> <xsl:value-of select="$var:ReqChannel" /> </xsl:if> …
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
-
שלום, כשאני מעלה אתר, "פיירבאג" מציג את שורת הקוד של האלמנט עליו מצביע העכבר. נניח שאני מקבל את ההגדרה בקובץ css. בנוסף, אני מקבל גם את שם קובץ ה css. השאלה שאני מפנה: האם אפשר לראות את מסלול התיקיות בו נמצא הקובץ ? למשל: /myDomain/public/myCss.css ? תודה
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אהלן. אין לי ממש ידע במסדי נתונים. אני רוצה שהתכנה שלי (נבנת ב-vb.net 2010) תזכור קישורים שאני מוסיף, תחפש אם הקישור קיים, במידה ולא - תוסיף אותו לרשימה. במידה וכן - תעשה +1 לקישור קיים. באיזה מסד נתונים כדאי להשתמש כדי ליישם את הקוד הפשוט הזה, אם בכלל? (אם יש דרך אחרת ליישם את מה שאני צריך בלי מסד נתונים?) תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום ולאחרונה גיליתי שכל עניין התכנות מושך אותי ואני שוקל גם ללמוד את זה כתואר (מדעי המחשב למשל). בעבר לא התעסקתי בנושא הזה, הייתי גיימר בסביבות ה9 שנים עד שהחלטתי שמספיק והגיע הזמן להשקיע בדברים אחרים בחיים. אני מתנצל מראש אם זה לא המקום לשאלתי. רציתי לדעת ממה בעצם מתחילים? אני מעדיף להתחיל ולנסות ללמוד מהאינטרנט לפני שאני מוציא כסף על ספרים אבל מאיזו שפה אני אמור להתחיל והאם מישהו יכול לכוון אותי גם לאתרים מסוימים או מדריכים כאלה ואחרים שיוכלו לעזור לי? תודה מראש לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אבל break כזה שיוצא מכל הפונקציה (ולא רק מהלולאה האחרונה)? ???
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
התכנית שלי היא די קלה לעשיה (אני די מתחיל) אז ככה המטרה בתוכנית היא להתחיל מ-1...15 ואז שורה הבא שזה ירד באחד 1...14 עד שזה יהיה 1 1. התכנית שלי היא כזאת: #include <stdio.h> int a,b; int main() { for(a=1;a<=15;a++) { printf("%d",a); if(a=15) for(b=1;b=a;b--) printf("%d",a); } scanf("%d",&a); return 0; } הסקנף בסוף הוא בגלל בעיה בתוכנה שלי, זה עוזר לזה להריץ את התוכנה בלי לצאת מן התכנית. הפלט של התכנית הוא לולאה אין סופית של 15... אשמח אם מישהו יוכל להביא לי פיתרון נכון לתכנית. אם אתם רוצים ליראות את התכנית כמו שצריך תלחצו ctrl+shift
-
- 8 תגובות
- 915 צפיות
-
-
יש לי בעיה בקומפילציה לשורה הבא if (counter mod 2 <>0) then זה רושם לי : operand do not match operator error41 איך אני יכול לתקן את זה??
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
איך אפשר להכין מחרוזת שמוגבלת ב2 גרשיים ('') עם שימוש בגרש בתוך המחרוזת עצמה?
-
- 9 תגובות
- 915 צפיות
-
-
היי ניסיתי לקלוט נתונים ל3 משתנים בפורמט הבא: dd-mmm-yy שנה/חודש/יום השתמשתי בפקודה הבאה: scanf("%d-%s-%d",&day,&month,&year); היום נקלט כמו שצריך בחודש הוא קולט לי גם את החודש וגם את השנה למשל לקלט 18-jun-80 בחודש נקלט לי jun-80 בשנה לא נקלט כלום הערה: בגלל שהכתוב נמצא בפורמט ימין-שמאל אז כשכתבתי את הקלט זה לא נראה כמו שצריך תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני צריכה להכין עבודה בנושא ADT גנרי שבה אני צריכה ליצור סימולציה למערכת לניהול קבצים.. יש לי כאילו כונן קשיח ועליו אני צריכה ליצור ספריות וקבצים. ממש כמו כונן C במחשב. אני צריכה ליצור את זה בעזרת ADT גנרי. הכנתי את המבנים הבסיסיים אבל אני קצת מתקשה להפוך את זה לרשימה גנרית ואשמח לעזרה. נראה לי הדרך הכי נכונה היא ליצור רשימה גנרית של קבצים וספריות. כמובן שבכל ספריה יכולים להיות גם קבצים וגם עוד ספריות. המבנים שיצרתי הם: מבנה לכונן הקשיח: typedef struct Drive_t { char* name; double MaxSpace; double FreeSpace; Folder* MainFolder; }; מבנה לתיקייה: typedef struct Folder_t { char* name; double size; int deleted; struct Folder* ListOfFolder; File* ListOfFiles;…
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-