תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום ותודה מראש לכל מי שיוכל לעזור לי. כתבתי קוד ב-PHP שאמור להראות לי IP של מי נכנס לשרת שלי. כתבתי את הקוד על מחשב (לא שרת) אם XP והכל עבד, כאשר העברתי את הקוד לשרת עם WINDOWS 2000 SERVER זה מראה לי רק 0.0.0.0 (גם מהמחשב המקומי). שוב תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
ערב טוב. אני בונה אתר ואני מחלק את האתר לתאים (טייבלים) ובכל תא אני שם תמונה. (כל התמונות ביחד משלימות בסוף את העיצוב של האתר). העניין הוא שבין כל תמונה בתא לתמונה שבתא שמתחתיו/מעליו יש רווח. אולי זה סוג של טייבל שאני משתמש בו ויש סוג אחר בלי רווח? חשוב לי לציין ש"רזולוציה" של התאים מותאמים לרזולוציה של התמונות. (כלומר, אם יש לי תא בגודל של 45X200 פיקסלים, נכנסת בו תמונה באותה רזולוציה.) רק שהתמונות לא יוצאות מחוברות. הדבר לא קורה בתאים סמוכים. (כלומר, תמונה שבתא מסויים כן מתחברת לתמונה של התא שלידו אבל כאמור התמונה שבתא שמעליו/מתחתיו לא מתחברת) אודה לעוזרים, תודה ולילה טוב! (התחלתי לכתוב את ההודעה בערב ועד שסיימתי כבר לילה )
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מצליח לפתור כמה תרגילים ולא יודע איך לגשת לשאלות, ולא ממש מבין את הנוסח, אני אשמח לעזרה מי שיוכל [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה להמיר עברית מ Ascii ל unicode מה שמתגלה כמשימה קשה במיוחד. בשביל ההמרה חשבו במיקרוספוט על הפונקציה הבאה int MultiByteToWideChar( UINT CodePage, // code page DWORD dwFlags, // character-type options LPCSTR lpMultiByteStr, // string to map int cbMultiByte, // number of bytes in string LPWSTR lpWideCharStr, // wide-character buffer int cchWideChar // size of buffer ); כמו שאתם רואים היא מקבלת UNIT CodePage ואם מכניסים לה את המספר 862 היא אמורה תאורתית להמיר נכון עברית שנשמרה בascii עם דף קוד עברי של דוס. אבל, וכאן האבל הגדול winxp שלא בגירסת localized של עברית ממיר בתור ברירת מחדל עם דף קוד אמריקאי, העברית נהפכת כצפוי לסדרה של סימנים מוזרים. אז …
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אז אחרי שישבתי היום כל היום על התוכנית ודיי נתקעתי במשהו קטן, החלטתי לפנות אלייכם לעזרה - כחלק מהתוכנית אני צריך לרשום פונקציה שאמורה לקבל מהמשתמש רשימה של 20 מספרים מינימום, בגודל של 10 תוים כל אחד. זה מה שיצא לי עד עכשיו - double GetArr(double array[ARR]){ int i; for(i=0;i<ARR;i++) scanf("%lf", &array[i]); return array[ARR]; } עד כאן הכל יפה והכל עובד מצויין. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה להגביל את הקלט. איך אני מפסיק את הקליטה כך שברגע שהמשתמש יקיש 1- לדוגמא, הקלט יפסק ויחזר מערך בגודל שהמשתמש הקיש? אשמח לעזרה, אני דיי תקוע ולא יכול להמשיך בלי הפונקציה הזו.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. יש לי טבלה של סטודנטים לדוגמא, ואני צריך לכתוב שאילתה ב SQL שתחזיר לי את כל הסטודנטים שהאות הראשונה שלהם היא בין A ל L. איך אני כותב את זה? אני יודע כעיקרון איך לעשות את זה ע"י WHERE (Students.name) Like 'A* ואפשר לעשות את זה על כל האותיות עם OR מפריד. אין דרך קצרה יותר? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו אני אמור להכניס מספר ולקבל אותו בהקסה. אני אמור לכתוב מתודה שעושה את זה ובגלל שזה קצת מבלבל אותי פתרתי את התרגיל בתור התחלה ללא מתודה ושאני רוצה להעביר את התרגיל למתודה נהיה לי בלגאן. אני רואה מה הבעיה שלי, hexNumber מקבל את הערך הנכון (למשל אם אני מכניס את המספר 125 הוא מקבל 7D)ה אבל כשאני רושם return hexNumber; אני מקבל את השגיאה Cannot implicitly convert type 'string' to 'int' ואין לי מושג מה לעשות הפיתרון לתרגיל ללא מתודה מצורף בקובץ טקסט וזה עם המתודה בהמשך, הבעיה שלי היא ההבנה איך אני מעביר דברים למתודה זה מבלבל אותי: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace NumberToHex { class Program { …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יצרתי DATABASE בMYSQL , יש שם בפנים שני רשימות : 1- SUBJECTS 2- PAGES עכשיו זה כאילו נושא ותת נושא בתפריט כאשר מה שמקשר ביניהם זה הID בSUBJECT ו SUBJECTֹ_ID בPAGES, אם זה אותו המספר אז הם מתאימים ( מקווה שאתם מבינים ). עכשיו השאלה שלי זה איך אני בעצם שולף את המידע כדי לסדר את זה כמו שצריך בתפריט שלי באתר ? כמו שציינתי אני דיי חדש ומתחיל בPHP ככה שהשמח לקבל הסבר כמה שיותר פשוט, אם יש איזה לינק לחומר קריאה בנושא או דוגמאות זה גם יהיה אחלה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום. אני צריך עזרה בשתי התוכניות הנ"ל: int main() { int num,i,count; do { scanf("%d",&num); }while(num<0); while(num!=1) { if((num%2)==0) { num=num/2; count++; printf("Next value is: %d\n",num); } else { num=(num*3)+1; count++; printf("Next value is: %d\n",num); } } printf("Final value %d, number of steps %d\n",num,count); return 0; } למעשה בתרגיל הנ"ל - אני רוצה לקלוט מספר בלולאה , אם הוא זוגי לעשות על פעולה חשבונית ואם הוא אי זוגי לעשות עליו פעולה חשבונית, ולעצור תלולאה שהמספר מגיע ל1. בסוף אני צריך לכתוב כמה צעדים ואת המספר הסופי שהוא 1. בתרגיל אני צריך לעשות לולאה שאם הקלט הוא לא מספר שלם וחיובי א…
-
- 51 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. ניסיתי לפתור את שאלה 5 תרגיל 2, מהלינק: http://www.cs.biu.ac.il/~kalechm/c_04/pointers5_math.rtf והתוצאה לפניכם: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #define create 1 #define push 2 #define top 3 #define pop 4 #define isEmpty 5 #define delete 6 #define manyStack 7 #define capacity 8 #define exit 9 #define reset 0 #define no_stacks 0 #define add_stack 1 #define default_size 2 #define empty_stack 0 #define previous -1 void main_menu(); void create_stack(int ***pstacks, int *pi_stack); int select_stack(int *pi_stack); void push_element(int **pstacks, int stack_number, int *pi); void print_head(int *pstacks, int stack_number, int *pi); void delete…
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אתר בית הספר שמסופק ע"י משרד החינוך (http://www.orianit.edu-negev.gov.il/) מאוד מאוד מוגבל, פרימיטיבי, מיושן ומאוד קשה להזין אותו בנתונים שוטפים ולשמור על נגישות גבוהה. מדובר על בי"ס של ~700 תלמידים בכיתות א'-ו' אז זה הופך להיות אתגר לא קטן... ועד ההורים המרכזי מעוניין להרים אתר עדכני ומושקע שיהיה נגיש גם לצוות ביה"ס, גם להורים וגם לתלמידים - משהו שיהיה קל לעדכון, נגיש (RSS, סלולר למשל) וישמש פלטפורמה נוחה לעדכון מערכת שעות, מטלות, אירועים, הודעות ודיונים. הכוונה לא לאתר פדגוגי יבשושי אלא גם פלטפורמה ליצירת קשר נוחה בין ההורים, התלמידים וצוות ביה"ס וגם בית לאחסון תכנים כמו תיעוד אירועים, מאגרי חומר לימודי ואולי גם סוג של בלוגים/דפי בית אישיים/פורום LIVE. תיאורטית יש מענ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
כתוב תכנית הקולטת זמן(מורכב מ-3 ערכים(3 מספרים): שעה, דקה, שנייה), בו טיל משוגר. אחר-כך תכנית שקולטת משך הזמן(בשניות –עוד מספר) שהטיל שוהה באוויר. יש לחשב ולהדפיס את מועד נחיתה(שעה, דקה, שנייה). (יש להשתמש במשתנים מסוג long int ) דוגמא: (משמאל לימין) קלט : 6 15 35 (6 שעות, 15 דקות, 35 שניות) 40 (שניות שהטיל באוויר) פלט: 6 : 16 : 15 (מועד נחיתה) מועד ההגשה לתרגיל הסתיים, אשמח אם מישהו שיודע יפתור את התרגיל נכון כדי שאוכל ללמוד להבא איך פותרים תרגילים מהסוג הנ"ל. ישבתי על התרגיל לא מעט זמן ולא הגעתי לפתרון הנכון. תודה
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אני צריך קומפיילר לשפת C לא Visual studio למרות שהוא טוב יש לי איתו בעיה שאני לא יכול להריץ תוכנה שבניתי במחשב שלא מותקן עליו visual studio מסיבה שאני לא ממש מבין, כאשר מנסים להריץ את הקובץ EXE יש הודעה כלשהי ולא ניתן להריץ. בכל מקרה חיפשתי 3 שעות באינטרנט וכל מה שמצאתי לא התאים, ניסיתי להתקין תוסף ל NETBEANS ולא הצלחתי כנראה ניסיתי את DEVCPP ולא עזר למה שאני צריך, התוכנה עולה נורא לאט אחרי הקימפול שלו ניסיתי קומפיילרים אחרים מבוססים DOS כמו TURBO C אבל הוא לא תומך ב WINDOWS 7 64BIT ולכן התוכנה לא עולה. בקיצור.. יש למישהו עצה לתת? תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי struct שבתוכו יש שני שדות של int, נקרא להם num1, num2. אני לוקח מערך של sturct כזה ורוצה למיין אותו לפי num1. אבל, אני רוצה להדפיס את num2 לפי המיון של num1. לפי מה שראיתי bucket sort סופר רק כמויות של מספרים שנמצאים במערך, ככה שלא תהיה לי גישה לnum2 כשארצה להדפיס. האם אפשרי לעשות מה שרשמתי? תודה
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לאדם שמבין ב PHP לתמיכה שאתר אינטרנט שבנוי בשפה זו. התמיכה היא ברמה של תחזוקה מספר שעות בחודש בשעות הפנאי. נא להתקשר לעמית: 0508865557 או למייל meyraz@gmail.com חובה ידע טוב ב PHP
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
אז הנה המצב: אני צריך לתכנת לחבר שלי קליקר (תוכנה הלוחצת על לינק מסויים כל פרק זמן מסויים), שילחץ על לינק מסויים כל 24 שעות. הבעיה שלי היא שאין לי מושג איך לעשות את זה ובאיזה שפה להשתמש, לכן אני בא אליכם האנשים ומבקש עזרה.
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אנשים אני צריך בVB אני צריך לבנות תוכנה שהיא רשת ושאני מכניס בה נתונים ואני יכול לשמור אותם לקובץ או משהו אם משהו יכול לשלוח לי דוגמה של שורה אחת אני אשמח דוגה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש חבילה שמציירת גרפים (גרפים של מדעי המחשב, לא של אקסל), בפייתון או ב-.NET. מישהו מכיר חבילה טובה ויכול להמליץ? (חיפשתי בגוגל, אבל אני גם אשמח להמלצות ספציפיות)
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את זה. אני מחפש איזשהו תוכנת open source שמתקינה לי אתר בסיסי עם info בלבד , זאת אומרת קצת מידע על חברה מסוימת וקצת תמונות וטופס "צרו קשר" בסיסי. את התוכנה אני רוצה להתקין על ההוסט שלי (מן הסתם ) עדיפות גבוהה לתוכנה שיש לה בנוסף גם כמה סוגי עיצובים גראפיים חינמיים. תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 817 צפיות
-
-
grid menu זה חבילת הוספה שנותנת לך ליצור תפריט פלאש עם אופציה לתפריט נפתח (dropdown menu). הורדתי את החבילת הוספה, היא מאוד מאוד קלה לעבודה ואתם יכולים לראות את התוצאות בעצמכם,אבל יש בעיה אחת עם התפריט שזה יוצר. זה יוצר כברירת מחדל פרסומת לאתר שייצר את חבילת ההוספה, זה נראה דבילי שמוסיפים את זה לאתר, ואני לא הצלחתי למחוק את זה (במידה ואפשר). זה הלינק לחבילת ההרחבה (חינם): http://www.macromedia.com/cfusion/exchange/index.cfm?view=sn120#view=sn121&viewName=Dreamweaver%20Extension&loc=en_us&authorid=0&page=0&scrollPos=0&subcatid=0&snid=sn121&itemnumber=-1&extid=1031827&catid=0 אני ירשום לך גם את הקוד אם זה יעזור: <object classid="c…
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לדעת האם יש חבילת שפת עברית למערכת הפורומים Vbulletin? כל גרסא תתאים. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הורדתי מהאתר הרשמי של SMF, אבל החבילה הזאת קצת דפוקה.. חלק מהטקסט והתפריטים נשאר באנגלית, והטאבים בדף של האדמין כתובים באנגלית וחלק אפילו נעלמו! (דוגמה קטנה בתמונה למטה) בקיצור, חבילת העברית דפוקה. איפה אני יכול להשיג אחת נורמלית? וניסיתי את שני החבילות, הרגילה וה UTF 8.. שניהם אותו הדבר... אז איפה אני משיג חבילת עברית נורמלית? תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כבר מספר שבועות עובד על פרוייקט , ועדיין לא מצאתי פיתרון איכותי לבעיה רצינית שניצבת לפני. אני בונה סימולטור בסביבת visual עבור מערכת real-time שעובדת בסביבת mtos עם קומפיילר של metaware HIGH C יש חוסר התאמה בין הקומפיילרים, כל מיני אופטימיזציות real-time יות שאין בvisual . אז מה אני צריך? אני רוצה להשתמש בקבצי מקור של המערכת real-time אשר כתובים בשפת c ולצרף אותם לאפליקציה שלי. הבעיות הן: 1. בגלל כל האופטימיזציות של הקומפיילר של המערכת real-time אני לא יכול פשוט לצרף אותם אליי 2. ישנם עוד מספר בעיות syntax שקומפיילר metaware "אוכל" ואילו הקומפיילר של visual לא אוכל. אני חשבתי על פתרון כזה: לקמפל את הקבצים של המערכת real-time ביחד עם קובץ שלי, לבצע להם לינק…
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
"קלוט 2 מספרים תלת-ספרתיים ובדוק אם סכומי הספרות שווים. אם כן, אז הפלט יהיה YES אחרת, הפלט יהיה NO." על פניו לא מדובר בתרגיל קשה אבל אני NEWBIE בקטע של התכנות. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
חברה תקשיבו יש לי יום ראשון עבודה ענקית להגשה ויש 2 תרגילים שלא הולכים לי ואני ממש חייב מכם את העזרה הזאת ואני ממש יעריך את זה אם תעזרו לי אז הנה שאלה 1: במפעל לייצור צעצועים החליטו לייצר סדרת צעצועים המבוססת על סרט ילדים חדש. בעקבות החלטה זו הוחלט להוזיל את מחירהם של שאר הצעצועים המיוצרים במפעל. כתוב תוכנית אשר תקלוט את קוד המוצר(צעצוע) ומחירו, תבדוק אם זהו קוד מוצר ישן (הקוד חייב היות בטווח של 001-888) ואם כן תחשב הנחה של 30 אחוז ממחירו הנוכחי של המוצר. מספר המוצרים במפעל אינו ידוע, התכנית תיעצר כאשר ייקלט קוד מוצר 000 על התוכנית יש להדפיס עבור כול מוצר את מחירו לפניי ואחרי ההנחה שאלה 2.כתוב תכנית הקולטת שני מספרים שלמים שונים מ 0 , N1 ו N2 ובודקת כמה מספרוויתיו של N1 ז…
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-