עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. הדרישות: בנייה באמצעות שימוש ב- MFC שילוב מבנה נתונים ואלגוריתמיקה חכמה שילוב בינה מלאכותית (MiniMax); משחק כנגד המחשב לא משהו יומרני, כגון שחמט, הצפנה וכ'ו משהו פשוט מעולם משחקי הלוח/קלפים (למרות שלא חובה, בחירה אישית) מוכר כגון (רעיונות של חברי הכיתה): רברסי דמקה פתרון סודוקו או משהו כזה סוקובן בקיצור משהו נחמד שלא יסבך אותי יותר מדי. תודה רבה לעוזרים!!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by dolypooh,

אהלן חברים.נתקלתי בבעיה מעצבנת במיוחד שאיני מצליח לפתור עדיין, היא חוזרת על עצמה בשני אתרים שאני בונה.הרכבתי גלריה שאורזת בתוכה Jquery. (גלרית פאנסי בוקס החינמית).בצילום מסך שצירפתי ניתן לראות שלרקע הלבן המחזיק את הטופס יש גובה, 356px. וכתוצאה מכך אני מקבלסקרולר. חיפשתי בסי אס אס ובקלאס לא מוגדר גובה.כפי שניתן לראות ב inspect element הגובה "מגיע" מרמת ה inline, אך שם אין גובה. (בדקתי עשרות פעמים).איך לעזעזאל אני נפטר מהסקרולר למישהו יש מושג? יכול להיות שהגובה מגיע מקובץ JS של הגלריה? את אותה הבעיה בדיוק יש לי עם גלריה אחרת, שמגיע גובה לדיב מסוים ואיני מבין מהיכן.אודה על כל עזרה.

• 0 תגובות
    • 746 צפיות
  3. Started by ishai82,

שלום לכולם! בדפי jsp: אם אני רוצה להגדיר תיבה או חלון בתוך הדף. (זה בעצם יוצא דף בתוך דף) כאשר: גודל התיבה במאוזן הוא קבוע וגודל התיבה במאונך משתנה בהתאם לתוכן הדף. איך אני עושה את זה? תודה מראש על עזרתכם המעולה.. אתם אחלה

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  4. Started by OBR,

יש לי קוד שאני אמורה לפרט מה קורה בכל שורה. אני מבינה מה קורה בתוך הפונקציה,הבעיה שלי היא להבין את מה שהולך בתוכנית הראשית,פוינטרים,מה חוזר למה מהפונקציה,למה וכו' אשמח לקבל הסבר. ניסיתי לשבת על זה הרבה ובאמת שאני לא מבינה. תודה רבה. #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int* func(int vec[],int n); void main(){ int i, vec[10]={0}, *ptr, *ptr1; int k=sizeof(vec)/sizeof(vec[0]); ptr = func(vec ,k); ptr1=ptr+k-1; printf("in main :\n"); for(i=0; i<k; i++){ vec[i]=*(ptr1-i); printf("%3d, %3d\n",vec[i],*(ptr+i)); } free((void *)ptr); getch(); } int* func(int vec[],int n){ int i,*ptr; ptr=(int*)malloc(n*sizeof(int)); if(!ptr){printf(…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Jobi222,

היי, התחלתי ללמוד שפת C#, ונושא המחלקות אינו ברור לי כל-כך...מה השימוש בהן? נניח ובניתי תוכנית אשר עובדת עם DB של SQL (נניח חנות חיות), והקמתי מאגר המכיל לי את כל הפריטים שהחנות מציעה (מלאי), וגם בניתי ב-C# מערכת אשר מטפלת במלאי (מוסיפה, מחסירה, מתריאה אם חסר). אני יודע שהשאלה שלי קצת כללית, אבל היכן יבוא לידי ביטוי נושא המחלקות של OO, במערכת הזאת? (אפילו הדוגמא הכי קטנה תעזור, ע"מ שאני אוכל להבין את הנושא). אני מבין שלכל פריט (נניח במחלקת אוכל) יש דברים זהים: משקל, לאיזה בעל חיים וכד'. - אבל הדבר הזה גם בא לידי ביטוי ב-DB...לא? (אני יודע שלא ציינתי את נושא המתודות בתוך המחלקה, אשמח גם אם לדבר הזה תהיה התייחסות בתשובה) תודה.

