עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by EagleX2,

היי, לאחרונה התחלתי להתעניין בתכנות, והחלטתי ללמוד בתור התחלה C#, או לפחות לנסות ללמוד .. יש לי כמה שאלות, ואשמח אם תוכלו לעזור לי: 1.האם זאת שפה טובה ללמוד בתור התחלה, האם תהיה לי בעיה להמשיך הלאה? 2.מהי הדרך הכי טובה להתחיל - ספר, אתר כלשהו? עיינתי בדביקים ולא מצאתי כלום, האם יש לכם המלצות? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. התרגיל הוא ככה: ישנן חמש משקולות, כאשר לכל משקולת יש משקל ומחיר. אם המשקל גבוה, זה לא אומר בהכרח שהמחיר גבוה. כלומר ייתכן שמשקולת של 2 ק"ג תעלה 10 ש"ח ומשקולת של 8 ק"ג תעלה 4 ש"ח. בנוסף יש תיק אשר מסוגל לסחוב מקסימום 15 ק"ג. כלומר הוא יכול להכיל משקל השווה ל-15 ק"ג או קטן ממנו. עליך לכתוב פונקציה המקבלת כפרמטרים שני מערכים של משקלים ומחירים ואת גודל המערכים. (prices מותאם למשקולת שמשקלה weights). על הפונקציה להחזיר את המחיר המקסימלי של משקולות שניתן לסחוב בתיק. דוגמא להצהרה של הפונקציה ב-C++: int MaxPrice(int weights[], int prices[], int arr_length) ניתן לפתור את זה ברקורסיה. אתם מוזמנים לנסות לפתור (אני מתעניין ברעיונות שונים לפיתרון, אין צורך במימוש)

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  3. Started by etlsh,

היי, סיימתי תיכון לפני חצי שנה בערך, ואני מתגייס עוד מספר חודשים, בזמן הזה הייתי רוצה (אם זה אפשרי) ללמוד JAVA ברמה מספרת על מנת לעבור את בחינת הבגרות, ובכלל ללמוד את יסודות השפה. עשיתי 3 יח` של פסקל ואקסס בכיתה י-יא`, אבל פרשתי לקראת יב`, והבנתי שזה אפשרי להשלים ל5 יח`. האם יש ספר שמלמד מ0 JAVA (עברית או אנגלית?) שאתם יכולים להמליץ עליו? או לפחות מלמד JAVA באופן ספציפי לבחינת הבגרות? קיבלתי המלצה על הספרים: "תכנות מונחה עצמים בשפת Java" ו"עיצוב תכנה מבוסס עצמים בשפת Java" משהו מכיר, שמע? תודה מראש על העזרה =]

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  4. Started by nirh216,

שלום לכם אני רוצה לבצע את הדברים הבאים אבל אני לא יודע איך. 1. אני רוצה לקבץ קבצים מתוך תיקייה מסויימת אבל הבעיה שכשהוא מקבץ הוא מקבץ לי גם את ה- Path של אותה תיקייה. נגיד אם התיקייה נמצאת ב- C:\windows\system32 אז הוא מקבץ את זה ככה: windows system32 תיקייה (יש להתייחס ל-3 שורות כ- tree) ואני רוצה רק את הקבצים.. מישהו יודע מה עושים? *אני משתמש ב- rar שהוא של DOS (לא גרפי) אז כל הפקודות נעשות דרך Command line 2. בעיה שנייה זה שאני רוצה להעתיק קבצים מתיקייה אחת למיקום שהמשתמש ייתן: לדוגמא אני רוצה לבנות תוכנית שמעתיקה את My Documents והמיקום יהיה בחירה של המשתמש.. יכול להיות כל מיקום לדוגמא: H:\Backup\user כלומר שהמיקום לא יהיה קבוע מראש, כמו כאן: xcopy c:\my documents d:\…

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  5. Started by שוקו,

אם מישהו יכול לכוון אותי לאיך עושים את זה אשמח, כרגע נודע לי שהנושא שלי לפרויקט הוחלף לנושא הנ"ל ולא הצלחתי למצוא שום דבר שיעזור לי תודה

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  6. הכנסתי את השורה באתר שלי <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1255" /> יישרתי את הטקסט לימין.. עם: <div align="right"> ועדיין סימני פיסוק בטקסט עברי כמו נקודה, סימן שאלה וקריאה, לא מופיעים לי במקום הנכון במשפט אם הם נמצאים בסופו - מה הפתרון? tnx

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. כמו שרואים בתמונה למטה.. לא ניתן לעשום String אחד של שורה אחר שורה וזה ממש מעצבן.. יש דרך לפתור זאת כך שיציג כפלט את הכל, שורה אחר שורה? בתודה מראש [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  8. Started by Lethal_Acid,

יש לי בעייה שאני לא מצליח ליצור סביבת עבודה של C בVISUAL STUDIO 2008. הברתת מחדל היא C++. האם מישהו יודע על דרך להגביל את הVS לעבוד בC רגיל? תודה מראש .

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by taimor,

הוא לא רושם שגיאה לא כלום, פשוט לא מוחק, מה רע בקוד הבא : OleDbConnection Con3=new OleDbConnection(); Con3.ConnectionString=@"provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source="+Server.MapPath("")+"\\MyDB.mdb"; Con3.Open(); String sqlstring="DELETE FROM Soldiers WHERE MsID='"+usID.Text+"' AND MID='"+uID.Text+"'"; OleDbCommand Cmd=new OleDbCommand(sqlstring,Con3); Con3.Close(); תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  10. Started by Vaknir,

שלום, בניתי כבר תוכנית שעושה את זה, אבל משום מה זה עושה לי כמה בעיות לא מובנות לאחר מס' קבצים שאני שולח אז הוא נתקע ויש בעיה . בכל אופן , אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא מקום שאפשר לקרוא על זה או להדריך או כל דבר אחר שקשור יעזור. ;D

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  11. Started by פיקית,

ערב טוב. אני מחפשת מישהו שיוכל לבנות צ'אטים (בסגנון תפוז). גם צ'אט רגיל וגם צ'אט מצלמות אשר יבוסס על IRC. לא הצלחתי למצא צ'אטים לקניה ברחבי האינטרנט. במידה ואתם מכירים אשמח ללינקים גם כן תודה מראש לעוזרים. יעל.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by iem,

אני צריך לכתוב שיטה שבודקת האם בעץ כלשהו האבות יהיו בעצם מכפלת הבנים.. כלומר אם יש לי עץ בו יש אב בערך 20 ושני בנים בערכים 5,4, אזי היא תחזיר true. חובה שכל האבות בעץ יעמדו בתנאי. מישהו יכול לתת לי כיוון \ פסאודו \ אלגו' ? תודה !

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  13. שלום. יש לי בדף checkboxlist שמציג רשימת ערוצים, המשתמש מסמן באיזה ערוצים הוא רוצה שהמאמר שלו יעודכן(מספר המאמר ידוע למשל כמאמר מס' 1). כאשר הוא לוחץ על submit אני עובר על הערוצים שנבחרו וצריך לעדכן בטבלה ב database כאשר בכל שורה מופיע מספר המאמר מול אחד הערוצים שנבחרו (many to many). כמובן שצריך לבדוק האם המאמר מעודכן מקודם על ערוצים אחרים שלא נבחרו עכשיו ולעדכן זאת. יש למישהו מושג איך עושים את זה? :-\ אם מישהו הבין למה אני מתכוון ויוכל לעזור לי, אני אשמח לתשובה, במקרה שלא תשאלו ואני אנסה לפרט יותר או אולי להביא דוגמא... תודה

14. שלום, הנה הקוד: משום מה הסוגריים האחרונות עושות בעיות ואני מקבל Error . איך אני אמור לתקן את זה? תודה .

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  15. Started by ac1240,

עשיתי חיפוש ומה שקראתי לא הכי התאים לי אני צריך לעשות הרשמה באתר שאת זה כבר עשיתי אבל אני צריך שברגע שאני לוחץ על הרשם שהנתונים הללו יכנסו למסד (אני עובד עם SQL 2000) ואין לי מושג איך אני אמור לעשות את זה תודה

16. Started by SweeT_EviL,

List<Cordinata>[] cordineats=new ArrayList<Cordinata>[numOfPlayers]; * Cordinata היא מחלקה פשוטה של שני משתני INT הארור: Error(19,28): only unbounded wildcards allowed in array creation expression

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  17. Started by nati_1988,

שלום לכולם, רציתי לדעת, האם חייב פסיקה בשביל להשתמש בטיימר T1, T0 כדי ליצור אות PWM למנועים? אם כן, האם אפשר לקבל את קטע התוכנית העושה זאת בבקשב?... ואם לא, איך אני עושה זאת עם פסיקה? וגם כאן אם אפשר קטע תוכנית בבקשה... שאלה אחרונה בשפת C בקומפיילר של BORLAND מהי הפקודה שאיתה מנקים מסך במצב הגרפי ?? תודה , נתי[br]פורסם בתאריך: 30.01.2008 בשעה 18:22:08 בנושא ה-PWM אני מתכוון לאסמבלר...שוב תודה, נתי

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  18. מערך חד מימדי ל 2ו מידי אני יודע לדוגמה יש לי 1000 פרטים ...אני ממיר את זה ל 100*100 כאשר זה היה x+y*100 אורי מה קורה עם יש לי יותר מ 2 מידים נניח 4 מיימדים ?כמו חילוק של 1000 ? ל 4 מימדים ? ויותר ?איך מחשבים זה ? אני קצת לא מבין את המטדולגיה ? ברור שזה חד חד עריכי? תודה לכל העונים ...אני מתחבט בזה די הרבה זמן.

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  19. Started by roey8,

מישהו מכיר תוכנת שעושה גרף UML אוטמטית על קוד קיים? יש לציין כי סביבת העבודה היא VS6

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  20. כשאני בא לפתוח web app או web service חדש בvs.net 2003 , חשוב לציין זה רק בשרותי אינטרנט באפלקציות רגילות זה פועל חלק לגמרה (ניסיתי את זה בשפות c# ו j#) זה רושם את הבעיה הבאה: visual studio .net has detected that the specified web server is not running ASP.NET version 1.1. you will be unable to run ASP.NET web applications or services אני חושב שהבעיה היא שיש לי IIS 5.1 ולא 6.0... ניתן להוריד אותו מהאינטרנט? כי ההתקנה של הIIS באה עם הדיסק של הווינדוס קשה לי להאמין שיהיה על הדיסק שתי גרסאות שונות של אותו תוכנה.

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  21. Started by ניר.,

מישהו יודע האם וכיצד ניתן לקבוע רקע שקוף ל-PICTUR BOX ב-VB ?

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  22. Started by avivlyaviv,

שלום. הקובת FORM שלי מאוד אורך...אני מעוניין שהתוכנית תציג כל פעם חלק אחר ממנו.... מזתומרת: נגיד האורך של הFORM הוא 5 אלף... אני רוצה שכשהתוכנית תרוץ יוצג נגיד 100 מהאורך של הFORM ונגיד כל 3 שניות הוא יצויג עוד חמישים... התחלה > 100 אחרי 3 שניות > 150 אחרי 3 שניות נוספות (סה"כ6) > 200 וכך אלה... איך אני עושה אתזה?

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  23. Started by SweeT_EviL,

יש לי בעיה עכשיו כשהגעתי בפרויקט שלי לשלב האינטרנט... יש לי יותר מידי פרמטרים להעביר בין הצדדים שSTRING אחד יספיק בשבילהם... אז חשבתי על רעיון למה לא לשלוח כבר את כל המחלקות שאני צריך (נגיד לכל הקלינטים שלי אני כל פעם ישלח את הלוח וכל השחקנים). אני מודע שזה די גדול ולהעתיק אותם כל פעם גם דורש זמן, פשוט לא חשבתי על משהו יותר טוב מבלי לעשות שינוי מסיבי של כל הפרוייקט, בנוסף לקטע של הזמן שנשאר לי רק שבוע. בכל אופן עיניין אותי איך אני יכול לשלוח מחלקות שאני יצרתי ברשת.. תודה.

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  24. Started by luk,

מה אומר ה-23h בהגדרה הבאה: nVar DB 23h, 'A' :

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by shaithebest,

שלום לכולם איזה תוכניתן אחד שלומד איתי נתן לי את ויזואל סטודיו portable עם ממשק נחמד מאוד אבל נתקלתי בבעיות רק בממשק, לפני קטע הקוד אני רוצה ליצור סביבה של סלוט מאשין עם שלוש קוביות מסוג lable שני קוביות command שאחת אומרת spin והשנייה end ותמונה מסוג image משהו פשוט מאוד אם randomize שמתי שאני לוחץ על spin הוא יגריל לי שלושה מספרים במידה ויש את המספר 7 אז תקפוץ התמונה ואם אין 7 אז התמונה לא תהיה כלל כאן נתקעתי......שאני לוחץ על image וקובע לו מה אני רוצה שתהיה גודל התמונה ואחר כך אני הולך ל-picture שיחפש לי תמונה שיש במחשב ואת זה הוא לא רוצה להעלות לי כן, שאני לוחץ על הקוביה הקטנה עם השלוש נקודות הוא כאילו רוצה לעלות, קופץ לשניה ונעלם וזה תוקע אותי מלכתוב את התוכ…

• 3 תגובות
    • 992 צפיות

דיונים חדשים בפורומים