עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by yk1,

אם Singleton הוא בעצם משתנה שמוודא שתמיד ניגש לאותו מקום בזיכרון, ומשתנה סטטי גם ניגש תמיד לאותו מקום - אז מה ההבדל? אפשר פשוט להחליט על ערך קבוע של משתנה סטטי ולוודא שזה הערך גם באובייקט הנוכחי, לא? בשביל מה צריך את שניהם? אשמח להסבר. תודה!

• 3 תגובות
    • 8.4k צפיות
  2. Started by Statement,

שלום עשיתי את השיטה הזאת - כתבו שיטה במחלקה DrawingBoard בשם getMax שתחזיר את הצורה (מחלקה Shape) בעלת השטח המקסימלי מבין כל הצורות שבלוח. הדפסת פרטי האובייקט המוחזר תהיה בשיטה הראשית. יש לי שיטת עזר בשם compare שבודקת למי יש את השטח הגדול ביותר s זה מערך של Shape public Shape getMax(){ int i; int x; for( i=0; i<counter;){ for (x=1;x<counter;){ if(s[i].Compare(s[x])==1) x++; else if(s[i].Compare(s[x])==-1) i++; else x++; } if(s[i].Compare(s[x])==1) return s[i]; else if (s[i].Compare(s[x])==-1) return s[x]; else return s[i]; } } איפה שרשום getMax יש לי אדום(שגיאה) ורשום לי שאני צריך להחזיר Shape... מה אני צריך לעשות? כל המקומות שיש שם את החלקים מהמער…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by roi29111,

1. בשפת C, מה עושה הקוד הבא: 2. כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: 3. בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: 4. מה עושה קטע הקוד הבא בשפת C: 5. בשפת C, מה עושה הקוד הבא: אלו השאלות שלא הצלחתי.. אשמח לעזרה , תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  4. Started by yk1,

שלום, כתבתי את עמוד הhtml הבא, שכולל 2 מסגרות עם תיבות טקסט. בהתחלה העברית הייתה בסדר, אבל כשהגדלתי את מספר התגיות מעבר לסף מסוים (אפילו בתגית <br /> בלבד) הכל הפך לג'יבריש. עכשיו זה לא מסתדר גם כשאני מוחקת שורות. מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה ואיך מתקנים אותה? תודה רבה!!! אגב, אני רק מתחילה עם בניית אתרים, אז בבקשה במושגים פשוטים... תודה! <html> <head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="myStyle.css"> </head> <body> <form class = "form_contain"> <fieldset class="enterBox"> <legend>התחברות</legend> <label for="user_na…

• 3 תגובות
    • 3.9k צפיות
  5. Started by bdoron,

אני מנסה לעדכן תאריך והטופס כל הזמן קורס לי, זאת השגיאה שהוא רושם לי [h=2]String was not recognized as a valid DateTime.[/h]זה הקוד: Line 27: // string date = "2000-02-02"; Line 28: // string date = string.Format("'{0}'"+"-"+"02-02", Request.Form["year"].ToString()); [COLOR=red]Line 29: DateTime time = DateTime.Parse(date); [/COLOR]Line 30: /* *************** check if person exists ***************/ Line 31: bool isExistence = person.isExistence(Request.Form["id"], comm); חשוב לציין שאם אני מכניס ערך בצורה הזאת [COLOR=#000000][FONT=Consolas]Line 27: // string date = "200…

6. Started by xjj,

שלום, למאפיין DISPLAY ניתן להכניס את הערכים: INLINE,BLOCK, INLINE-BLOCK, NONE. מה ההבדל בין INLINE-BLOCK ל INLINE? הרי שניהם מאפשרים לאלמנטים אחרים להיות באותה שורה שלהם. מה השימוש ל-NONE? מה ההבדל בין POSITION ל-FLOAT ומתי להשתמש בכל אחד? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by MrAlex,

כאשר אני מנקה את המסך בC++ בזמן המשחק שלי סנייק נוצרת תנועה לא חלקה,והשאלה שלי היא,איך יוצרים תנועה חלקה של אנימציית הסנייק? (מדובר כמובן במסך הקונסול) הקוד: DWORD n; DWORD size; COORD coord = {0, 0}; CONSOLE_SCREEN_BUFFER_INFO csbi; HANDLE h = GetStdHandle ( STD_OUTPUT_HANDLE ); GetConsoleScreenBufferInfo ( h, &csbi ); size = (csbi.dwSize.X -100) * (csbi.dwSize.Y -100); FillConsoleOutputCharacter ( h, ' ' , size, coord, &n ); GetConsoleScreenBufferInfo ( h, &csbi ); FillConsoleOutputAttribute ( h, csbi.wAttributes, size, coord, &n ); SetConsoleCursorPosition ( h, coord ); נוסף על השהייה של רבע שנייה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. הבנתי כי כאשר אני רוצה לממש פולימורפיזים אני יכול לעשות זאת ב2 צורות צורה ראשונה, דרך השימוש במילה השמורה virtual ואז כל פעם שאני רוצה לעשות override אני רושם override בפונקציה תחת אותו עץ ואני יכול לעשות זאת על ידי השימוש במילה new השאלה שלי היא מתי אני בוחר להשתמש בnew ומתי אני אבחר להשתמש בvirtual אשמח להסבר קליל בסי שארפ

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by roki121212,

שלום אני מתכנת אתר ומשתמש בJS. יש לי פונקציה בה אני רוצה לשאול אם סורס(src) של תמונה שווה לכתובת של תמונה כל שהיא: זה נראה ככה: if(pic.src==""p.png") { } הבעיה היא שהif הזה לא עובד. למישהו יש פתרון? בתודה מראש, עומר

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by bdoron,

התחלתי ליצור משחק ואני עובד עם הספר learn xna 4.0 ושם הוסבר לי איך ליצור sprites, איך להזיז אותם .. ועכשיו למדתי שם ליצור מחלקת אב שהיא מייצגת sprite וממנה אני מוריש ל2 מחלקות נוספות, מחלקה אחת תייצר לי אובייקט שהמשתמש יוכל להזיז על ידי מקשים ומחלקה נוספת לצורך שהמחשב ישלוט בה עכשיו לאחר מכן נאמר לי שיש לי מחלקה בשם gamecomponent שהמטרה שלה זה להיות משולבת בgameloop אני יודע מה זה הgameloop אבל אני לא מבין למה אני צריך את הgamecomponent למה אני לא יכול ליצור את כל האובייקטים שלי כבר בgameloop במחלקה game1 למה אני צריך להשתמש בgamecomponent?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by eliom,

[h=4]אפשר בבקשה הסבר על ההוראות האלו?.אני לא מצליח להבין את זה.תודה.[/h]1. נניח שפעולת החיבור בעלת קוד 5, ונניח שאנו רוצים להוסיף לתוכן אוגר B את הערך 3: B¬B+3. ההוראה בשפת מכונה : [TABLE] [TR] [TD]3 [/TD] [TD]B [/TD] [TD]5 [/TD] [/TR] [/TABLE] 2. נניח שקוד פעולת החיסור הוא 8. לביצוע 6 - A תבוצע הוראת המכונה: [TABLE] [TR] [TD]6 [/TD] [TD]A [/TD] [TD]8 [/TD] [/TR] [/TABLE] 3. נניח שפעולת ההעתקה/הצבה בעלת קוד 6. אנו רוצים לבצע את הפעולה C¬A. [TABLE] [TR] [TD]A [/TD] [TD]C [/TD] [TD]6 [/TD] [/TR] [/TABLE] 4. נדרש לבצע 2 פקודות: הוספת 21 לתוכן אוגר A : A¬A + 21. העתקת תוכן אוגר A לאוגר C : C¬A. ההוראות: [TABLE] [TR] [TD]21 [/TD] [TD]A [/TD] [TD]5 [/TD] [TD]1. [/TD] [/TR] [T…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום. יש לי אתר שכל תכולתו קצרה. דף אחד, עם מספר למעלה. אבל משום מה, הדפדפן מאפשר לגלול למטה. והרבה. אתר פשוט עם js בפנים. lbwbtc.com אני חובבן. אשמח לשמוע עצה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Ran B,

שלום לכולם, בימים האחרונים אני מחפש ברשת בנרות דרך אוטומטית ליצור subdomain על דומיין שיש לי, אבל לא דרך הcontrol panel של האחסון שלי, אלא במטרה לתת למתשמשים למלא טופס באינטרנט ולאחר השליחה שלו לקבל אוטומטית subdomain תחת הדומיין שלי וזה יפנה לדף אישי בהתאם. מה שזה אומר לדעתי מבחינת הcontrol panel, זה שהוא יכיר בvirtual host מבלי שאני אכנס ידנית ואזין אחד כזה חדש. והוא יפתח תיקיה בftp שלי בהתאם ויאחסן שם דף html פשוט כלשהו שאחכ אתעסק איתו. יש לציין שאני מאחסן בservage.net והאמת מחפירות קצת באינטרנט ראיתי כל מיני סקריפטים שרצים עלcPanel, מה שאין לי באחסון שלי.. יש לי סתם control panel שהם יצרו.. אז אני אשמח לדעת אם יש דרך לא עם cPanel לעשות את הדבר הזה. אם יש דרך לעשות את …

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by D@nny,

שלום לכולם, בעוד שבוע בדיוק יש לי ראיון עבודה שיכלול גם מבחן מעשי בשפת ג'אווה.המשרה היא של מפתח כלי בדיקה(מתחיל). אני ללא ניסיון תעסוקי בפיתוח בג'אווה, סיימתי תואר במדעי המחשב אך רוב הקורסים התכנותיים שעברתי הם בשפת C/C++/C#. במהלך השנה האחרונה התעסקתי בלימוד אנדרואיד ויצא לי להשתפשף בג'אווה. מבחינת חומר תאורתי אין לי בעיה במציאת חומר. אני רוצה במהלך השבוע לתרגל כמה שיותר כתיבה בג'אווה. הבעיה שלי שאני עובד במשרה מלאה וכתוצאה מכך יש לי רק את שעות הבוקר המוקדמות וכמה שעות בערב לתרגול, לכן אני חייב להתמקד בנושאים פרקטיים. אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי בכתיבת פרוייקט(או כמה תכניות) שיכלול עבודה עם קבצים, עבודה עם מבני נתונים, XML, אולי פרוטוקלי תקשורת, ת'רדים ועוד נושאים שיכול…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by eyal4,

1.כתבו תוכנית המבצעת בדיקה האם מספר שלם כלשהו, הוא זוגי. וגם האם הוא מתחלק ב- 3 או לא. קלט: מספר שלם. לדוגמא - 36 פלט: The number 36 is even and divided by 3 שימו לב שבמצב זה ישנם כמה אפשרויות: 1) אינו זוגי ומתחלק ב-3. 2) זוגי מתחלק ב-3. 3) זוגי ואינו ומתחלק ב-3. 4) אינו זוגי ואינו מתחלק ב-3.

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  16. Started by א,

נניח שאני יוצר מופע של המחלקה A, שמכילה (לא יורשת) את המחלקה B. למשל כך: class B { public: B() { cout << "hello B" << endl; } }; Class A { public: A() { cout << "hello A" << endl; } B test; }; ביצירת מופע, איזה בנאי יופעל קודם? של A או של B? חשבתי שקודם של A, כי הבנאי זה הדבר הראשון שמופעל ביצירת מופע, אבל מסתבר שדווקא הבנאי של B. למה זה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Menuval,

שלום, אם יש טופס שראשיתו היא: ואני מעוניין לראות את ה URL שאליו נשלחים כל הפרמטרים, כיצד אני יכול לצפות ב send2.php ? לא מצליח, תמיד מחזיר אותי לעמוד הראשי של הטופס. אשמח לעזרה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by bdoron,

הייתי רוצה לדעת איך זה עובד העניין שלמשל אם אני עושה משחק, מממ בו נרד יותר נמוך... יצרתי משחק בasp.net המשחק איקס עיגול.. ואני רוצה עכשיו לעשות לי database של יוזרים, ונגיד אני נכנס בשם של היוזר שלי, ויוזר אחר נכנס ביוזר שלו איך אני יכול ליצור משחק בין 2 היוזרים האלה הרי אם אני לחצתי על כפתור מסוים בלוח האיקס עיגול איך זה מתעדכן בדיוק אצלו? וככה הפוך אם למשל " יוסי " עשה משחק ולחץ על הלחצן המסויים בלוח אצלו, איך אצלי על הלוח משתנה התוצאה שהוא לחץ בהתאם זה מה שאני לא מבין אשמח אם תסבירו לי איך הדברים עובדים פחות או יותר ומה אני צריך ללמוד בשביל לממש דבר כזה בגדול עשיתי לוח איקס עיגול וזה עובד, כל אדם שיכנס לאתר יכול לשחק אבל לא נגד שחקן אחר ברשת, אשמח לעזרה

19. אני רוצה לצבור נסיון בסי שארפ והבנתי שיש פרויקטים שאפשר להשתתף בהם לצורך נסיון מממ האם אתם מכירים אתרים כאלה שמחפשים מפתחים לצורך השתתפות בפרויקטים? האם אתם מכירים עוד דרכים לצורך יצירת נסיון? פשוט אני רוצה לעבוד בסי שארפ ואני רואה שכל החברות דורשות נסיון שנה שנתיים במינימום ואני חייב לצבור את הנסיון הזה איפה שהו

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by haCIMAGNIV,

אני רק מתחיל ללמוד, בכל מקרה אני לא מצליח לפתוח CLASS חדש בתוך הeclipse ,בתןך החלון של הnew java class אין לי אפשרות ללחוץ על הFINISH וליצור את הCLASS , אשמח לעזרה.. תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by bdoron,

האם מישהו יודע אם יש web service לפיקוד העורף?

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by Snake_Eater,

שלום לחברי הפורום, ברצוני להקים אתר ואני צריך את עזרתכם בנושאים הבאים: 1. שרת - מחפש שרת יציב, אך זול, שיוכל להחזיק את העסק כמו שצריך. 2. דומיין - כמה עולה דומיין ישראלי, איך משיגים אחד וכ'ו. 3. מערכת - אני צריך מערכת לניהול תוכן כמו WORDPRESS. איך משיגים? וכ'ו נתחיל בשלות השאלות הללו, אם יהיו עוד - אעדכן את הדיון. תודה ראש

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by yaloner,

מה הדרך הפשוטה ביותר לקלוט מספר (int) מהמשתמש בשפת C?

24. האם יש צורה פשוטה להוסיף לאתר יכולת לגבות תשלום באשראי? הדרישה היא כזו: יש לי שירות מסוים שלקוח יוכל לבחור מספר פרמטרים (נניח מספר ימים/ + סוגי תוספות וכו) ואז יוצג לו סכום כולל לתשלום. סכום זה הייתי רוצה לאפשר לשלם ישירות מהאתר (ע"י נותן שירות צד שלישי - כלומר שהאתר שלי לא יתעסק בהבטחה או שמירת כרטיסי אשראי) ראיתי פתרון שמציע PAYPAL אבל נראה לי שזה מתאים רק לרכישת פריטים בעלי מחיר קבוע - כמו חנות) ראיתי גם את חברת TRANZILA אבל לא הבנתי בדיוק איך הם משתלבים באתר שלי. אודה לכל מידע, הסבר, הדרכה, לינק שיוכל לתת לי כיוון לדרך פשוטה ובטוחה לפתור את הבעייה תודה

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by שריה 24,

שלום! ב URL מופיע בסוף, למשל: id=8 ואני רוצה להסתיר את זה, כדי שהמשתמש לא יוכל לשנות ID, מהי הדרך הפשוטה ביותר להסתיר את זה? ונראה לי, שאני לא יכול להשתמש ב POST.... תודה! שריה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים