תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, יש לי אתר שאני מריץ על שרת לינוקס.. יש לי בעיה עם מספר החיבורים למשתמש.. הוא מוגבל ל1, ואי אפשר להוריד יותר מקובץ אחד בו זמנית. רציתי לדעת איך אני יכול לשנות את זה שהמשתמש יוכל להוריד יותר מקובץ אחד בו זמנית \ להשתמש במנהל הורדות למספר חיבורים להורדה אחת.. בנוסף רציתי לדעת איך אפשר לאפשר חידוש הורדה ע"י מנהל הורדות..?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל אני לא בטוח בנוגע למיקום השאלה והתלבטתי הרבה, אז אם זה מתאים לפורומים אחרים תעבירו בבקשה. כבר הרבה מאוד זמן שאני חושב על ללמוד ולרצות לעסוק בפיתוח משחקי 3D. אני מדבר על פיתוח עצמאי, פשוט וחינמי של משחקים ולא פיתוח משחקים סטייל קרייסיס 2 בחברה גדולה למי שמרים גבה על השאפתנות. העניין הוא שעם כל המחקר שעשיתי בנושא אני עדיין מבולבל בנוגע לכמה דברים אז חשבתי לשאול פה כמה שאלות שיסדרו לי את הבלגן. קודם כל אני לא מדבר על משחקי 3D מושקעים עם צוות, אני לא רואה את עצמי במקום הזה. אני מדבר על פיתוח עצמאי וחינמי של משחקים. השאלות הנ"ל אולי יראו קצת שאפתניות אבל אני רוצה לדעת איפה אני עומד. - קודם כל, השאלה בגדול, תכנות. איזה שפות מומלץ ומקובל כיום להתמצא בהן על מנת לפתח משחקי…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, הוספתי ללצחני פקודה בפרויקט שלי ב- VB תמונה גרפית ולאחר שאני שומר ויוצא מהתוכנית נוצר לי קובץ עם שם הטופס עם סיומת frx אך כאשר אני מוחק אותו ונכנס בחזרה לתוכנית ולטופס הוא רושם לי כי הקובץ הנ"ל לא קיים (דבר המראה כי הוא נחוץ) וכל התמונות שהוספתי ללחצני הפקודה נעלמו. מהו הקובץ הזה ולמה הוא נחוץ? בפרויקטים קודמים שלי לא נוצר הקובץ הנ"ל והתמונות בבלחצני הפקודה היו תקינים ? האם ניתן לסדר זאת שיופיעו התמונות בפקדים אך ללא צורך בקובץ עם הסיומת frx ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות רשימה מקושרת דו כיוונית בC לפי אותה הלוגיקה של הרשימה החד הכיוונית כמו שמופיע בתוך לולאת FOR הבאה: item * head = NULL, * temp; for (; i<5 ; i++) { temp = new item; temp -> next= head; temp -> item= rand()/%10; head=temp } כאשר item הוא מבנה struct Item {int data item * next אני רוצה לבנות את אותה הרשימה אבל שתהיה דו כיוונית שתתחיל ותסתיים בNULL., ז"א שכל איבר יהיה מטיפוס: struct Item {int data item * next{ item * prev}; ניסית והצלחתי לבנות רשימה דו כיוונית כזאת שבה הNODE הראשון מוגדר מחוץ ללולאה ואז שאר האיברים כבר נוצרים בתוכה ע"י שני פוינטרים. אבל אני לא מצליח לבנות רשימה כמו החד כיוונית הנ"ל שכל הNODES נוצרים בתוך…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי תכננתי מספר מעגלים ורשמתי להם תוכניות ב-VHDL ואני רוצה לקשר אותם בעזרת מכונת מצבים... את המכונת מצבים רשמתי לפני זה בצורה של ASM (למרות שאני מאמין שהצורה שבה רשמתי את התוכנויות אולי תשנה קצת את מכונת מצבים ) אין לי יותר מידי ניסיון ב- VHDL ואשמח לקצת הדרכה בנושא.
-
- 3 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
היה היום תרגיל במבחן שאומר להגיד האם השפה חופשית הקשר 101W001 עשיתי אסד 001W101 גם אסד והשלישי W=מספר ה1 במילה גדול ממספר ה0 במילה . אני עשיתי שזה לא רגולרי ולא חופשית הקשר אבל מישהו אמר שזה חופשית הקשר שהוא עשה לזה מחסנית.. בקיצור אם מישהו יכול להביא לי דוגמא איך אפשר לעשות לזה אוטומט מחסנית אני אודה לו מאוד וזה לא חייב להיות שה1 בהתחלה וה0 בסוף יענו 11111111000 יכול להיות גם 0101011110000 וזה למה עשיתי שזה לא חופשית הקשר
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בס"ד שלום, בform מסויים יש לי מספר כפתורים. אני רוצה שבלחיצה על כל כפתור ישמר לי הname של הכפתור כמשתנה שמוכר בכל הפרויקט (גלובלי) מה שעשיתי זה הגדרתי משתנה סטטי שבסוף נקרא : Home.h עבור כל לחיצה של כפתור כתבתי קוד כזה: home.h=this.name.tostring(); מה שקורה בפועל זה שהוא מכניס בתוך home.h את השם של הform ולא את השם של הכפתור הנלחץ. האם כך אמור להתנהל : שthis מכיר שהוא המסך.?? או שיש לי בעיה בקוד?? עזרה.. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מנסה לתכנן מסד נתונים ב MSAcess כאשר לאחר הסיום אני אגש אליו מ C בעזרת SQL. אך הבעייה שלי היא בשלב התכנון , יש לי כמה עשרות מוצרים שאני אמור לבדוק ולייצר עבור כל אחד מהם דו"ח כאשר הדוח יהיה בן 50 שורות לערך.... הומצרים יבדקו על בסיס חצי שנתי , ההתלבטות היא איך לממש ? האם לעשות טבלה גדולה למוצרים וטבלה חדשה עבור כל בדיקה ? דבר שיצור לי בעוד כמה שנים כמה מאות של טבלאות ? או שיש איזה רעיון אחר ? האם בכלל כמה מאות טבלאות יעבדו בצורה טובה או שזה יהיה איטי ? תודה...
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני עושה הרבה פעולות של הורדת קוד מקור של אתר וכאלה, ועד שלא הכל יורד התוכנה נתקעת. איך אני עושה שהתוכנה תדע לעשות דברים תוך כדי? אם אפשר גם C# וגם VB זה יהיה נחמד... [ד"א הייתי מחפש בגוגל, אבל הרשתות פה עם רימון הכי גבוה \= מעניין שאת הפורום הוא נותן...]
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לרכוש שרת ודומיין באתר http://www.godaddy.com/ השאלה שלי היא : א. איך מקשרים בינהם { בין הדומיין לשרת}? ב. איך מבצעים את ההגדרות הראשוניות {אם יש כאלה } ? ג. האם godaddy הם חברה אמינה והשרתים שלהם מהירים {אם מישהוא יודע }? תודה מראש לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. אני כרגע בשרות הצבאי שלי (משתחרר עוד קצת פחות משנתיים), ורציתי להתחיל ללמוד לעצב אתרים, ולהמשיך להתמקצע בתחום. אני רוב הזמן בבסיס, וחשבתי לקרוא ספרים שיעזרו, ובעזרת המחשב הנייד שלי להתמקצע בתוכנות שבעזרתן בונים אתרים: Flash, photoshop illustrator... יש לי רקע בפוטושופ, בפלאש פחות...ואין לי ממש מושג מה זה illustrator. רציתי לשמוע קצת דעות על התחום, קצת המלצות לספרים שיכולים לעזור ללמוד פלאש, פוטושופ, אילוסטאטור ואיך לעצב אתרים באמצעותן (אין בעיה עם אנגלית), והצעות- איך להתקדם? חשבתי שבזמן השרות הצבאי שלי אני אלמד את הדברים האלה, ולאחר מכן אחרי השרות, אקח קורס לעיצוב אתרים. http://www.universities-colleges.org.il/%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, נתונה לי תמונה בגודל של כ16x96 בשחור לבן - ז"א 16*96=1536 ביטים או 192 בתים לכל תמונה. האם יש דרך לדחוס את התמונות כך שיתפסו פחות מקום אך זמן פריסתם יהיה מהיר מאוד ? התוכנה מיועדת לרוץ על מיקרו בקר מסדרת PIC16. *התראד עודכן, ראו פוסט הבא.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מתכוון מתי אני שם CONST בחתימה של פונקציה , בערך המוחזר והערך שהיא מקבלת. תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני מתכנת ב Action Script לא ברמה כל כך גבוהה ואני רוצה ללמוד עוד שפת תכנות... בפלאש יותר קל לי ליצור משחקים לאייפון ואתרים מאשר שפות אחרות, אני רוצה ללמוד שפה שתפתח בפני עוד דלתות (אני מדבר על עבודה). על מה אתם ממליצים? חשבתי על JAVA גם ראיתי שיש ביקוש. ומהי רמת הקושי של השפות שאתם ממליצים? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני בן 21 ומחפש להתחיל להיתעסק עם תכנות כרגע סתם בשביל הכיף/להרחיב את הידע(בערב אחרי העבודה איזה שעה ביום בערך ובסופי שבוע כשיש יותר זמן אז גם להיתעסק עם זה)בעיקרון יש לי ממש ממש טיפה ידע(כיתה ח' למדתי איזה שנה C ואני די בטוח שאני לא זוכר מזה כלום ) עכשיו קראתי קצת באינטרנט והאמת זה עוד יותר בילבל אותי כי ראיתי שיש מיליון שפות תכנות אז השאלה שלי זה מאיפה להתחיל. אני מעוניין בעצם בשפה הכי פשוטה שממנה כביכול ייצאו שפות אחרות עכשיו אם אני לא טועה זה C או C++ או בC# יש לי ספר של הוד עמי לשפת התכנות C שיצא ב2001(שאיתו למדתי בכיתב ח' ) השאלה אם הוא עדיין רלוונטי? אני יודע שההודעה די מבולגנת כזה אבל פשוט אני די מבולבל ורציתי לתת כמה שיותר מידע לגבי
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התכנות יהיה בפייתון אם זה משנה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! לא מזמן התחלתי ללמוד sql(בתוכנת mysql).נתקלתי בבעיה בכתיבת השאילתה הבאה: הצג את כמות החלב המירבית שהניבה פרה ברפת ואת קודי הפרות שהניבו כמות זו כאשר בסיס הנתונים הוא: cow(name,id,age) milk_product(cow_id,amount) כתבתי את השאילתה הבאה: select id,max(amount) from test.cow,test.cow_prduct; where cow_id=id group by id אבל אני מקבלת id אחר ולא של הפרה שהניבה את הכמות המקס' תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה אמור לקבל מחרוזת ולבדוק אם יש www. וגם שיש לפחות עוד נקודה אחת הבדיקה של www. עבד בסדר אבל שאני מוסיף את השניה זה מפסיק לעבוד לא עושה כלום <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"> <title>Insert title here</title> </head> <body> <script language="javascript"> var site=prompt("enter a website"," "); if(site.indexOf("[url]www."[/url])<0) { document.write("1 incorrect website address"); } else { if(site.lastindexOf(".")<4) { document.write("2 incorrect website address"); } else document.write("correct website address"); } </script> </body> </htm…
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני מעוניין לעבור קורס פיתוח תוכנה במכללת ג'ון ברייס או מכללת האקריו ( בתקווה שלא עברתי על חוקי הפורום ). והייתי מאוד רוצה לדעת אם עצם סיום הקורס בהצלחה מקנה לי אפשרות להיכנס למקומות עבודה מכבדים או שאצטרך לעשות השלמת לימודים בכיוון תואר ראשון וכדומה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, אני עובד על אתר (מפתיע) ויש לי כל מיני פונ' PHP שעובדות מול השרת ולא ממש מתיישבות על ההגדרה של קונטרולרים, דברים כמו עיבוד תמונה וכ'ו. איפה לדעתכם צריכים לשבת קבצים כאלה? האם אני צריך לאנוס אותם להיות קונטרולרים או שסביר להכניס אותם ביחד עם קבצי הJS?
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני צריך ספריה בשפת C שתאפשר לי להתחבר ל FTP + שליחה של קבצים? או כל המלצה על אך לעשות את זה תודה .
-
- 3 תגובות
- 993 צפיות
-
-
איך אני עוברת ומבצעת פעולה על כל שורה בITEMCONTROL?
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להוסיף פקד - גרף ל - toolbox. יש לי את הקובץ mschrt20.ocx רק שאני לא יודע איך להוסיף אותו ואיפה. עזרתכם. תודה
-
- 3 תגובות
- 842 צפיות
-
-
Cross thread invalid operation exception נגרם כתוצאה מהעלאת event של FileSystemWatcher. כאשר ה UI תופס את ה event ומנסה לעשות משהו (גם אם נתפס ע"י מישהו אחר ולאחר מכן מתחילה סדרה של קריאות לפונקציות כאשר מגיעים ל UI נזרק אקספשיין) פתרון שקיים שימוש ב invoke או שימוש SynchronizingObject delegate void CrossThreadOp(object param); private void ChangeControl(object param) { if (InvokeRequired) { Invoke(new CrossThreadOp(ChangeControl), param); } else { // Change controls here } } אני לא יכול לאתחל את המאפיין SynchronizingObject של FileSystemWatcher מהסיבה שהקוד שמרים את האירוע של ההודעה עם ה FileSystemWatcher נמצא בקוד שאינו נגיש ל UI או אפילו מבחוץ למחלקה שמשתמשת ב FileS…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש סוג של מונה לאתר שיתן סטטיסטיקה יותר מקיפה מאשר רק מספר המבקרים, למשל שיהיה כתוב לאנשים כמה אנשים כרגע באתר ועוד כל מיני שטויות.. תודה.
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
-