תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום , לפני כמה ימים שאלתי איך אני בונה באתר שלי אופציה שמשתמש מורשה באתר יכול להיכנס ע"י שם משתמש וססמה ולהעלות תמונות ולעדכן טקסט באתר (בדף הראשי) כמו באזור האישי של אתר יד 2 שבו ע"י כניסת של משתמש רשום ניתנת אפשרות להוסיף (ולהחליף בעתיד) תמונה שתופיע בדף ראשי (או אחר ספציפי ) וכן להוסיף ולשנות טקסט . קיבלתי כל מיני תשובות אבל בעיקר שאני צריך ללמוד PHP ו SQL . אז חברים, עברתי על החומר ולא מצאתי תשובה . אומנם מסבירים שם על הרשאות (שם משתמש וססמה וכדו) ועוד אבל לא על מה שביקשתי לדעת . עדיין אני לא יודע איך משתמש מורשה באתר יכול להיכנס ע"י שם משתמש וסיסמה ולהעלות תמונות ולעדכן טקסט באתר (בדף הראשי). ולא , אני לא מתכוון או חושב שצריך ללמוד את כל תורת התכנות על בורי…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לא הייתי בטוח איפה לשים את זה... אני כותב תיקשורת בסגנון שרת ולקוח בשביל המשחק שלי בC++. אני משתמש בPOSIX SOCKETS גם בשביל ANDROID וגם בשביל IOS. בשרת אני עושה BIND לSOCKET ל0.0.0.0 והפורט ומחכה עד שיגיע הPACKET הראשון. בלקוח אני יוצר SOCKET וכל הזמן שולח PULSE. אחריי שהשרת מקבל את הPACKET הראשון אני קורא מזה את הכתובת לשליחה בחזרה ללקוח. הנקודה היא שלפעמים לוקח המון זמן לPACKET הראשון להגיע מהלקוח לשרת, אחריי שמגיע הPACKET הראשון יש קצב נורמלי של שליחת PACKET בשביל משחק. הבנתי שיש משהוא שנקרא ARP שממפה כתובות IP לכתובות MAC ב SUBNET. וזה יכול להיות מה שגורם לPACKET הראשון לקחת הרבה זמן להגיע. בכל מקרה, לא יודע אוליי זה בעיה בROUTER שלי. אם לא היה ברור, אני מנסה ליצור תיק…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי תוכנה שאמורה להפתח אצל כל המשתמשים ושאצל כולם היא תעלה את אותם הנתונים, אז כתבתי אותה שתקרא מהתיקייה של התוכנה בprogrem files וכן תכתוב לשם במידת הצורך, הבעיה היא שלא כל המשתמשים יכולים לכתוב לשם, אז איפה אפשר לשים קובץ כך שכולם יוכלו לקרוא/לכתוב ל/משם? ויש בעיה מוזרה, כשאני שומר את הנתונים (קלט חדש) בתוכנה ממשתמש שלא רשאי לכתוב לכונן C (לא מנהל) איכשהו הוא שומר את הנתונים במקום לא ידוע וכל פעם שאני מעלה את התוכנה אצל אותו משתמש הוא מעלה עם השינויים, אני בודק בקובץ המקורי שבו הנתונים אמורים להישמר - אין שום שינוי, וכן אם אני מעלה את התוכנה ממשתמש אחר הוא לא מעלה את השינויים, וזה גורם לבעיות בתוכנה, איך פותרים את זה? העלתי את כל התיקייה של הפרוייקט, אבל הפו…
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
יש לי קובץ CSV בפורמט נתון שאין לי אפשרות לשנות את הטבלאות, כאשר התאריך מחולק ל 3 כיצד אני מוחק אוטומטית שורה מהקובץ כאשר התאריך כבר עבר (מצורפת דוגמה מהקובץת והקוד שניסיתי לכתוב ונתקעתי בנקודה שבה עלי למחוק את הורה עם התאריך שעבר) תודה מראש לעונים קובץ CSV (Filename),(Year),(Month),(Day) lemon.txt,2014,1,30 Apple.txt,2014,1,30 orange.txt,2014,1,30 using (StreamReader sr = new StreamReader("1.csv")) { string headerLine = sr.ReadLine(); String line; while (sr.Peek() != -1) // Just read the first line and do nothing with it... while ((lin…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, התחלתי ללמוד ES2015 ואני לא מבין את הקטע של symbol.iterator. מישהו יכול בבקשה לעשות לי פה סדר? נ.ב אני מבין שב ES2015 המושג var נעלם והתחלף לחלוטין ב let?
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
שלום לכם אנשים, קיבלתי מבחן במייל מחברת הייטק שאני צריך לכתוב קוד בשפת C או C++ ולהשתמש ב-UART וב-GUI כלשהו. אני צריך לשלוח באמצעות GUI בסיסי מידע ולקבל מידע מה-UART. פחות או יותר המשימה: ניהול UART: - פתיחת פרוצדורה: איתחול ה-UART ולהכין אותו למידע. - פרוצדורת שליחה: לשלוח מידע ל-UART. - פרוצדורת קבלה: לקבל מידע מה-UART. ניהול GUI: - TX: כפתור שליחת מחרוזת שיאפשר למשתמש לעשות זאת דרך המקלדת. - SEND: כפתור שישלח את המחרוזת. - RX: יציג את המידע שהתקבל. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה שלישית. עשיתי קורסים בשפת C, C מתקדם ו-C++, מבנה נתונים ואלגוריתמים ועוד כל מיני תוכנות.. אבל לא …
-
- 4 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מנסה לקרוא קובץ טקסט: static void Main(string[] args) { int counter = 0; string line; string links = @"D:\links.txt"; // Read the file and display it line by line. System.IO.StreamReader file = new System.IO.StreamReader(links); while ((line = file.ReadLine()) != null) { Console.WriteLine(line); counter++; } file.Close(); // Suspend the screen. Console.ReadLine(); } ומקבל את השגיאה הבאה: An unhandled exception of type 'System.NotSupportedException' occurred in mscorlib.dll Additional information: The given path's format is not supported. מצאתי דיון דומה עם פתרון פה: htt…
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי לכולם, בניתי אתר שכולל DB בשפות html,jsp ב- client side, ו JAVA ב-server side. אני מחפש שרת איחסון חינמי בתומך בשפות אלה, מישהו מכיר משהו כזה? לצערי מצאתי רק כאלה שתומכים בPHP ו-HTML.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לומד java בתוכנה eclipse ויש לי תרגיל כזה: כתוב תוכנית הקולטת מספר שלם. עליכם למנות כמה מספרות המספר הן זוגיות. אני לא יודע איך לפתור כאשר אין לי את מספר הספרות במספר (ניתן להיעזר בלולאות).
-
- 4 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך לחלק מספר הקסה דצימאלי במספר שמתקבל ע"י דיאלוג InputBox ולהכניס את התוצאה לתוך משתנה. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, חיפשתי איזה מדור הכי מתאים לשאלה ואני חושב ש"תוכנה" הכי קרובה סורי אם זה לא המקום. אני מגיע מבדיקות תוכנה (וטיפה חומרה) ידניות ואני מחפש עבודה חדשה ואני רואה שכולם רוצים ניסיון בWEB או מובייל. מה השוני בין בדיקות תוכנה לWEB? ברור לי שפה מדובר על דף שיושב על שרת שמשתמש בצורת תקשורת אחרת מאשר תוכנה אבל מה השוני בחלק המעשי? יכול להיות שבגלל שאני מגיע מבדיקות תוכנה אני מתאים גם לבדיקות WEB? או שזה משהו אחר ואני צריך כלים אחרים? במובייל גם צריך משהו אחר לגמרי או שזה דיי דומה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 5.8k צפיות
- 1 follower
-
-
בקטע קוד מוקצים 3 מערכי מספרים באופן דינאמי. גודלם לא ידוע מראש. בהנחה שיש מספרים בתוך בערכים- האם יש אפשרות להדפיס את תוכן המערכים בלולאה חדשה ללא שימוש ב-x? int **p=(int**)malloc(3*sizeof(int**)); for (i=0; i<3; i++) { x=rand()+1; p[i]=(int*) malloc(x*sizeof(int)); }
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חדשה כאן, נעים להכיר :-) לומדת בניית אתרים בשפת ה - Html5 ו-Css. לא מבינה כ"כ גדולה בטכנולוגיה ורוצה להתייעץ בעניין כתיבת הפקודות של Css ב Dreamweaver. אני כותבת את הפקודות, ומשום מה זה לא "עובד" בצד התוכן. כלומר יש לי 2 צדדים של המסך. האחד של כתיבת הקוד והשני שבו רואים את התוכן. בכל אופן, הפקודות של ה-Css, חלקן עובדות וחלקן לא. מה פירוש ? לדוגמא אני רושמת שכותרת h1 תהיה במרכז וכיוון הכתיבה יהיה מימין לשמאל. h1 {text-align:center; direction:rtl;{ בחלק מהדפים הפעולה מתבצעת ובחלק לא. למה זה קורה ? מה עלי לעשות ? בנוסף, איך רושמים בדף Html קוד לזכוי…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום וברכה! אני מתלבט בין לימודי תואר ראשון במדעי המחשב באחת האוניברסיטאות לבין לימודי סייבר, כאשר תחום בסייבר קצת יותר מושך את ליבי. אמנם בכמה מהאוניברסיטאות ניתן לבחור כקורסי בחירה קורסים העוסקים בסייבר אבל להבנתי הקורסים האלו מועטים ודיי בסיסיים. שאלתי היא היכן ניתן ללמוד לעומק כמקצוע של ממש סייבר? האם יש המלצות על מקומות שכדאי או לא כדאי ללמוד בהם. והאם לימודי תואר ראשון במדעי המחשב יפתחו לי בעתיד גם אפשרות לעסוק בסייבר? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! התחלתי ללמוד את הבסיס של פייתון ואני מנסה לעשות איזו משימה די פשוטה ואני תקוע קצת.. אשמח לעזרת המנוסים פה בפורום! המשימה שלי: לכתוב תוכנה המבקשת מהמשתמש 10 מספרים בידיוק (לא משנה אילו) ולאחר שהמשתמש מכניס אותם אז התוכנה בעצם מחשבת את הממוצע של המספרים. הצלחתי לתחום את הפעולה של הכנסת המספרים לעשר פעמים בלבד אבל אני לא מצליח לבצע את הפקודה שבה התוכנית מבצעת פעולת חיבור לכל המספרים, ומשם מחלקת אותם (פחות בעיה). אשמח מאד לעזרה! לכל העוזרים תזכרו שהידע שלי הוא מאד מאד בסיסי כך שההסברים שלכם צריכים להיות בשפה שתהיה מובנת לי :) תודה לכל העוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם אופרטורים ++ ואפילו && קודמים ל || אז למה בתכנית הבאה הביטויים סביב && כלל לא רצים והתשובה מתקבלת רק מאגף שמאל של הביטוי הארוך? int i=2, j=2, k=2, m; m = ++i || ++j&&++k; printf("%d %d %d %d", i, j, k ,m); /*answer: 3 2 2 1 */
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חיברתי את הארדואינו נאנו שקיבלתי או יותר נכון את הסטריפ לדים לרגל מספר 2 חיברתי גם את הGND מהארדואינו לסטריפ לדים ומהסטריפ , למקור מתח (5V ) חיברתי כמובן את הלדים גם למקור מתח של 5 החץ בכוון הנכון עכשיו אני מעתיק תוכנה רושם לה רגל 2 במקום 7 שהיה במקור ורושם 30 לדים כמו שיש , במקום 60 ומקבל הודעת שגיאה כזאתי , אחרי 10 נסיונות , הוא לא מצליח להעתיק את זה לארדואינו Arduino:1.8.13 (Windows Store 1.8.39.0) (Windows 10), לוח:"Arduino Nano, ATmega328P" In file included from C:\Users\אבירם אוחנה\Desktop\sketch_jul03a\sketch_jul03a\sketch_jul03a.ino:1:0: C:\Users\���…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מקבל הודעת שגיאה TypeError: 'int' object is not callable כשאני מנסה לטעון את הקוד הזה def welcome(name): print ('Hello' ,(name) ,'and welcome to the World of Games (WoG).\nHere you can find many cool games to play.') def load_game(): print ('1. Memory Game - a sequence of numbers will appear for 1 second and you have to guess it back\n2. Guess Game - guess a number and see if you chose like the computer\n3. Currency Roulette - try and guess the value of a random amount of USD…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני צריכה להמיר מספר שאני מקבלת ולהכניס אותו למחרוזת. אני צריכה לכתוב את הדרך בפונקציה ולא יכולה להשתמש בפונקציות למשל itoa וכו'. בנוסף, לא למדתי עוד sprintf לכן אי אפשר להשתמש גם בזה. אשמח לעזרה. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום . הגדר שני מערכים של מספרים שלמים, שניהם בגודל 10 התכנית תקלוט 10 מספרים שלמים כלשהם 10 לכל מערך חיוביים, אפס, או שליליים. לאחר הקליטה, ולהשתמש בלולאת for שתעבור על המספרים ועבור כל זוג מספרים משני המערכים )כל מספר ממערך אחר אך שניהם באותו אינדקס – לדוגמא num1[i], num2[i] ) תדפיס בשורה נפרדת את שני המספרים וביניהם אחד משני הסימנים < או > שמתאר מי משני המספרים גדול או קטן מהשני, כאשר המספר מהמערך הראשון יודפס ראשון. לדוגמא: אם שני המספרים הם num1[i] = 4, num2[i] = 7 אז השורה i תיראה כך : 4 < 7 לאחר הדפסת כל השורות, התכנית תעבור על שני המערכים )בעוד לולאה(, ועבור כל מספר שלילי תהפוך את הסימן שלו )הופכת אותו לחיובי(. למשל: אם num1[i…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני צריך לצורך פרויקט תכנות, לדחוס נפח גדול כדי להעביר להעלות אותו ל-colab ולפתוח אותו שם. אני חייב לשמור על הקבצים ללא איבוד בכלל, פקטור הדחיסה לא חשוב לי, מיצידי שאני שנפח הקבצים ישאר זהה לנפחם כאשר הם לא דוסים, רק שיהיו מאוגדים בפורמט zip או RAR. אני משתמש בתוכנת winrar לדחיסה, אבל אני יכול להשתמש גם בכל תוכנה אחרת מתאימה שאתם מכירים או בקוד python. אני מצרף את התמונה מהתוכנה של winrar אם מישהו יכול לעזור לי לבחור את הפרמטרים הנכונים לדחיסה ללא איבוד מידע בכלל.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יצרתי מערך מבנים הקורא נתונים מתוך קובץ בהרצה מופיעה שגיאה 'הנתונים לא נקראו מהקובץ' הנה הקוד תודה גדולה למסייעים!!! #pragma warning (suppress : 4996) #define _CRT_SECURE_NO_WARNINGS #include <iostream> using namespace std; #include <cstring> #include <fstream> int len(struct PERSON p) { int leng = strlen(p.first); leng+= strlen(p.last); leng += 4; return leng; } void fullName(char* p,struct PERSON &person) { char fullName [52]; strcpy(person.first, fullName); strcat(fullName, " "); strncat(fullName, person.middle, 1); strcat(fullName, " "); strc…
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם בניתי תוכנה שלוקחת קובץ TXT ומעבירה לכל אבר במשתנה מערך שורה אחת של הקובץ הנ"ל ברצוני למחוק שורות מסויימות מהקובץ הTXT כמובן שאני יודע איזה שורה זה בקובץ על ידי המערך איך אני מוחק את השורה הנ"ל לגמרי הכוונה שהקובץ יישאר רגיל רק ללא השורה הנ"ל? (אולי לחדד יותר אם בתחילה היו נניח 20 שורות שעכשיו אחרי המחיקה יהיו 19 שורות) ועוד שאלה אני מעוניין שלאחר המחיקה הקובץ ימשיך לפעול רק בלי השורות שמחקתי האם כדאי לאחר המחיקה לפתוח שוב את הקובץ או גם בלי פתיחה מחדש הוא יהיה חסר שורה או שורות? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני רוצה להתחיל ללמוד שפת c. ואני יודע ש visual studio לוקחת הרבה שטח דיסק(בין 7g ל-11 g) איזה תוכנה מומלצת שעושה בדיוק אותה עבודה כמו VS לוקחת הכי פחות שטח דיסק קיימת? כי אני לומד גם בטאבלט ואין לי מספיק שטח דיסק. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-