תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
נוצרת בעיה כשאר אני עובר ממחשב למחשב. במחשב אחד התאריך מוגדר ב DB כ dd/mm/yyyy ובמחשב שני הוא מוגדר ב DB כ- mm/dd/yyyy . ושאני מנסה לשלוף נתונים מה DB הוא נותן שגיאה שאני מנסה לעשות DateTime.Parse(mtxbDate.Text); או שאני מנסה להכניס נתונים לDB הוא נותן שגיאה ואומר שהתאריך לא תקף. עכשיו פתרתי את הבעיה במחשב אחד ע"י זה שהעברתי את כל התאריכים למצב של mm/dd/yyyy אבל במחשב השני זה עושה בעיות. איך פותרים את הבעיה לשני המחשבים שיפעל בכל מצב? תודה! עריכה קטנה: מדובר באותו הDB פשוט שאני מעתיק אותו ממחשב למחשב הוא משנה את הformat שמירה של ה datetime . מדובר על sql server 2005 .
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הבעיה נפתרה לאחר שעתיים של נסיונות. תודה. ההודעה נמחקה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הייתי מעוניין לבנות מערכת משתמשים לאתר שלי - עד דגש על הרשאות מתקדמות למשתמשים (ניהול/צפיה) חיפשתי קצת בנושא אבל לא מצאתי.. אם מישהו מכיר קצת אתרים בנושא אשמח לקישורים... תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש במחלקה שבכול פעם שהעכבר זז ממקומו היא "מקפיצה" אירוע עם הפרמטר שמכיל את מיקום העכבר, בעיקרון כאשר אני משתמש במחלקה באותו הליך של ה-UI הכול עובד כמו שצריך ואכן כול פעם שהעכבר זז "מוקפץ" האירוע, הינה דוגמא של הקוד (הקוד לא נכון וכתבתי רק בשביל ההדגמה): Dim WithEvents MHook as MouseHook Private Sub Form_Load(Byval Sender as Object, SomeArgs) Handles Me.Load MHook = New MouseHook() End Sub Private Sub Mouse_Moved(byval ptLocat as POINT) Handles MHook.MouseMoved Debug.Writeline("Mouse Moved") End Sub ברגע שאני מכריז על המשתנה כ-New המחלקה אוטומטית מתחילה לעלות אירועים כשהעכבר זז, ביינתים הכול עובד נפלא, ברגע שאני מריץ את התוכנה מופיע לי בשורת ה-Debug…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים! מה עושה הפונקציה isalnum? האם היא בודקת אם משתנה מסויים הוא מספר או אות או שהיא בודקת אם מחרוזת מכילה את זה? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מאיזו נקודה ועד איזו נקודה מוגדר הזמן של רינדור הדף?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי משימה לעשות תוכנית REAL TIME כאשר יש לי נקודה שזזה לפי פונקציה מסויימת ואני אמור לעקוב אחריה עם העכר ואז להציג את הגרף של הנקודה יחד עם הגרף של תנועות העכבר שעשיתי את הפונקציה של תנועות העכבר המרצה נתן לנו והיא:function mouseMove (object, eventdata) xyPosition = get (gca, 'CurrentPoint'); xyPosition = round ( 100 * xyPosition ) / 100 ; title(gca, ['(X,Y) = (', num2str(xyPosition(1,1)), ', ',num2str(xyPosition(1,2)), ')'], ... 'fontSize' ,20 ); התוכנית שמזיזה את הנקודה עשיתי כך: y=0.5; x=1:0.01:100; x2=sin(x); delay=0.0005; for i=2:numel(x); pause(delay); hold on plot(x2(i),y,'ob'); plot(x2(i-1),y,'ow') end עכשיו כאשר אני קורא לפונקציה של העכבר בלולאה ע"י הפקודה ה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה, אני לא בדיוק יודע כיצד לפתור אותה. הנה היא: אני צריך לכתוב תוכנית, או חלק מתכנית שתקלוט את המספרים M ו-N, ומערך דו מימדי בגודל NxM. זאת אומרת, אם למשל אכניס M=5 ו-N=3 - אז יווצר לי מערך דו מימדי בגודל 3x5. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ידע מאוד בסיסי במחשבים ואני רוצה ללמוד C ו C++ למשהו יש אתר מדריך או ספר טוב שיכול לתת לי תודה מראש עומר
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
יש לי מחלקה שכתבתי שבעיקרון יכולה לעבוד בעצמה (לא תלויה במחלקות אחרות) אני רוצה שתהפוך לקובץ שאפשר להפעיל ב- Windows. איך אני עושה את זה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה לרשום ערכים מטבלה שהמשתמש ממלא, ומשום מה באופן קבוע הערך האחרון לא נשמר. הקוד הוא בערך ככה: הכל נמצא בתוך לולאת for, בעזרת משתנה tw מסוג textWriter אני רושם לקובץ את תוכן הטבלה, זה משהו כזה: tw.WriteLine(dataGridView[0,i].value); tw.WriteLine(dataGridView[1,i].value); תמיד הערך האחרון שהמשתמש הקליד לא נרשם\ כאילו הvalue לא מכיל אותו. אשמח לעזרה בפתרון הבעיה. עריכה - אחרי עוד בדיקה מתברר שאם הוקלד ערך בתא מסויים ולא עזבו אותו (עברו לתא אחר) הוא לא נשמר במשתנה value של הפקד הזה. איך מסתדרים עם זה?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
היי, רציתי לדעת איך אני מסדרת את הקוד כך שהוא יוכל לקרוא לי מילה אחרי מילה (שנמצאת שורה אחרי שורה) Private Sub CmdStart_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CmdStart.Click ufile = New FileStream("words.txt", FileMode.Open) Dim rfile As New StreamReader(ufile) Dim x As Integer Dim line As String Do x = rfile.Read() 'read a character by code ASCI If x = 13 Then ' 13 and 10 codes ASCI of end line rfile.Read() 'fr is StreamRead file variable Exit Do End If line = Chr(x) 'conver character ASCI code to string Loop
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם ניתן להזיז את העכבר על המסך ב- CPP. אני משתמש בVC++ 6. הכוונה שלי היא לא לקלוט את המיקום שלו אלא לשנות את המיקום שלו איך שאני(המתכנת) רוצה, ולא המשתמש. כל הדוגמאות שמצאתי רק קולטות ולא משנות. תודה. חחח טוב ראיתי כל הזמן GET ועכשיו חשבתי לשים שם SET, אז שמתי שם והצלחתי. תראו מה עשיתי: #pragma once #define WIN32_LEAN_AND_MEAN // Exclude rarely-used stuff from Windows headers #define _WIN32_WINNT 0x0500 // so the code would compile #include <iostream.h> #include <windows.h> class CMouse { private: POINT pos_m; POINT add_m; public: CMouse(int add_x, int add_y) { GetCursorPos(&pos_m); add_m.x=add_x; add_m.y=add_y; } void move_mous…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הנה הטופס שהכנתי,מה צריך לתקן כדי שהכותרת תהיה מעליו, ושיהיה אפשר לבחור כמה בחירות? <form name="FavMovies" method="get" multiple="multiple" > Choose your favorit movies: <select name="1337" > <option> The Matrix </option> <option selected="selected"> Saving private Ryan </option> <option> Independence day </option> <option> Ace Ventura 2 </option> </select> </form>
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתוקף תפקידי בעבודה כ-DBA, אני אחראי בין היתר על כל נושא הגיבויים והשחזורים. עד לאחרונה כל הגיבויים על השרתים תוזמנו ע"י קבצי BAT שונים ומשונים. לאחרונה התחלתי לכתוב מחדש את הסקריפטים השונים ב-PowerShell אשר נותן יותר יכולות, גמיש יותר ובעיקר (כנראה) העתיד שאליו מיקרוסופט מכוונת. הורדתי המון דוגמאות קוד שונות והתקדמתי לא רע, אבל אני עדיין מרגיש שחסר לי קצת רקע בסיסי בPS. למשל: השימוש ב-|(pipe) שגיליתי במקרה וכו'. אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקור מידע אשר "מלמד מאפס" את הדברים הבסיסיים ב-PS. אני אשמח גם לקבל הכוונה לכל מה שקשור לשילוב של PS עם אובייקטים של SMO ובכלל עבודה מול SQL Server. כמו כן, האם יש אפשרות לפתח סקריפטים של PS בסביבת VS2008? לא מצאתי אפשרות לפ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לבנות תוכנת העברת הודעות והייתי מעוניינן לדעת איך אני יכול לבצע זאת באמצעות העברה ישירה מIP ל IP בASP.NET עם #C
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש כפתור "שלח" בדף האינטרנט ואני בסרבר רוצה שהוא יפנה לפונקציה F בקליינט, ואם היא תחזיר אמת אז שיפנה גם לפונקציה G בקליינט איך אני מוסיף לו באטריביוט 2 פונקציות בצורה הנ"ל? משפט זה לא עבד לי: linkbutton.Attributes.Add ("onClick", "MyFunction1(); MyFunction2();")
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הפונקציה הזאת היא נכונה? void delete(Node* n) if(!n)return 0; Node* temp temp=n free(temp) delete(n->next)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו מכיר איזה extension לchrome שייתן לי להחדיר קוד מסוים לכל דף שאני נכנס אליו בלי יותר מדי התעסקות? עריכה: מצאתי ואני לא יודע איך\אם אפשר למחוק דיון אז אם מישהו סקרן זה הקישקוש שמצאתי שעובד https://chrome.google.com/webstore/detail/customcss-injector/eknfhefneldkoocaeokkapahblmodika/related?hl=en&fbclid=IwAR0i-06ZPoXU-9b8-pWPAkBo62Ad3xUwEpLETM8lPFFd_dPhNLVQH514zCs
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יודע איך עושים את זה? ניסיתי לשחק עם "GO TO" אבל ללא הצלחה. מישהו יודע תפקודה המדויקת? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחר מבחן על זה , ולא שאני לא מבין או משהו , שפוט רוצה הסבר נוסף , אז אם מישהו יוכל להביא פה כמה אתרים טובים בנוגע לפונקציית המספרים האקראיים RANDOM , שיביא. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Run shortcut זה תוכנה שבעזרתה אפשר להפעיל הרבה פונקציות שונות של וינדוס כמו msconfig, dxdiag, ועוד הרבה אחרות. תאמת בניתי את התוכנה בשביל לקצר לי את הדרך להגיע לפונקציות שונות בוינדוס, התוכנה הזאת פועלת ממש טוב עם יש לכם תוכנה בוינדוס של HOTKEY וכדומה שבא תגדירו שנגיד כפתור מסויים במקלדת יפעיל את התוכנה שבניתי ואז תבחירו את הפונקצייה הרצויה. אם אתם רוצים להגיע ל MSCONFIG אז ידנית בשביל להגיע אליה אתם צריכים ללכת ל start--->run---->msconfig פה אתם מפעילים את התוכנה שלי (בעזרת כפתור מסויים על המקלדת שבחרתם באחת התוכנות ה HOTKEY) ולוחצים 1 וזהו זה מפעיל את MSCONFIG ועוד משהוא בתוכנה יש גם 2 תוכנות קטנות שהשתלתי בתוכנה, הם תחת פונקצייה 11 ו 13 שהם: חישובי אינטרנט והש…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, יש לי תפריט להלן: כעת, כפי שתראו, יש מרווח קטן בין התפריט (עוצב כמובן בידי margin). אני מעונין שהרווח הזה יירד ובמקומו יהיה צבע כחול. ניסיתי לשחק עם הmargin אך לא זאת הבעיה; הבעיה היא בתפריט עצמו. התפריט מעוצב עם ul,li כך שתמיד יהיה מרווח בין תיבה לתיבה. במידה ואני אוציא את ה<li>, כל התפריט יתחרבש ויירד למטה ולא יהיה מסודר. ניסיתי גם לעשות <span> אבל זה לא עבד. במידה ותרצו קוד מלא של התפריט / קוד מלא של תפריט הHTML. תקבלו בשמחה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-