עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by ~שירה,

כתבתי תכנית שצריכה כל פעם להדפיס את התו הבא במחרוזת, אבל זה מדפיס לי רק את התו הראשון ואח"כ מדפיס לי 0 למה???? (השורה lb שמה בתוך רגיסטר 6 0) התכנית: .data str: .asciiz "abcd" s: .asciiz "\n" .text main: la $s2, str li $s5, 0 li $s1, 4 li $s4, 0 #אתחול רגיסטרים li, $t1, 0 Loop: slt $t0, $s5, $s1 beq $t0, $zero, Exit add $t1, $s4, $s4 # הכפלת המונה ב- 4 add $t1, $t1, $t1 add $t1, $t1, $s2 # כתובת של המערך+ מונה lb $s6, 0($t1) # קריאת המקום במערך li $v0, 1 move $a0, $s6 syscall # הדפסה li $v0, 4 la $a0, s syscall # הדפסת רווח addi $s4, $s4, 1 # קידום המונה addi $s5, $s5, 1 j Loop Exit: li $v0, 10 syscall # יציאה מהתוכנית

• 3 תגובות
    • 604 צפיות
  2. כלומר מערך של 2 מצביעים

• 10 תגובות
    • 6.9k צפיות
  3. Started by AMIT_MEG,

אני רוצה ליקנות ספר להתחיל ללמוד שפת תיכנות אני חשבתי c או c++ אמרו לי שהספר #C כשפת אם ספר טוב אני רוצה לדעת אם הוא בא עם תוכנה ואני לא יודע כלום על שפות תיכנו כלום אני ורצה לדעת אם הוא מלמד מההתחלה ממש

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  4. Started by idoleff,

שלום, שתי שאלות פשוטות, אבל לצערי לא הצלחתי לפתור וזה די דחוף.. הראשונה, יש לי דף HTML עם כמה כפתורי רדיו (שם הקבוצה - role), איך אני יכול בעזרת Js לוודא שאחד מהכפתורים מסומן? השנייה, איך הולך תנאי מורכב במשפט Select? משהו בסגנון של (select * from XXX where (name=abc AND pass=123? מה הסינטקס המדוייק? תודה רבה!

• 39 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. אני מנסה אבל הוא תמיד קופץ הצידה או למעלה, ולא מוכן לשבת על התמונה, אני מעדיף לא להשתמש ב AP.

• 8 תגובות
    • 772 צפיות
  6. Started by re5pect,

שלום לכולם, אני כרגע עם רקע לימודי של תיכון + קצת אישי (C ברמה די מעמיקה) שנה הבאה אני אמור להתחיל לעבוד על פרוייקט, כרגע אין לי שום מידע על מה הפרויקט צריך לכלול. רציתי לשאול באיזו שפות בדרך כלל משתמשים לפרויקטים בתיכון ולאיזו המעבר מC יהיה הכי קל? בנוסף מישהו יכול להפנות אותי בבקשה למקור מידע שרשום בו מידע על פרוייקט לתיכון (הנחיות וכו') ודוגמאות לפרוייקטים? אני יודע שיכול להיות שבבית הספר שלי זה יהיה שונה, אבל בכל זאת.

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  7. Started by SweeT_EviL,

אני צריך לעשות תוכנית שתמנה את כל הערכים בבלוק כלשהו שגדולים מ80 (הכל בהקסה כמובן). בהרצה זה לא נותן לי את מה שצריך וזה נראה פסדר גמור. עריכה: מסתבר שאין בעיה, כנראה לא שמרתי או משהו. למחוק/לנעול. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  8. נראה לי ששינו את זה אצלי להכי גדול, אז זה עושה לי בעיות בעיצוב! תודה. משום מה יש אתרים שזה לא משפיע עליהם, איך הם עושים את זה?

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  9. התחרפנתי מהשילוב הזה! אני כבר יום שלם יושב ומנסה להבין מה הבעייה. משום מה כאשר אני שומר ערכים ל-Database באמצעות ממשק הניהול של osCommerce, רק ה-4-5 אותיות הראשונות נשמרות(או שפשוט לא רואים טקסט בכלל). למשל אם אכניס את המשפט - 'ניסיון אחת שתיים שלוש', רק 'ניסיו' ייקלט. כמובן שבאנגלית אין את הבעייה. ניסיתי להגדיר כמו שצריך ב-PHPMYADMIN לקידוד + coalition של hebrew_bin(windows cp 1255). מה עוד יכולה להיות הבעייה? זאת בעייה בשמירה לDB משום שאין בעייה בצפייה בעברית שאינה עוברת דרכו. ---------------------------- מהתבוננות בDB נראה שכל המידע נשמר כ-UTF-8 - למשל - ניסי&#14(למיטב הבנתי ככה זה אמור להיות תמיד, ללא תלות בקידוד שנבחר). או…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by yooda,

אני עכשיו מתחיל ללמוד על אפלטים של java ואני נתקע בגלל שאין שום אתר טוב שיכול ללמד וכל אתר הוא על קצת מאוד חומר וגם אני רוצה ללמוד ליצור אפלט שקולט פרמטרים מהדפדפן טסקט וצבע ומציג אותו על המסך בבקשהההההה מי שיכול שיכתוב לי את האפלט וכך אני ילמד וגם בבקשה שיכתוב כאן כתובת לאתר תותח שמלמד אפלטים. מי שיעזור לי אני אודה לו מאוד.... תודה מראש!! נ.ב כשאתם שולחים כתובות של אתרים אני מעדיף שיהיו בעברית

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by kEv,

הייתי רוצה לשמוע עצות ממכם מה כדאי, כלומר: עם שפת C מה אפשר לעשות? כדיי ללמוד או זה כבר ישן? VISUAL BASIC 6 מה אפשר לעשות איתו? עם איזה שפה בונים משחק, תוכנה ואת מערכת הפעלה WINDOWS? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 945 צפיות
  12. Started by Pure-Gold,

באקסס ניתן להגדיר תא בטבלה שיכיל אובייקט OLE שיכל להיות תמונה (bmp, gif, jpg וכו') ואפילו pdf. השאלה שלי היא כיצד ניתן לייצא את כל המידע מהשדה הזה לקבצים עצמאיים. יש כיוון למישהו ? מצאתי כמה דוגמאות אבל הוא מתאימים לשליפה של BMP ומסמכי אופיס. כל הנסיונות עד לרגע זה כשלו עם קבצי gif, jpg ו pdf

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  13. Started by ~שירה,

הרצתי תכנית (יופי, עבד.) עכשיו, אני רוצה להרץ תכנית חדשה- והוא כל הזמן מריץ לי את הראשונה!!!!! מה צריך לעשות??? (עשיתי OPEN לתכנית החדשה שאני מעוניינת להריץ- וזה לא עוזר)

• 0 תגובות
    • 563 צפיות
  14. Started by neogod,

התחלתי ללמוד C מהספר "הנדסת תוכנה בשפת C" ויש כמה דברים שאינ לא מבין : 1) למה משתמשים ב ENUM . כתוב בספר ש"ההוראה ENUM משמשת להגדת משתנים היכולים לקבל ערכים מתוך תת תחום מסויים" מזה "תת תחום" ומתי משתמשים בזה? 2) למה משתמשים ב typedef ? 3) x=scanf("%d",&max); מה מקבל X ? את כמות המספרים שהקלדתי או רק 1/0 אם הקלט נכון או לא ?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by mega1234,

היי, אני מחפש דרך לצייר בדו מימד בחלון שלי (לצייר מסגרת לחלון בעיקרון) ואחר כך לרנדר כמה גופי תלת מימדיים בהטלה פרספקטיבית, חיפשתי בopengl faq ושמה הוצעה הדרך הבאה : רינדור של פריים אחד: בצע הטלה אורתוגרפית. צייר בדו מימד. בצע הטלה פרספקטיבית. צייר תלת מימד. על פניו זה עובד טוב אבל זה נראה לי מאוד "בזבזני" - יש למישהו דרך אחרת לעשות את זה ? [left] void R(){ glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT); glMatrixMode (GL_PROJECTION); glLoadIdentity (); gluOrtho2D (0, 150, 0, 150); glMatrixMode (GL_MODELVIEW); glLoadIdentity (); glTranslatef (0.375, 0.375, 0.); glColor3f(1.0f, 1.0f, 1.0f); // glDisable(GL_DEPTH_TEST); glRectf(0,0,150,150); /…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by humus10,

שלום לכולם, התחלתי לעסוק בתכנות ב ASP.NET לפני כחודש. עכשיו יש לי הצעה לעבור לפיתוח ב BIZTALK של מיקרוסופט ( כמו שהבנתי זה BPM - שכבה בינונית בין DB ל UI ) המקשרת בין כל סוגי בסיסי נתונים ומנהלת תהליכים. מי שהציע לי את העבודה , אומר ש BIZTALK הוא העתיד והוא מתבסס על .NET. האמת אני אוהב יותר את UI ובכלל לראות עם מה אני עובד , מה שנראה לי שב BIZTALK זה לא ככה, אלה עבודה מאחורי הקלעים ( ליצור תהליכים ב DESIGN MODE , ומקסימום לכתוב איזה WEBSERVICE ) עכשיו אני בדילמה, האם BIZTALK הוא נושא מתפתח, בעל פוטנציאל לעתיד כמו ASP.NET ? האם זה משעמם? כל תגובה תעזור 10X

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by yoahe,

set<int> coll4; copy (coll1.begin(), coll1.end(), // source inserter(coll4,coll4.begin())); // destination מה תפקיד coll4.begin() בשורה השלישית ןלמה זה לא משנה לי עם אני שם קול4.סוף במקום קול4.התחלה?

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  18. Started by efergan7,

יש לי קובץ firmware לנגן MP4 ואני רוצה לדעת אם אפשר לפתוח אותו ולשנות כמה דברים בתוך המטרה שלי זה לשנות את הרקע לתרגם לעברית כמה דברים ואם אפשר לכתוב כמה משחקים נוספים הסיומת לקובץ היא BIN ואני מעלה אותו לנגן דרך תוכנה שמצורפת mp3 player upgare tool

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  19. היי, זה הדבר הראשון שאני כותבת בASP ונראה לי שנתקעתי.. יש לי טופס רגיל שמועבר לדף ASP שאמור להוסיף רשומה לטבלה ולעדכן את השדות שמולאו. הצלחתי להגיע למצב שהכל רץ בלי הודעות שגיאה אבל... למעט שדה השעה והתאריך, שום דבר לא מתעדכן! <% Dim DB Set DB = Server.CreateObject("ADODB.Connection") DB.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("updates.mdb") & ";" Dim upRS Set upRS= server.CreateObject("ADODB.Recordset") upRS.Open "Select * From changes", DB, 3, 3 upRS.AddNew IF (request("mcsqled")="checked") THEN upRS.Fields("mcSQLED")= True IF (request("mcsqldb")="checked") THEN upRS.Fields("mcSQLMCDB")=true IF (request("websql")="check…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by liran2003,

אני מקווה שההודעה הזאת שייכת לפה. שמתי לב, שיש אתרים בגוגל שיש להם, מתחת לקישור הרגיל, קישורי משנה, כמו תפריט כזה (מצ"ב סקרין שוט). רציתי לדעת איך עושים את זה? האם זה בתשלום? תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  21. UPDATE suppliers SET supplier_name = ( SELECT customers.name FROM customers WHERE customers.customer_id = suppliers.supplier_id) WHERE EXISTS ( SELECT customers.name FROM customers WHERE customers.customer_id = suppliers.supplier_id); מה באמת זה פותר ?

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  22. Started by attiass,

שלום לכולם אני רוצה להוסיף לתוכנה שלי איזהשהו שעון / טיימר / בקר כך שבכל פרק זמן קבוע ,נגיד כל דקה, התוכנה תבצע איזשהי רוטינה. איך עושים כזה דבר? זאת אומרת אני רוצה ליצור משהו דינמי פחות או יותר. שאלה שנייה: ב windows ניתן לקבל מידע על קובץ מתי הוא שונה בפעם האחרונה , ז"א modified date ,איך אפשר לקבל את זה ב- ++C תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 877 צפיות
  23. יש פונקציה כזאתי?

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by ychamp,

הסתדרתי בסוף :bash:

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  25. היי לכולם. אני בונה אתר, ואת העיצוב שלו ביססתי על רוחב של 1004. ללא התגיות הנ"ל, גם בפיירפוקס וגם באקספלורר אני רואה פס גלילה אופקי מכוער, אך כאשר אני מוסיף אותן המצב בפיירפוקס מסתדר, אך לא באקספלורר. האם התגיות הללו לא מתקבלות יפה באקספלורר? איזה תחליף הגיוני אפשר למצוא?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים