עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by -Tal-,

שלום לכולם יש לי טבלה ב ACCESS שקוראים לה users , לצורך העניין, חלק מהשדות בטבלה הזו הם id (מספר אוטומטי ומפתח ראשי) ו userName. בשאילתה שלי אני מעוניין לשלוף את ה ID לפי userName מסויים. ככה זה נראה ב JAVA: String username1="udi"; try { Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); // Load driver con = DriverManager.getConnection(url, user, passwd); // Connect stmt= con.createStatement(); // Create statement System.out.println(bagName+" , "+targets); str= "SELECT id FROM users WHERE userName="+'"'+username1+'"'; System.out.println(str); ResultSet rs = stmt.executeQuery(str); while (rs.next()) { Str…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by zvika.e,

שלום. יש לי איזה שאלה שקיבלתי במטלב לעשות ואני מתקשה בה. מצ"ב תמונה עם השאלה. אשמח לעזרה, תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ftom2,

הי, אני צריך לכתוב JOB שרץ כל 1-2דקות ומביא מידע מכמה DB ומכניס אותו ל MYSQL. חשוב לי שיהיה מהיר. השאלה היא האם יהיה הבדל משמעותי אם אכתוב את זה ב - PHP (שולט טוב) או ב - C או C++ (לא מכיר בכלל)? ברור לי ש- C,C++ הרבה יותר מהיר, אבל השאלה היא אם ה - DB לא מהווה פה צוואר בקבוק כך שאני מאבד את יתרון המהירות? אם מישהו מכיר BENCHMARKS שנעשו בנושא, אשמח לקבל הפניה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Grihan,

שלום. אני צריך לעבוד מול Web service מאובטח, שלא אני כתבתי ולא ניתן לשנותו. אותו Web service מצפה לקבל ממני תוכן XML כלשהו, אבל המתודה שלו מקבלת String. יצרתי את תוכנית הלקוח תוך שימוש בJava וAxis2, ע"י הכלי wsdl2java שמסופק ע"י Axis. כשאני שולח את הString שלי שמכיל את הXML, התווים המיוחדים בו הופכים לEscape sequences: > הופך ל-<, < הופך ל-> וכו', אבל הWeb service מצפה לקבל את התוכן כXML רגיל. יש דרך שבה אני יכול לשלוח את הXML כמו שהם מצפים? אני לא נעול על שפה או טכנולוגיה מסויימת, העיקר שיעבוד, אבל עדיף Java. תודה מראש, גרשון

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם , יש לי שאלה בנוגע לנושא שמפריע לי הרבה זמן , אני בונה פרוייקט עם מספר גדול של קבצי C כאשר יש לי תמיד בעיות בקריאת פונקציות מקובץ אחד לשני / העברת משתנים מקובץ אחד לשני. הייתי רוצה לדעת האם אתם מכירים איזה שהוא מדריך שנותן דרך פעולה נכונה עם עבודה של מספר קבצים , העברת משתנים והשוני בינהם.... לדגומא אני רוצה לקרוא לפונציה מקובץ X.C ממספר קבצים אחרים כל פעם אני מקבל התראות מהקומפיילים ומגדיר את הפונציה במקומות שונים / קבצי Header ואיך שהוא מ"קמבן" פיתרון , האם למישהו יש משהו בסגנון ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. וזה אחרי שקראתי את המאמר של שי יעיש על מדריך למתכנת אינטרנט מתחיל http://hwzone.co.il/guides/intpro הבנתי שצריך להתחיל עם HTML ושיש גרסה 4 ועומדת להיות גרסה 5. אז להתחיל עם 4 או שישר להתחיל ללמוד 5. המטרה שלי לנסות לבנות לבד לפחות את הבסיס של אתר אינטרנט. כמו כן נתקלתי באתר הזה לצורך לימוד http://www.w3schools.com/

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by NimrodMaller,

אהלן אנשים!! את האמת שאני די לא מהתחום ובגלל זה אני פונה כאן לעזרתכם עם מספר שאלות: 1) מעולם לא תכננתי בעבר, והייתי רוצה לדעת איזה שפה בסיסית כדאי לי להתחיל ללמוד על מנת לבנות אתר ? 2) אחרי שלמדתי את השפה הזאת , עם איזה שפות נוספות כדאי להמשיך ? 3) אני מעוניין להקים אתר והייתי רוצה לדעת איזה שפות הכי כדאי ללמוד אם הדברים שבהם אני רוצה להשקיע באתר הם: עיצוב ברמה גבוהה, אופציה להעלאת סרטונים לאתר, ואופציה לדירוג גולשים ברשת. זה לבינתיים. תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by מאיר פלג,

שלום לכולם ! אני נתקע כבר שבועים ולא מצליח להבין מה שלבי הבניית האתר .! אני יסביר לכם . אני רוצה לפתוח אתר פשוט של חדשות למשל .. יש לי עיצוב מוכן שהכנתי בפוטושופ HTML אני יודע ! עכשיו אני לא מבין מה הצעד הבא ?! הרי עיצוב יש עכשיו צריך תכנות ?! יש את התוכנת של אדובי שמתכנתים איתה אבל מה הצעד הבא ?!לגזור לחלקים ? עשיתי עיצוב יש גזירת חלקים יש מה אלה ?!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. היי, אני יודע שהשאלה קצת מטומטמת אבל אף פעם לא באמת נדרשתי לעשות את זה עד עכשיו ופה קצת נתקעתי, אז למרות שאני מרגיש מפגר שאני מעלה שאלה כזאת - מישהו יודע איך אני מעלים את המסגרת הזאת עם האייקון הקטן והמעצבן שנוצרים לי כשיש לי תג תמונה ריק באתר? לחלק מהדברים אני משתמש עכשיו ב type.hide() בJQuery אבל זה די מעצבן

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by raiman1,

אני בכיתה י"א ובשנה שעברה עשיתי 3 יחידות. מתוכם אחת באקסס. למדתי את הספר "יסודות מדעי המחשב 1/2 בשפת C#" לצערי המגמה נסגרה בגלל שלא היו מספיק תלמידים... אני רוצה להשלים את הבגרות לבד. האם זה אפשרי? או שזה קשה מדי?? בנוסף, מהו ספר ההמשך לסדרת הספרים שאתה למדתי??? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני חרשתי על גוגל ולא מצאתי שום דרך לקבוע שבתא מסוים כיוון הקריאה יהיה RTL ולא LTR שבא כברירת מחדל. כל מה שמצאתי זה רק יישור לימין ולא כיוון קריאה. למישהו יש מושג איך קובעים את כיוון הקריאה של תא במסמך אקסל בעזרת VB.NET (או כל שפת .NET אחרת)?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. המליצו לנו על הספר מבוא לאלגוריתמים של קורמן. יש הבדל בין הגירסאות השונות ? יש הבדל משמעותי בין הגירסה העברית המתורגמת למקור באנגלית ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם, אני חדש וטרי... יש לי בעיה באקספריישן של DataTable.Select אם אני כותב כך, Dim sFilter As String Dim dataR() As DataRow = DataTableName.Select("LastName Like '" & sFilter & "'") וזה עובד מצויין אלא אם כן הערך מכיל גרש('), שאז זה מחזיר שגיאה: Syntax error: Missing operand before 'Like' operator. (במקרה זה ערך הsFilter היה 123', הערך כמובן נמצא בטבלה. איך עושים למצוא ערך בטבלה המכיל תו מיוחד? הסתכלתי בעזה והבנתי שצריך לתחום בסוגריים מרובעות את הגרש. ניסיתי, ובLINQ זה באמת עובד, אבל בDataTable, לא! מה אפשר לעשות? תודה רבה מראש!

14. Started by shimmi1982,

היי, אני לא יודע באיזה מקום לפתוח את הת'רד הזה? אהבתי מאוד את הTOOLBAR החדש שהכנסתם. את מי והאם אפשר לשאול איך עשו את האפליקציות בפנים (כמו לדוגמה את הצ'אט)? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by arielman22,

שלום יצרתי listview ב c# עם תיבת סימון לכל שורה. כאשר אני מסמן שורה היא יורדת לסוף הרשימה, נצבעת באפור, ונמתח עליה קו חוצה. עד כאן הכל בסדר, הבעיה היא כאשר אני מוריד את הסימון מתיבה, לא קורה שום דבר, למרות שלפי הקוד היא אמורה להיצבע חזרה ללבן, בלי קו חוצה, וחזרה לראש הרשימה. ניסיתי כבר את הפקודות של beginupdate ו endupdate ו refresh אבל שום דבר לא משפיע, הרשימה פשוט לא מתעדכנת. אני מפרסם את הפוסט לאחר מלא חפירות בגוגל ולא מצאתי עדיין את הפיתרון. אני אשמח לשמוע עצה או פיתרון לבעיה.

