תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שאלתי אתמול שאלה בשפת C מתרגיל שניתן לי וביקשתי עזרה ממי שיכול לעזור לי לפתור את שאלה 2... את שאלה 1 אני יודע לפתור אמנם היא לא פשוטה בפני עצמה, אבל לפחות אני יודע לגשת אליה אפילו אם הקוד לא פשוט כ"כ. את שאלה 2 אני ל-א מ-ב-י-ן. כן ! פשוטו כמשמעו אני לא מ-ב-י-ן !!! כמו שיבוא מישהו וידבר איתי סינית, זה לא שאני לא מצליח, זה לא שהיא קשה לי למציאת אלגוריתם, זה שאני פשוט לא קולט מה רוצים ממני אחרי שקראתי אותה 40 פעם לפחות... אשמח מאוד מאוד שמישהו יסביר לי אותה (אם יצליח), ואולי אפילו ייתן לי אלגו' לפתרון... תודה מראש ובכנות לכל מי שיעזור !! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי בעיה שאני עובד בפלאש (ליתר דיוק בKOOLMOVES) אבל היא די דומה, ואני רוצה להכניס תמונה של אובייקט שהרגע שלו שקוף (לא קיים). ניסיתי לשמור בפיינט שופ פרו את הרקע כצבע "שקוף" אבל מסתבר שזה לא תקף לגבי הפלאש. למישהו יש רעיון איך עושים את זה ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
למה הקומפיילר נותן לי את הודעת השגיאה הזאת: Cannot implicitly convert type 'object' to 'ConsoleApplication4.Color'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) על שורה זו: c = Enum.Parse(typeof(Color), input); התוכנית המלאה: namespace ConsoleApplication4 { enum Color { Red, White, Black } class Program { static void Main(string[] args) { Color c; string input = Console.ReadLine(); c = Enum.Parse(typeof(Color), input); switch (c) { case Color.Red: Console.WriteLine("This is Red Color"); break; case Color.White: Console.WriteLine("This is White Color"); …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בכל קובץ עם מספרים יש כותרת כמחרוזת. כיצד ניתן לטעון את הקובץ כך שמטלב יתעלם ממנה? מצידי שימחק אותה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי איזו תוכנית ומיקמתי בה 2 כפתורי רדיו עכשיו אני רוצה להבדיל בינהם. אני רוצה שבלחיצה על הראשון יעלו כל השדות והכפתורים שקשורים אליו ובלחיצה על השני יתחלפו השדות לאלו שתאימים לכפתור השני. אשמח לעזרה באיך לעשות זאת תודה מראש רן!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא מבין משהו בחלק קוד הזה: function displaylimit(thename, theid, thelimit, reset_btn){ var theform=theid!=""? document.getElementById(theid) : thename הפונקציה מקבלת displaylimit("","comment",250, "clear_btn"); אני לא מבין לחלוטין את כל השורה שבה מגדירים את ה theform מה לעזעזאל התכוון המשורר ??? חשוב לי להבין, תודה למי שעוזר
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה נושא מפוצץ אאא... בזמן האחרון התפנה לי המון זמן פנוי ,אז החלטתי שאני רוצה ללמוד שפת תיכנות כלשהי. ובגלל שסתם ללמוד שפה זה משעמם, צריך מטרה כדי שזה יהיה מעניין, אז המטרה שלי היא יכולת לבנות משחק ברמה של Monkey Island או כל משחק אחר של LucasArts . ממה שאני מבין מבחינת תיכנות זה לא שעפתני יותר מידי, כי אין שם 3D וגם לא ממש פיזיקה רק כמה שכבות של 2D אבל כמו שאמרתי אין לי ממש מוסג בזה ,אתם המומחים אתם תגידו מה השפה שאיתה הכי נוח לעשות את הסוג הזה של משחקים התחלתי ללמוד קצת מהספר הזה C++ אבל רק התחלתי את הספר ואין לי ממש רקע בתכנות , קצת assembly ו- pascal בתיכון אבל זהו. אז מה אתם ממליצים לי כדי להתחיל ליצור את why its keep happening to me שזה יהיה הכותר הראשון שלי :nutt…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש שרת זול כי לא יודע אם אצליח בזהתודה מראש!!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי תוכנה עם uninstaller לא סטנדרטי, שלא מאפשר silent mode וגם משום מה לא מופיע ב-wmic. אז אני צריך סקריפט קצר שיריץ את הקובץ, יעשה אישור אוטומטי (ה-OK הוא הכפתור הדיפולטי כשהחלון קופץ), יחכה זמן מסויים (נגיד 5 דקות זה מעל ומעבר, אין סיבה שיגעו במחשב בנתיים) ויעשה שוב אישור. אין לי מושג באיזה שפה אפשר לעשות את העניין של האישור, אז תתפרעו עם כל מה שאפשר, כל עוד זה לא דורש התקנה קודמת של שום דבר לתמיכה (כמו פייטון וכל זה). ואגב, חוץ מ-wmic, מצד המערכת הפעלה יש עוד דרכים לעשות uninstall לתוכנות מותקנות? אולי זה יכול לפתור לי את הבעיה יותר בקלות.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע איך אפשר לראות ב PHPMYADMIN, בתוך הסתכלות בתוכן של טבלה, אני רואה גיבריש במקום עברית בשדות השונים (הכל מקונפג על UTF-8, וכך גם המידע נכתב מ PHP במקור)?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
עדיף לc, אבל כל דבר יהיה טוב. גם תוכנות לא חינמיות. תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ב.net יש קונפיגורצייה לכל תוכנה שיושבת קובץ XML. האם יש תוכנה (רצוי קוד פתוח) שיודעת להציג את הקונפיגורצייה למשתמש בצורה נוחה עם GUI (במטרה לחסוך לעצמי לכתוב אחת)?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לכתוב תוכנית פשוטה בC שמגרילה שלןשה שברים עשרוניים בין 0 ל-1 (לא כולל 1) למשתנים n1,n2,n3 ומדפיסה את ממוצע המספרים שהתקבלו בהגרלה כתבתי את התוכנית כך: #include<stdio.h> #include<stdlib.h> void main() { float n1,n2,n3,avg; randomize(); n1=rand(); n2=rand(); n3=rand(); avg=(n1+n2+n3)/3; printf("avg=%4.2f",avg); } אז ניסיתי להריץ את זה על וויזואל סטודיו ושלח לי שגיאות אחרי זה ניסיתי על בורלנד ואותו סיפור אז הבנתי שהמהדרים האלה לא מכירים את ה-randomize יכול להיות שה-dev יעזור? היה לי dev אבל לא היה נראה לי שהוא מתאים רק לכתיבה בשפת C אלא יותר ל- C++ אז מחקתי אותו מישהו מכיר dev טוב ל-C? או בכלל איך אני יכול להריץ את ההגרלה הזו? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנת בשפת C בקומפיילר של בורלנד ורציתי לדעת את הפקודות של פתיחת קובץ חיצוני שנמצא נגיד באותה תיקיה של הקובץ EXE של התוכנית שלי ונגיד להציג דברים שכתובים שם או לאתחל משתנים לפי נותנים שיש בקובץ וגם איך לכתוב לתוכו... תודה (:
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקלוט מספר משתנים שונים מסוג INT, DOUBLE וכו' כאשר לא מבטיחים לי שכל המשתנים קיימים כלומר אני יכול להיות שהמשמש ייתן לי רק שניים מתוך המשתנים (שזה גם בסדר כי בפונקציה יש DEFAULT) הבעיה היא איך לעשות את זה........ ניסיתי בשיטה הבאה - אבל זה לא עובד לי. unsigned long _l=0; char* _man="bla";// change double e=0; char _c; unsigned int s=0; unsigned int d=0; double c=0; int i=0; while (scanf("%c",&_c) && i<20) { switch (_c) { case('C'): cin>>_l>>" ">>_m>>" ">>e>>" ">>seat>>" ">>d>>" ">>".">>"\n";
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עקבתי אחרי המדריך הזה, הכל עבד טוב עד שהגעתי לשלב התקנת הandroid plugin. זה התחיל את ההתקנה של התוספים אבל לקראת הסוף זה אמר לי שיש בעיה(מופיעה בתמונה) אז איך פותרים את זה? תודה מראש !
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אני אפתח ואומר שזה בטח לא ברמה של התוכנות שבדרך כלל רואים פה אבל בכל זאת זה כלי חמוד ויעיל שכתבתי ואני רוצה לשתף בקצרה על מה שהביא אותי לכתוב את הקובץ הזה. במסגרת היום יום יוצא שאני צריך לגשת לא פעם למפתחות רישום שונים במערכת ולפעמים היעדים שלהם נורא ארוכים וזה תהליך נורא מעיק להתחיל לתור אחר מפתח כזה. אז באופן טבעי חיפשתי דרך לעשות לעצמי חיים קלים, אחרי שיטוט קל ברשת גליתי שקיים קובץ פרי פיתוח של מיקרוסופט. לא היה מאושר ממני סוף סוף מצאתי את הישועה. לצערי הרב זאת הייתה ישועה חלקית מסתבר בדיאבד שיש לכלי הזה בעיה עם שפת הקודש או יותר נכון עם מערכות הפעלה ששפת הממשק שלהם היא עברית. ושוב חזרתי לנקודת ההתחלה, לא העלתי בחיפושים שלי חלופה טובה שגם תומכת מערכות הפעלה …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. יש לי לולאת FOR, בתוכה יש לי SELECT-CASE ואני רוצה שאם תנאי מסוים לא מתקיים, שלא ימשיך לשאר הקוד שבלולאה, אלא שיעבור לאיטרציה הבאה.(כמו BREAK בC)?איך עושים את זה?2. יש לי את השורה : STR= STR & STR1אני רוצה שSTR1 תופיע אחרי STR אבל אם יש שם אותיות בעברית מתבלבל לי הסדר.מה צריך לעשות?3. . איך מסמנים הערות בקוד בVBA (לשורה אחת או לכמה שורות)?4. אם יש לי ביטוי של IF ארוך (עם מלא OR, AND בתוכו), ואני רוצה להמשיך אותו בשורה שאחריאיך עושים את זה שלא יתחשב באנטר בלי לסיים את הביטוי? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אחרי קנייה של ספר בתנכנות, לשם הדוגמא - C#, וקריאתו ויישומו, אם אני מעוניין ללמוד מעבר לכך, איך אני עושה זאת? (בהנחה שאני לא הולך לבזמן הקרוב לאוניברסיטה) תודה לכולם.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי פרויקט(כמו משחק), שצד הקליינט כתוב בreact והסרבר בjava כדיי להריץ אני משתמשת בyarn start לFE ומריצה את השרת במקביל. כעת אני רוצה "לייצא" את הפרויקט, שאוכל לשלוח לאנשים קובץ exe או סקריפט (או כל קובץ אחר) ויוכלו להריץ את הפרויקט. אשמח לעזרה תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היייייייי אנשים אני צריך עוד עזרה קטנה אז ככה יש לי תיבת COMBO ועשיתי שכול מה שכתוב בה יכנס לרשימה עם משהו בסגנון הזה dim a a=combo combo.additem a עכשיו זה עובד ס22ה אבל מה שקורה זה שמה שאני כותב פעמים (בזמנים שונים) נכנס לי לרשימה פעמים אז מישהו בבקשה יכול להסביר לי איך לעשות שכול פריט יכנס לרשימה רק פעם אחת תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור עץ באמצעות jstree. את נתוני העץ אני מקבלת מDataBase. אבל, אני מקבלת את כל רשימת הצמתים לתוך תיקיה אחת. מה הבעיה? הקוד שלי: [/COLOR] <div id="treeViewDiv" ></div>[COLOR=#000000] [/COLOR]function setResultData(data) { var dataArray = ""; for (i = 0; i < data.length; i++) { dataArray += "{'attributes: {'id': '" + data[i].ID + "' 'parent: '" + ((data[i].ParentID == null) ? "#" : data[i].ParentID) + " 'text:' '" + data[i].Text + "' },"; } if (dataArray != "") { initTree(dataArray); } } ///////////////////////////////////////////////////////////////////// function initTree(dataArray) { $("#treeVi…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה כמו שאתם רואים בעיקרון אני מפתח java ו-C# אבל כרגע אני מפתח ב-java אפליקציות לאנדרואיד. אני מפתח עכשיו אפליקציית browser ואני רוצה לשלב בא קוד javascript בשביל זה הגעתי לכאן. אני לא יודע כל כך javascript יותר נכון אני לא יודע בכלל ובגלל זה הגעתי לכאן אני רוצה ללמוד קצת javascript וכבר התחלתי לקורא כל מני מאמרים. עכשיו נחזור לבעיה שלי לכרגע. פיתחתי אפליקצית browser לאנדרואיד וכאשר הדף נטען אני משלב את הקוד הבא "var isDown = false;" + "var timer;" + "var links = document.getElementsByTagName('a');" + "for(var i=0; i<links.length; i++) {" + "var link = links[i];" + …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עובד כרגע על תוכנה (ב c++) שבה יש לי מחלקה שמקבלת את סוג ה container כטיפוס ב template: template <class Cont> class MyClass { //.. } כשה container הוא מה STL ותמיד של מחרוזות. במחלקה יש לי פוקציה שמחזירה iterator לפי אינדקס: template <class Cont> typename Cont::const_iterator MyClass<Cont>::GetIteratorOf(const Cont& c, int i) { Cont::const_iterator iter = c.begin(); while ((i-- > 0) && iter != c.end() ++iter; return iter; } אני רוצה לעשות specialization עבור vector של מחרוזות כך שלא יעבור בלולאה אלא יבצע גישה בעזרת האינדקס. השאלה שלי היא איך אני יוצר iterator עבור איבר מסויים ב vector כך שאני אהיה בטוח שלא מתבצעת שו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יצרתי קובץ ACCESS די גדול(29 מגה ללא נתונים) עכשיו הקובץ מיועד להיות על שרת מרוחק ומשם לעבוד עליו(יפתחו את הקובץ מהשרת יעדנו מה שצריך ויסגרו כולמר כול הנתונים ניגשים מהשרת). עכשיו בגלל גדולו העבודה מולו בשרת היא בלתי אפשרית(לוקח לו משהו כמו 5 דקות לעלות וגם זה מצב טוב). נשאתי לחלק את הקובץ ל2 שחלק אחד הוא רק הטבלאות שלי ולקח אחד הוא כול הטפסים והדו"חות וכו'. כאשר את קובץ הטבלאות אני ממקם בשרת ואת קובץ הטפסים והדו"חות ממקם במחשב שמעוניין לעבוד בו(כאשר כול הטבלאות מקושרות). זה לא עזר במיוחד אולי עובד בקצת יותר מהר. עכשיו אני מחפש רעיונות(במידה ויש) מה לעשות? פתרונות כמו שדרג חיבור לשרת/למחשב לא יעזרו פה כי זה צבאי... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-