• 1 תגובה
    • 889 צפיות
  6. Started by gevAA,

שלום לכולם, יש לי טבלה שבה אני מציג נתונים מה Mysql הבעיה שיש הרבה טקסט כלומר בסביבות 500 תווים והטבלה נמתחת אל מחוץ לגבולות הדפדפן ולא נשארת ברוחב המקורי שלה כפי שהגדרתי לה width=80% איך ניתן להשאיר אותה ברוחבה מבלי שכמות הטקסט תשפיע עליה אלא פשוט תוריד את הטקסט ברגע שתגיע לסוף כל שורה ? http://img228.imageshack.us/img228/3876/12344s.jpg

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Marksiman,

void main() { int constex; printf("Enter a value of fixed expenses\n"); _flushall; scanf("%d", &constex); if ( ) printf("Input error!\n");#include <stdio.h> השאלה שלי היא איך אני מוציא/מדפיס הודעת שגיאה כאשר הקלט של המשתמש הוא אותיות במקום מספרים? הדרישה היא שהקלט של constex יהיה רק ספרות. קו החשיבה שלי היה להוסיף משתנה כלשהו מסוג char נניח שאקרא לו ch ללא ערך מסויים, ולאמר ש if constex==ch printf "INPUT ERROR" זה לא עבד לי. אח"כ ניסיתי להגדיר את ch בצורה הבאה ch>='A' && ch<='z' ולאמר שאם constex=ch printf INPUT ERROR גם זה לא עבד. רעיון? תודה.

8. Started by Marksiman,
    • 0 תגובות
    • 335 צפיות
  9. Started by BuNKeR,

שלום לכולם בניתי טופס באקסל כאשר אני מעוניין להדפיס אותו על ידי שימוש בפקודה printform הוא מדפיס לי את הטופס לאורך (על פי ההגדרה של המדפסת) האם מישהו מכיר פקודה להגדיר לו להדפיס לרוחב ? או דרך לשנות את ההגדרה של המדפסת מתוך הטופס עצמו ?

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  10. Started by elads11,

שלום! אני די מתחיל בשפה ונתקלתי בבעיה שדי קשה בה.(בכללי בהדפסות של צורות אני מאבד את הצפון) http://sizmedia.com/my.php?i=2zfnzjtihh4z.jpg הנה הקישור למעלה זה דוגמא למה שצריך לצאת כש num=5 ו k=2. כלומר הפונקציה מדפיסה k שעוני חול המורכבים מהמספרים 1 עד num. כאן הקוד שרשמתי: http://pastebin.com/x1D4Rk4q הקוד מורכב מ 2 פונקציות אחת זה המשולש העליון והשנייה זה המשולש התחתון. (בנתיים לא עשיתי פונקציה של k פעמים שעוני חול) אז הפונקציה של המשולש העליון טובה ועובדת, והפונקציה השנייה לא יוצאת כמו שצריך וגם המספרים הפוכים וזה בכללי לא יוצא שעון חול כמו בדוגמא. אני צריך את עזרתכם בבעיה של המשולש התחתון ובסוף איך עושים פונקציה שמדפיסה כמה שעוני חול מימין עם רווח אחד ביניהם כמו בדוגמא…

• 7 תגובות
    • 5.7k צפיות
  11. Started by li1,

אני מעוניין להוסיף קובץ שברגע שאני פותח את האתר הקובץ יתנגן ברקע יש לי אפשרות לעלות את כל סוגי הקבצים הבנתי שיש איזו דרך עם asx או asf אפשר עזרה?

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  12. Started by GuyK1994,

כמו שניתן לראות בקוד למטה, אני מנסה להוציא ממסד הנתונים סיסמא של משתמש (בטופס log in), כלומר אם המשתמש שהוכנס בטופס הוא 'אבי159' אז אני מנסה להוציא מהמסד נתונים את הסיסמא שנשמרה ליד השם 'אבי159' ניסיתי 1001 דברים אבל אני לא יודע איך בדיוק לעשות את זה, הצלחתי להוציא את כל הנתונים שנמצאים בטבלה, אבל אני מנסה להוציא רק נתון אחד ספציפי אני יודע שהקוד לא נכון אבל אני לא יודע מה לא נכון בו, תודה לעוזרים. userName = (Request.Form["user_name"]); // Get the username from the form userPassword = (Request.Form["user_password"]); // Get the password from the form string tableName = "users"; string sqlPassword = "SELECT user_password FROM " + tableName + " WHERE user_name = '" + use…

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  13. אני צריך בקשה הסבר, אני לא הבנתי איך זה הולך... עיצבתי אתר הכל כולל הכל, מחולק ככה: bg, bg2, logo, bar1, bar2 וכו' ככה הכל מסודר. עכשיו הכנתי אותו בקובץ HTML 5 + CSS הכל פיקס (לצורך סתם בדיקה עשיתי את זה) אבל הבעיה שאני צריך איכשהו להטמיע את העיצוב במערכת אתר שאני משתמש - MemHT. לפי מה שהבנתי צריך להכין Template מותאם למערכת הזאת ואז פשוט להיכנס לאתר ולשנות את הסקין באפשרויות למטה, אבל איך עושים את זה? עולה לי בראש דרך לעשות את זה אבל זאת עבודת נמלים ואני בטוח שיש דרך יותר מקצועית ופשוטה לעשות את זה... תודה

• 0 תגובות
    • 955 צפיות
  14. Started by D@nny,

שלום לכולם, בעוד שבוע בדיוק יש לי ראיון עבודה שיכלול גם מבחן מעשי בשפת ג'אווה.המשרה היא של מפתח כלי בדיקה(מתחיל). אני ללא ניסיון תעסוקי בפיתוח בג'אווה, סיימתי תואר במדעי המחשב אך רוב הקורסים התכנותיים שעברתי הם בשפת C/C++/C#. במהלך השנה האחרונה התעסקתי בלימוד אנדרואיד ויצא לי להשתפשף בג'אווה. מבחינת חומר תאורתי אין לי בעיה במציאת חומר. אני רוצה במהלך השבוע לתרגל כמה שיותר כתיבה בג'אווה. הבעיה שלי שאני עובד במשרה מלאה וכתוצאה מכך יש לי רק את שעות הבוקר המוקדמות וכמה שעות בערב לתרגול, לכן אני חייב להתמקד בנושאים פרקטיים. אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי בכתיבת פרוייקט(או כמה תכניות) שיכלול עבודה עם קבצים, עבודה עם מבני נתונים, XML, אולי פרוטוקלי תקשורת, ת'רדים ועוד נושאים שיכול…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by kknd,

שלום לכולם, יכול להיות שהשאלה שאני עומד לשאול היא מעבר ליכולותיי, אבל בכל זאת אני אנסה: אני מעוניין ליצור עמוד אינטרנט בודד שבו תופענה מספר שורות כאשר בכל שורה תהיינה שתי אפשרויות וליד כל אפשרות יופיע צ'קבוקס. אני בעצם רוצה שהמשתמשים שייכנסו לאתר יצטרכו לבחור את אחת האופציות בכל שורה, לאחר שהם יסיימו את כל הבחירות וילחצו על כפתור SUBMIT כלשהו, הנתונים יישלחו אלי למייל. האם מדובר בתהליך מסובך או משהו שניתן להסביר לי אותו פה במקום? תודה רבה מראש.

16. Started by BneXt,

הכנתי את הקוד הזה: Private Sub Timer1_Timer() Dim Counter Counter = 0 If Timer1 = 1000 Then Counter = Counter + 1 Timer1.Enabled = True End If If Counter = 60 Then MsgBox ("HELLO I'M A MSGBOX PROMPT") End Sub בקוד ניסיתי שזה יציג את ההודעה - "HELLO I'M A MSGBOX PROMPT" לאחר 60 שניות. ואני לא יודע מה הבעיה בבקשה תקנו לי אני יושב על זה שעות...

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  17. Started by kobian,

שלום לכולם בזמנו פתחתי שרשור על איך להמיר קובץ לSWF מתוכנת Flash Slideshow Maker וניתקעתי בו. זה השרשור http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=489993.0 התשובות שקיבלתי בשרשור לא עזרו לי כל כך. לכן עם יש מישהו שמבין בהכנת פלאשים ובפיתוח אתרים יכול לעזור לי באופן אישי בתשלום אני יודה לו טלפון 0547127770 astangelov@gmail.com

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אז ככה, אני צריך עזרה בהכנה קובץ BAT שיעשה את הפעולות הבאות: יסגור את הקובץ bla.exe - יעתיק (לא יעביר) את הקובץ C:\dir\bla.dll ל D:\dir\bla.dll (חשוב לציין שהקובץ כבר קיים, אז שיחליף) - יריץ את הקובץ D:\dir\bla.exe חשוב לציין שאם הוא לא מצליח לעשות את אחד מהדברים האלה שלא ימשיך בפעולות .. אני מאמין שזה לא ממש בקשה גדולה ולא תהיה בעיה להכין אותה.. בכל מקרה תודה מראש, אליאור. (אגב זה השם שלי למי שלא ידע ) עריכה: אחרי עזרה מגוגל ומהפקודה HELP הצלחתי לבנות את זה לבד אבל יש לי רק בעיה קטנה אני רוצה לעשות טיימר בין שתי הפקודות האלה קודם כל שיעתיק את הקובץ יחכה כמה זמן שאני יגדיר (נגיד 1 או 2) ואז יריץ את הקובץ EXE

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by ori2694,

שלום לכולם, אני לא כל כך מתמצא ב PHP, אני יותר מבין ב ASP לכן אני מבקש את עזרתכם. אני רוצה לבנות איזשהו דף, שיתחבר למסד נתונים (עם זה אין לי בעיה) ואז יהפוך אותו לקובץ XML (לפי שאילתה כמובן) וישלח אותו להורדה. אתם חושבים שיש אפשרות כזו?

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  20. Started by Tamir007,

אני רוצה להעביר כמה משתנים בין קבצי php, בלי FORM ובלי HTML... כל התשובות שראיתי באינטרנט כללו FORM, וכפתור SUBMIT, אני מחפש קוד שירוץ בלי SUBMIT. מישהו בבקשה יכול לעזור לי ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by nim901,

כבר כמה ימים אני מחפש איך להעלים את הטול באר ולא מצאתי, ניסיתי מלא קודים כמו self.menubar.visible=false; self.toolbar.visible=false; self.locationbar.visible=false; self.personalbar.visible=false; self.scrollbars.visible=false; self.statusbar.visible=false; ועוד פירות וירקות אבל כלום לא עבד, מישהו יודע איך לגרום לבארים להעלם? או איך אני יכול לסגור חלון בעזרת close() [ג'אווה סקריפט] בלי שתקפוץ לי הודעה שאומרת שהדפדפן מנסה לסגור תחלון? ד"א אם אפשר לעשות את אותן פעולות בשפה אחרת [php או משהו] אז זה גם יהיה טוב אבל עדיף ג'אווה תודה

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  22. Started by genia,

אני משתמש במערכת סקרים מוכנה מכל מיני סיבות: http://www.dbscripts.net/poll/ ואני רוצה להפוך אותו ליותר דינאמי,יש לי מסד נתונים sql והכול עובד זה הקוד המקורי שהמערכת של המשאלים צריכה: $p = new Poll; $p->question = "מה הצבע המועדף עליך?"; // Question displayed to the user $p->returnToURL = "../example.php"; // Specify the URL to return to for this poll; may be relative or absolute $p->legend = "משאל ראשון"; // Form legend; leave empty for none $p->control_type = $CONTROL_RADIOBUTTONS; // Control type; $CONTROL_RADIOBUTTONS or $CONTROL_COMBOBOX $p->add_value("1", "אדום"); // Poll value ID and a display string $p->add_value("2", "ירוק"); $p->add_va…

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  23. שלום לכולם ! אני מעוניין להפוך את קובץ הזה http://us.media.blizzard.com/1901200114/_flash/frontpage.swf של האתר של BLIZZARD עך DIBALO III לקובץ ווידאו כדי שאני יוכל לשים אותו בתור רקע בשולחן עבדוה שלי ב Windows Vista Sp1 בתור רקע זז ... אני לא ממש מצליח וכל תוכנה שהצליחה לעשות את זה הרסה את האיכות של הווידאו ... מקווה שתוכלו לעזור לי אני ממש רוצה את זה ושברתי על זה את הראש .... תודה מראש ...

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  24. Started by avivkah,

הי, קניתי מחשב חדש, התקנתי עליו VS ואני לא מצליח להריץ קוד פשוט בפייתון נותן לי הודאת שגיאה, אשמח לדעת מה צריך לעשות https://jce365-my.sharepoint.com/:i:/g/personal/avivka_jce_ac_il/EZ_M7tlkID5NuXRNabnOk4IB_LElR6cuGC2z_JAwlvH2SQ?e=ghXogu

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  25. Started by roma4k,

ערב טוב, רציתי לדעת, איך אפשר להשתמש באופטור חזקה בשפת C? ניסיתי לחפש באתרים השונים אבל מה שאני עושה לא עובד. בכל אופן, מה שעליי לעשות זה לחשב את הערך של הביטוי {(x - (x^3/3) + (x^5/5)} כאשר הערך שעל המשתמש להצין הוא בין -1 ל1. ממה שהבנתי אפשר לעשות זאת דרך הפונ' POW, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי כיצד ניתן ליישם אותה. תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 904 צפיות

דיונים חדשים בפורומים