תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני בונה תוכנה ב-#C ודרושה לי היכולת לתרגם משפטים מאנגלית לעברית. אשמח לשמוע על ספריה שתספק לי את היכולת הזו (אפשרי גם תרגום של מילה במילה, אבל פחות מומלץ). לא איכפת לי לבנות את הספריה הזו במידה ותגידו לי איפה אני משיג Database של מילון אנגלי->עברי תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לכתוב תוכנה לפרוייקט מסוים שאני עובד עליו, התוכנה צריכה לעבוד מול שרתים כמו ICQ בערך. זאת אומרת שזאת תוכנת קליינט שכל אחד שיתקין אותו על המחשב שלו יתחבר מול שרת מסויים וימשוך נתונים כלשהם.... איך ניגשים לתכנות כזה? באיזה שפת תכנות הכי טוב להשתמש כדי לממש את הרעיון הזה של תוכנת קליינט מול שרת? ועוד שאלה אם אני כבר באותו נושא - איך למעשה תכנתו את הICQ? באיזה שפת תכנות? אני אודה לכל מי שיוכל לתת לי קצת פרטים על הנושא...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
105 --> 105.0 120.506 --> 120.5 187.2389 --> 187.23 אני צריך לעשות שהמספר יהיה עם שתי ספרות אחרי הנקודה לא בעזרת printf המספר הראשוני הוא דאבל אז חשבתי להדפיס אותו כאשר הוא int ואז להדפיס נקודה, ואז להפדיס את המספר בדאבל פחות המספר ב int כדי שישאר מספר כגון 0.305 למשל ואז לכפול במאה. הבעיה היא שזה משאיר 30 ואני צריך שזה ישאיר 3 כמו בדוגמא השניה למעלה אני צריך לעשות את זה בעזרת קאסטינג..... אשמח לקבל תשובה ח
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לדוגמא: בMSGBOX אתה חייב לתת רק את הPrompt ואם אתה רוצה את השאר אתה לא חייב.. השאלה שלי איך אני עושה פונקציה כזו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שאלה: קלט לי הוא 10 מספרים הפלט הוא המספר החיובי הקטן ביותר והמספר השלילי הגדול ביותר ניסיתי לעשות קוד PHP: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { Double x1, x2=0, x3=0; Console.WriteLine("Enter a 10 msparim"); x1 = double.Parse(Console.ReadLine()); x1=x2; for (int i = 2; i <= 10; i++) { x2=double.Parse(Console.ReadLine()); if ((x2 > x1)&&(x2<0)) x2 = x3; if ((x2 > x1)) x1=x2; } …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לקבל קובץ שכל שורה בו היא מחרוזת ואני צריך באמצעות מיון מהיר לכתוב לקובץ חדש בסדר עולה. הבעיה היא שהמיון מהיר מקבלת מערך חד מימדי ובשביל הדבר הזה אני צריך מערך דו מימדי שיכיל את כל המחרוזות. איך אני יעשה את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הקוד נכתב בבורלנד טורבו בשפת C. בגדול הקוד שרציתי לרשום הוא שבוחרים ליגה א' או ב' כאשר לכל ליגה מוגדר 4 קבוצות שונות מראש ולאחר כתיבת שם כלשהו אותו שם מקבל קבוצה אקראית מהליגה שנבחרה. הבעיה היא שאני מריץ את הקוד ורושם תו כלשהו הקוד נתקע. תודה מראש לכל העוזרים #include<stdio.h> #include<stdlib.h> #include<string.h> #include<conio.h> void main() { int i,k,j=0; char league,name,team_A[4] [18]={"Juventus","Manchester City","Real Madrid","Barcelona"}, team_B[4] [18]={"Milan","Paris","Bayren","Manchester United"}; clrscr(); randomize(); printf("please enter a league(A/B)\n"); scanf("%c",&league); whil…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עכשיו בכיתה י' במגמת תכ"מ(מחשבים) סיימנו ללמוד את הפרק של HTML עכשיו אנחנו לומדים JS ועוד מס' חודשים נעבור ללמוד ASP.net עכשיו אני יודע שתכלס בישביל לבנות אתר מתקדם יש לי עוד הרבה מה ללמוד... אז חיפשתי ולפי מה שראיתי כדאי שאני ילמד: CSS DHTML XHTML 1. מה כדאי לי ללמוד קודם? (מהרשימה שהבאתי) 2. יש עוד משהו חשוב שכדאי שאני ילמד לפני/אחרי השפות/תכנולגיות שרשמתי למעלה? 3. שמעתי שיש מין שפה שהיא כמו JS אבל יותר מתקדמת, מהי? האם כדאי ללמוד אותה? מחכה לתשובות. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
לכתוב תכנית שמנהלת מכירות ממחסן פריטים מחסן מיוצג כמערך דו ממדי בו 100 שורות ו- 2 עמודות. קוד פריט הוא אינדקס של שורה. עמודות: כמות במלאי ומחיר. פעולות: 1. קניית מוצר: הקלט הוא: קוד פריט וכמות לקנייה הפלט הוא : סכום לתשלום. יש לעדכן מלאי בהתאם 2. סכום פריטים: פלט סכום שווי כספי של כל המלאי ליצור 5 תהליכונים שמייצגים 5 לקוחות שיכולים לבצע אחת משתי הפעולות ולהציג תוצאה של כל פעולה בהתאם. הנה מה שניסיתי לעשות. זה כמעט עובד אבל הקניה לא מצליחה. [left]public class Main { public static void main(String[] args) { Mahsan b = new Mahsan(); int i; for (i = 0; i < 5; i++) { BuyRunnable r = new BuyRunnable(b); Thread t = new Thread(r); t.start()…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת, אם אני שולח קובץ מתוכנית #C איך אני מודד את מהירות העברתו לצד השני? מהירות שליחה ומהירות קבלה. גם בעבודה עם בינארי וגם בעבודה עם Serialization תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה כדאי ללמוד??ממי?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! ברצוני לפתח תוכנה בC# שמחפשת ערכים באינטרנט, ומתוך התוצאות החיפוש להסיק משמעויות על אותו ערך שחופש. יש אפשרות להשתמש בגוגל בשביל זה? בעצם להתחבר לתיבת טקסט בGOOGLE.COM, להכניס לשם את הערך שברצוני לחפש, ולקבל חזרה את התוצאות? ואם לא אז איך עוד אני יכול לחפש ערך באינטרנט בתוכנה שלי? תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המורה שלי למחשבים הביאה לנו משימה לבנות FORM עם פונקציות שבודקות את תקינות הפרטים שהוכנסו. בניתי הכל כמו שצריך עברתי מליון ואחד פעם על הכל, אבל זה פשוט מסרב לעבוד! בבקשה תעזרו לי זה ממש חשוב! אם אני לא מגיש את זה אני גמור! :'( הנה הקובץ המז**** הזה : (הוא ארוך, אבל בבקשה תתאמצו למצוא את השגיאה בבקשההההה!!!) http://forums.ort.org.il/files/30/1921559/2823285.html הפונקציה הראשונה מאתרת אותיות לא חוקיות במקרה הזה הכל לא חוקי חוץ מעיברית ומחזירה TRUE ו FALSE. הפונקציה השניה בודקת אם הוכנסו רק מספרים וגם היא מחזירה TRUE ו FALSE (בוליאנית). הפונקציה השלישית בודקת אם השם הפרטי\משפחה מתחיל באותיות סופיות וגם היא מחזירה TRUE ו FALSE . הפונקציה הרביעית בודקת אם הוכנסו מספ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד html, ואני רוצה לפתוח לעצמי אתר... הייתי רוצה לדעת איך אני יכול עושה לפריים, שהרקע שלו יהיה חצי שקוף, ואני אראה דרכו את הרקע המקורי של האתר. יש למישהו פתרון?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני בעל ותק של יומיים בתכנות PHP ויודע להעלות "hello world" לדף אינטרנט באמצעות PHP אך זה לא מספיק לדרישות עימן עלי להתמודד. אני צריך לאפשר למשתמשים להפעיל job SSIS בשרת SQL 2005 ככל שירצו (לא בלו"ז קבוע). אני מניח ש PHP הינו הכלי הראוי אך חוששני שכדי ללמוד לעשות זאת בעצמי ידרשו לי מס. שבועות ותהיתי אם מישהו פה יכול להדריך אותי ברחל בתך הקטנה כיצד עושים זאת או להפנות אותי למדריך. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי בעית DESIGN כרגיל. השפה היא JAVA אבל זה לא ממש משנה לשאלה שלי. יש לי שתי קומפוננטים שונים בצד הלקוח (צד השרת לא משנה כרגע): 1. Network Client - זה הצד שאחראי להרכיב את החבילות, לשלוח אותם ולקבל תשובות (חיוביות או שליליות). 2. GUI Client - זה החלק האינטרקטיבי של הלקוח שארחאי לספק ממשק למשתמש בשביל להפעיל את ה NC (ולא רק, לא כל פעולה שהמשתמש יעשה ב GUI חייבת להיות מתורגמת לשליחת מידע ברשת). לצורך הפשטה אני מעוניין להפריד אותם וליצור כמה שפחות קשר ביניהם לפחות מהסיבה שלדעתי זה נראה הדבר הנכון ביותר לעשות. הכל היה יכול להיות פשוט אם התקשרות לא הייתה דו כיוונית אבל היא כן, כלומר כאשר יש ERROR/SUCCESS ה NC צריך להודיע על זה למשתמש, וכאשר המשתמש לוחץ על LOGIN לדוגמא ה …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
שלום חברים, שמי אלמוג. אני מתנדב בעמותת צער בעלי חיים רחובות והסביבה. אנחנו מנסים להשיק מיזם חדש של כרטיסי חבר, כך שתרומה חודשית בהוראת קבע/תשלומים באשראי תזכה את התורם בכרטיס חבר כרטיס החבר יזכה את בעליו בהנחות קבועות בבתי עסק ובהנחות משתנות בירידים של העמותה ובאופן כללי בכל הטבה שנצליח להשיג. באופן כללי, הכל כבר עומד וממתין, ממתין למסד נתונים שיוכל לאפשר לנו לעקוב אחר התורמים, אמצעי התשלום תוקף וסוג החברות וכד'. יש לי ידע בסיסי + באקסס, לכן לקחתי על עצמי את פרויקט יצירת המסד, לצערי אני לא מספיק בקיא כדי ליצור את כל מה שהתכוונתי ליצור. המטרה בסופו של יום, היא ליצור מסד שיכיל טפסים להזנת חבר חדש + עדכון חבר ישן שתורם שנה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התשובה צריכה להיות row=1 row=2 row=3 אצלי יוצא כל הזמן no כאשר אני מוריד את הwhile השני, התשובה שאני מקבל תקינה. כאשר אני מוריד את הwhile הראשון ומדפיס סכום כדי לבדוק שהתוכנית גוזרת נכון, זה גם תקין אך ביחד משום הם לא עובדים. #include<stdio.h> void main() { int mat[4][4]={{1,3,7,5},{3,2,35,8},{2,5,6,8},{3,6,5,16}}; int vec[3]={16,21,2},sum,sum2,s,s2,i,j,flag; flag=0; for(i=0;i<4;i++){ sum=sum2=0; for(j=0;j<4;j++){ while(mat[i][j]!=0){ s=mat[i][j]%10; sum=sum+s; mat[i][j]=mat[i][j]/10; } while(mat[j][i]!=0){ s2=mat[j][i]%10; sum2=sum2+s2; mat[j][i]=mat[j][i]/10; } } if(sum==vec[1]){ …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. במידה ואני רוצה לדעת איזה פונקציות נקראות ובאיזה תוכנה הן נקראות. כלומר - אני רוצה לכתוב תוכנת קונסול שאני אתן לך כתובת של הפוקציה/שמה של הפוקציה ויתן לי את התוכנות שמשתמשות בה. הסבר : נגיד ויש לי קילוגגר במחשב שהוא משתמש בGetKeyState כדי לקבל ערכי מקלדת , אז התוכנה שציינתי למעלה פשוט תזהה את הקריאה, ותסגור את הפרוסס. הדבר אפשרי?אם כן , מה שם הפונקציה שיכולה לבצע דבר כזה? נ.ב הפונקציה = פונקצית API. BTA
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברים שלום. נניח ויש לי מערך של איברים מסוג int בגודל size. השאלה שהוטלה עליי היא לכתוב קוד אשר מוצא במערך את המחלק הגבוהה ביותר מבין כל שני אברים במערך. למשל אם המערך הוא 117 95 18. אז המחלק הגבוהה הוא 9 . בניתי כבר פונק' שנקראת gcd אשר מקבלת שתי מספרים ונותנת לי את המחלק הגבוהה מבניהם. והתחלתי לבנות את הקוד כך שיקוץ ברקורסיה על כל המערך. עכשיו הבעיה שלי היא כזו: שאני מריץ את הקוד הבא הוא מחזיר לי שהמחלק הגבוהה הוא 1 . והבעיה נעוצה בכך שהוא לא בודק את המספר 18 עם 117 ז"א איך אני גורם לו אחרי החזרה של הריקורסיה לבדוק גם את הראשון עם האחרון. int largestgcd(int arr[],int size, int index){ int now; if(index==size-1) return 0; now=gcd(arr[index],arr…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כתבתי מאקרו בחוברת עבודה מסויימת ככה שיבצע בה שינויים מסויימים ואז ישמור אותה בשם אחר. כלומר, קובץ המקור נשאר ללא שינוי. עכשיו אני רוצה לטעון מחדש את קובץ המקור כדי שאוכל לבצע בו שינויים נוספים ושוב לשמור בשם אחר. הבעיה היא שאני לא מצליח לגרום למאקרו לטעון את חוברת העובדה מחדש. שלא נדבר על להמשיך להריץ את הסקריפט מהמקום בו הוא נעצר. ניסיתי להשתמש ב-updatefromfile אבל הוא כל הזמן מחזיר שגיאה. מחיפוש באינטרנט אני מבין שהפונקציה הזאת עובדת רק אם קובץ המקור מעודכן יותר מאשר הקובץ שאני עובד עליו, והרי לא כך הדבר. האם יש איזושהי דרך לעקוף את זה? נניח לשמור קובץ עם תאריך פיקטיבי או אולי שימוש בכלל בפונקציה אחרת. עריכה* הסתדרתי
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. יש לי טבלה של סטודנטים לדוגמא, ואני צריך לכתוב שאילתה ב SQL שתחזיר לי את כל הסטודנטים שהאות הראשונה שלהם היא בין A ל L. איך אני כותב את זה? אני יודע כעיקרון איך לעשות את זה ע"י WHERE (Students.name) Like 'A* ואפשר לעשות את זה על כל האותיות עם OR מפריד. אין דרך קצרה יותר? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-