עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, יש לי קובץ rectangle.h שמכיל את הגדרות המלבן (הבנאים) והצהרות על פונק', יש לי rectangle.cpp שמכיל את המימוש של הפונקציות, ויש לי קובץ main שמריץ את הכל. בקובץ main אני רוצה שתהיה פקודה: cout << "The perimetr is:" << rect.getPerimeter() << endl; הפונקציה עצמה של getperimetr היא מאוד פשוטה.. אבל לא משנה אם אני מגדיר אותה void או rectangle (ז"א שתחזיר עצם מסוג rectangle), הקומפילר מחזיר לי שגיאה, או שgetperimeter לא חלק מהממברים של rectangle (והיא כן) או שאי אפשר לעשות שינו מvoid לRECTANGLE. intianlizing"

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Messy,

שלום, תוכלו לעזור לי עם שני התרגילים הבאים ולהסביר מה דרך הפתרון? תודה רבה! תרגיל 1: 11000.11/11 כלומר זוהי חלוקת שני מספרים בבסיס בינארי כאשר המחולק הוא מספר עם שבר.... תרגיל 2: בבסיס הקסדצימלי (16) התרגיל הבא: 57+ (-5D). כלומר תוצאת החיבור בבסיס 16 בין 57 והמספר מינוס 5D.

• 4 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. הי חברה! אני אלי, ואני עובד כרגע על רעיון טכנולוגי עם שותף, ואני מאוד זקוק לעזרתכם, כי אני לא מבין גדול בתכנות. אני כרגע מאפיין מערכת עבור שותף טכני. במערכת יש התקשרות עם שרת בין שני משתמשי קצה ואני צריך למזער את זמןן ההתקשרות הזה, מפני ששני המשתמשים נמצאים אחד מול השני ושניהם מחכים להתקשרות להסתיים, ואלו הם השלבים: 1. לקוח קצה שולח בקשת כניסה לעסק מהמכשיר הנייד על גבי האינטרנט. 2. השרת ובו מאגר המידע מקבלים הבקשה ומתבצעת ההחלטה אם לאשרו. 3. אישור\סירוב כניסה נשלח לעסק (דלפק כניסה) ומתקבל בתכנת PC על גבי האינטרנט גם כן. חשוב לי שההתקשרות הזו תהיה מאוד מהירה מפני שעיכוב עלול ליצור תסכול אצל הלקוח ועומס בכניסה. חברה, תעזרו לי להבין אומדן זמן ההתקשרות ואיך ניתן לש…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אם אפשר הסבר מפורט. תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. כמה שאני לא קורא באינטרנט אני לא מצליח להבין מה זה בדיוקאני לומד סי שארפדי מתחילוכמה שאני לא מנסה להבין אני לא מצליח , למה אני צריך את זה בכלל?הבנתי שזה נותן לי מידע , אבל איזה מידע בדיוק , מה השימוש העיקרי של זה

• 4 תגובות
    • 8k צפיות
  6. Started by dave3421,

<script> cars=["BMW","volvo","Saab","Ford"]; rep=cars[1].replace(cars[1], "honda ") var i=0; while (i<4) { if(cars[i]=="volvo") { document.write(rep); break; } document.write(cars[i] + "<br/>"); i++; } </script> בלולאה הוא בעצם מחליף את המילה ולוו בהונדה ואז אמור להמשיך לשאר המכוניות אבל הוא לא ממשיך. איך אני אמור לתקן את הקוד כדי שהוא ירשום לי את שאר המכוניות כלומר סאאב ופורד.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. public class Dad{ public void method(Dad d) { System.out.println("Dad's method"); } } public class Kid extends Dad { public void method(Kid k) { System.out.println("in kids method overloading dad's method"); } public void method(Dad d) { System.out.println("in kids method overriding dad's method"); } public static void main(String[] args) { Dad dad = new Dad(); Dad reallyKid = new Dad(); Kid kid = new Kid(); dad.method(dad); dad.method(reallyKid); dad.method(kid); } } הפלט של התוכנית הוא 3 פעמים אותו הדבר - Dad's method השאלה שלי היא לגבי הפעם השלישית והאחרונה - למה זה לא מדפיס in kids method overriding dad's method כי הרי יש שיטה שדורסת…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אני כותב עבודה ואסור לי להשתמש בפונקציות של ניקוי הבאפר הקיימות בstdio.h . כשאני קולט בgets נשמר לי האנטר בבאפר וזה עושה לי בעיות. איך אני כותב פונקציה שתעשה לי עבודה דומה לflushall?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום. הנה ראש הקוד, ואני לא מצליח להפעיל! כל פעם שאני בודק ב GA, מופיע לי ש Tracking Not Installed <!DOCTYPE html> <html> <head> <script> (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-46433400-1', 'wtfisbitcoin.info'); ga('send', 'pageview'); </script> </head>

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שלום אשמח אם תכוונו אותי איך לעשות את הרקורסיה. באיזה פונקציות מומלץ לדעתכם לבנות להשתמש? תודה בן

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. היי, אני מנסה לפתוח מערכת עם תבנית model-view-control בVISUAL STUDIO 2010 . יש לי 3 פרוייקטים שונים עבור כל אחד מחלקי המודל הנ"ל. יצרתי קישור (add reference) בין פרוייקט הview שמצביע לcontrol, ואחד נוסף בcontrol שמצביע לmodel. כעת נוצרת לי בעיה כשאני מנסה לקשר בין הcontrol לView מהצד השני. כלומר ליצור אובייקט של הView בcontrol..(למשל לצורך הפעלת החלון ההתחלתי של המערכת). הבעיה היא שאני מקבל בויזואל ארור (מצורף בתמונה) על כך שאני יוצר מעגל בעצם בין החיבורים..(בגלל הVIEW-CONTROL הדו כיווני) . איך ניתן לפתור זאת? הרי בתבנית MVC אני צריך מופע של הcontrol בView ולהיפך. תודה!!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by ross1,

אני לא ממש בטוח אם זה קשור לפורום הזה או לגרפיקה אבל זה חלק מתוכנה שאני כותב אז אני אנסה פה. אני צריך להדפיס ברקוד על מדבקה כאשר הברקוד זה מספרים בלבד, הבר קוד הודפס עד היום בפונט code 128 כאשר הוא נמתח לרוחב. code 128 הוא פונט מסובך יחסית לשימוש (ישנו checksum) יש פונט בשם code 39 שגם נתמך אבל הרבה יותר פשוט לשימוש. )שמים כוכבית בהתחלה ובסוף) הבעיה שלי עם שני הפונטים היא שהגובה מוגבל מאוד (גודל פונט 10) מה שגורם שבהדפסה הברקוד לא ממש קריא, הרוחב שאני מדפיס הוא בערך עשירית מהרוחב שהודפס עד היום כאשר הגובה זהה. יש אפשרות ב-.net 4.5 לשנות רוחב של פונט? יש תוסף חיצוני? או הלואי יש פשוט פונט כזה ופיספסתי אותו איכשהוא בחיפושים בגוגל?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. החלטתי לראשונה לפרסם תוכנית שעשיתי. בשפת C#. מדובר בתוכנית נחמדה שנועדה בעיקרה, להקל על המשתמש להוריד ולהתקין את התוכנות הנחוצות למחשב [מי לא נצרך לזה אחרי פרמוט וכדו'..] + תוכנות שמתחילה היו לשימושי ושמתי אותם גם ברשימה שאולי יהיו לתועלת השאר. הנקודה העיקרית בתוכנית, זה הפשטות והקלות להוריד ולהתקין , אפילו כמה תוכנות בבת אחת. כמו כן, לתוכנית אפשרות להתעדכן אם אני מחליט להוסיף עוד תוכניות לרשימה. אז אין צורך בשום עדכון חיצוני רק בכפתור בתוכנה [שמוריד קובץ טקסט זמני], ואז הרשימה מעדכנת תוכניות חדשות לרשימה או גרסאות חדשות לתוכנה. אשמח לחוות דעת, הערות, הארות, כל דבר. יניב. צילום מסך של התוכנית: להורדה: הורדה+סיקור ב SorceForge : לינק הורדה ישירה : לינק

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by RonCohen,

כשאני קורא קובץ TXT בעזרת ifstream זה מגיע ללא רווחים או אנטרים הכל בשורה אחת איך אני עושה שזה יקרא הכל?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מחפש דרך לשלוח הודעה מהאתר על הנייד ובחזרה. עכשיו יש לי אתר של אילוף כלבים. יש לנו קבוצה של מאלפים באזורים שונים בארץ. אני רוצה שלקוח פוטנציאלי יוכל לשלוח הודעה מהאתר ישרות על הנייד אחד המאלפים מהקבוצה אונליין והוא גם יוכל לענות לו. תודה לכולם

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אני כותב אפליקציה בפייתון שבה אמור להיות משולב קוד שרשום בג'אווה סקריפט(עוד צריך ללמוד את זה). אני זקוק למידע שמתקבל מהקוד בג'אווהסקריפט כדי לעשות בו שימוש בקוד שרשום בפייתון. באופן ספציפי אני כותב אפליקציה שמריצה סרטונים מיוטיוב ואני צריך לדעת מתי מסתיים סרטון כדי לעבור לסרטון הבא. לפי מה שקראתי את המידע ניתן לקבל באמצעות youtube player API והוא עובד בג'אווה סקריפט.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by bdoron,

יצרתי טבלה והצבתי כבר ערכים בשדות, ואז אמרתי נהפוך את השדה של הID למפתח ראשי אבל הוא לא נותן לי מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום ברצוני לפרסס(parse) את האתר הבא: http://clan.z8games.com/clanstat_cf.aspx?guildid=217089 או ליתר דיוק לעבור על רשימת השחקנים מתחת ל MEMBERS לאורך כל ה9/10 עמודים אך כשאני מסתכל ב HTML שלו: זה לא מראה את רשימת המשתמשים לדוגמא אני רוצה את הנתון הזה: JB-Trooper23 Points: 5634 כיצד אני יכול להגיע אליו? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. אני עושה תוכנה שהמטרה שלה זה שחברה תרשם בה ואחרי זה אתה גם נרשם בתוך הדף שהחברה קבלה שם וסיסמה אתה מתחבר בתור עובד השאלה שלי היא הכזאת... מה דעתכם על נושא הlogin? זה ניראה לי קצת מסורבל שבדף הראשי יהיה לי לוגין לחברה .. ואחרי זה מתוך הדף של החברה יהיה גם לוגין לעובד מה אתם ממליצים? לעשות דף לוגין שאולי יכיל 4 פרמטרים? שם חברה סיסמה חברה שם עובד וסיסמת עובד? ניראה לי גם דפוק... המטרה שלי היא שעובד יגיע ללוגין, התחבר עם סיסמה ומספר ID ויתחבר כמובן שלפני זה בתוך החברה יעשו לו הרשמה לאתר אבל עדיין יכול להיות 2 חברות שיתנו לעובד מסויים אותו ID ואותו סיסמה

20. Started by eliom,

שלום. יש ברשותי את הספר. המדריך לשפת c של פיטר אייטקן. ורשום שם כדי להשתמש בספר צריך להיות מצוייד במחשב אישי תואם יבמ כונן 3.5 אינץ ומערכת הפעלה dos ואת הדיסקט . zortech. כל זה אין לי.מה זאת אומרת מחשב תואם יבמ?. ואיך אני יכול להשיג את כל זה?. תודה.

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  21. Started by MasterGal,

שלום, יש לי כמה בעיות עיקריות. 1. השרת שאני מאחסן את האתר הינו שרת חלונות, אך איני יודע את גרסאתו, האם יש דרך לדעת מבלי ליצור קשר עם האדמין? 2. איני מצליח לשלוח למייל שלי את הפרטים שהאנשים משאירים בדף הצור קשר,מהו הכלי הנכון לעשות זאת ב asp? 3. הצלחתי רק פעם אחת לשלוח לעצמי מייל וגם אז הפונט היה סימני שאלה ולא עברית, אני מבין כי יש בעיה של קידוד אך אשמח אם תדריכו אותי כיצד לעשות זאת נכון. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by GuglyBu,

היי, כתבתי תוכנית ב-C, ויש קובץ קלט שגורם לה ליפול. אני רוצה להריץ את התוכנית במצב debug ב-visual studio 2008 ולספק לה את הקובץ הנ"ל כקובץ חיצוני. איך עושים את זה? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eliom,

למה הביטוי ללא הסוגריים נחשב כאמת?. והביטוי ללא סוגריים נחשב כשקר? ולמה יש לי שגיאת קומפילציה שאני מריץ את הקוד ב-vs? #include <stdio.h> /* Initialize variables. Note that c is not less than d, */ /* which is one of the conditions to test for. */ /* Therefore, the entire expression should evaluate as false.*/ int a = 5, b = 6, c = 5, d = 1; int x; int main() { /* Evaluate the expression without parentheses */ x = a < b || a < c && c < d; printf("\nWithout parentheses the expression evaluates as %d", x); /* Evaluate the expression with parentheses */ x = (a < b || a < c) && c < d…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. אהלן. אני מאחסן כמה נתונים בשרת בקובץ XML. העניין הוא, שעם דפדפן אני טוען את הקובץ תוך שניה, ועם התכנה זה לוקח כ15 שניות. הקובץ שוקל ממש קצת וזה כולה 6 שורות (כולל התאגים) להלן הקוד: Dim m_xmlrprofileData As XmlTextReader m_xmlrprofileData = New XmlTextReader("http://www.####.co.il/settings.xml") m_xmlrprofileData.WhitespaceHandling = WhitespaceHandling.None m_xmlrprofileData.Read() m_xmlrprofileData.Read() While Not m_xmlrprofileData.EOF m_xmlrprofileData.Read() If Not m_xmlrprofileData.IsStartElement() Then Exit While End If m_xmlrprofileData.Read() …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by bdoron,

אני בונה משחק ואני מחפש sprite sheet של יצור או אדם לוחם משהו כזה אבל כל מה שאני מוצא באינטרנט ממש מכוער! אשמח אם אתם מכירים אתרים שאפשר להוריד בצורה חינמית מטריצות של דמויות, sprite sheet של דמות שלמשל בשורה ראשונה הולכת ימינה, שורה שניה הולכת שמאלה שורה שלישית קופצת דברים בסגנון האלה אשמח לעזרה , אני מחפש קובץ png שהרקע יהיה כמובן שקוף ואני יכול לשתול את אותו דמות במשחק שלי

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים