תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני מעונין להטמיע נגן בוורדפרס עם סרגל עליון וסרגל צד ובו הקבצים להשמעה, ואפשרות להזיזם עם חיצים כמו בדוגמא הבאה: http://www.taamu.co.il/?category=video&subcat=4 אשמח להתעדכן ולשמוע תשובות!
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היה לי אתר על השרת הפנימי (במחשב - xampp) ועשיתי פונקציית Inclue מתוך index.php, והכל היה טוב. <?php include('start.txt'); ?> <?php include('end.txt'); ?> כשהעליתי הכל לאינטרנט (דרך bluehost.com - בכסף וכמובן עם דומיין), העמוד הראשי כותב לי: Warning: include(start.txt) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home1/***/public_html/index.php on line 1 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'start.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home1/***/public_html/index.php on line 1 איפה שכתוב [function.include] יש קישור, כשאני נכנס לקישור זה מה שכתוב: Not Found The requested UR…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השפה : c# אני מנסה למלא 16 מערכים של Double. גודל המערך לא ידוע. השיטה הראשונה - הקצתי מערך בגודל 60000, ומלאתי אותו (המילוי נעשה אחד אחד - מכל ה-16 ואז "עוברים" לשורה הבאה) זה טס. הבעיה -נשארתי עם הרבה "תאים רקים". אני יכול עכשיו ליצור מערך חדש בגודל הנכון ולהעתיק. השיטה השניה - לעבוד עם LIST16 ים. זה עושה את הכל "במכה אחת" אבל.... לוקח פי 100 זמן (פעולת ה-ADD) יקרה. מישהו מכיר שיטה מהירה לבצע את זה במעבר אחד ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתוקף תפקידי בעבודה כ-DBA, אני אחראי בין היתר על כל נושא הגיבויים והשחזורים. עד לאחרונה כל הגיבויים על השרתים תוזמנו ע"י קבצי BAT שונים ומשונים. לאחרונה התחלתי לכתוב מחדש את הסקריפטים השונים ב-PowerShell אשר נותן יותר יכולות, גמיש יותר ובעיקר (כנראה) העתיד שאליו מיקרוסופט מכוונת. הורדתי המון דוגמאות קוד שונות והתקדמתי לא רע, אבל אני עדיין מרגיש שחסר לי קצת רקע בסיסי בPS. למשל: השימוש ב-|(pipe) שגיליתי במקרה וכו'. אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקור מידע אשר "מלמד מאפס" את הדברים הבסיסיים ב-PS. אני אשמח גם לקבל הכוונה לכל מה שקשור לשילוב של PS עם אובייקטים של SMO ובכלל עבודה מול SQL Server. כמו כן, האם יש אפשרות לפתח סקריפטים של PS בסביבת VS2008? לא מצאתי אפשרות לפ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את נושא "הרשימה המקושרת".. אני נמצא בשלב לימודי "הקצאת זכרון דינאמי" ודי נתקעתי על הנושא הזה, שלא כלכך ברור לי..
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נוצרת בעיה כשאר אני עובר ממחשב למחשב. במחשב אחד התאריך מוגדר ב DB כ dd/mm/yyyy ובמחשב שני הוא מוגדר ב DB כ- mm/dd/yyyy . ושאני מנסה לשלוף נתונים מה DB הוא נותן שגיאה שאני מנסה לעשות DateTime.Parse(mtxbDate.Text); או שאני מנסה להכניס נתונים לDB הוא נותן שגיאה ואומר שהתאריך לא תקף. עכשיו פתרתי את הבעיה במחשב אחד ע"י זה שהעברתי את כל התאריכים למצב של mm/dd/yyyy אבל במחשב השני זה עושה בעיות. איך פותרים את הבעיה לשני המחשבים שיפעל בכל מצב? תודה! עריכה קטנה: מדובר באותו הDB פשוט שאני מעתיק אותו ממחשב למחשב הוא משנה את הformat שמירה של ה datetime . מדובר על sql server 2005 .
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה ליצור מופע של משתנה מסוג Random לתוך משתנה מסוג long Random rand = new Random(); long x = rand.nextLong(); השאלה שלי היא איך ניתן להגריל מספר לונג בטווח מסויים? (אני צריך מספר לונג בין 0 ל-50000) הפקודה (rand.nextLong(50000 נותנת שגיאה.. :-\
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה לרשום ערכים מטבלה שהמשתמש ממלא, ומשום מה באופן קבוע הערך האחרון לא נשמר. הקוד הוא בערך ככה: הכל נמצא בתוך לולאת for, בעזרת משתנה tw מסוג textWriter אני רושם לקובץ את תוכן הטבלה, זה משהו כזה: tw.WriteLine(dataGridView[0,i].value); tw.WriteLine(dataGridView[1,i].value); תמיד הערך האחרון שהמשתמש הקליד לא נרשם\ כאילו הvalue לא מכיל אותו. אשמח לעזרה בפתרון הבעיה. עריכה - אחרי עוד בדיקה מתברר שאם הוקלד ערך בתא מסויים ולא עזבו אותו (עברו לתא אחר) הוא לא נשמר במשתנה value של הפקד הזה. איך מסתדרים עם זה?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי שאלה בקשר לסוגי הארכיטקטורות לדוגמא: מה הבדל בין IA32 לx86 ? וכשאני אומר ארכיטקטורה x86 זה כולל גם 64 וגם 32 ביט? או שזה לא קשור , בקיצור אני מבולבל . Page tables : האם במעבדים של 64 ו32 יש הבדל בגישה לטבלת הדפים?(בזכרון הוירטואלי?) אשמח לליינקים או לסבר קטן שיאיר את עיני.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה עוד חודשיים בבית הספר להנדסאים בטכניון סה"כ זה לימודים של שנתיים, כ- 4 סמיסטרים מה אתם ממליצים ממני ככאלו שסיימו את הלימודים בשנה הראשונה? איזה מקצועות ספציפיים אני הולך ללמוד בשנה הראשונה? ועל מה לשים דגש במיוחד ? יש לי עכשיו חודשיים חשבתי אולי לרכוש ספר או שתיים כדי להתחזק בבסיס לפחות לקראת שנת הלימודים אז איזה ספרים כדי לי לרכוש? נורא מעניין אותי ( שימו דגש על שנה ראשונה ולא על שנייה בבקשה )
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
-
-
שלום, התחלתי להבנות אתר בוויקס, אבל עדיין לא מצאתי פיתרון לעיוות בכתיבה בעברית (סימני פיסוק בהתחלת משפט, משפטים מתבלגנים וכו'). האם יש פיתרון נורמלי או שחייבים לכתוב מראש בצורה מעוותת? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
משהו יכול בבקשה להסביר מה אומר b\ ב- regular expressions של פייתון (ובטח גם ברוב השפות האחרות)? אפשר דוגמה לשימוש של זה אולי? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה, אני לא בדיוק יודע כיצד לפתור אותה. הנה היא: אני צריך לכתוב תוכנית, או חלק מתכנית שתקלוט את המספרים M ו-N, ומערך דו מימדי בגודל NxM. זאת אומרת, אם למשל אכניס M=5 ו-N=3 - אז יווצר לי מערך דו מימדי בגודל 3x5. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הי אני מתכנת כבר די הרבה זמן בjava וקצת c#, כבר שנתיים שאני מתכנת לאנדרואיד. אבל אין לי מושג ירוק בפיתוח אתרים ואני ממש רוצה ללמוד. בעקרון אני רוצה ללמוד html5 וcss3 למען העיצוב, ואיזה סקריפטינג כמו php או ruby. sql אני כבר יודע. איפה המקום הטוב ביותר ללמוד בו את הנ"ל? (עדיפות כמובן לאתרים חינמיים).
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי את הבעיה הבאה, ולא הצלחתי לפתור אותה בסיבוכיות של n האם ניתן לפתור אותה בסיבוכיות של n? הרעיון שלי הוא למיין בעזרת merge sort ואז זה כבר לא בעיה אבל זה בסיבוכיות של nlogn השאלה האם ניתן ליעל את הסיבוכיות תודה לעוזרים, הנה הבעיה: Java שימו לב: אסור להשתמש במחלקות מוכנות כבר של
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני עובד על פרוייקט cloud בשפת asp.net. במסגרת התרגיל הענן צריך להכיל אתר עם כתפור שכשלחוצים עליו, הוא מציג את כתובת ה-ip של המחשב (הלקוח כמובן). הידע שלי ב-asp.net הוא לא רב בלשון המעטה. ניסיתי לחפש באינטרנט דוגמאות ליצירת כפתור שכזה, אך הסתבכתי. איזה פוקציה מחזירה את כתובת ה-ip של המחשב? אשמח לעזרה מכל סוג שהיא...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כשאני מקבלת למשל ב2 תיבות טקסט 2 מספרים...והם כרגע בתור מחרוזות ...ואני רוצה להשוות ביניהם ולהחזיר בהודעה אם המספר הראשון (השמאלי) גדול אז לכתוב גדול ואם שווה אז שווה או קטן... אני יודעת שזה לא משהו קשה אבל קצת הסתבכתי עם הקטע של להפוך את המחרוזת לתו ולקוד אסקי כדי להשוות בין המספרים... יש מצב מישהו עוזר לי בזה? בעיקרון אני רוצה לעשות משהו שיגביל את המשתמש להכניס רק מספרים בין 0 ל9 כולל ושיוכל ללחוץ על כפתור הBACKSPACE ... וכאשר הוא ילחץ על אותיות או כפתורים אחרים זה פשוט לא יעשה כלום ולא יראה שהוא לוחץ על משהו בכלל... יש מצב לעזרה בזה? יש לי ידע תכנותי בג'אווה פשוט רק התחלנו ללמוד ויזואל בייסיק וקצת הסתבכתי עם האסקי תודה לעוזרים מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם אני קולט למשתנה x מספר אז התוכנית הולכת כהלכה , אם אני קולט אליו מחרוזת או כלום אז יש שגיאה האומרת מה שצירפתי בתמונה ומסמנת את השורה המובלטת בקוד. Private Sub Command6_Click() Dim x Dim recmark If MsgBox("האם ברצונך לחפש באמצעות מס' גביה?",vbYesNo) = vbYes Then x = InputBox("הכנס מס' גביה") Call SelectAllGviotKsafim With Adodc1.Recordset recmark = .Bookmark .MoveFirst .Find "ms_gvia ='" + x + "'" If .EOF Then MsgBox "לא נמצא" Else Adodc1.Recordset.Fields(8 ) = 1 Adodc1.Recordset.Update End If End With End If End Sub ms_gvia מוגדר בטבלה של access כמספר אוטומטי. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! יש לי בעיה אני יצרתי לינק: echo "<td><a href='javascript:void(0)' onclick='showText('{$row['username']}')'>{$row['username']}</a></td>"; והוא נשלח לקובץ js שבו יש את הפונקציה: function showText(u) { alert(u); } והוא לא מציג לי את השם משתמש למה ?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, האם ניתן להקצות מערך עצמים באמצעות malloc? בתודה מראש, אור.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש במחלקה שבכול פעם שהעכבר זז ממקומו היא "מקפיצה" אירוע עם הפרמטר שמכיל את מיקום העכבר, בעיקרון כאשר אני משתמש במחלקה באותו הליך של ה-UI הכול עובד כמו שצריך ואכן כול פעם שהעכבר זז "מוקפץ" האירוע, הינה דוגמא של הקוד (הקוד לא נכון וכתבתי רק בשביל ההדגמה): Dim WithEvents MHook as MouseHook Private Sub Form_Load(Byval Sender as Object, SomeArgs) Handles Me.Load MHook = New MouseHook() End Sub Private Sub Mouse_Moved(byval ptLocat as POINT) Handles MHook.MouseMoved Debug.Writeline("Mouse Moved") End Sub ברגע שאני מכריז על המשתנה כ-New המחלקה אוטומטית מתחילה לעלות אירועים כשהעכבר זז, ביינתים הכול עובד נפלא, ברגע שאני מריץ את התוכנה מופיע לי בשורת ה-Debug…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני בונה אתר שבו יש סוג של טופס שאני רוצה שהנתונים שיקלטו יועברו ישירות למייל. כרגע בניתי טופס ב HTML, ושלחתי אותו לקובץ בשם mail.php. הנה הקוד של הקובץ PHP: <?php foreach ($_POST as $key => $val) { $text.=$key.":".$val."\n"; } $headers .= "From: $mail\r\n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\r\n"; mail("saharbi@walla.com","טופס",$text, $headers); ?> הבעיה היא שכשהמייל מגיע, הנתונים שנשלחים למייל נכתבים ללא שורות רווח, כלומר שאם המייל אמור להראות כך: המייל נראה כך: תודה רבה למי שיוכל לעזור. שבת שלום.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-