תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
רציתי אם אפשר עזרה בעניין של חיבור של שתי תוכנות שבניתי שמבוססות על שרת לקוח המטרה שלי ששתי התוכנות יתחברו בניהם כל עוד שהתוכנה של הלקוח שאמורה להתחבר לתוכנת השרת, בלי ידיעת כתובת הIP (של השרת) משום שהתוכנה של השרת שהיא נמצאת על מחשב מסויים מחליפה כתובת IP לעיתים קרובות ואז אני לא יכול להגדיר בתוכנת הלקוח כל הזמן את כתובת הIP שהשתנתה אשמח לרעיונות חשיבתיים (לכן גם אני כותב באיזה שפת תיכנות כתבתי את התוכנות) כיצד לעשות פעולה זו (לדוגמה הציעו לי שהשרת יעביר את כתובת הIP שלו לדף אינטרנט שאני יצור ואז תוכנת הלקוח תחפש בדף האינטרנט את הכתובת ותתחבר לתוכנת השרת אבל אני מחפש רעיון יותר בטוח מאשר פירסום כתובת הIP בדף אינטרנט) תודה רבה רבה מראש לעוזרים בכל אופן התוכנה נכתבה בויז…
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום תוכניתנים יקרים! יש לי בעיה בשימוש ב-WebService ב-C# (הסביבה היא Visual Studio 2005). ה-WebService רץ על שרת IIS נפרד. בפרויקט של ה-WebService על השרת, בקובץ Reference.cs שמכיל את כל ה-Referenceים ל-Classים שה-WebService מייחצן, כל ה-Data Members בכל ה-Classים מוגדרים כ-public. לעומת זאת, בפרויקט על מחשב אחר שבו יש Web Reference ל-WebService הזה, בקובץ Reference.cs אותם Members הפכו משום מה ל-private ונוספו properties שהם public לאותם ה-members. איך אפשר לבטל את השינוי, כך ש-Web Reference לא ייחצן לי את ה-Data Members באמצעות properties אלא ישאיר אותם כ-public ויתן לי גישה ישירה אליהם? האם ההגדרה הזאת היא בפרויקט שמכיל את ה-WebReference או בפרויקט של ה-WebService עצ…
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות בmeta, onLoad=#down אבל זה לא עבד, יש לכם דרך שאיך שזה מסיים לטעון את הדף ישר זה יורד למטה? ושיהיה בבקשה בJS או HTML... ואם בJS אשמח אם תסבירו לי אותו בקצרה. תודה מראש לכל העוזרים, טימור אפשטיין.
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
האם ב CSS ישנם משפטי התניה ואם כן אז כיצד רושמים אותם/משתמשים בהם?
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אני מכין פרויקט קטן כחלק מהלימודים שלי ונתקעתי ב2 בעיות 1. אני צריך ליצור מאקרו שמשנה ערך של רשומה לפי ערך של שני רשומות אחרות, במידה והם קיימות אז הערך שלו אמור להשתנות אוטומטית הערך שמשתנה הוא מסוג תיבה משולבת עם שני מצבים של "פתוח" ו"סגור" במידה ויש CHECKBOX מסומן וגם ערך כלשהו בתיבת טקסט אז המצב אמור להפוך אוטומטית מפתוח לסגור 2. אחרי שזה עובר ממצב פתוח לסגור הרשומה (וכל מה שקשור לאותה הרשומה) צריכים להינעל ולא לאפשר עריכה, כלומר לעבור למצב READ ONLY פה נתקעתי חזק, אודה לכל עזרה בנושא
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום יש לי קוד ששולח אימייל בASP והוא עבד לי בערך לפני חודש... וכשניסיתי בימים האחרונים הוא לא פעל. ניסיתי את שני הקודים האלו: Set myMail=Server.CreateObject("CDO.Message") myMail.Subject="תודה שנרשמת (פרטי משתמש)" myMail.From="myMail@myDomain.com" myMail.To=request.form("mail") myMail.HTMLBody = "<html><body dir=""rtl""><h2>תודה שנרשמת ל </h2><br /><h3>פרטי משתמש:</h3>...</body></html>" myMail.HTMLBodyPart.charset = "Windows-1255" myMail.Send set myMail=nothing וגם את זה Set myMail=Server.CreateObject("CDO.Message") myMail.Subject=Request.Form("title") myMail.From="myMail@gmail.com" myMail.To=Reques…
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי או לתת לי מדריך ללמידה של אפשרות הINCLUDE בדפי הHTML. אני יודע לעשות IFRAME אבל הINCLUDE הרבה יותר נוח ואיכותי
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
היי, אני צריך שני דברים. הראשון זה קורס קצר וטוב איך ללמוד XSLT. אני מדגיש, רק מה שמומלץ. כרגע אני כבר עושה משהו בגלל דרישות בעבודה ובגלל שאני לא מכיר כבר התחלתי ללמוד משהו. הדבר השני שמישהו יגיד לי בבקשה מה בדיוק עושה חלק הקוד הבא, בערך אני יודע לבד, אני שואל אם מישהו יודע מה בדיוק הוא עושה <ns0:RequestingSystem> <xsl:if test="$var:ReqChannel = ''">3</xsl:if> <xsl:if test="$var:ReqChannel != ''"> <xsl:value-of select="$var:ReqChannel" /> </xsl:if> …
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, אני הנדסאי תוכנה ועובד במקצוע.. בכלל השעות הארוכות אין סיכוי שאני אוכל ללכת ללמוד שפות תכנות נוספות. רציתי לדעת אם מישהו מכיר בארץ (כי בארה"ב יש הרבה) מקום שמעביר קורסים בתכנות (כל מיני שפות עוד לא החלטתי מה אני רוצה ללמוד) מהבית, על אותו רעיון כמו ב- אוניברסיטה הפתוחה.. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, העליתי את הפוסט בפורום windows והבנתי שיש להעלותו כאן לכן הנני מעלה אותו בשנית פה. ברצוני להקליד טקסט עברי בממשק הטקסטואלי של windows7 לצורך הוספת נתונים בעברית לטבלה בשרת mysql. תצורת ה region and language, בלוח הבקרה, מוצגת בתמונה הרצ"ב. בממשק , אני לוחץ alt_shift לקבלת עברית והתווים המוקלדים הינם ביוונית או קירילית. לא מה שאני רוצה. מישהו יכול לאבחן את הבעיה ולכוון אותי כיצד מקלידים תווים בעברית בממשק הטקסטואלי (dos לשעבר)? תודה !
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום אני כותב פרוייקט שנתי בasp.net. יצרתי gridview ששולף מידע מSQL, מה שאני מעונייך לעשות זה לבחור את אחת השורות (איפשרתי select) ולקבל את האובייקט שבחרתי (ולא את המפתח). למשל אם יש לי טבלת סטודנטים ובחרתי סטודנט, אז אני רוצה לתוך משתנה מסוג סטודנט להכניס את הסטודנט שבחרתי. איך אני יכול לעשות את זה? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש אפשרות לדעת מה המימוש של הגרלת מספר אקראי בC# או בג'אווה (או בכל שפה אחרת...)?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
משהו יודע אולי איך נותנים הוראה שיראה את כל הקבצים שבמחשב שהם עם הסיומת avi
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אשמח אם מישהו יוכל לשתף אותי בדרך הטובה ביותר לערוך אתר בעברית. מבדיקות שעשיתי גיליתי, לצערי, שמוצריה של חב' מקרומדיה לא ממש תומכים בעברית ובמיוחד בטקסט מימין לשמאל. בעיות עם FLASH ו DREAMWEAVER. עם איזו תוכנה הכי קל וטוב לבנות אתר הכולל טקסטים בעברית ? יש כמובן את FRONTPAGE של מיקרוסופט אבל יצא לו שם רע. תודה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אוקי אז הנה המצב, אני תלמיד בית ספר ולומד C בנוסף אני לומד C++ במכללה (בחינם ;D) אני עושה פרויקט (שאת הדקויות שלו אין לי כוח וזמן להסביר) הבעיה שלי היא שאין לי שמץ של מושג איך אני מבקש מהמחשב תאריך מלא (אין לי מושג איך זה הולך בדיוק במחשב) העיקר הוא שאני צריך להשיג: 1) התאריך של היום 2) שנה 3) חודש תודה ;D
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
הנה שני השאלות, אם יש למישהו פיתרון אני ממש אשמח לראות אותו כי יש לי מחר בגרות, תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 931 צפיות
-
-
חברה...זו בעיה שהמון אנשים ששאלתי לא הבינו מה לעשות...(ושאלתי תותחים) אז ככה: יש לי VB סקריפט שנמצא בדף HTML הסקריפט: <body> <input type=text id=target style="width:0%"> <input type=text id=referer style="width:0%"> <script type="text/javascript"> <!-- target.value = "[url]http://www.walla.com"[/url] referer.value = "[url]http://www.Google.com"[/url] //--> </script> <script language=vbs for=butt > dim ie set ie=createobject("InternetExplorer.Application") ie.visible=true dim ref if not left(lcase(referer.value), 8) = "referer:" then ref = "referer: " ie.navigate target.value, , , , ref & referer.value </script&g…
-
- 6 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי חברים מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה פויינטר לפויינטר ? הפונקציה אמורה מקבלת מערך דו מימדי ריבועי arr בגודל size, ומחזירה: 1 אם סכום אברי האלכסון, שאורכו length, וכיוונו מימין למעלה לשמאל למטה, שווה ל sum כתבתי פה משהו #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int special(int **arr,int size,int length,int sum) { int newsum=0; int i,j=0; for(i=length;i>0;--i) { newsum+=arr[i][j]; j++; } if(newsum==sum) return 1; else return 0; } int main(){ int a[][3]={9,8,7,6,5,4,3,2,1}; printf("%d",special(a,3,2,14)); return 0; } אני יודע שיש שגיאה בהפעלת הפונקציה... אבל למרות זאת זה מתקמפל ישמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
