עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Kidney_stonE,

אהלן אנשים קיבלתי תרגיל בית באלגברה בוליאנית ובואו נאמר שפיספסתי חלק קטן מההרצאות והתרגולים בנושא הזה... הנה שאלה אחת מהתרגיל שאני לא בטוח ב 100% לגביה קיבלנו פונקציה, צריך לצמצם אותה ולייצג אותה ע"י מינימום שערים לוגיים (מימוש לא מינימלי לא מקבל ניקוד) זה מה שאני עשיתי, ואני לגמרי לא בטוח בזה, מישהו יכול לומר אם אני טועה או צודק ? (כפל = AND, חיבור = OR ופסיק עליון= NOT ,אם זה לא מובן) הפונקציה שנתנו רשומה למעלה, הפיתוח מתחתיה (נראה לי פשוט מדי) וההצגה בשערים כלולה. (שמתי את זה בפורום תכנות כי תכלס זה הנושא הכי קרוב לזה)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Pure-Gold,

מדריך וידיאו קצת שהכנתי אתמול המסביר בכלליות על sql injections ואיך להימנע מהם. יש שם כמה דברים קטנים שלא המדריך לא מכסה כמו החלפת סימני ' שלא יפילו את קוד ה sql וכו'. תהנו

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. שלום אני צריך עזרה... יש לי מסד נתונים שבנוי משני עמודות: "מיקוד" "וכתובת" כל מיקוד מיצג כתובת מסוימת. אני רוצה לעלות את המסד הנתונים לאתר ושמי שנכנס יוכל להקיש את המיקוד בקובית חיפוש ולקבל תוצאה של הכתובת לפי המסד נתונים. איך אני יכל לבנות דבר כזה והאם יש תוכנה שבונה את זה אוטומטית ורק צריך להעלות את הקבצים לשרת. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  4. Started by generalA,

מה עושה הפקודה [m=mat[0 כאשר mat מוגדר כמערך עם 5 מקומות. ???? תודה אנשים !

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  5. Started by נעמה.,

יצרתי חלון מסוג frame import javax.swing.*; import java.awt.*; public class Survey { /** * @param args */ public static void main(String[] args) { // TODO Auto-generated method stub JFrame f = new JFrame ("Survey"); f.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); JPanel panel = new JPanel(); // f.setContentPane().add(panel);//הוספת פאנל לחלון f.setContentPane(panel); f.pack(); f.setVisible(true); } } ואני רוצה להוסיף לו פאנל מסוג BroderLayout import javax.swing.*; import java.awt.*; public class panel extends JPanel{ public panel() { setLayout(new BorderLayout()); setBackground(Color.pink); Center c = new Center(); …

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  6. אני רוצה להוסיף את האתר הזה למועדפים אבל שאני לוחץ יפתח לי חלון שבתוכו אני מכניס מילה http://www.babylon.com/definition/WORDHERE/Hebrew תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by avihneo,

היי אני גם SDL וגם בgraphics.h של TC .. יש לי שאלה ... אתה טקסט שיודפס על המסך אני יכול לקבוע איפה הוא יהיה .. האם אני יכול לקבוע גם את הקליטה ? יש פונקציית קליטה מיוחדת בgraphics.h כיאילו חוץ מscanf שזה בstdio ..? תודה רבה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  8. לפני כמה זמן קראתי מדריך מעולה באתר אחר, קיבלתי השראה והתחלתי לבנות משחק ב SDL... המשחק כבר כמעט גמור (כל הממשק גמור, נשאר רק החלק הביצועי של חוקי המשחק, אבל זה שעתיים עבודה), אבל יש לי דבר אחד שלא עובד לי בכלל. שאלה 1: כשאני שולח את הקובץ XO.exe (שהוא נבנה מהקומפיילר שלי, Visual C++), לחברים, הוא קורס עוד לפני שחלון הדוס נפתח, עם שגיאה (לא זוכר אותה). אצלי במחשב הכל עובד טוב, אבל כשאני שולח למישהו, או אפילו שולח את זה למחשב של אחותי הקטנה, הוא לא עובד. ניסיתי לצרץ את הקובץ SDL.dll, אבל עדיין לא עובד. אפילו כשאני שם אותו ב system32. במירק אמר לי אחד באיזה ערוץ תמיכה אחד, שאצלו זה עבד בגלל שהוא עשה משהו שנקרא Static Linking ל DLL, דבר שהגדיל את קובץ ההפעלה בכמה מגה (3-4)…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by barp12,

אני עושה תוכנית בגרפיקה שתראה את מיקום העכבר אז עשיתי LOOP שיעדכן את העכבר ואת התמונה ובסוף ה LOOP קראתי לפונקציה clear device עכשיו זה מראה את התמונה איפה שהעכבר נימצא אבל זה מראה הבהובים והשאלה שלי איך לעשות שלא היו הבהובים הנה התוכנית http://rapidshare.com/files/9151205/program.zip.html

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  10. Started by nokobik,

אני מנסה לתכנת ב-C++ בסביבת VS2005. אני מנסה ליצור MSGBOX פשוט ואני נעזר באתר הזה למרות שהוא כותב שם ל-C, ההסברים שלו טובים. כשאני מנסה לקמפל את הקוד הבא: #include <windows.h> int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow) { MessageBox(NULL, "Goodbye, cruel world!", "Note", MB_OK); return 0; } אני מקבל הודעת שגיאה: error C2664: 'MessageBoxW' : cannot convert parameter 2 from 'const char [22]' to 'LPCWSTR' חפרתי באינטרנט לגבי ה-LPCWSTR והגעתי לזה שמדובר TYPEDEF של wchar_t. אין לי מושג אם לעשות המרה, וכל העניין הזה של Win32 app חדש לי. למישהו יש רעיונות?

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  11. Started by generalA,

מה עושה הפקודה SWAP במעבדי 8051 (אסמבלי). לא להתבלבל עם 8086/88 !!!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by BIR,

שלום וערב טוב לכולם. אשמח אם מישהו יעזור לי או יסביר לי איך אני לוקח תוכנית בC# ומתרגם אותה לאלגוריתם. בתודה מראש,אור.

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  13. Started by mostwanted,

נתנו לי משימה לעשות פרוייקט קטן בHTML של שאילתות ועוד כמה שטויות.. רציתי לשאול אם יש לי טבלה ואני רוצה להוסיף לטבלה תמונה אבל אני רוצה שיהיה את כל השורות של הטבלה ומצד שמאל במקביל לשורות התמונה איך אני עושה את זה? כי ניסיתי ואני פשוט לא מצליח התמונה תמיד יוצאת במקום דפוק אני מצרף גם את הקוד.. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני רוצה ליצור קישו, אבל שהקישור לא יראה מגעיל... טקסט כחול עם קו אני רוצה שהטקסט יהיה שחור ושהעכבר עובר מעליו הוא יהיה צהוב (משהו דיי מוכר) א. איך קוראים לזה (כדיי שאני אחפש מדריך לעשות את זה ב golive) ב. מישהו יודע איך עושים את זה ב golive

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  15. שלום. קיבלתי קלט מהמשתמש. עד 10 מילים. ה- String מתחיל במילה, בין כל מילה רווח אחד בדיוק. אינני יודעה כמה מילים יש (רק מקסימום 10). כיצד אני יכול ליצור פונקציה שמחלצת מילה למערך (אני יודע שאורך מילה לא יעלה על 10)? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אם אפשר בבקשה הסבר מפורט אני חסר נסיון בתכנות

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  17. Started by rubiliani,

שלום.. מישהו יודע אם יש דרך לגבות DB של MySql דרך תוכנית?! אני צריך לכתוב תוכנית שעושה Backup וגם אפשרות ל-Restore.. תודה רבה! בבקשה אם אתם יכולים תעזרו זה ממש דחוף!!

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  18. Started by nall,

שלום , אני רוצה לנתב את הפלט מהמסך לקובץ זאת בעזרת הפונקציה freopen , עכשיו לאחר הפעולה אני רוצה להחזיר שוב את הפלט למסך איך בעצם זה מתבצע ? לא הצלחתי למצוא דוגמא רלוונטית , אשמח אם מישהו יוכל לעזור... תודה

• 4 תגובות
    • 909 צפיות
  19. Started by assaf990,

האם מקובל בתעשייה לכתוב רקורסיה כך שהפונקציה הרקורסיבית היא פונקציית ה-MAIN? כלומר פונקציית ה-MAIN היא זו שקוראת לעצמה...

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  20. שלום לכולם! אני יודע HTML די טוב, ז"א מסוגל לבנות אתר ב HTML... האם אני יכול להתחיל ללמוד PHP? או שאתם מציעים לי ללמוד שפה אחרת במקום? יש לי עוד כמה שאלות.. 1. האם יש שפה של עיצוב? לא יודע מה הכוונה אבל האם יש שפה כזאת? 2. למה לי ללמוד XHTML? 3. מה הקטע של ה <p> ? זה פרגרפ, אבל יש קוד מסויים שעושה שורה שלמה צבועה בצבע מסויים ואפשר להכניס לתוכנה טקסט, מה הקטע של זה? 4. מי שרוצה ללמוד PHP חייב לדעת HTML? 5. w3school או איך שלא קוראים להם... מה הם ? איזה אקדמיה ראשית של העולם לשפות תיכנות או משהו ? ואיפה הכי נכון לבדוק את הקוד של האתר שלי ב HTML ? , לפי מה שידוע לי ב- W3SCHOOL הכי טוב אבל למה? תודה לכל העונים...

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  21. Started by ilil,

אמנם השאלה לא בנושא windows, אך הפורום הכי קרוב לנושא מבין הקיימים כיצד ניתן לגשת לשדה של טבלה מקושרת באמצעות ביטוי ב"בונה הביטויים"? כלומר, הבעייה שלי היא שבונה הביטויים מאפשר גישה לשדות המיידיים של הטבלה, אך לא לשדות המקושרים מטבלה אחרת. בתודה, ilil

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  22. Started by s_b54,

התקנתי על השרת מערכת חדשות עכשיו הבעיה היא שאני מנסה להציג את החדשות ע"י הקוד הזה <?PHP $number = "5"; include("path/to/show_news.php"); ?> עכשיו אני לא יודע למה אבל זה לא עובד זה לא מציג לי כלום השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות כדי שזה יציג והאם זה יכול להיות בגלל שכל האתר בנוי ב html וזה php (השרת שלי תומך php) מה אני יכול לעשות איך אני יכול להציג את זה נ"ב סליחה על כל השאלות שלי היום בתודה s_b54

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  23. Started by AC/DC,

אני מחפש מישהו שיודע ליכתוב ולשנות BIOS שידע אסמבלר זה רציני וצריך מישהו שמבין מה הוא עושה עם ניסיון עבודה של כמה ימים 3 בערך ותשלום גבוה דחוף מאד

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  24. Started by amigamerlin,

שלום חברים, אני מחפש ספרים טובים ב asp.net 2.0 (או בפרט - professional asp.net 2.0 ) ואני לא מוצא בקלות חנויות ספרים/מחשבים שמוכרות מגוון ספרים. אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין. אני מאזור ראשון לציון - תל אביב. חיפוש בדפי זהב העלה כמה וכמה חנויות שלא מפורט בהן האם הן מחזיקות ספרים והרעיון להתקשר לכמה עשרות חנויות או בתי עסק עושה לי בחילה. אשמח לעזרה ותודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום, רציתי לדעת האם יש דרך להגביר את מספר החיבורים שיתקבלו בServerSocket? (כך שבעת יצירת הSOCKET יזרק EXCEPTION או יוחזר NULL אם אין מקום, והחיבור לא יתבצע) יש דרך אחרת לבצע את זה כך שהחיבור ממש יווצר ואני אשלח ללקוח הודעה שאין מקום, ואז לנתק אותו, אך הדרך הזו לא כל כך יפה. אני מחפש דרך אלגנטית יותר. תודה.

• 4 תגובות
    • 763 צפיות

דיונים חדשים בפורומים