תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום בניתי לי אתר אינטרנט והשתמשתי בו בפונט שהורדתי מהאיטנרט. הבעיה היא שלגולש מסוים שאין לו את הפונט במחשב, הוא רואה פונט רגיל. מה אני צריך לעשות כדי שגם גולשים אחרים יראו את אותו הפונט שיש לי מבלי שהם יצטרכו להוריד אותו למחשב שלהם? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי אתר שאני מאכסן בחו"ל, אך אני רואה חלק ממנו בג'יבריש.. את כל מה שמגיע מקבצים (txt, xml) רואים טוב אבל את מה שבדפי ה- aspx רואים בג'יבריש
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות את שאלה 1 מההודעה הקודמת שלי, כלומר להפוך מספר הקסדצימאלי בן 2 ספרות למספר דצימלי. כתבתי את הקוד הבא אך זה נותן לי משהו אחר: #include <stdio.h> int main() { int sum, sum1, sum2, sum3, sum4, num; printf("please enter 2-digit hexadecimal number\n"); scanf("%d", &num); sum=num/10; sum1=sum*16^0; sum2=num%10; sum3=sum2*16^1; sum4=sum1+sum3; printf("the decimal value is %d\n",sum4); return 0; } זה נותן לי בכלל משהו אחר. מישהו יודע מה לא בסדר? סליחה שמה שכתבתי יוצא פה קצת לא מסודר, כמו הסוגריים וכו, לא יודע איך לסדר את זה בהודעה. ותודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
זו בעיה דיי ידוע ואני מחפש אליה את הפתרון הפשוט ביותר והטוב ביותר. תיאור הבעיה: נתונה מחלקה BasePacket שממשת את האינטרפייס Serializable. למחלקה יש בנים כגון: LoginPacket, LoginFailPacket, PingPacket, PongPacket וכדומה (רמת ההורשה היא 1, כלומר ל BasePacket אין נכדים רק בנים). נתונים שתי לקוחות A ו B שיש ביניהם סוקט פתוח והם מדברים בפרוטוקול מסויים ששולח את אחת ממחלקות הבנים של BasePacket (היא עצמה אבסטרקטית ולכן לא ניתן לשלוח אותה). תהליך שליחת חבילה LoginPacket מ A ל B נראה ככה: LoginPacket login = new LoginPacket(.., .., ..); X x = Serialize(login); Send(x); בואו נצא מהחנה ש Serialize עושה סריאליזציה ומחזיר אובייקט מסוג מסויים אשר ניתן לשליחה בסוקט, ו Send שולח את הב…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כרגע לומד מסלול של פיתוח תוכנה (MCPD), דיברתי עם כמה אנשים אצלי בעבודה (אני עובד בחברת הייטק בתור בודק) והם הסבירו לי שחוץ מהקורס ישנם עוד דברים מאוד חשובים מעבר לכתיבה של הקוד כמו למשל הדיז'ן שלפני, דברים כמו מבני נתונים ואלוגריתמים השאלה שלי היא לאחר סיום המסלול שלי במידה וארצה להמשיך וללמוד ובאמת להתפתח איפה אוכל ללמוד דברים כאלו וכמה הם יועילו לי ?
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אשמח לדעת מה קורה כאשר מבצעים: A^=B; B^=A; A^=B; אשמח לדוגמא לשם הבהרה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מצליח לחשוב על דרך לפתור אחת מהשאלות בעבודה האחרונה בקורס C (רקורסיות). בשאלה מקבלים לפונקציה מערך, מספר תלמידים K, ומספר כיסאות N, ואם רוצים אפשר לקלוט עוד נתונים לפי איך שרוצים. כך ש-N גדול או שווה ל-2K-1. צריך להושיב את התלמידים כך שיהיה בינהם לפחות רווח אחד, ולהדפיס את כל האפשרויות, כך ש-0 מסמן כיסא ריק, 1 מסמן כיסא תפוס. לדוגמא, עבור K=2 N=5, נקבל: אני בטוח שזה לא תרגיל קשה במיוחד, אבל מסיבה כלשהי, אני לא מצליח לחשוב על דרך שתפתור את זה לכל המיקרים. (ד"א, N לא יעבור את 100 לעולם, זה תנאי בקלט). אודה לכם במידה ותעזרו, Anatoli.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך להתחיל ללמוד שפת c בלימוד עצמי? איזה סביבת עבודה / תוכנה להוריד לשלבים ההתחלתיים? איזה קבצים כדאי להוריד שיהיו לעזר ללימוד?
-
- 14 תגובות
- 25.1k צפיות
-
-
שלום, בהנתן Script A ו Script B אני מעוניין מתוך Script A לקרוא ל Script B עם פרמטרים, כיצד אני מבצע את זה? מכו כן ראוי לציין שכל אחד מהם הוא standalone. תודה
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מהי שפת הASSEMBLER ? במה משתמשים בה? האם יש שפות נוספות שדומות לה? לפי מה שאני הבנתי היא נחשבת בתור שפת בסיס , נכון הדבר?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לכולם. אני לא מבין גדול בביטויים רגולרים, אבל אני צריך ביטוי פשוט לסינון תווים לא רצויים מהמחרוזת. למשל, שלא יופיעו התווים הבאים לא משנה באיזה סדר: ~!@#$%^&*()+=;'" ניסיתי משהו כזה אבל זה לא עובד: $pattern = '/[^!@#$%&*()+=;~,`]/'; מישהו יכול לעשות לי ג'סטה ולהשלים לי את הפונקציה ()preg_match (בגדול אני רוצה לעשות את הסינון הזה לתווים חוקיים של שמות קבצים, אבל לא אכפת לי מהתקינות של התבנית של הקובץ, אלה רק תווים לא חוקיים) תודה. קבלו ביטול. חירבשתי משהו עד שהצלחתי.
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה לקומפיילר חינמי ל-C ול-C++ (הבנתי שהקומפיילרים ל-C++ מקמפלים בפועל גם קוד של C, אז בהנחה שזה נכון כמובן שמספיק רק קומפיילר אחד ל-C++). סביבת עבודה: windows XP, ואני אשמח אם יהיה אפשר להתקין את אותו הקומפיילר גם על Vista. שאלה נוספת - מה החשיבות בכלל של הקומפיילר בו משתמשים? תודה מראש. אגב, אולי שווה להוסיף לנעוצים רשימה של קומפיילרים מומלצים לשפות השונות, ואולי גם סביבות עבודה, דיבאגרים וכו'
-
שלום!!! :-\ יש לי בעיה בפורום! התקנתי פורום PHPBB וכשאני נכנס לפורום כתוב שם Information ---------------------- Please ensure both the install/ and contrib/ directories are deleted מה זאת ההודעת שגיאה ומה לעשות?????????? :'( :'( :'(
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה שמעתי על המושג הזה WebService ועניין אותי אם אני יכול לנצל אותו לגבי מה שאני רוצה לבצע: אני רוצה לשלוח הודעה לתוכנה שבניתי בכול פעם שמשתמש נכנס לאתר שלי ובהתאם לכך להדליק נורת לד שמחוברת ליציאת המדפסת שלי. בעיקרון את התיקשורת עם היציאת מדפסת והדלקת הלד כבר בניתי ואכן אני מצליח לשלוט על הלד בעזרת המחשב (השתמשתי בסיפרייה בשם inpoutx64 אשר נותנת לי ליצור תקשורת עם היציאת מדפסת בWindows 7) הבעיה היא עכשיו היא איך אני שולח מדף אינטרנט מידע לתוכנה שבניתי בכול פעם שניכנס משתמש לאתר. חיפשתי מידע באינטרנט ומצאתי דבר שניקרא WebService לאחר חקירה קטנה מצאתי גם את הכלי של מיקרוסופט שנקרא: Microsoft Visual Web Developer לבסוף כתבתי את התוכנה הבאה: Imports System.We…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות לעצמי מקרו כפתור באקסל שיוסף לי כבצים כאייקון וישנה להם את השם לשם של הקובץ (במקוץ לכל הPATH) בנתיים יש לי את הקוד הזה Sub IsrtFile() Dim FileToOpen Dim holdvar FileToOpen = Application _ .GetOpenFilename("Package (*.*), *.*") If FileToOpen <> False Then holdvar = FileToOpen While InStr(holdvar, "\") > 0 holdvar = Right(holdvar, Len(holdvar) - InStr(holdvar, "\")) Wend ActiveSheet.OLEObjects.Add(Filename:=FileToOpen, Link:=False, _ DisplayAsIcon:=True, IconFileName:="packager.exe", IconIndex:=0, _ IconLabel:=holdvar).Select End If End Sub הקוד פועל טוב עבור קבצים יחידים אבל אני רוצה לשפר אותו ואני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי …
-
- 0 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום לכולם. אם מישהו יוכל לעשותאת השאלה הבאה זה יהיה נחמד השאלה: נגדיר מערך כמערך "מדרגה" אם ערכיו מקיימים את התנאים הבאים: יש בו ערכים זהים בזוגות. כלומר הערך הראשון זהה לערך השני, השלישי ולרביעי, וכן הלאה. קיים הפרש זהה בין הזוגות הזהים וההפרש הוא מספר חיובי גדול מ-0. דוגמא למערך מדרגה: [13][13][9][9][5][5][1][1][3-][3-] כתוב פעולה המקבלת מערך arr בגודל זוגי N ומחזירה את ההפרש בין המדרגות אם המערך הוא מערך "מדרגה", אחרת יוחזר 1-. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני משתמש ב-toolkit של גרפיקה שנקרא Coin3D שאמור להתממשק ל-VS ע"י ממשק שנקרא SoWin. הגדרתי את ספריית הקבצים ב-System environmental variables. כשאני מריץ תוכנית שבניתי לנסיון הכל מתקמפל כמו שצריך בלי שגיאות, אבל אחרי שאני מריץ את התכנית עם F5 אני מקבל הודעת שגיאה שאחד מקבצי ה-dll חסר. עכשיו אותו קובץ נמצא בספרייה שהוגדרה כבר. האם יש מקום מסוים ב-VS שצריך להגדיר בו ספריות שבהן צריך לחפש את הקבצים האלו? הידע שלי ב-VS כמעט אפסי, אז זה כנראה משהו מאוד בסיסי ששכחתי לעשות, שלא צריך בשבילו להכיר את ה-toolkit הזה ספציפית. אני אשמח לכל הכוונה שהיא!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף פרטים לWIZARD הזה.. ראיתי שאני יכול להוסיף עוד שלב לתהליך ההרשמה או לערוך את הדף הנוכחי. אבל שני האפשרות האלה לא באמת מוסיפים לי אותו לDB.. בנוסף אני מעוניין לבצע בדיקת אימות לאימייל(UNIQUE) ולשנות את התנאים של הסיסמא (למשל שזה יהיה 7 תווים ומעלה אבל לא משהו אחר..). חשבתי על ליצור בעצמי אבל אני לא רואה איך אני יכול לקשר את שאר הכלים לDB שלי(כמו ה LOGINVIEW עם שני המצבים שלו).
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
זה אמור להיות נסיון לתוכנית של חישוב מטריצה של 3x3. אם מישהו יסביר מה לא נכון זה באמת יהיה יפה מצידו. #include <iostream.h> int menu(int ans,int arr[3][3]) { int a,b; cout<<"\t\tCurrent table is:\n\n"; for(a=0; a<3; a++) { for(b=0; b<3; b++) cout<<matrix[a]<<"\t"; cout<<"\n"; } cout<<"\nWhich action do you want to perform?"; cout<<"\n\t1.Add two lines"; cout<<"\n\t2.Multiply a line by a number"; cout<<"\n\t3.Divide a line by a number"; cout<<"\n\t4.Exit\n"; cin>>choice; return(ans) } void add(int &x, int &y) { x …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אין לי ידע בנושא הזה והייתי רוצה ללימוד קצת עליו אז מאיפה אני צריך להתחיל?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך שני דברים. הראשון זה קורס קצר וטוב איך ללמוד XSLT. אני מדגיש, רק מה שמומלץ. כרגע אני כבר עושה משהו בגלל דרישות בעבודה ובגלל שאני לא מכיר כבר התחלתי ללמוד משהו. הדבר השני שמישהו יגיד לי בבקשה מה בדיוק עושה חלק הקוד הבא, בערך אני יודע לבד, אני שואל אם מישהו יודע מה בדיוק הוא עושה <ns0:RequestingSystem> <xsl:if test="$var:ReqChannel = ''">3</xsl:if> <xsl:if test="$var:ReqChannel != ''"> <xsl:value-of select="$var:ReqChannel" /> </xsl:if> …
-
- 0 תגובות
- 880 צפיות
-
-
כיצד ניתן להכניס את הנתונים האלו לרג'סטרי בערזת ויז'ואל בייסיק ולא דרך קובץ REG [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\RAdmin\v2.0\Server\Parameters] "NTAuthEnabled"=hex:00,00,00,00 "Parameter"=hex:5e,7c,b3,80,7c,83,1e,12,15,55,5d,60,b4,e6,28,6f "Port"=hex:23,13,00,00 "Timeout"=hex:0a,00,00,00 "EnableLogFile"=hex:00,00,00,00 "LogFilePath"="c:\\logfile.txt" "FilterIp"=hex:00,00,00,00 "DisableTrayIcon"=hex:01,00,00,00 "AutoAllow"=hex:00,00,00,00 "AskUser"=hex:00,00,00,00 "EnableEventLog"=hex:00,00,00,00
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עובד כרגע על דיסק bootable שמאפשר להעלות windows pe ודוס. יש לי כבר הכל וזה עובד מצויין, אבל אני חייב להשאיר את חותמי האישי איכשהו על הדיסק... האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות כי עומדות לפני גם מערכת 32 ביט של windows xp וגם 16 ביט של דוס. מקום על הדיסק אין כ"כ הרבה ולכן פסלתי אפשרות של ניגון שיר בלחיצה על קומבינציית מקשים. נכון לעכשיו, הרעיון היחיד שייכנס הוא ציור קריקטורות שלי ושל הבנאדם שעובד איתי, כנראה בלחיצה על קומבינציית מקשים. איזה עוד רעיונות יש לכם? כמפתחים, ודאי כולכם מכניסים easter eggs לתוכנות שלכם... זה החלק הכי כיפי
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה! אני משפצר גדג'ט של וינדוס , זה שמראה את המצב של הכוננים במחשב. כחלק מהתהליך אני רוצה שהוא תמיד יראה ערכים בעלי 3 ספרות, ז"א: 199.97GB -> 199GB 24MB -> 24.0MB 35.52551GB -> 35.5GB חשוב שלא יהיה עיגול של הערך, פשוט הצגת 3 ספרות ראשונות שלו. * יש לי ידע בסיסי שמאפשר לעשות שינויים קטנים בתכנות. אני חושב שהשפה של זה היא JAVA אבל לפי מה שהבנתי הפקודות של דברים כאלו צריכות ליהיות דומות או אפילו זהות בין השפות. הנה חלק מהעניין: </style> <script type="text/javascript"> var drives, background; function convertBytes(b) { var i = 0, u = Array(' MB', ' GB', ' TB'); while (b >= 1024 && (b / 1024) >= 1) { b /= 1…
-
- 11 תגובות
- 8.3k צפיות
-