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. אהלן, יש לי עמוד בפייסבוק - ואני אשמח לשלם עבור פיתוח אפליקציה לעמוד שלי. השאלה - ואם מישהו יודע , על איזה טווח מחירים מדובר ? והשאלה השנייה אם מישהו יכול להמליץ לי על אדם או חברה שמפתחת אפליקציות במחיר סביר ?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Lior4543,

שלום, לאחרונה פירמטתי את המחשב, והתקנתי את כל התכונות שאני צריך, אבל עם SQL Server Management Studio אני נתקל בבעיה, שאני מנסה להתחבר לשרת הlocal, אני מקבל את השגיאה הבאה =================================== Cannot connect to (local). =================================== אירעה שגיאה הקשורה לרשת או שגיאה ספציפית למופע במהלך יצירת חיבור ל- SQL Server. השרת לא נמצא או שאינו נגיש. ודא כי שם המופע נכון וכי SQL Server מוגדר לאפשר חיבורים מרוחקים. (provider: ספק רכיבי Named Pipe, error: 40 - לא הייתה אפשרות לפתוח חיבור ל- SQL Server) (.Net SqlClient Data Provider) ------------------------------ For help, click: [url]http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Serve…

• 2 תגובות
    • 4.8k צפיות
  18. Started by gkman,

שלום לכולם התקנתי במחשב שלי את APACHE ושרת MYSQL בשביל לעבוד על פיתוח האתר שלי. וכדי להתחבר לmysql אני משתמש שה- host שווה ל-localhost והמשתמש הוא root אבל בשרת אחסון הנתונים שונים אז מה שניסיתי לעשות זה פתחתי קובץ בשם constant.php ובו כתבתי <?PHP define("MYSQL_HOST", "localhost"); define("MYSQL_USER", "root"); define("MYSQL_PASS", "pepper123"); define("MYSQL_DB", "dbdb"); ?> ואז פתחתי קובץ index.php שבו כתוב- <?php # call constants.php for database connection details require'constants.php'; //Make a MySQL Connection mysql_connect("MYSQL_HOST", "MYSQL_USER", "MYSQL_PASS") or die(mysql_error()); mysql_select_db("MYSQL_DB") or die(mysql_error());…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום חברים, אני רוצה ללמוד בניית אתרים ואשמח לקבל תשובות. יש לי ניסיון קל בתכנות, בעבר למדתי שפת C. מהי שפת התכנות המומלצת לבניית אתרים? מה דעתכם על התוכנה של אדובי שמגיע עם חבית ה-CS5 (מה המגבלות שלה)? בנוסף, אשמח לקבל ממכם קישורים למדריכים מהם אני יכול ללמוד את השפות עליהם אתם ממליצים. תודה רבה למשיבים!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. <form method="POST" action="livereg.php" onSubmit="return (checkForm(this) && false);" > <fieldset> <label>Username</label><span><input type="text" name="username" id="username"/></span> <br /> <label>Password</label><span><input type="password" name="pwd1" id="pwd1" /></span> <br /> <label>Confirm Password</label><span><input type="password" name="pwd2" id="pwd2"/> </span> <br /> <label>Email</label><span><input type="text" name="email" id="email" /> </span> <br /> <span><input type="submit"/>&lt…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by gkman,

שלום לכולם יש לי טופס שמשתמש מכניס לתוכו שם ודואר אלקטרוני. כשהוא לוחץ על שלח הוא מקבל אימייל בפורמט HTML עם קובץ ZIP והוא מתווסף לטבלה ב-mysql (כל זה ב-PHP) האימייל נשלח טוב מציג הכל כמו שצריך והקובץ ZIP נשלח איתו גם כן. אבל בטבלה של mysql הוא מציג גיבריש במקום עיברית (האימייל גם כן בעיברית) העמוד שבו המשתמש ממלא את הטופס הוא בקידוד UTF8 וכך גם הטבלה שב mysql (ליתר דיוק utf8_general_ci - אני משתמש בphpmyadmin ) מישהו יכול לעזור? כשאני מריץ את זה על המחשב שלי הפרטי אז זה מוסיף את זה כמו שצריך לmysql

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by ori2694,

שלום לכולם, אני בונה אתר מתכונים ואני רוצה שכשמשתמש יוסיף מתכון זה יצור דף חדש ויכניס לתוכו את המתכון. יש אפשרות כזו?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Artist,

רכשתי דומיין על מנת שייפנה לאתר ב google sites. אני משתמש ב CNAME כדי שיפנה את www.domainname לאתר שלי ב google sites, אני רוצה שגם מי שיכנס לכתובת ללא www או כל קידומת אחרת יופנה לאתר שלי שם. עד כמה שאני יודע, הדרך לעשות זאת היא למצוא אתר Hosting כלשהו וליצור שם עמוד HTML שיפנה לכתובת. האם יש אולי דרך יותר אלגנטית לעשות זאת?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by m1ke,

הכותרת אומרת הכל

25. Started by אתי :),

היי.. אני מנסה להבין איך אני אמורה להשתמש בsscanf איך אני יכולה להפריד בין כל מילה ומילה בשורה? אני רוצה לשלוח כל מילה למקום אחר. האם זה נכון להשתמש בזה כך: sscanf(buff, "%s,%s,%s,%s,%s,%s,%s", command, temp1, temp2, temp3, temp4, temp5, temp6); buff מייצג את השורה שלי וכל temp זה המקום שאליו אני רוצה להכניס כל מילה ומילה. תודה

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים