עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Simbota,

שלום יש לי תרגיל במטלב שאני לא מצליח לפתור אשמח לעזרה " כתבו פונקציה המקבלת מקדמים של 2 ישרים ומחשבת את נק' החיתוך שלהם (x0,y0). הפונקציה משרטטת את הישרים בתחום [x0-5: x0+5] , את נקודת החיתוך שלהם ולידה את שיעורי הנקודה. הוסיפו כותרות לצירים ומקרא. "

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  2. Started by arik100,

אהלן אני מנסה לקחת כלי לבדיקות אוטומציה שמדמה דפדפן אינטרנט - nightmare - שמבוסס על nodejs (כמו סלניום למי שמכיר) באמצעות הכלי אני רוצה להזריק קובץ JS לדפדפן שמריץ אתר מסויים, ולאחר מכן לקרוא מהדפדפן מידע מסויים (בדוגמא הכי פשוטה לקרוא מהקונסול) אשמח לעזרה באיך אני משתמש בפונקציה הזאת שנקראת read from console תודה רבה חברים

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by Liad91,

אהלן, לפני כמה חודשים החלטתי ללמוד php לעומק ולעבור את מבחן ההסמכה של zend. עד היום ראיתי בערך 70 שעות של מדריכים ועשיתי את ה"קורס" ב - codecademy. הבעיה היא שאני מרגיש שעד עכשיו כל מה שלמדתי זה רק הבסיס ואני לא מצליח להבין איך להמשיך, איזה נושאים ללמוד? איזה מדריכים כדאי לראות? במה צריך להתעמק יותר ובמה פחות? אשמח לקבל הכוונה נ.ב - שקלתי להירשם לקורס באחת המכללות אך לפי מה שהבנתי זה רק בזבוז כסף. תודה והמשך שבוע טוב, ליעד.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Knopix,

מה האופציה הכי טובה? הדברים שחשובים לי: 1. IDE נוח 2. דגש על קלות שימוש תיעוד וקוד לדוגמה 3. שפות שאני יודע: C# (בצורה טוב), c++(ככה ככה) #rudy, JAVA F תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Zeev86,

היי. אני רוצה ללמוד איך לבצע QA על מכשיר מסויים. הבעיה היא שרוב המדריכים באינטרנט מתבססים על בדיקת תוכנה. מביאים לי דוגמא של "בדוק כניסת Login" או "בדוק רכישה באינטרנט". להבנתי תחום זה נקרא Test case. הבעיה היא שאני צריך ללמוד להכין בדיקת QA למכשיר, ואני לא יודע איך לגשת לזה. אשמח אם מישהו יכוון אותי איך נקרא התחום הזה ומה לרשום במילות המפתח בחיפוש על מנת למצוא את מה שאני מחפש. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Zeev86,

היי. יש לי אפליקציית קונסול שמבצעת מספר פונקציות לפי input שהמשתמש מכניס. הבעיה היא כשהקוד מגיע לסופו, התוכנית מסתיימת. אני רוצה לעשות שלאחר כל input הקוד יחזור על עצמו מההתחלה, ורק אם ה-input יהיה "exit" - רק אז התוכנה תסתיים. ניסיתי לשלב goto אבל לא הצלחתי. יש למישהו רעיונות? (בלי סגירת התוכנה והרצה מחדש).

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  7. Started by Yoni Newman,

היי, רציתי לדעת אם יש הבדלים משמעותיים בין סביבות עבודה שונות. אני ארחיב: כחלק מהלימודים שלי יצא לי להשתמש בVisual Studio ובMPLAB (שהייתה משמעותית פחות נוחה )עבור תכנות בC. הורדתי לפני כמה ימים את הVisual Studio 2015 שמכיל הרבה מאוד כלים ושפות ורציתי לדעת אם אני רוצה לתכנת בפייטון לדוגמא, יש הבדל אם אני משתמש בVS או שעדיף להשתמש בסביבת עבודה אחרת עבור זה? כנל עבור C# וכל מה שהVS מציע... בכלל אני אשמח להסבר איזה הבדלים יש בין סביבה כזאת לאחרת (חוץ מממשק ועיצוב..)

8. Started by Rami0786,

שלום לכולם . רציתי להתנסות להתעסק עם ui אז בניתי פרוייקט בג'אווה בתוכנה בשם bluej (תוכנה מאוד טיפשה יחסית) אל תשאלו למה זה לא האישיו חח.. בכל מקרה.. סיימתי לבנות את הפרויקט, איך אני יכול להפעיל אותו ?! כלומר אילו הייתי בונה אפליקציה באנדרויד סטודיו למשל בסוף לוחצים על build מה ש-bluej לא מספקת, אבל כן מספקת "create jar file" רק שאין לי מושג מה לעשות איתו... נ.ב נסיתי לעשות קובץ "run.bat" שבתוכו השורה java -jar myProg.jar אבל ב ui זה לא עובד, אומנם שעשתיתי פרויקט אחר שדורש קלט מהמשתמש ב- console/cmd (איך קוראים לך... שלום S%) קובץ ה"run.bat" כן עבד!!

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by Dror Arasheven,

תודה לעוזרים . הכול רץ ועובד . אבל משום מה 2 אלה לא עושות את התפקיד כמו שצריך . החיבור עובד חלקי לפחות .... http://pastebin.com/aq3d5rPf

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by בני אירמיאייב,

שלום לכולם, שאלה: כיתבו שיטה בשם Fill_Array .שמקבלת כפרמטר מספר שלם שמציין אורך של מערך רצוי ומחזירה מערך של double בגודל המתאים אשר מולא בערכים מה-Console ע"י מריץ התוכנית. הפונקציה לא אמורה להדפיס שום כלום למסך - רק לקרוא ל-()Console.ReadLine במספר הנכון של הפעמים ולהחזיר מערך מלא בערכים שהוקלדו. סדר האיברים במערך יהיה זהה לסדר האיברים שהוקלדו ב-Console. האלגוריתם שעשיתי: static int[] Fill_Array(int mum) { int num = 0; int[] new_num = new int [num]; for (int i = 0; i < new_num.Length ; i++) { new_num = int.Parse(Console.ReadLine()); } …

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by afik567,

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by afik567,

.

13. Started by Shahar Buchnik,

שלום! ישלי פרויקט מהאוניברסיטה, ויש בו שימוש רב במצביעים...ופתאום התכנית החלה לעבוד לא טוב ואחרי הרבה זמן של חיפוש בעיות הבנתי שזה בעיה של דריסת זיכרון ואז גם ראיתי שהvisual studio מסמן לי סיכונים בירוק בהרבה מקומות אני חייב להגיש ואני לא יודע מה לעשות בבקשה אם מישהו יכול לומר לי איך לטפל בבעיה הוא יעזור לי מאוד.. חשוב לציין שהתכנית עבדה טוב ואז הוספתי פונקציה רקורסיבית נוספת והתחילו הבעיות...אני מצרף קובץ של התכנית תודה רבה include.docx

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by pssheba,

שלום, מישהו מכיר אתר ממנו ניתן ללמוד או להוריד מדריך\ספר פרמייר פרו? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by mango H,

שלום, קיבלנו שאלה במערכים והסתבכתי בחלק אחד בשאלה: ביקשו תוכנית שתגריל מספרים אקראיים בין -100 איך אני עושה מספרים אקראיים? הבנתי שיש ספרייה לזה אבל איך משתמשים בה? תוודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Omer Michleviz,

היי, אני מנסה להריץ תוכנית בשכתובה בשפת C במהדר של visual studio ומשום מה אני מקבל את השגיאה הזאת

17. Started by ofiri,

18. Started by Dolmiti,

מדוע התכנית הראשית עובדת? איך הקומפיילר מפרש אותה? #include <iostream> using namespace std; class FooClass { private: int m_number; public: FooClass(int n) { m_number = n; } int getNumber() const { return m_number; } }; void func(FooClass c) {cout << "In func: c.m_number=" << c.getNumber() << endl;} int main() { func((FooClass)9); return 0; }

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. ראשית כל אני רוצה לציין שיש לי ניסיון מועט מלימודי מדמ"ח בתיכון.. למדתי שפת C# (לא שאני זוכר יותר מדי) ומעט אסמבלי בנוסף. לא נגעתי מאז, לא הייתי עילוי או משהו בסגנון (רצוי לציין שלא הייתי תלמיד טוב במיוחד ופספסתי הרבה שיעורים ובאופן כללי לא התעמקתי בחומר). לאחרונה עלה בי החשק ללמוד מחשבים באופן כללי, משפות תכנות, רשתות ועד לחומרה והמחשב עצמו באופן כללי בזמן שחומרה יותר קל ללמוד, אפילו אם לא את הידע המעשי (יש פה בפורום אחלה מדריכים וכמויות גדולות של ידע שנצבר), נתקלתי בקשיים ללמוד שפות תכנות. ביקשתי מחבר שלמד בתוכנית מגשימים קצת עזרה בנושא והוא הציע לי את האתר של תכנית גבהים, שם יש ספרי לימוד של פייתון, רשתות ואסמבלי. פתחתי את הקובץ של ספר הלימוד של פייתון ושם ל…

20. היי מעוניין להתחיל ללמוד שפות תכנות או לפחות שפת תכנות ביחיד:), איזו שפה כדאי להתחיל ממנה ואם אפשר קישורים למדריכים?

21. Started by g2593889,

מישהו התנסה בתיכנות על בסיס דוט נט קור? 1)הייתרון המרכזי שאפשר לקמפל את אותו הקוד ללינוקס ל mac ולווינדוס? בלי שיותקן עליהם סביבה כלשהי (כמו שמונו דורש) 2)ראיתי שעדיין אין תמיכה ב gui עבור דוטנט קור, רק uwp שלמיטב זכרוני מתאים רק לווינדוס 10, יש תמיכה ב gui עבור ווינדוס 7? 3) האם הקוד שונה מקוד c# רגיל( לא על בסיס דוט נט קור)? אם אקח פרוייקט שכתוב ב c# לא על דוט נט קור, האם אוכל לקמפל אותו ע"י דוט נט קור ללינוקס? 4) מדוע רוב מוחלט של החומר שאני מוצא ברשת הוא על asp dot net core שזה בשביל אתר אינטרנט ולא do net core שהבנתי זה בשביל אפליקציות desktop שיתאימו גם לווינדוס וגם ללינוקס? תודה

22. Started by Chaim Yeffet,

רציתי לדעת מה ההבדל בין boostrap ל css3 כיוון שבשתיהם יש הרבה דברים משותפים,ומתי משתמשים בכל אחד ?תודה רבה

23. Started by mosh71,

היי..אני מנסה לרשום קטע קטן עם if-else שבו אני אומר שאם החודש הוא חמישי או שביעי..אני מוציא פלט שיש 31 יום..אחרת יש לי 28 יום..(זה חלק קטן מאיזה קטע שאני אמור לרשום)..אבל זה לא עובד לי..אני מקבל תשובה נכונה רק אם אני רושם 5..לגבי 7 או כל מספר אחר אני מקבל 28 אני מקבל אפשר עזרה..איפה טעיתי? ניסיתי כל מני וריאציות עם השימוש ב-or

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by cmicky86,

היי חברים. אני באחרונה לומד עצמאית HTML טיפין טיפין כמו שאומרים ועלתה לי שאלה, אם אני רוצה לפתוח קישור חדש אני צריך לרשום את האלמנט הבא : <a href="URLLINK">link text</a> ואם אני רוצה לפתוח קישור בחלון חדש אני צריך לרשום : target="_Blank" אבל איך אני גורם ללינק להיפתח אוט' בחלון חדש ללא צורך בכתיבת הפקודה האחרונה ? האם אפשר בקוד ה-סי אס אס לרשום פקודה מסויימת שברגע שאני מכניס קישור הוא אוט' יוסיף את הפקודה שגורמת לקישור להיפתח בדף חדש ? תודה מראש לכל העונים

25. Started by VenomP,

היי חברים , בניתי אתר בphp ... כאשר אני משתמש בטופס ב post אני מקבל את הערכים בשורת url ככה - וכאשר אני משתמש בget אני מקבל את הערכים בשורת url ככה - האם ניתן לקבל את הערכים כמו בpost ורק שיהיה לי id לדף ? או איך אני משאיר את הדף חי לאחר שליחת הטופס ? אני רוצה לבנות הרבה דפים על אותו טופס , תודה מראש

דיונים חדשים בפורומים