עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by BenC,

קודם כל היי! אני חדש בפורום ובכלל בכל מה שקשור לשפות תכנות. התחלתי ללמוד לפני כמה ימים שפות תיכנות ורק היום ביצעתי את התכני שלי (יותר נכון של המורה אבל אני כתבתי אותה!). בקיצור אני לומד פסקל, אני יודע שהיא ישנה וכו', אבל המעבר מפסקל לשפה אחרת קל (ככה לפחות המורה אמרה לנו...), וסה"כ השפה קלה ללמידה אז יותר קל ללמוד אותה ולהיבחן עלייה. בקיצור שתי שאלות\בקשות: 1) מאיפה מורידם פסקל (בהנחה שזאת תכנה חינמית...) 2) היכן אני יכול למצוא מדריך או איזשהו מידע על השפה בכלל ועל כל מיני פונקציות בה... בתודה. Ben

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by averaraz,

שלום אני כל הזמן מקבל את הארור הזה Too many ('s. בtcsh הפעולה המבוצעת אשר גורמת לארור נמצאת בתוך סקריפט והשורה הבעייתית היא: if($a == "Closed") then a מוגדר ושווה open האם מישהו יודע מה הארור הנ"ל אומר? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by R.E.A,

אילו תוכנות טובות אתם מקירים ליצירת משחקים? התוכנות שניסיתי עד עכשיו הן DIV(שלדעתי די גרוע) ו game maker.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by doker,

יש לי Y נתון שהוא מספר גדול אני צריך למצוא את הX ש X^X יהיה כמה שיותר קרוב למספר Y ואם יש X אחר ש(X^(X+1 או ש (X^(X-1 שיציג אותו יש למישהו רעיון? דרך אגב Y יכול ליהיות גם גדול מ20 ספרות תודה

5. Started by RonCohen,

יש לי בעיה עם הוק (אני מנסה לקלוט איזה מקשים הוקלדו ואז לעשות פעולות לפי זה) הבעיה היא שכשאני מריץ את התוכנית במחשב שבוא אני מתכנת הכל רץ חלק ובידיוק כמו שהתכוונתי אבל ברגע שזה במחשבים אחרים התוכנית קורסת

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Stoichkov,

שלום לכולם קיבלתי שאלה שיש בה פונקציה ואני אמור לעקוב אחריה ולהבין מה היא עושה.. הפונקציה מחשבת כמה מספרים שונים יש במערך רגיל לדוגמא: {2,4,6,8,7,3,4,8,2} יחזיר: 6. הסיבוכיות של הפונקציה שהיתה כתובה היא o(n²) הם רוצים לכתוב אותה פונקציה רק כמה שיותר יעילה(לא רשום באיזו סיבוכיות) עכשיו השאלה שלי האם ניתן לפתור את השאלה בסביוכיות o(n)? האם יש למישהו רעיון? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by orninyo,

שלום תוכלו לתת לי מסגרת רעיונית לאיך בונים צ'אט לאתר ובמה זה כרוך? וגם האם קיימים סקריפטים מוכנים קלי משקל בנושא. (שפת צד שרת - PHP)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by aldema,

מישהו יכול לעזור לי??? אין לי מושג... אני לא מצליח כלום.. המבחן יהיה על פונקציות(לא קשות..) עם כל הטרנק,רנדומייז.. שאלה לדוגמא: כתוב תוכנית הקולטת3 ציונים של 5 ילדים,מחשבת את הממוצע של כל ילד,מדפיסה אותו,כותבת את הכי גבוה,וכותבת כמה ילדים עברו וכמה לא.. בעיקר שאלות בסגנון הזה אני לא מבין.. את כל הTRUNC והשטויות האלה..

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by redead,

בדרך ללימדה של בניית אתרים אני כרגע מעוניין ללמוד CSS. יש קישורים שיכולים לעזור לי בזה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. כשאני מקבלת למשל ב2 תיבות טקסט 2 מספרים...והם כרגע בתור מחרוזות ...ואני רוצה להשוות ביניהם ולהחזיר בהודעה אם המספר הראשון (השמאלי) גדול אז לכתוב גדול ואם שווה אז שווה או קטן... אני יודעת שזה לא משהו קשה אבל קצת הסתבכתי עם הקטע של להפוך את המחרוזת לתו ולקוד אסקי כדי להשוות בין המספרים... יש מצב מישהו עוזר לי בזה? בעיקרון אני רוצה לעשות משהו שיגביל את המשתמש להכניס רק מספרים בין 0 ל9 כולל ושיוכל ללחוץ על כפתור הBACKSPACE ... וכאשר הוא ילחץ על אותיות או כפתורים אחרים זה פשוט לא יעשה כלום ולא יראה שהוא לוחץ על משהו בכלל... יש מצב לעזרה בזה? יש לי ידע תכנותי בג'אווה פשוט רק התחלנו ללמוד ויזואל בייסיק וקצת הסתבכתי עם האסקי תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by elik56,

שלום. התקנתי visual studio express ,והוא עושה לי שגיאה כזאת בהרצה פשוטה. תודה רבה

12. Started by eli33,

נוצרת בעיה כשאר אני עובר ממחשב למחשב. במחשב אחד התאריך מוגדר ב DB כ dd/mm/yyyy ובמחשב שני הוא מוגדר ב DB כ- mm/dd/yyyy . ושאני מנסה לשלוף נתונים מה DB הוא נותן שגיאה שאני מנסה לעשות DateTime.Parse(mtxbDate.Text); או שאני מנסה להכניס נתונים לDB הוא נותן שגיאה ואומר שהתאריך לא תקף. עכשיו פתרתי את הבעיה במחשב אחד ע"י זה שהעברתי את כל התאריכים למצב של mm/dd/yyyy אבל במחשב השני זה עושה בעיות. איך פותרים את הבעיה לשני המחשבים שיפעל בכל מצב? תודה! עריכה קטנה: מדובר באותו הDB פשוט שאני מעתיק אותו ממחשב למחשב הוא משנה את הformat שמירה של ה datetime . מדובר על sql server 2005 .

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. הי, אני קצת חדש בעולם התכנות ויתכן שהבעיה שלי בסיסית מידי ולכן לא מצליח למצוא לה פתרון בשום מקום. אני לומד EMGU עבור #C (מערכת לניתוח תמונה). אני מנסה להריץ קוד מאד מאד פשוט שמגדיר מטריצה ומציג אותה: using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms; using Emgu.CV; using Emgu.CV.CvEnum; using Emgu.CV.Structure; namespace matrix_take_5_with_x64_2._4._2 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, Event…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by MeLeH,

שלום לכולם, אני עובד על אתר שמספק תקצירי משחקי כדורגל ונתקלתי בבעיה שאין לי מושג מאיפה היא נובעת... בכל דף באתר יש לי Iframe של פייסבוק בגודל 308x242 כשה אני פותח את האתר עם Internet Explorer או Firefox הכל בסדר. כשה אני פותח עם Safari (או באייפון) הIframe יושב מצד שמאל לתבנית שבה הוא אמור להיות. ספארי: דפדפנים אחרים: כתובת האתר: http://takzir.com אם מישהוא יודע ויוכל לעזור לי לסדר את זה אני יודה לו מאד תודה דוד~

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. יש לי 2 מקטעים, כל מקטע מורכב מ-2 נק' (אחת שמאלית ואחת ימנית) ולכל נק' יש כמובן קורדינטת X וקורדינטת Y, שניים מהמתודות שעלי לכתוב הם: boolean isAbove (Segment1 other) 1 - שיטה שמקבלת מקטע כפרמטר ומחזירה האם המקטע שעליו הופעלה השיטה נמצא מעל למקטע שהתקבל כפרמטר. boolean isUnder (Segment1 other) 2 - שיטה שמקבלת מקטע כפרמטר ומחזירה האם המקטע שעליו הופעלה השיטה נמצא מתחת למקטע שהתקבל כפרמטר. השיטה הזו משתמשת אך ורק בשיטה isAbove שהוגדרה לעיל. ה-Class שלי מורכב מ: public class Segment1 { private Point _poLeft; private Point _poRight; } לפני זה הייתי אמור לכתוב Class Point שגם שם הייתי צריך לממש מתודת isAbove ומתודת isUnder (המתודות האלו מקבלות נק' כפרמטר) וזה מה שכתבתי: …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לכולם. אני צריך לתכנת קובץ שיוצר גיבוי לספרייה מסויימת בשרת שמחובר לרשת. הקובץ צריך להעתיק ספרייה מסויימת עם כל הקבצים ותת הספריות לתיקייה בשרת, ולדעת לדלג על קבצים שכבר קיימים (גם אם הקבצים בתיקיית היעד השתנו (skip all). אם אפשר להוסיף שורה שיודעת לדלג על כל הקבצים בעלי סיומת ספציפית מה טוב (למשל: דלג על כל הקבצים בעלי סיומת PDF).

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by SaharBi,

שלום. אני בונה אתר שבו יש סוג של טופס שאני רוצה שהנתונים שיקלטו יועברו ישירות למייל. כרגע בניתי טופס ב HTML, ושלחתי אותו לקובץ בשם mail.php. הנה הקוד של הקובץ PHP: <?php foreach ($_POST as $key => $val) { $text.=$key.":".$val."\n"; } $headers .= "From: $mail\r\n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\r\n"; mail("saharbi@walla.com","טופס",$text, $headers); ?> הבעיה היא שכשהמייל מגיע, הנתונים שנשלחים למייל נכתבים ללא שורות רווח, כלומר שאם המייל אמור להראות כך: המייל נראה כך: תודה רבה למי שיוכל לעזור. שבת שלום.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by orninyo,

יש איזה פונקצית ספריה שעושה את אותו הדבר כמו isdigit רק על מספר שהוא יותר מחד סיפרתי? לדוגמא אם אני מצפה לקלט של תעודת זהות, היא מחזירה false אם הקלט לא כולל מספרים בלבד.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. יש לי משחק עם 2 שחקנים בצבע אדום וכחול... אני צריכה לקלוט אותם נתונים משניהם... האם יש דרך לעשות זאת ללא שכפול קוד? בנוסף בכותרת צריך להיות רשום צבע השחקן... int numOfSoliders, numOfDragons; System.out.println("*********** GAME OF Thorne BOARD X * X **************"); System.out.println("Enter the size of board: "); int size = s.nextInt(); gameOfThrone board = new gameOfThrone(size); // System.out.println( + "PLAYER CHARACTER CREATION ********"); // There are 2 players (RED and BLUE) for (int k= 0; k <players ; k++) { System.out.println("Enter the number of soliders:"); numOfSoliders = s.nextInt(); for (int i = 0; i < numOfS…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני צריך לעשות 2 דברים: 1)לאפס כל [grade] בטבלת grades שקטן מ [min grade] בטבלת subjects ע"פ קישור ה [subject] שמופיע ב grades. אני לא מצליח להשתמש בקישור הזה, כל מה שהצלחתי היה לגרום לכך שכל מה שקטן מה [min grade] הכי קטן יתאפס. 2)לעדכן את [new grade] בטבלת grades ע"פ מכפלה שלו ב [multiply] מטבלת subjects חלקי [hours] מטבלת courses. אני לא מצליח לעשות את זה כמו שצריך (במיוחד לא ע"פ נתונים ע"פ קשרי גומלין כמו ב1). זה דרש ממני כוחות נפשיים רבים להשפיל את עצמי ולכתוב לעזרה. תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by HaEsrimVeArba,

טוב את כל זה עברתי ונראה לי שאני מבין, אני צריך רעיון למיני פרוייקט כדי לבחון את הידע שלי בנושאים אלו. רעיונות?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by ofer_fas,

שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד c# ואני צריך ספר... אין לי ניסיון קודם (חוץ מרקע מאוד כללי באסמבלי) תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. המטרה של הקוד היא לצייר בעקרון "עץ" עם התפצלויות רנדומליות יש נקודה התחלתית שגדלה כל פעם וכל פעם שהיא גדלה היא מקבל +1 אנרגיה כל פעם התוכנית בודקת אם יש יותר מ10 אנרגיה אם כן אז יש סיכוי של 10% שהצמח יתפצל ברגע שהצמח מתפצל נוצרים 2 חדשים שהולכים ל2 צדדים ולכל אחד מהם יש 0 אנרגיה הבעיה- אני מריץ את הקוד עם הגבלה של 200 עדכונים אם אני שם עצירה בנקודה מסויימת (למשל זו שאחראית על הפיצול) אז בסוף אני נשאר עם משהו כמו 120 פיצולים שזה הגיוני אבל אם אני מריץ את זה רגיל לפעמים אני מגיע למצבים של 10K+ פיצולים זה העדכון if (Numberofupdates < 200) { // TODO: Add your update logic here for (int i = SplitsList.Count-1; i >=0; i--) { …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, לפני שבוע לערך בניתי משחק סנייק מאוד בסיסי ב-C++. זה המשחק הראשון שאני בונה ב-C++ שמצריך תזוזה כלשהי. כדי לעשות את ההצגה של המשחק עשיתי לולאה ראשית שכל עוד השחקן לא נפסל, הנחש מוחק את עצמו, זז לפי הצעד הבא ואז מצייר את עצמו בחזרה למסך. הבעיה עם זה היא שאני רואה את הנחש מהבהב ואני בטוח שאפשר לסדר את זה איכשהו אבל אני לא יודע איך. איך אני יכול לעשות שהוא לא יהבהב? עריכה: 1. הנה המשחק אם זה יעזור לכם: http://www.fileflyer.com/view/I8VLoAa (מקשים: WASD). .2 במחשב שלי זה עובד בסדר אבל במחשבים של בית ספר זה עבד על הפנים.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים