עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by tdknight,

היי, לא בטוח אם זה הכי קשור לפה (אולי יותר מדע וטכנולוגיה) אבל אני מחפש חומרים על אלגוריתמים לטיפול בהתנגשויות (כדורים-כדורים,כדורים-משטחים) שמתרחשות בתלת מימד. איפה אני מוצא? תודה

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  2. Started by eladh1992,

יש לי בעיה בתיכנות בAccess 2003: אני רוצה ששדות מסוימים ברשומה חדשה בטבלה אחת יתמלאו אוטומטית משדות מתאימים ברשומה הפעילה בטבלה אחרת (או לחלופין שבטופס שבאמצעותו נוצרת הרשומה החדשה יתמלאו הפקדים המתאימים מפקדים בטופס המציג את טבלת המקור או מהשדות בטבלה ההיא). דוגמא להפשטה: נניח שאני בונה מסד נתונים של ועד העובדים, ישנה טבלה המכילה את פרטי כל עובד, וישנה טבלה נוספת המכילה את פרטי הילדים, בכל יצירה של רשומה לילד נוסף בטבלת הילדים אני רוצה שהשדה 'שם העובד' בטבלת הילדים יקבל את הערך של השדה הנ"ל ברשומה שעליה אני עומד כעת בטבלת העובדים. לא אכפת לי אם ההשמה תהיה ישירות לשדה או דרך הטופס שדרכו אני מוסיף פרטי ילד חדשים. נסיתי עם מאקרו, עם קוד Basic, עם ערך ברירת מחדל לפקד בטופס ו…

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  3. Started by Salwaby,

סליחה על הבורות, התחלתי ללמוד את השפה לפני שבועיים. המטרה של התוכנה למצוא את המחלקים הראשוניים של מספר, אבל ללא חזרות. נגיד של 50 הם 2 ו 5 (לא 2, 5 ו 5). הצלחתי לכתוב את התוכנה ככה שתציג את כל המספרים, אבל אין לי מושג איך לסנן מספרים חוזרים ; [/font][font=arial]#include <stdio.h>[/font] [font=arial]void factor_rec(int n)[/font] [font=arial]{[/font] [font=arial] int i;[/font] [font=arial] for (i=2; i <= n; i++)[/font] [font=arial] { [/font] [font=arial] if (n%i==0)[/font] [font=arial] {[/font] [font=arial] printf("%d ", i);[/font] [font=arial] factor_rec(n/i);[/font] [font=arial] return;[/font] [font=arial] }[/font] [font=arial] }[/font] […

4. Started by talevi83,

היי כולם, אני צריך עזרה בציור של אליפסה מלאה בתיכנות בשפת C ב- OpenGL. אם מישהו מכיר אתר שמסביר איך עושים את זה, או אם יש פונקציה מובנית שעושה את זה זה יהיה מצויין. עד עכשיו מצאתי איך עושים אליפסה חלולה רק עם קו מיתאר וגם לא הצלחתי למצוא איך אני ממקם את האליפסה על המסך איפה שאני רוצה. האליפסה מופיע לי על ראשית הצירים. זאת הפונקציה שהשתמשתי בה (המרצה שלי שלח לי אותה): void DrawEllipse(float xradius, float yradius) { glBegin(GL_LINE_LOOP); for (int i=0; i <= 360; i++) { //convert degrees into radians float degInRad = i*DEG2RAD; glVertex2f(cos(degInRad)*xradius,sin(degInRad)*yradius); } glEnd(); } תודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  5. Started by Get-Process,

היי, נכון שכותבים דרייבר אתה צריך להחתים אותו עם קובץ cat נכון? אז במידה והוררדתי דרייבר של realtek ואני אחתום את הcat בדרייבר שלי ,זה יעבוד?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by AliceInChains,

אני מתחיל בכתיבת פרוייקט 5 יח' של אתר למכירת מכוניות. עיצבתי לוגו, וגם כמה בנרים לאתר, כדי להתחיל לבנות MasterPage ולהתחיל לעבוד. עם זאת אני מבולבל, אין לי מושג מאיפה להתחיל, קשה לי לקבל רעיונות לקונספט נכון לאתר, כמו דף התחברות נפרד למשתמשים או איזור להתחברות בדף הבית וכו'... האם משהו יכול להמליץ על אתר או מדריך בו כתוב כיצד הכי נכון לחלק את האתר, אילו דפים וקישורים נחוצים, ואילו טעויות לא לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by mcalfi,

היי, עקב כמה מכשולים יש לי חודשיים לבנות פרוייקט סיום יד' ובחרתי דמקה. אפשר לשנות את החוקים אם צריך אז בחרתי שמלכה יכולה לזוז רק צעד אחד אבל לכל כיוון (באלכסון כמובן) וככה זה יהיה יותר פשוט. בכל מקרה אני ישמח לקבל רעיונות איך אני יודע אם אני בכיוון של ניצחון או במילים אחרות למנוסים פה: איך אני יודע איזה ניקוד לתת לכל לוח שאני בונה עץ משחק. דוגמא : בNIM, אם 2 השורות שוות בסיום התור של המחשב אז 100% המחשב ניצח במישחק אם הוא ימשיך ככה. בדמקה אין אפשרות לניצחון בטוח אבל איך אני יודע אם אני בכלל בכיוון? האם יש יותר מתנאי אחד שאני צריך לבדוק לפני שהמחשב עושה את הצעד שלו בדמקה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ~שירה,

האם יש אפשרות להוסיף סימן של חץ/משולש לחלק מהעמודות בטבלה שכשלוחצים עליו מתמיינת הטבלה לפי העמודה הזו (מההתחלה לסוף, ולחיצה שניה מהסוף להתחלה)??

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. האתר הזה בנוי בPHP http://www.no-flats.co.il/ בצד ימין ושמאל יש באנרים (תמונות) שלוחצים אליהם זה מעביר לדף אחר מה שאני רוצה שיקרה שלוחצים על התמונה יעביר לדף אחר לא למה שמעביר עכשיו איך אני יכול לעשות את זה? בכל שורת קוד כתוב לי בסוף TPL את השני אלה setLeftBanners($tpl); setRightBanners($tpl אני לא רואה את התמפלטים שלהם לא מוצא (כי אין לזה תמפלט) לכן אני לא יודע איך לשנות אם אני ימחק את השורת קוד הזאת התמונות לא יופיעו מה אני יכול לעשות כדי לשנות (); $tpl->loadTemplatefile(DIR_WS_TEMPLATES . TPL_DEFAULT, true, false); setHeadVariables($tpl); setHeaderBlock($tpl); setLanguages($tpl); setLeftMenu($tpl); setLeftBanners($tpl); setRightBanners($tpl); …

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  10. Started by wolfazb,

יש לי שאלה של ניוב, אני לא מצליח למקם דיוים באיזה פרויקטון שאני עושה לחבר. ניסיתי כל מיני וריאציות אבל זה פשוט לא מצליח :\ האם מישהו יכול להעיף מבט על האתר (לא למטרות פירסום!) לרגע ואולי לזרוק לי איזה רמז? http://campaign.simlalevana.co.il/ בתודה מראש, אלכס

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  11. היי, חשבתי לפרסם כמה קישורים טובים על הנדסת תוכנה ותכנות שיכולים להיות מועילים: http://www.softwarearchiblog.com/ - לקחים מעשיים בהנדסת תוכנה (בלוג שלי), נטייה לג'אווה ואגייל http://www.reversim.com/ פודקאסט עברי מצוין. http://heblog.ronklein.co.il/ דוט נט, OO http://technoblogia.net/ בעיקר דוט נט http://firefang.net/blog/ תכנות ומחשבים באופן כללי http://blogs.microsoft.co.il/blogs/vprnd/ פיתוח תוכנה יותר מהזווית הניהולית. אני מקווה שתמצאו אותם מעניינים ופוריים. אנא הוסיפו עם יש עוד בלוגים טובים בעברית שאתם מכירים (עבדתי קשה למצוא, והחלטתי לפתוח אחד משלי כדי לנסות ולהשלים את העבודה) ליאור

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Zelig,

האדם שהמציא את שפת C (יחד עם ברייאן קרנינגן) ואת UNIX (יחד עם קן תומפסון) נפטר. כל מי שמתשמש היום במחשב או פלאפון, במכונית או בכרטיס אשראי, ואפילו במכונת כביסה - נהנה מהשפעתו הישירה והעקיפה של dmr על עולם המחשבים. http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Ritchie אני יכול רק לקוות שהוא יזכה לכבוד הראוי לו, ואולי לחלק קטן מפולחן האישיות הנרחב שנעשה לסטיב ג'ובס.

13. Started by ofeking109,

שלום לכולם. מצאתי את הקטע קוד הזה (כמובן ששיניתי אותו לפי צרכי) : איך עושים שקובץ הסאונד לא התנגן בלופ? cimport javax.swing*; import sun.audio.*; import java.awt.event.*; import java.io.*; public class Sound { public static void music(){ AudioPlayer MGP = AudioPlayer.player; AudioStream BGM; AudioData MD; ContinuousAudioDataStream loop = null; try{ BGM = new AudioStream(new FileInputStream("c:\\eating.wav")); MD = BGM.getData(); loop = new ContinuousAudioDataStream(MD); }catch(IOException error){ System.out.print("file not found"); } MGP.start(loop); } }

14. שלום אני רוצה להוציא ממשנה מסויים מילה, הפונקציה תיקח בנוסף 20 תווים לפני המילה ו 20 תווים אחרי המילה $search = "system"; $post = "this is a script for my searching system on my site, it's show the result only once but not on while func"; $offset = strpos($post, $search); $start = $offset - 20; $end = $offset + 20; $result = substr($post , $start, $end); echo "Result : $result <br />"; זה הקוד $search - זה המילה שאני רוצה למצוא במשתנה $post והקוד צריך לקחת 20 תווים לפני ו20 תווים אחרי הקוד שהבאתי עובד רק במידה ויש תוצאה אחת אני רוצה שהוא יעבוד ביותר מתוצאה אחת לדוגמא נוציא מהשתנה $post את המילה on שמופיע כמה פעמים ניסיתי לעשות לולאה עם strpost($sea…

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  15. Started by danh2,

שלום, ישנו פורמט של Popup אשר כאשר נכנסים לאתר הוא מכסה את האתר המדובר ומבהיר / משחיר ב50% את כל שאר המסך למעט החלון המדובר, בתוך החלון נדרשים להכניס מספר פרטים לדוגמא: כתובת האימייל וכו וכו.. דוגמא לכך: http://www.daydeals.co.il שנכנסים לאתר יקפוץ לכם חלון עם בקשה להכניס את כתובת האמייל שלכם. אני רוצה לדעת כיצד אני יכול ליצור חלון דומה, באיזה שפה מדובר ומה אני צריך לעשות על מנת לעשות דבר דומה... היכן אני יכול לראות מדריכים או מידע שיעזור לי... עיצוב לחלון יש לי, חשבון במערכת רב מסר - המערכת של האימיילים יש לי... אני לא יודע כיצד ליצור חלון כזה שקופץ - ונסגר בצורה נעימה ולא מטרידה... ושהמערכת תדע אוטומתית האם ראית את החלון כבר וסגרת אותו - הכוונה שלא יהיה חלון מציק שמישה…

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  16. Started by assli100,

שלום לכולם, יש לי את התוכנה eclipse indigo שאיתה אני מתכנת בjava. היא עובדת תקין והכל פגז.. אני רוצה להשתמש בתוכנה הזאת כדי לתכנת גם בc\c++ ולא ליצור שתי תוכנות eclipse. אשמח לעזרה/הפנייה למדריך טוב כדי להתאים את התוכנה שיש לי ל3 השפות הנ"ל... תודה רבה, assli100

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  17. Started by pooki_1,

שלום לכולם יש לי איזשהו מבנה דינאמי ובתוכו גם שדות דינאמיים שאני שומר לקובץ בינארי, העניין המוזר הוא שאם אני שומר את הקובץ ואז מנסה לקרוא אותו אח"כ (למבנה אחר, בלי הקצאות דינאמיות וכאלה) אז הכל בסדר, אם אני סוגר את התוכנית ומנסה לקרוא אותו אז הוא לא קורא לי את השדות הדינאמיים, אני אצרף פה את המבנה ואת הפונקציות של השמירה והטעינה, אשמח אם מישהו יוכל לעלות על טעותי המבנה typedef struct { char company_name[LEN]; // company name int years; // amount of years that he worked char reasonToLeave[LEN]; //why have you left your old job char city[LEN]; }OldCompany; typedef struct { int id; // worker's id number char worker_name[LEN]; …

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  18. Started by SaharBi,

שלום. אני בונה אתר שבו יש סוג של טופס שאני רוצה שהנתונים שיקלטו יועברו ישירות למייל. כרגע בניתי טופס ב HTML, ושלחתי אותו לקובץ בשם mail.php. הנה הקוד של הקובץ PHP: <?php foreach ($_POST as $key => $val) { $text.=$key.":".$val."\n"; } $headers .= "From: $mail\r\n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\r\n"; mail("saharbi@walla.com","טופס",$text, $headers); ?> הבעיה היא שכשהמייל מגיע, הנתונים שנשלחים למייל נכתבים ללא שורות רווח, כלומר שאם המייל אמור להראות כך: המייל נראה כך: תודה רבה למי שיוכל לעזור. שבת שלום.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by guy81,

אין לי כמעט שום ידע קודם בcpp ועלי לכתוב את התוכנית הבאה(לא הצלחתי למצוא איפה משנים פה את כיוון הפסקה..) 1. איך וקטור עובד? האם זה כמו מערך שבכל תא בו יש תו? אם כן, איך עוברים בו מתו לתו(כדי למצוא היכן יש רווח), אחרי שמצאתי את הרווח איך אני מפריד בין המילים? אשמח לתשובות או הפניה לאתר שמסביר על שימוש בווקטור בc++ מצרף קישור אם הכתוב כאן אינו ברור http://www.cs.bgu.ac.il/~spl121/Homework1 Write a program that receives (hard-coded for a start) a sentence (up to 100 characters) and prints each word in a separate line. It should have 2 functions (+ a main): vector<string> split(char sentence[]); void printWords(vector<string> words); Note: Only use the following …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני כרגע כותב כל מני סקריפטים למינהם (להעלות את נוחות השימוש בWINDOWS) ובכל מני פעמים אני רוצה לבצע פעולות שלרוב מבוצעות דרך GUI (או דרך קיצורי מקשים) מה שמאוד מקשה עלי (אם למשל אני רוצע להעביר משהו ל CLIPBOARD אני צריך לשלוח CTRL+C או אם אני רוצה לפתוח את ההגדות של הכרטיס רשת שלי אני יודע איך לעשות זאת רק דרך ה CONTROL PANEL אני מניח שלרוב הפעולות האלו יש פקודה פשוטה שצריך להריץ שתפתור את הבעיה אבל אני לא יודע מה הפקודה השאלה איך אני עוקף את השימוש ב GUI? (לעבוד ללינוקס זה פתרון טוב אבל זו לא השאלה) האם יש איזה LOG שבו אני יכול לראות מה הפקודה של מה שלחצתי עליו (נניח אני פותח אותו לוחץ CTRL+C למשל ואז אני אראה מה המחשב ביצע וכך אי אדע איזו פקודה להריץ) תודה נ.ב כרגע אני …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ofeking109,

שלום לכולם אני צריך לנסח משפט תנאי שיבדוק אם הקלט חוקי (הקטל הוא String) קלט חוקי הוא קלט: 1)לא ריק 2)לא null 3)אסור שיכיל רק מספרים (יכול להכיל אותיות ומספרים ביחד) 4)חייב להכיל אותיות (בכל שפה שקימת) זה מה שכתבתי אבל זה לא עובד boolean text = false; for(int i=0;i<add.length();i++) { if(!((add.charAt(i)>=0) && !(add.charAt(i)<=9))) { text=true; } if((add.equals("")) || (add.equals(null))) { text=false; } } if(text=false) { System.out println("NO!!!"); …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אני רוצה להריץ חיפושים של מילות מפתח בגוגל (כ 30 ביטויים כל פעם) ולשמור בכל פעם את כמות התוצאות שהוא מוצא ("כ-112,000,000 תוצאות" לדוגמא למילת מפתח).המטרה הסופית הינה לעשות טבלת אקסל ובה טור A יהיה מילות המפתח ולצדן בטור B עבור כל אחת יהיה מספר התוצאות לגביה בגוגל.אני לא מצפה שתסבירו לי פה הכל איך עושים אך רק ראשי נושאים כדי שאני אחקור ואגיע בסופו של דבר לתשובה איך עושים את זה.יש לי ידע ב-HTML,JavaScript,VBA וידע ברשתות מחשבים אם זה עוזר לכם להסביר יותר טוב.תודה לעוזרים. ???

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by אלון ט,

שלום לכולם, מישהו מכיר פונקציה בשפת c, שמקבלת כפרמטר שם של ספריה ומחזירה את שמות הקבצים שנמצאים בספריה? עזרה תתקבל בברכה ..

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  24. Started by omfir,

היי, יש איזושהי פונקציה ב-C המקבילה ל String.Format c ב C#?. יש לי פונקציה מטיפוס Int שמחזירה ערך מסויים אבל,כשאר אני מנסה להדפיס את התוצאה ב printf זה זורק אותי מהפונקציה משום מה... בקיצור אני רוצה להדפיס את הreturn value של פונקציה מטיפוס Int ואני לא יודע איך... תודה ושבת שלום

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by guy81,

http://www.cs.bgu.ac.il/~spl121/CppPointers אני מנסה לכתוב תוכנית בסי פלוס פלוס עם מצביעים ונתקל בכמה בעיות. אשמח אם תוכלו להסתכל בדוגמא הלפני אחרונה בקישור המצורף (בו הגדירו מצביע עם ערך ומצביע נוסף שמצביע לאותו מקום. מה היא הבעייתיות בקוד? אשמח להסבר מלא כולל דרך חלופית לטפל בעניין. בתוכנית שכתבתי עשיתי אותו הדבר. הכנתי רשימה דו מקושרת עם מצביע פי1 שמצביע על תחילת הרשימה. לאחר מכן הגדרתי מצביע פי2 נוסף שיצביע גם על תחילת הרשימה ע"י פי1=פי2. ובמהלך התוכנית קידמתי תמיד רק אם פי2 ולבסוף עשתי מחיקה (דליט) על פי1. האם יש כאן בעיה?

• 2 תגובות
    • 763 צפיות

דיונים חדשים בפורומים