עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by redead,

מה זאת השפה הזאת בעיקרון וכמה טוב/חשוב יהיה לקחת קורס של זה באוניברסיטה?

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  2. באפליקציה שאני צריך לכתוב (#C), אני צריך להראות וידאו שנכנס מכרטיס דגימה ואז על המסך לצייר תמונה (bitmap) ככה שהתמונה תופיע מעל החלון אבל שרק החלקים שציירו בהם בתמונה יופיעו מעל הוידאו וששאר הוידאו לא יוסתר. כנראה שההסבר הזה קצת לא מובן, אז תסתכלו בתמונה שמצורפת. תחשבו שהתמונה זה כל ה-Form/Panel והריבוע השחור זה החלון וידאו והקווים האדומים זה התמונת bitmap שאני רוצה לצייר. כלומר במקרה הזה רואים את הקווים האדומים מעל החלון וידאו אך אין רקע לתמונה שמסתיר את החלון וידאו ולכן רואים את שניהם. האובייקט שמציג את הוידאו מממש את הממשק IVideoWindow של DirectShow. אני רואה לזה שתי פתרונות שונים: 1. הוא ליצור אובייקט כלשהו שעליו אני אצייר את הקווים עצמו יהיה שקוף (מלבד הקווים) ושהוא …

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  3. Started by gkman,

שלום. בזמן האחרון כשאני משתמש ב PHP MY ADMIN בשרת הפיתוח שעל המחשב (APACHE) אני מקבל את השגיאה main.php: Missing parameter: is_superuser איך שאני מועבר מהדף שמבקש סיסמא לא שידרגתי או שיניתי שום גרסה או הגדרה בתוכנה אני חושב שהשגיאה התחילה אחרי ששידרגתי את FIREFOX יכול להיות שזה בגלל זה? ניסיתי בIE וזה עובד כרגיל. מישו יכול לעזור לי?? אין לי מושג מה לעשות... ??? ??? ??? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Unavoidable Encounter,

ממה שהבנתי, כשמגדירים לפונקציה בקרת גישה מסוג protected, זה אומר שאפשר לגשת אליה גם ממחלקות שיורשות אותה (subclasses) בחבילות (packages) אחרות. (הבנתי נכון?) כתבתי 2 מחלקות ב-2 חבילות שונות כדי לבדוק את זה: package b; public class Toast { protected int rand() { return (int)(Math.random()*100); } } package a; public class Test extends b.Toast { static b.Toast x = new b.Toast(); public static void main(String[] args) { System.out.println(x.rand()); } } אך אני מקבל הודעת שגיאה שאומרת שאין גישה לפונקציה rand, למרות ש-Test היא subclass של Toast... מה אני מפספס פה?

5. הבנתי שהפונקציה הזאת לוקחת תאריך בטקסט וממירה אותה למספר על פי ימים וככה אפשר למצוא הפרש ימים בין תאריכים . יש לי בתא F2 30/1/2009 אז רשמתי כך בתא אחר =datevalue(F2) משום מה מקבל שגיאת VALUE כלומר הארגומנט לא תקין מה הבעיה ? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by tzolerguy,

היי אני ניגש מחר למבחן במל"מ ... C .. מותר להביא דף נוסחאות לרשום בו מה שרוצים ... יש הצעות למה לכתוב בו?

• 2 תגובות
    • 5k צפיות
  7. למשל אני כותב בטקסט בוקס www.hwzone.co.il זה יכניס תכתובת הזאת או שאני עושה דבר כזה www.hwzone.co.il?textbox.text רק שהתוכןTEXTBOX.TEXT יהיה מה שאני מכניס בטקסבוקס ולא TEXTBOX.TEXT

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  8. מחפש המלצה לספרים בעברית ללימוד שפות התיכנות הנ"ל אני בא מרקע תיכנותי עם שפות אסמבלר C++ וויזואל בייסיק ואת כל זה למדתי בעזרת ספרים ואינטרנט הייתי שמח אם למשהוא יש המלצה לספרים טובים ובעברית ללמידו השפות תיכנות הנ"ל רק שאלה של מתחילים בשפות תיכנות הנ"ל אפשר לבנות ישומים שלא קשורים לאינטרנט כמו תוכנה שבונים בויזואל בייסיק??? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אני רוצה לבנות תוכנה שתזהה תנועה של היד או תנועה של משהוא אחר מוחשי ותוכל להפוך את זה לתנועה במחשב (נגיד כדור שעושה אותם תנועות) איפה אני מתחיל?

• 2 תגובות
    • 833 צפיות
  10. יש לי תיבת טקסט המזוהה ב-ID. אני רוצה לשנות את התוכן שלה מחלון אחר. הרעיון הוא שהחלון החדש שיפתח הוא למטרת ביצוע שמירה\טעינה של טקסט ל\מ-מסד נתונים. תיבחר אופציה מתוך תיבת בחירה, וביצוע טעינה יבצע הגשה של הטופס. הסקריפט PHP יטען את התוכן מהמסד, ובעזרת JS הדף יעדכן את תיבת הטקסט בעמוד הראשון (ואם אפשר גם יסגור את עצמו). השאלה היא איך עושים את העדכון של עמוד אחד משני. בשביל לשנות את התוכן של העמוד צריך להעביר את האובייקט document, אבל איך אני עושה את זה? אלא אם יש דרך אחרת?

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  11. Started by waltermellon,

אני צריך לבנות אפליקציה של סנייק והכול כנראה פחות או יותר בסדר אבל הוא מסמל לי שגיאות שהשורש שלהן הוא כנראה הפונקציה הזאת: { if (this.getNextBall().equals(null)) return this; else return this.getNextBall().getLastBall(); } public Ball getLastBall() מה הבעיה בדיוק בפונקציה?או שאולי אין בעיה?

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  12. Started by miaoo673,

היי, באיזה מקרים calloc עלול להחזיר 0x00000000, מלבד מחסור בזכרון?

• 2 תגובות
    • 893 צפיות
  13. Started by ran1809,

אז ככה יש לי איזו תוכנית ומיקמתי בה 2 כפתורי רדיו עכשיו אני רוצה להבדיל בינהם. אני רוצה שבלחיצה על הראשון יעלו כל השדות והכפתורים שקשורים אליו ובלחיצה על השני יתחלפו השדות לאלו שתאימים לכפתור השני. אשמח לעזרה באיך לעשות זאת תודה מראש רן!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by dekgol,

יש לי קובץ טקסט שכל שורה בה מתחילה במספר סידורי מסוים ולאחריה יש כל מיני מספרים אני רוצה לחפש למשל שורה מסוימת ולעבור על הנתונים של אותה שורה איך עושים את זה? (איך אני למשל עובר שורה שורה וכו') מקווה שהבנתם אותי...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by shaithebest,

http://www.w3schools.com/tags/default.asp http://www.w3schools.com/css/css_reference.asp אני מחפש טבלאות דומות לCSS HTML אבל בעברית מישהו ראה אולי כי אני לא מוצא בשום מקום תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by kobikal,

שלום לכולם יש לי בעיה קטנה אני מנסה לשרשר למחרוזת ב C את הדבר הבא : "c:\doc" אך כמובן בגלל ש ב C התו \ הוא תו שאחריו אמורה להגיע אות יש לי עם זה בעיה....הוא נותן ERROR אני לא זוכר איך מסדרים את זה למישהו יש רעיון ? אני בעקרון צריך להכניס שם של ספריה למשתנה של מחרוזת.....

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. יש לנו שני מחשבים לכל אחד IP שונה . אני רוצה לכתוב קובץ שברגע שאלחץ עליו הוא יקח את הרכיב מהמחשב השני ויעביר לראשון תודה.

• 2 תגובות
    • 951 צפיות
  18. שלום אני מנסה להשתמש ב- JTree כדי לייצג ספריה במערכת ההפעלה וכל מה שמתחתיה (תתי ספריות וקבצים). יש באינטרנט המון דוגמאות לזה וגם אצלי זה הלך ללא בעיות מיוחדות (פונקציה רקורסיבית לבניית מודל העץ). הבעיה שלי היא כזאת: בהתנהגות הדיפולטית שלו, JTree מניח שאם ל NODE מסויים אין ילדים אז הוא leaf node. בהתאם, הוא מייחס לו אייקון של קובץ ולא של סיפריה. אבל ב- filesystem שנתתי לו ישנן ספריות שהן ריקות ולא מכילות קבצים, אבל הן עדיין ספריות. מכיוון שאין להן ילדים אז ה JTree מציג אותן אוטומטית כקבצים. האם יש דרך לשנות את ההתנהגות הזאת ? בכל הדוגמאות שמצאתי באינטרנט לא הייתה התייחסות לבעיה הזאת ותמיד הדוגמה הייתה של ספריה שמכילה קבצים. תודה

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  19. Started by shaithebest,

שלום מהי הגרסה הכי עדכנית לjoomla ?ומאיפה ניתן להוריד? ניסיתי להוריד מהאתר של ג'ומלה אבל הם שולחים קובץ זיפ בלי הפעלת התקנה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. יש דרך לקבל את השם של המכשיר שמחובר בכל אחד מהcom ports? כי השם של הcom לא עוזר לי.

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  21. Started by ShrekHunter,

ערב טוב, אני צריך עזרה בבקשה. איך אני מעביר (פיזית)ערכים של מערך שיופיעו בסדר הפוך. כלומר שהערך שהיה במקום האחרון יהיה בראשון וכך הלאה. מבלי להשתמש במערך נוסף?? int ReverseArray(int ar[],int) { int i,j,k,l; printf("the original array is:\n"); for(i=0;i<5;i++){ printf("%d ",ar[i]); } for(i=0;i<5;)for(k=4;k>=0;k--){ar[k]=ar[i];}i++; //for(i=0;i<5;i++)/*j=ar[i];/*ar[k]=j;*/for(k=4;k>=0;k--)ar[k]=ar[i];/*ar[k]=j;ar[i]=ar[k];*/ printf("\nthe reverse:\n"); for(i=0;i<5;i++) printf("%d ",ar[i]); return ar[i],5; } הנה חלק מהקוד שכתבתי. המערך מקבל מפונקציה קודמת ערך רנדומלי. מדפיסה אותו ואז מדפיסה אותו לאחר שינוי סדר הערכים. תודה לא משנ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by smdsjd,

public static void main (String[] args) { public class Driver { First f1 = new First (10); System.out.println ("sum1 = " + f1.sum()); System.out.println ("count = " + First.getCount()); First f3 = new First (10, 20); System.out.println ("count = " + f3.getCount()); Second s1 = new Second (1); First f4 = new Second (2); System.out.println ("count = " + f4.getCount()); f3 = s1; System.out.println ("sum = " + f3.sum()); f3.setNum3 (2); f4.setNum3 (2); s1.setNum3 (2); System.out.println ("sum = " + s1.sum()); s1 = f3; s1 = f4; System.out.println ("sum = " + s1.sum()); } } השגיאה שאני מקבל (על השורה הראשונה) class, interface, or enum expected ברור לי שיש עוד בעיות בהמ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by orenkv,

פניתי גם בפורומים אחרים כי אני לא בטוח להיכן השאלה מתאימה. במידה וזהו לא הפורום המתאים, אם תוכלו להפנות אותי אליו זה יהיה נהדר! אני מחפש תוכנת התקנה פשוטה לתוכנה שפיתחתי, אבל אני פחות מסתדר עם INSTALLSHIELD. אתם מכירים תוכנה אחרת שקיימת וניתן להשתמש בה? לא חובה שתהיה חינאמית, העיקר שתהיה נוחה לתפעול ויעילה. תודה! אורן

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  24. Started by פיני1805,

שלום, איך אני מגדיר ב- file dialog את סוגי הקבצים שאפשר לבחור. לא הצלחתי להבין איך עושים זאת בעיון באינטרנט. אודה עך עזרתכם.

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  25. Started by yoav1000,

אני רוצה ליצור מערכת שכאשר רוצים להוריד ממנה קובץ מסוים המשתמש מקבל קישור חד פעמי בסגנון rapidshare. לא הצלחתי למצוא איך לקשר את הקובץ לקישור. דוגמא: כאשר המשתמש רוצה להוריד את הקובץ X הוא מקבל קישור מיוחד בסגנון get.php?id=3423423 ומוריד את הקובץ, הקישור לא חושף את הלינק המקורי (לא היפר קישור) ולאחר ההורדה הלינק הופך ללא שמיש אבל הקובץ נשאר באתר. אשמח לקבל רעיונות איך לבצע זאת ???

• 2 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים