תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני מקווה שזה הפורום הנכון, הבעייה היא לא עם C++ אלא עם הסביבת עבודה... אז ככה, יש לי קובץ header בשם Tokenizer.h, בצד שמאל יש לי את רשימת הקבצים שיש בפרוייקט שלי, לחיצה על Tokenizer.h פותחת לי טאב חדש בשם Tokenizer.h שבו אני יכול לשנות את הקוד... כידוע לכם (אני מניח), כשמקמפלים קוד הקומפיילר עושה link בין הקבצים, בין היתר, כמובן, בין הקובץ header לקובץ cpp הבעייה היא שאצלי הוא עושה לינק בין קובץ בשם tokenizer.h לקובץ Tokenizer.cpp (ההבדל היחיד בין 2 קבצי הheader שציינתי הוא שאחד מתחיל באות קטנה ואחד באות גדולה) אני לא מוצא שום קובץ בשם tokenizer.h, ולא עשיתי include בשום מקום לקובץ בשם tokenizer.h, הוא לא מופיע לי ברשימת הקבצים של התוכנית, הוא לא מופיע בתיקייה של הפרוייק…
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
אני רוצה להכניס כמה קבצי CSV שיש לי לתוך קובץ אחד, ושכל CSV יהיה בתוך Sheet נפרד. (את הנתונים שלי אני יכול לארגן בכל מיני צורות), ככה שעם מישהו מכיר דרך כל שהיא שיגיד אני כבר אבצע את ההמרות. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
יש לי כרגע כתובת בסגנון הזה: http://www.mywebsite/something.php?a=123 אני רוצה שיהיה אפשר לגשת אל הדף הזה מהכתובת הבאה: http://www.mywebsite/something/123 אני יודע בערך מה אני אמור לכתוב ב RewriteRule כדי שזה יעבוד, אבל פשוט לא עובד לי... מה שיש לי כרגע זה דבר כזה: Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteRule ^something/([^/]+) /something.php?a=$1 [NC] ממה שקראתי זה אמור לעבוד, אבל נראה שממש אין לי מושג מה אני עושה : זה מעביר אותי לדף something.php, אבל הוא פשוט לא מעביר את הפרמטר. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות אתר די פשוט, כדי להציג מידע וכדי שאוכל לכתוב מדי פעם כל מיני כתבות, לשים לינקים וכו... איך כדאי לעשות את זה? האם כדאי ללמוד html או לעשות את זה בעזרת תוכנות כלשהן?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, יש לי תוכנה עם uninstaller לא סטנדרטי, שלא מאפשר silent mode וגם משום מה לא מופיע ב-wmic. אז אני צריך סקריפט קצר שיריץ את הקובץ, יעשה אישור אוטומטי (ה-OK הוא הכפתור הדיפולטי כשהחלון קופץ), יחכה זמן מסויים (נגיד 5 דקות זה מעל ומעבר, אין סיבה שיגעו במחשב בנתיים) ויעשה שוב אישור. אין לי מושג באיזה שפה אפשר לעשות את העניין של האישור, אז תתפרעו עם כל מה שאפשר, כל עוד זה לא דורש התקנה קודמת של שום דבר לתמיכה (כמו פייטון וכל זה). ואגב, חוץ מ-wmic, מצד המערכת הפעלה יש עוד דרכים לעשות uninstall לתוכנות מותקנות? אולי זה יכול לפתור לי את הבעיה יותר בקלות.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם שלום אני מתחיל לבנות אר בעברית ואני משתמש בקידוד של UTF8 (מכל מיני סיבות שלא משנות כרגע) הכל עבד טוב עד שהשתמשתי בPHP ובתגית INCLUDE אז הדפדפן הפסיק לזהות את הקידוד אוטומטי למרות התגית META שאומרת לו באיזה קידוד האתר משתמש אז כל פעם שאני מרענן את הדף או פותח אותו אני צריך ידנית לשנות את הקידוד לUTF8 מהדפדפן איך מתקנים את זה? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות קופסא שמטרתה לזהות תווי פנים של בן אדם מוידאו חי. הכוונה היא לא לזהות את הבן עצמו, אלא פשוט בויתר לקבל כנתון את מס' הפנים בתמונה. אשמח לעזרה אם יש קוד פתוח או משהו בסגנון. תודה
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מסד נתונים עבור סוכנות נסיעות המאפשרת שמירת מידע אודות טיסות וקליטת הזמנות לטיסות במסד נתונים Oracle server. אני יודעת שצריכים להיות הנתונים הבאים (טבלאות ל): טיסה (מקור יע ד- חברה תאריך המראה- תאריך נחיתה מספר מקומות) נוסע (שם כתובת גיל) אבל מה עם הזמנה של טיסה? אם אני רוצה לשמור את האינפורמציה עבור הטיסות האחרונות של הנוסע איפה אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הופיעה היום במבחן ועד עכשיו אין לי מושג איך לפתור את זה: נתון מערך לא ממוין עם n איברים שונים. מגדירים "היפוך" כזוג איברים, כך שאחד מהם גדול מהשני ונמצא לפניו במערך. צריך להציע אלגוריתם שמוצא את מספר ההיפוכים במערך, בסיבוכיות (O(n*logn.
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני רוצה לקחת כל קובץ שבא לי ולשנות לו את הENCODING לUTF-8. בזמן ריצה כמובן. מישהו יודע איך עושים את זה? כי ניסיתי סתם לקרוא את הקובץ ואז שוב לכתוב אותו וזה הפך לי את כל התוכן שלו לריבועים. רק הספרות נישארו בסדר. ניסיתי לעשות את זה ככה: File.WriteAllText(filePath, File.ReadAllText(filePath), Encoding.UTF-8);
-
- 1 תגובה
- 860 צפיות
-
-
אני מעוניין לכתוב תוכנה שתוסיף כתוביות קלות (לא מוצמדות) לסרט בפורמט MP4, שיוכל להתנגן באייפוד ואני אוכל לכבות ולהדליק את הכתוביות במכשיר. בשביל לעשות את זה אחריי שהצמדתי את הכתוביות לסרט ע"י כלי כלשהו, אני צריך לערוך את הקובץ MP4 ולשנות לו סטרינג ספציפי לסטרינג אחר כדי שהאייפוד ידע שזה סרט עם כתוביות. השאלה היא האם יש איזה משהוו שעוטף לי את זה, שאני אוכל לתת לו כפרמטר איזה סטרינג למצוא ובמה להחליף אותו. יש משהו כזה?
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום אנשים מנסיון שלי, כשאני משתמש במשתנה ifstream מהספרייה fstream, לא מספיק לסגור את הקובץ ולפתוח מחדש כדי להשתמש שוב במשתנה לקריאה מקובץ אחר file.open(fileName); file.close זה לא מספיק מה עוד צריך? ואם אני עושה file.close לקובץ שלא פתוח, זה יעשה בעיות?
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, יש למישהו אולי תוכנה למיקרו בקר 8051 שתאפשר לי למדוד מתח ושהוא יוצג על מסך HD44780 ? ואיך מחברים אותו? לא מצאתי משהו רלוונטי במיוחד... *יש לי ידע באלקטרוניקה וצריבת תוכנה. שחר. אם זה לא הפורום המתאים, תעבירו. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה למדתי CSS שממש עוזר לפשט את כול התהליך של עיצוב אתרים, ורציתי ליצור תפריט בכול תחתית דף (התפריט הוא קובץ PHP שמשתנה לפי המידע שיש במאגר הנתונים ואני קורא לתפריט בעזרת הפונקצייה Include() ). עכשיו, בתפריט עצמו שמתי div שמזוהה על ידי ה-id adminnav ומזוהה בעזרת ה-CSS ככה: #adminnav { position: absolute; vertical-align: bottom; padding: 0; margin: 0; text-align: center } body{ font-size:11pt; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #CCCCCC; background-color: #202020; background-image: url("images/backimg.jpg"); background-repeat:repeat-x; } צירפתי גם את התגית body כי אולי קיימת חפיפה כולשהי? בכול מקרה, הקוד של הקובץ של התפריט הוא זה: <HTM…
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
כיצד ניתן באופן קבוע לערוך קוד בזמן ריצת התוכנית? למשל באפליקציית ווב, אם מריצים ללא שגיאות בעת ההרצה אז ניתן לערוך את הקוד, לעשות שמירה ואז ללחוץ אפ-5 אבל ברגע שיש את השגיאה הראשונה אז כבר אי אפשר לערוך את הקוד בזמן ריצה האם זה ניתן לשינוי?
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לכם אני צריך קוד פשוט בPHP וJS שבלחיצה על תמונה יוצג קוד כלשהו (שכולל תגיות HTML) וזה בלי שהדף יתרענן מחדש איך אני עושה את זה? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם באתר שאני בונה כרגע אני משתמש בPHP בפונקציה INCLUDE בשביל התפריט שנמצא בתקיה הראשית של האתר אבל כשאני משתמש בתפריט בדף שנמצא בתיקיה שבתוך התיקיה הראשית אז הקישורים לא פועלים. אני יודע שהבעיה נובעת מכך שהדפדפן מתייחס לקישורים לא מאיפה שהמסמך המקורי של בתפריט נמצא אלא מהמיקום הנוכחי שממנו לוחצים על הקישורים חשבתי להשתמש בתגית </ BASE> אבל אז כל הקישורים יפעלו כאילו הם נלחצים מהתיקיה הראשית יש דרך להחיל את התגית BASE רק על חלק מהקישורים או שיש פתרון אחר?
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
היי כתוצאה מהשיעמום של החופש וחיפושי מקומות תעסוקה אני מנסה לפתח את התוכנה הבאה: תוכנה שתגריל 8 מספרים בין 1 ל25 ואלו יהיו המספרים הזוכים , לאחר מכן התוכנה תצטרך להגריל 8 מספרים נוספים כל פעם בבת אחת עד שתגיע שוב למספרים הזוכים. שם היא תגיד כמה פעמים היא הייתה צריכה להגריל מערכים כאלה. הנה מה שעשיתי עד עכשיו : הבעיה המוזרה היא ששני המערכים הראשונים מקבלים את אותם ערכים בדיוק ואפילו באותו הסדר: using System; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { int[] arr = ReturnRandomArr(7); int[] WinArr = ReturnRandomArr(8); for (int i = 0; i < arr.Length; i++) { Console.Write(arr[i]+","); …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני משתמש ב ASP.NET עם #C ואני רוצה לדעת שאם החלון נסגר אז אני ארצה להציג הודעה למשתמש "האם אתה בטוח ...?" ובנוסף, כאשר החלון נסגר אני רוצה לשנות משתנים, אשמח לעזרה ...
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שאלה:2 אנשים נוסעים לחו"ל, כל אחד בתאריך שהוא בוחר מטרה: לספור את מספר החודשים הכולל בו לפחות אחד מהאנשים היה בחו"ל, אבל אין לספור חודשים חופפים יותר מפעם אחת למשל: נוסע א נסע בין ינואר 08 עד דצמבר 08 נוסע ב נסע בין אפריל 08 עד ינואר 09 תשובה: מספר החודשים ללא חפיפה הוא 13 אפשר לספור הפרשי חודשים על ידי dateDeff אבל איך אני מתעלם מחודשים חופפים וסופר אותם רק פעם אחת?
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
נגיד והתבקשתי לבצע הקצאה דינמית של משתנה int בודד: int* pnNumber; pnNumber = (int*) malloc(sizeof(int)); ולאחר מכן ארצה לשחרר אותו בעזרת free: free(pnNumber); איך הפונקציה free יודעת כמה בתים עליה לשחרר מהזיכרון אם כל מה שנשלח אליה הוא מצביע שהיא מקבלת כ - void*? כלומר, יכול להיות שהקצאנו בזיכרון תא אחד מטיפוס int ויכול להיות שהקצאנו מערך של 80 מטיפוס int. איך הפונקציה free תדע כמה לשחרר אם כל מה שנשלח אליה הוא מצביע של התא הראשון בזיכרון?
-
- 5 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין להתחיל ללמוד לתכנת ולאחר שקראתי כמה מאמרים באיטרנט החלטתי שאני יתחיל ללמוד את שפת Python בתור שפה ראשונה וכיון שאין לי שום ניסיון בתכנות רציתי להתייעץ איתכם ולשאול עם איזה ספר מומלץ להתחיל ללמוד את השפה ( כמובן מי שלמד את השפה ) אני לא מעוניין ללמוד מאתרים באיטרנט אלא מספר כי זה יותר נוח לי . תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי במחשבי את תוכנת אפאצי כדי שאוכל לתכנת בPHP בקלות אבל התוכנה קולטת כדף ראשי רק דף בשם index.html ואני רוצה שהוא יהיה מסוגל גם לקלוט כעמוד ראשי דף בשם index.php איך אני עושה את זה? תודה רבה לעונים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי שרת IIS על מחשבי הקט ואני לומד על interdev ביצירת פרויקט חדש הוא מבקש את שם השרת , השרת עצמו (כביכול) מותקן על המחשב (בתקית WWWROT) אין לי מושג איך קוראים לשרת הפנימי או איך אני מגדיר לו שיעבוד איתו . תמונה לדף שבו נתקעתי : צריך עזרה דחוף , אודה לכל מי שיעזור
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
-