תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קיבלתי מבחן במייל מחברת הייטק שאני צריכה לכתוב קוד בשפת C או C++ ולהשתמש ב-UART וב-GUI כלשהו. אני צריך לשלוח באמצעות GUI בסיסי מידע ולקבל מידע מה-UART. פחות או יותר המשימה: ניהול UART: - פתיחת פרוצדורה: איתחול ה-UART ולהכין אותו למידע. - פרוצדורת שליחה: לשלוח מידע ל-UART. - פרוצדורת קבלה: לקבל מידע מה-UART. ניהול GUI: - TX: כפתור שליחת מחרוזת שיאפשר למשתמש לעשות זאת דרך המקלדת. - SEND: כפתור שישלח את המחרוזת. - RX: יציג את המידע שהתקבל. אני סטודנטית להנדסת חשמל ואלק' שנה שלישית. עשיתי קורסים בשפת C, C מתקדם ו-C++, אבל לא הגעתי לרמה הזאת. האם יש אפשרות ש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לבחור שפה עילית ראשונה להתחלת לימוד הנושא, ואשמח אם תמליצו לי בנוסף לשפה ספר נוח ללמוד איתה. אני רציתי שהשפה תהיה כמה שיותר נוחה וקלה, והכי הכי חשוב שממנה אני אוכל להמשיך לעוד שפות- לדוג' אני מעוניין ללמוד את השפה X, והיא מזכירה את השפות y + z, שהן שפות מאד שימושיות ומומלצות. באותה מידה רציתי ללמוד את השפה H, והיא לא מזכירה אף שפה, ולכן אני אלך ל-X, וככה אני אוכל להתקדם מהר יותר אחרי שאלמד אותה. אני לא חושב שפייטון ופרל יתאימו, כי אני לא הולך לכיוון של האקינג, רק לתכנת תוכנות רגילות, לדוג' אוטו קליקר, משחקונים, ובעתיד דברים יותר מסובכים. לפעמים הדברים יופעלו דרך הטרמינל (יש לי אובונטו), ולפעמים דרך WIN7 תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה מתאים לפה.. רציתי לדעת איך אני יכול לחבר נורת לדים לדוגמא למחשב ולהדליק אותה בעזרת C++ או שפה אחרת. אני רוצה לבנות מעגל חשמלי של לדים שמהבהבים. את המעגל הזה אני מעוניין לחבר למחשב בחיבור סיריאלי\מקבילי\USB (מה שהכי קל לעבוד איתו, כמובן שיש עדיפות ל-USB) ולבנות תוכנית ב-CPP או ב-VB שתוכל להפעיל את המעגל ולכבות אותו. כלומר מה שאני צריך זה בסך הכל לשלוח אות חשמלי שיפעיל את המעגל כשאני ארצה. ועוד שאלה.. האם אני יכול לקבל נתונים מתוכנה אחרת? לדוגמא, לבדוק אם מישהו שלח לי הודעה במסן בעזרת C++ או VB? ואם זה לא מתאים לכאן אז בבקשה תעבירו לפורום המתאים.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מבין בHTML, אבל ראיתי לאחרונה כל מיני מקומות בהם משתמשים בNOWRAP, בצורות שונות ואף פעם לא יצא לי לפגוש את הפקודה... ולפי דוגמה שמצאתי בגוגל, לא הבנתי כל כך מה זה עושה. אודה מאוד אם תוכלו, במילים שלכם, להסביר לי מה זה עושה ובאיזה מצבים טוב להשתמש בזה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-- (Q3) Find Insurance Company with the maximal number of members (patients). SELECT Temp.Company, Temp.ID, Temp.Amount FROM (SELECT I.name AS Company, I.cid AS ID, COUNT(P.pid) AS Amount FROM Insurance_Company I, Patients P WHERE P.cid = I.cid GROUP BY ID ) AS Temp WHERE Temp.Amount = (SELECT MAX (Temp.Amount) FROM Temp) אני לומד מהמצגות של רמקרישנן וכך מתארים את האגרגציה המקוננת, אבל כשאני רוצה להריץ את זה במיי-אסקיואל הוא אומר: ( Error Code: 1146. Table 'medical_service.temp' doesn't exist אבל זה כן עובד כשאני מחליף את המילה Temp ב-From השני לכל הבלוק From הגדול. יש דרך לעשות את זה כמו שאני תכננתי?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי פורום יקר, זה לא בשבילי זה בשביל אח קטן של חבר. הם קיבלו 4 תרגילים. אני שם את הקישורים לשאלות ביאהו, כי לכאן זה עשה לי בעיות. מי שיכול לעזור ומבין יבורך. העלתי כתמונה תודה [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשנות את העיצוב של div לפי גובה החלון וגובה טבלה מסויימת. אם גובה הטבלה > גובה החלון, אז יהיה עיצוב מסויים, אחרת יהיה העיצוב שנקבע בקובץ העיצוב. ניסיתי לעשות את זה עם javascript, מצאתי קוד שבודק גובה ורוחב של החלון וניסיתי ליישם את זה.. לא ממש הצלחתי. זה הקוד שלי: if( typeof( window.innerWidth ) == 'number' ) { //Non-IE myWidth = window.innerWidth; myHeight = window.innerHeight; } else if( document.documentElement && ( document.documentElement.clientWidth || document.documentElement.clientHeight ) ) { //IE 6+ in 'standards compliant mode' myWidth = document.documentElement.clientWidth; myHeight = document.documentElement.clientHeight;…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי בעיה מוזרה שהפקד WebBrowser מחוייב להיות בפוקוס כדי שאני אוכל לעבוד איתו . עשיתי תוכנה שבה שמתי את הפקד וקישרתי אותו לאתר מסויים שמה יש התחברות אני רוצה שברגע שהתוכנה תרוץ יכנסו ערכים לשם משתמש והסיסמה וילחץ הכפתור login הפעולה מתבצעת ברגע שאני מפעיל את התוכנה אבל אם אני מפעיל את התוכנה וישר ממזר זה לא מבצע את הפעולה למה ? הוא צריך להיות בפוקוס כלומר אני חייב לראות את זה .. הפעולות: WB.Document.GetElementById("txtUser").innerText = "user"; WB.Document.GetElementById("txtPass").innerText = "12345"; WB.Document.GetElementById("submit").InvokeMember("click"); אשמח לעזרה ? שפה: #C
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך ליצור Desktop Item, אבל מאוד רצוי שהרקע שלו יהיה שקוף, האם יש איזהשהו סקריפט שמאפשר ליצור DI חסרי רקע? כלומר שרק האובייקטים שלו יהיו על הwallpaper של המחשב. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני משתמש בסקריפט המצורף בכדי למחוק את כל הקבצים הישנים יותר משבוע. הבעיה היא, שברוב המקרים הקבצים לא יושבים בתיקיה אחת אלא בתוך סאב-תיקיות בתוך תיקיה אחת, ואני לא רוצה להריץ עשרות סקריפטים שונים לכל סאב-תיקיה בנפרד (בנוסף לזה ששמות הסאב-תיקיות משתנה בהתאם לפרויקטים וכו'). אשמח אם תוכלו לעזור לי להכיל את הסקריפט הזה על כל הקבצים שבתוך כל הסאב-תיקיות של התיקיה שנקבתי בסקריפט. תודה ' ################################################################ ' # cleanup-folder.vbs ' # ' # Removes all files older than 1 week ' # Authored by Spencer Kuziw (s.kuziw-at-epic.ca) ' # Based on code by YellowShoe ' # Version 1.0 - Sept 23 2008 ' ################################…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
_end_track proc far push DS pushf pop AX and AX,1111111011111111B push AX popf mov DX,Int1Off mov AX,Int1Seg mov DS,AX mov AH,25h mov AL, 1 int 21h pop DS RET _end_track endp השגיאה שאני מקבל: מערכת משנה של MS-DOS של 16 סיביות <כתובת של command prompt ואחרי זה שם הקובץ> רכיב CPU של NTVDM נתקל בהוראה לא חוקית CS:0000 IP:0077 OP:f0 37 05 0c 02 לחץ על 'סגור' כדי לסיים את פעולת היישום.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה בתרגיל JAVA תרגיל מס' 9 מהשאלון של 2006 זה התרגיל: נתון מערך דו מימדי שאיבריו הם 1,0 רצף של איברים בשורה או עמודה שמכילים את הספרה 1 הוא שרשרת אורך השרשרת הוא מס' האיברים שמכילים את הספרה 1 איבר במערך יקרא מוקף אם הוא מכיל את הספרה 1 וגן אורך השרשרת בשורה שבה הוא נמצא שווה לאורך השרשרת בעמודה שבא הוא נמצא יש לספור את מס' האיברים המוקפים אני פתרתי את התרגיל ככה: import jeliot.io.*; public class MyClass { public static void main() { int [][]a= new int [10][10]; int sumr=0; int sumc=0; int count=0; for (int i=0; i<a.length; i++) { for (int j=0; j<a[i].length; j++) { a[i][j]=Input.nextInt(); } } for (int i=0; i&…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אוקיי. נא סבלנותכם, כי אני חדש בתחום הזה, ולכן אפלו לתאר את הבעיה יהיה לי קצת קשה. הנה מה שאני יודע: - יש לנו במשרד כתובת מייל שמסתיימת בשם של החברה. - נניח: User1@YOSIHOMES.com - זה מנוהל (כל ה"עסק" הזה) ב Google Apps. - בגוגל Apps מצוין שהדומיין נרכש על ידי גוגל, אמנם, אבל נרכש מ GoDaddy. מבלי קשר לזה (או אולי עם קשר לזה), בזמנו נתבקשתי לבצע איזשהי פעולה אצל ה HOST דווקא. וזה לשים את ה nameservers לפי ההגדרה שלהם בגוגל (?) ב cPanel של BlueHost, הלכתי ל DNS ZONE EDITOR. משם הכנסתי (בעזרת התמיכה שלהם) את הנתונים שנתבקשתי (אני לא זוכר על ידי מי נתבקשתי): אם אני לא טועה, הנתונים שהכנסתי היו תחת ה Mail Exchanger. שם נתבקשתי להזין נתונים שניתנו על ידי גוגל. P…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע מאיפה אני משיג קומפיילר ל++C? (חינמיים אם אפשר...)
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב פונקציה שמקבלת מערך מלא במספרים ומחזירה true אם יש מספר מסויים שמופיע רק פעם אחת ו-false אחרת. לא מצויין אם המערך ממוין או לא אז חשבתי: 1. למיין את המערך - logn 2. לכתוב פונקציה שעוברת פעם אחת על המערך ובודקת אם יש מופע יחיד של מספר מסויים - n ובסה"כ Onlogn האם יש אפשרות לפתור את זה למשל בסיבוכיות של n ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מנסה להכניס זמן ותאריך הרשמה לתוך מסד הנתונים שלי, אך מקבל שגיאת SYNTAX בשאילתאת INSERT INTO. מה אני מפספס? מצורף הקוד דרך הפורום וגם קישור להורדת דף הASP כTXT למי שיותר נוח לו כך. תודה על העזרה. <% Dim Conn, rs1, MySQL Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Conn.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("wdb.mdb") dim firstname dim lastname dim country dim email dim day dim month dim year dim city dim username dim admin dim dateinput dim timeinput dim password1 firstname=request.form("firstname") lastname=request.form("lastname") country=request.form("country") email=request.form("email") passw…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום במצב של תמונה-מפה, אני רוצה שהתגית area תופיע כתמונה קטנה (שזה בעצם תמונה קטנה על התמונה הגדולה) האם אני יכול ב CSS לכתוב כך: area { background-image: url(nex.jpg) ; background-repeat: no-repeat; background-size: 20px; z-index: } רקע של תמונה קטנה area כלומר, לתת לתגית בינתיים זה לא עובד לי. איפה טעיתי?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
באתר http://php.eitan.ac.il/main.php יש מדריך התקנה של PHP ניסיתי להתקין גם במדריך של Windows-IIS וגם Windows-Apache מה ההבדל?! קיצר בזה של הIIS רשום כנס ל Internet Services Manager או Microsoft Management Console ואין לי לא בAdministrative Tools ולא באנערף מה ובכלל בApache אין לי מושג איפה זה <apache-directory>\conf\httpd.conf קצת עזרה יהיה נחמד
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי את הקורס הבא ב c# http://scc.sela.co.il/Syl/Syllabus/Info?courseCode=DNWSH&branchName=165 אני מתכנת c# מספר שנים נשמע מעניין? יעיל? מישהו במקרה עשה את הקורס הזה?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם (פעם ראשונה שלי פה, אני מתכנת מתחיל בJAVA ופה נראה לי פורום חי מספיק כדי לשאול שאלה כזו) אחרי שיצרתי קוד באקליפס אני רוצה לתעד אותו לקובץ גאווה דוק כשאני מבצע את הפעולה באקליפס הוא נותן לי הודעת שגיאה שזה תוכנה Cannot run program "C:\Users\שממשתמש\workspace\Sidra\src\Sidra.java": CreateProcess error=193, %1 אינו חוקי ביישום Win32 Cannot run program "C:\Users\שממשתמש\workspace\Sidra\src\Sidra.java": CreateProcess error=193, %1 אינו חוקי ביישום Win32 כמובן שחיפשתי שאינטרנט לפני זה ומצאתי כמה עם הבעיה הזו בארץ ובחול אבל לא מצאתי פתרון מקווה שלא עברתי על איזה חוק של הפורום פה ותודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, אני בן 29 ואני מתכוון לעשות עכשיו הסבה מקצועית לאחר שלמדתי משחק. לאחר הלימודים עבדת כעורך תוכן ואחר כך כאיש SEO. אני איש מאוד טכני והרבה שנים עובד עם מערכות תוכן על שרת ביתי. אני רוצה ללכת לעשות קורס בניית אתרים. כן, אני יודע שניתן ללמוד לבד אבל כדי להכנס לשוק, זה לא הכי קביל. המטרה היא ללמוד PHP או ASP.net. מבלי להתעסק במה יותר טוב וכו', השאלה שלי היא מאוד פרקטית - מה יותר מבוקש כיום בארץ? עם מה יותר קל להכנס לעבודב ראשונה ללא ניסיון?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מישהו שמבין בתחום ויכול לבנות לי אתר. האתר אמור להיות בעצם משהו "תדמיתי" +וידאו. האמת שאחי עשה לי את זה בעבר אבל כרגע אין לו ממש זמן... כלומר- דפים קבועים, מלל קבוע. עמוד וידאו- שבו יוצגו עבודות עריכת וידאו שלי, או סטרימינג או בצורת פלאש וידאו (את זה אני כבר עושה). בלי פלאש, רק באנר קבוע למעלה. הכפתורים יהיו "ראשיים" למעלה. - לא משנה אם זה HTML או PHP, אני לא משנה תוכן כל יום. - יכול להיות מפלטפורמה מוכנה ,לא משנה לי, אפילו יש לי 2 טובות. - ידע בכתיבה נכונה- לשם קידום וחיפוש. אל תמציאו מחירים כאילו אתם חברות ענק, כי אם הייתי רוצה לשלם הייתי פונה אליהם. מוכן לתת כסף/בארטר בכל הקשור לצילום ועיכת וידאו (כמובן ברמה המקצועית) הצעות ושאלות כאן, או בה"פ בבקשה נא לכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בניתי אתר תחת השרת של Geocities והוספתי לו פורום תחת שירות של חברה בשם סוסיתא. הפורום עונה לדרישותי אך איני מעוניין בפרסומות שהם מציגים בדף הפורום, לכן אני מחפש פורום אחר, הכי פשוט שיש, נושא אחד, (לדוגמא כמו שכאן יש רק פורום של "אבטחה". איני מעוניין בריבוי נושאים, שכל משתמש יוכל להוסיף הודעה ללא הירשמות. מאיפה אני יכול להוריד לזה סקריפט מוכן? אני מעדיף ששפת הפורום תיהיה נתמכת על ידי Geo כמו Html או משהו כזה אבל אם אין אפשרות כזאת שפות אחרות יתקבלו בברכה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה כל מיני מעגלים באלקטרוניקה, שמתחברים למחשב דרך הLPT. אני בונה תוכנות ששולטות עליהם בשפת C, עם הקומפיילר של Borland לDOS שנקרא Turbo C++. אם בונים תוכנות ששולחות מידע לפורט, על ידי הפקודה outportb בWIN98, אין כל בעיה, אבל בXP, לא ניתן לגשת לפורטים באופן עצמאי. השאלה שלי היא האם יש דרך בה ניתן בכל זאת לגשת לפורט של הLPT כתובת 0x378, דרך הXP. תודה רבה מראש. בטעות שמתי את הת'רד בפורום הלא נכון. התכוונתי לשים אותו בפורום אלקטרוניקה ומודינג... אבקש להעביר אותו לשם
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב יש לי קומבובוקס המכיל אובייקטים מסוג צבע. כל רכיב מופיע כקוד הצבע שלו. לדוגמה לבן מופיע כ java.awt.Color[r=255,g=255,b=255] יש דרך לשנות את הטקסט שמופיע כך שבמקום הקוד יופיע פשוט white ? בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-