**הסבר קצרצר על הקוד: אני פותח "קבוצה" ושניה לפני השורה שבה אני מחכה לנתונים אני שולח נתונים על ידי יצירת thread שמביא אותי לפעולה ששולחת נתונים** הקוד פועל מעולה אבל אני לא הבנתי למה בSEND לא רשום השורה הבאה גם: server.SetSocketOption(SocketOptionLevel.IP, SocketOptionName.AddMembership, MulticastOption); ומה ההבדל בין ליצור את הקבוצה ולהגדיר את הסוקט להיות חלק ממנה (השורה למעלה^) לבין לעשות : JoinMulticastGroup using System; using System.Net; using System.Net.Sockets; using System.Text; using System.Threading; class MAIN { private static MulticastOption CreateGroup() { return new MulticastOption(IPAddress.Parse("224.100.0.1")); } private static void Re…
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אני מחפש אזשהו קוד מוכן, או תוכנה שעושה את העבודה, של אלבום תמונות מחולק לקטגוריות, שניתן להעלותו לאתר בWEB , ואף לנהלו מרחוק (עידכונים וכו'). יש למישהו מושג אם יש כזה דבר בכלל או שצריך להכין לבד ??? תודה וסופשבוע נפלא לכולם, כפיר kfir@jesta.co.il
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לבנות משחק אסטרטגיה פשוטת ואני צריך לעשות מערך שיכיל מערך אחר לכל סוג יחידה שיש לי(כלומר מערך כן 4 תאים, שכל תא בו הוא מערך באורך אחר, המכיל טיפוס אחר). אז זהו שאני לא מצליח. ניסיתי לעשות: private Ship [] [] fleet אבל אני לא מצליח להגדיק שמספר האיברים הכללי הוא 4. והוא תמיד error כלשהו, לרוב cannot covert ship[] to ship [][] ועוד דברים כאלה. איך אני מגדיר אותו?
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אפליקציית winforms שכתבתי משתמשת בקובץ XML כדי לשמור הגדרות משתמש. אם windows קורס מסיבה כלשהי, הרבה פעמים קובץ ההגדרות נעשה מזובל או ריק. כדי לנסות להתגבר על זה הוספתי קובץ גיבוי. אחרי סיום הכתיבה לקובץ הראשי, אני מנסה לקרוא ממנו, אם הצלחתי אני שומר עותק נוסף שלו. בצורה זו, אם משהו קורה לקובץ הראשי, אמור להיות לי גיבוי משמירה אחת קודם. בפועל שני הקבצים נהרסים... XmlWriter writer = XmlWriter.Create(mSettingsFilePath); writer.WriteStartElement("Settings"); foreach (BaseProperty prop in mSettings.Values) { writer.WriteStartElement("Setting"); prop.Serialize(writer); writer.WriteEndElement(); } writer.WriteEndEle…
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
עריכה: הסתדרתי עם השלב הראשון והגעתי לפה: עכשיו השאלה איך אני יכול לסכום את כל הספרות האלה לאחר שכל המספרים בהתחלה נקלטו? תודה! #include<stdio.h> void main() { //Variables int mis, i=1, digit, average; int sum_ahadot, sum_asarot, sum_meot, sum_alafim; printf("Enter 10 numbers with 4 digits each:\n"); //Input check while (i <= 3) { scanf("%d",&mis); if (mis >= 1000 && mis <= 9999) { printf("%d) the number is: %d\n", i, mis); i++; } else{ printf("Wrong number! Enter a number with 4 digits:\n"); i--; } }
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
http://members.lycos.co.uk/moroses/Uploads/StackInt/StackInt.htm אשמח אם תומרו לי מה דעתכם על המימוש למחסנית שעשיתי ;D
-
- 8 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנת תוכנות CONSOLE ב- Turbo C ואני מחפש ספריות שבעזרתן אפשר ליצור ממשק משתמש גרפי (GUI) דומה לזה שבשימוש ב- Turbo C עצמה. מי שלא הבין אני מתכוון לספרייה שמאפשרת ליצור חלונות, כפתורים, תפריטים וכו' והכל ל- DOS. אני יודע ש Turbo C משתמשת בספרייה שנקראת Turbo Vision אבל היא מסובכת מדי לשימוש. אם מישהו מכיר פרוייקט\תוכנה שיכולה לעזור לי שירשום פה בבקשה.. בתודה מראש, עומר שקדי. נ.ב. שמעתי שיש אפשרות (באמצעות תוכנה) לכתוב בעברית ב- Turbo C. עוד מישהו שמע על זה ויכול לפרט? ובאותו נושא - האם ניתן לתכנת את התוכנה כך שהטקסט יכתב מימין לשמאל במקום משמאל לימין? (בשביל העברית..)
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-