עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. בס"ד קודם כל שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום, ובאתי מצויידת עם שאלה: יש דרך לזמן קובץ ג'אווה מקובץ ג'אווה אחר? אני לא מתכוונת לפנייה ישירה לקובץ, כמו זימון פונקציה מקובץ אחר או שימוש במבנה נתונים שיצרתי. אני מתכוונת לדוגמא: אם אני רוצה שהתוכנית תקלוט שם של קובץ ושם פונקציה בתור מחרוזת, ואת המחרוזת אני אוכל להזין בתוכנית בתור פקודה. כמו למשל הפונקציה שקיימת בג'אווה שפותחת קבצי טקסט. יש נגיד פונקציה כזו שפותחת קבצי ג'אווה ויכולה להפעיל אותם? אני מצרפת קובץ וורד עם דוגמא תודה לעונים

2. שלום, לאחר כתיבת פונקציה כלשהי שמחפשת כמה פעמים מופיע מספר כלשהו במספר נתון נתקלתי בבעיה כאשר הזנתי מספר בעל ספרות רבות, יכול להיות שאני טועה בהגדרת ההזנה ויכול להיות שזה באג, אין לי מושג. מתברר שהמספר שאני מזין אפילו לא נשמר בצורה תקינה, בלי קשר לפונקציה או לקוד, אפילו בקוד הנ"ל :- #include <stdio.h> int main() { long int n; scanf("%ld", &n); printf("%ld", n); return 0;} כאשר אני מזין קלט של n בעל ספרות קטנות מ11 אני מקבל את מה שביקשתי, למשל אם הזנתי 1111 אקבל 1111 אך במקרה ואני מזין n גדול מ11 ספרות אקבל משהו חסר משמעות כמו -1773790777 למה זה קורה?

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  3. עשיתי עבודה בגאווה ולא היה לי קבצי גאווה אז שלחתי קבצי class ולא מוכנים לבדוק לי את זה. אפשר לשחזר את הפרוייקט עם הקבצים האלה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by IlanF,

אני מחפש מערכת לניהול משתמשים לאתר שבנוי ב PHP. אני צריך משהו פשוט, אבל מאובטח. שהמערכת תנהל הרשמה, התחברות, איפוס ססמאות וכו', אבל הדבר הכי חשוב שאני צריך הוא שאם אני כבר מחובר ממחשב A, ומנסה להתחבר ממחשב B, שהמערכת תנתק את המשתמש במחשב A. (אני לא יודע כמה זה אפשרי, או בטוח, אבל זה מה שביקשו ממני) אשמח להמלצות, תודה

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by IdoShamriz,

לא הבנתי מה זה אבל הבנתי שזה קשור איכשהו ל RPC. מישהו אולי יכול להסביר לי מה זה ולעשות לי קצת סדר בבלאגן? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. שלום , בפונקציה, שצירפתי את הקוד שלה, אני אמור לשלוח סיגנל SIGTERM כדי לסגור תהליך מסוים. (מספרי התהליכים נשמרים ברשימה ואני צריך לסגור את כל התהליכים ברשימה) אם התהליך התעלם מהסיגנל אז אחרי 5 שניות אני שולח סיגנל SIGKILL . מה שקורה בפועל, שעם הכניסה לפונקציה יש המתנה של 5 שניות ואז הדפסה ברצף של כל שורות ההדפסה הרלוונטיות. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה אין המתנה של 5 שניות אחרי הprintf הראשון. תודה Status free_all_processes() { int i = 1,pid; time_t start,end; double elapsed; Process* pPtr = pList.root; while (pPtr != NULL) { elapsed = 0; pid = pPtr->pid; kill(pid,SIGTERM); printf("[%d] %s ‫‪– Sending SIGTERM‬‬...",i++,pPtr->co…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by satlan1,

היי, יצרתי באקסס 2 טבלאות. הראשונה היא 'עיר' בה קיימים 2 מפתחות ראשיים, קוד עיר ביחד עם שם עיר. השנייה היא 'מתקן' בה קיימים 3 מפתחות ראשיים. מספר מתקן, קוד עיר , שם עיר. אני מעוניין לבצע קשר גומלין בין קוד ושם העיר בין 2הטבלאות, הבעייה שזה נותן לי ארור ברגע שאני מקשר את השדה הראשון.. 'לא נמצא אינדקס ייחודי עבור שדה הטבלה הראשית שאליו מתייחסת ההפנייה'. צרפתי תמונה גם. איך אני בכל זאת יכול לקשר בין 2 השדות ? תודה! (לא הייתי סגור לאיזה פורום להתאים את זה..אם זה קשור לתוכנות אז אם אפשר להעביר )

• 3 תגובות
    • 6.3k צפיות
  8. Started by Noririco,

#include <stdio.h> void main() { int a,b,c,max; printf("please enter 3 numbers\n"); scanf("%d, %d, %d" ,a,b,c); if (b>a) && (b>c); { max=b; printf("max number %d\n", max); } else if (c>a) && (c>b); {max=c; printf("max number %d\n", max);} else {max=a; printf("maximus maximum number of the maximilian is: %d\n" ,max);} }

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  9. "קלוט 2 מספרים תלת-ספרתיים ובדוק אם סכומי הספרות שווים. אם כן, אז הפלט יהיה YES אחרת, הפלט יהיה NO." על פניו לא מדובר בתרגיל קשה אבל אני NEWBIE בקטע של התכנות. אשמח לעזרה, תודה.

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  10. Started by Noririco,

#include <stdio.h> void main () { int invalid_operator = 0, num1 = 0 , num2 = 0 , result = 0; char op = 0; printf("please enter numbers and an operator in the following order\n" "num1 , opertaor , num2\n"); scanf("%d %c %d" , &num1, &op, &num2); if (op == '+') result = num1 + num2; else if (op == '-') result = num1 - num2; else if (op == '*') result = num1 * num2; else if (op == '/') result = num1 / num2; else invalid_operator = 1; if (invalid_operator !=1) printf("the result is %d %c %d = %d\n" ,&num1 , &op , &num2 , &result); else printf("invalid opertaor\n");     } מה לא בסדר? שאני מנסה את התוכנית הוא נותן ל…

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  11. אני צריך לקבל קובץ שכל שורה בו היא מחרוזת ואני צריך באמצעות מיון מהיר לכתוב לקובץ חדש בסדר עולה. הבעיה היא שהמיון מהיר מקבלת מערך חד מימדי ובשביל הדבר הזה אני צריך מערך דו מימדי שיכיל את כל המחרוזות. איך אני יעשה את זה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by goiava,

איך אני יכול לדעת אם כל האברים במחרוזת (האברים כולם מספרים וישנם 30 איברים במחרוזת) דומים או שונים???.. לדוגמה אם כל התאים מכילים אותו מספר או שחלקם שונים ורק מספר תאים מכילים אותו המספר...

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  13. Started by puvsc,

יש לי בעיה- אני לא מצליח לשנות URL עם HTACCESS, הוא עובד- ומשפיע על האתר- קיבלתי שגיאה 500 כשהכנסתי שם שטויות, וה MOD_REWITE פעיל... לפי phpinfo... אשמח אם מישהו יוכל לעזור: זה הקוד של ה HTACCESS: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L] RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)\.html$ /allProduct.php?class=$1&camp=$2 [L] </IfModule>

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  14. שלום, בתכנית יש מגוון כלי רכב שיורשים כולם מVEHICLE. אני אמור לייצר רכב מסוג כלשהו ואז להתחיל להכניס בו את כל הנתונים הרלוונטיים שלו (לכל כלי רכב נתונים אחרים). כאשר אני משתמש בFACTORY אז אני מקבל אובייקט של כלי הרכב הרלוונטי לתוך אובייקט מסוג VEHICLE ואז אני אמור לבקש מהמשתמש את הנתונים הרלוונטיים שהוא צריך להכניס לרכב הספציפי. הבעיה היא : איך אני יודע איזה אובייקט יש לי ? נכון שיש פה פולימורפיזם אבל צריך להתאים את השאלות שאני מציג למשתמש בהתאם לכלי הרכב שהוא בחר לייצר. כל מימוש אפשרי יתקבל בברכה, תודה רבה, אורי.

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  15. Started by RonCohen,

אני יודע C טוב ואני רוצה עכשיו ללמוד איך לנתח תמונה ליצור השוואה בין תמונה שבתוך מאגר מידע לתמונה שמגיע ישר ממצלמה ואין לי מושג איך אני מתעסק עם תמונות בשפת C אפשר מדריך איך אני עושה את זה.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. יש לי את ההגדרה הזו של פויינטר לפונקציה יש לי את ההגדרה הזו של פויינטר לפונקציה typedef int (*compare_key) ( void* key,void* agent ) ; ואת הפונקציה הזו [code] void *linkedListFind(LinkedList * list, void * data,compare_key cmp); איך אני קורא לפונקציה הזאת? מה אני נותן לה בפויינטר לפונקציה? ניסיתי הכל כלום לא עובד תודה

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  17. אני רוצה להתקדם מהדוס כאשר אני מתכנת בC++ אז אפשר מדריך איך אני עובד עם הWindows Form Application

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by ally1989,

שלום!אני מעוניינת לפתח תוכנה מיוחדת שקשורה לכתיבת מוזיקה בעזרת MIDI. איזה סוג מתכנת אני צריכה ובאיזה שפת תכנות הוא אמור להיות בקיא?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני צריכה לממש את הפונקציה public static String bigNumbersAddition(String n1, String n2) אשר תקבל שתי מחרוזות ותבדוק האם המחרוזות מכילות מספרים בלבד. במידה והקלט לא תקין על הפונקציה להחזיר null במידה והקלט תקין עלי להמיר את המחרוזת למערך של תווים ע"י שימוש בפונקציה toCharArray. עם שתי לולאות בדקתי אם המחרוזות מכילות אכן רק מספרים . במידה והקלט באמת תקין אני צריכה להחזיר מערך של תווים. הבעיה היא שכאשר אני משתמשת בפונקציה toCharArray ואני רוצה להחזיר בסוף הפעולה את המערך זה רושם לי שאי אפשר להפוך מchar ל string. מישהו יודע אולי מה הבעיה בקוד שכתבתי ? תודה מראש !!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכם רציתי לדעת אם אפשר לעשות מן לולאה כזאת שתבצע הקצאה דינמית לN מטריצות במקום לרשום כל פעם תודה scanf("%d%d", &rowsMat2,&colsMat2); mat2= (int **)malloc(rowsMat2 * sizeof(int *));//dynamic alloc of the 2nd matrix for(i=0; i<rowsMat2; i++) mat2[i] = (int *)malloc(colsMat2 * sizeof(int)); ואותו דבר לשחרור בסוף במקום לרשום for(i=0; i<rowsMat1; i++) free(mat1[i]); free(mat1); לעשות לולאה שעושה את זה עבור N מטריצות עריכה חשבתי לעשות את זה עם מערך אבל זה נראה לי קצת בזבוז

• 3 תגובות
    • 16k צפיות
  21. Started by Second Edition,

שלום לכולם , התחלתי ללמוד עצמאית גאווה ואני נעזר במספר מדריכים , שלהלן : אחד מהם והשני אחד מהם ממליץ על eclipse כסביבת פיתוח , אבל שנכנסתי לאתר ההורדות שלהם ראיתי שיש כמה גרסאות .. מהי המומלצת מבניהם למתחילים ? (classic או IDE for java ) המלצות נוספות יתקבלו בברכה ,

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by oranet,

רציתי לדעת כיון שיצאה סיגריה אלקטרונית ראשונה עם "מערכת הפעלה" הלא היא הEIVC של ג'ויטק אני רוצה לעשות לה אפשרות לתפריט בשפה העברית הקובץ המתקבל לעידכון קושחה הוא קובץ מסוג בין BIN איך אני מטפל בו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by man with no name,

היי איך אני עושה נניח A - להוסיף כתובת כלשהי F - חיפוש כתובת Q - יציאה מהתכנית ?

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  24. Started by gal_dahan,

אני צריך עזרה בשיפור מערכת רק שבלוח בקרה היה אפשר להוסיף תמונה אשמח אם מישהו יעזור לי שישלח בפרטי זה חשוב לי

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  25. Started by aerosmith,

שלום. בניתי מספר עמודים באתר חדש שעשיתי.. עשיתי קובץ של CSS נפרד והעמוד שלי בנוי מבאנר למעלה, ומ-2 קטעים של תוכן מימין ומשמאל, ועוד שורה באורך של 2 הקטעים מתחתיהם. זאת אומרת: באנר תוכן ימין, תוכן שמאל תוכן למטה באורך של ימין ושמאל. יש לי 3 עמודים באתר. הבעיה שלי היא שכשאני רושמת יותר דברים והטקסט ארוך יותר מצד ימין מאשר מצד שמאל באחד העמודים, יש מין קפיצה של בערך 2-3 פיקסל שמאלה... כשה DIV הימני ארוך יותר מה DIV השמאלי באחד העמודים יש קפיצה וזה גורם לאתר להיראות בלתי מקצועי כי יש מין קפיצה במעבר לעמוד הספציפי הזה. בבקשה תעזרו לי! תודה.

• 3 תגובות
    • 743 צפיות

דיונים חדשים בפורומים