תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני עדיין בחיתולי לגבי C++. עבור תרגיל בית שמתאר מלון ונופשים יצרתי CLASS חדש שנקרא HOTEL וCLASS שנקרא GUEST. הHOTEL כולל מערך של GUEST. מאחר ואני לא יודע את מספר הGUESTS המקסימלי, אני רוצה ליצור מערך התחלתי בגודל של 10, ואם אני מגיע למספר הזה, אז ליצור מערך חדש בגודל של 20 וחוזר חלילה. רציתי לעשות את זה בצורה של יצירת מערך של מצביעים לGUEST. כלומר שבהתחלה זה יהיה מערך של 10 מצביעים לGUEST, בהתאם אם אני אצטרך יותר זה יהפוך למערך של 20 מצביעים לGUEST. אבל אני לא מצליח להבין איך נראה התחביר של זה. אני מבין שאני אצטרך ליצור את המערך מחדש ולהעתיק אותו כל פעם שאני מגיע לצורך להוסיף 10 יחידות אפשריות נוספות. בCLASS המלון ההגדרה למיטב הבנתי היא כזו: Guest** guests; עכשיו כבר בשל…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי תרגיל ואני צריך לרשום לו מספר פונקציות. יש לי Class של מצולע אשר יכול להיות בעל עד 10 צלעות: private Point[] _vertices; private int _noOfVertices; _vertices - מערך של הקדקודים, מורכב מנק' (המחלקה point) _noOfVertices - מספר הקדקודים במצולע בבנאי שלי אני יוצר מצולע כאשר המערך של הקודקודים ריק ואני מוסיף נק' בעזרת פונקצית Add כאשר אפשר להניח שהוספת הנק' יוצרת מצולע ונק' מתווספות לפי הסדר. אני אמור לכתוב פונקציה שתחשב ותחזיר לי (משתנה מסוג דבל) את שטח המצולע שלי וכדי לחשב את שטח המצולע, צריך לסכום את שטחי המשולשים המכסים את שטח המצולע לא ממש הצלחתי עד עכשיו במה שניסיתי, ראיתי רק שאם יש לי למשל במצולע מספר מסויים של קודקודים אז מספר המשולשים המרכיבים אותו הוא תמי…
-
- 4 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכם אני מעוניין לייצור תוכנה שתאגור עבורי מידע מדפי אינטרנט - היא תחפש אותו במקומות רלוונטיים ותציג אותו כמו שאני אבקש. היא תסרוק בכל פעם את העמוד שאני אדרוש או שהיא תעבור לבד בין עמוד לעמוד. האם יש תוכנה שעושה את הדבר הזה. אם זה לא מובן אני אתן דוגמא - אני אתן לה עמוד של טוויטר ובכל פעם שתהיה מילה מסויימת היא תבצע שמירה של המידע. אני חשבתי לכיוון של SEARCHBOT או BOT אבל לא הצלחתי ממש למצוא מידע על זה באינטרנט. תודה רבה לכם
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי תרגיל ב- Verilog להגיש ליום ראשון. אז למדתי מספיק בשביל לפתור את התרגיל, והתקנתי את מה שהמרצה אמרה להתקין - ISE Webpack. הבעייה היא שכשאני מנסה ליצור פרוייקט חדש, למשל, אני רואה C/C++ אבל שום דבר על Verilog הקוד שאני צריך לכתוב פשוט, ואני יכול לכתוב אותו ב- Notepad. אבל אני רוצה לעשות Testing או לפחות לראות שאין לי שגיאות, דברים שאני מפספס... אבל אין לי משג איך הסביבת קשורה ל- Eclipse (עד עכשיו חשבתי ש- Eclipse זה פשוט סביבת עבודה ל- Java...). חיפשתי הוראות באינטרנט והסתכלתי על ההוראות באתר של הקורס. שום דבר שימושי - אולי התקנתי את הדבר הלא נכון, אולי פשוט בגלל שזו גרסה חדשה יותר... אני לא יודע. מישהו יכול לעזור?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מאיזו נקודה ועד איזו נקודה מוגדר הזמן של רינדור הדף?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי אפשרות ללמוד בקיץ Maple או Mathematica. (כמובן בנוסף לג'אווה, c++, c, מטלב...) מה עדיף? מה יותר שימושי בתכנות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש ספר טוב שאפשר להתחיל ללמוד סי שארפ או ג'אווה. "JAVA על כוס קפה" זה ספר טוב? תודה, פיני.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה להתקין שרת SMTP על המחשב שלי כדי שאני אוכל לעבוד עם אימיילים. התקנתי hmailserver ואני עכשיו מנסה לגרום לPHP ל"שחק" איתו יפה- רק שאני לא מצליח. בקובץ php.ini : [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 ; For Win32 only. sendmail_from = [email]me@example.com[/email] וכשאני מנסה להשתמש בפונקציה mail() אני מקבל: Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 530 SMTP authentication is required. in D:\HTTP_SERVER_DOCS\mail_test.php on line 2 אני לא יודע איך להשתמש בhmailserver הזה- אולי מישהו מכיר את זה- או שרת אחר שאני יכול להשתמש בו בקלות?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה קטנה במערכת שאני בונה אני רוצה שלא יוכלו להיכנס לקבצים בתיקייה folder לדוגמא http://site.com/folder/file.php אני יכול לחסום את זה בקלות דרך htaccess אבל הבעיה היא שגם המערכת לא מצליחה לגשת לקובץ לצורך הדוגמא זה הקוד שמנסה להגיע לקובץ (jQuery): $("#DisplayGreen2").load("/folder/file.php?action=update&id="+id+"&version="+version+"&link="+linkk); איך אפשר לעשות את זה ? בנוסף ניסתי דרך אחרת ב PHP שהגדרתי define והוספתי if בקובץ \ תיקייה שאני רוצה לחסום אבל לצערי המערכת נחסמה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני לומד קורס במבוא למדעי המחשב ושפת JAVA א'. יש לי שאלה שהיא ממש קשה לי, ואני לא יודע איך אפילו להתחיל. ברצוני לקבל עזרה בבקשה, אם מישהו תותח מפה (כולכם כאלה) יכול לעזור לי ולפתור לי אותה. כי בלעדי התשובה הזאת, לא יתנו לי לגשת למבחן בסוף הקורס. בבקשה צירפתי קובץ עם התרגילים. השאלה נמצאת בבוף איפשה שכתוב "מטלת מנחה 17" שם מתחילה השאלה. בבקשה בבקשה תעזרו לי כמה שאתם יכולים. אני חייב שתפתרו לי אותה בבקשהההה
-
- 4 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום, נתון לי מספר בינארי, חוץ מ - O(n) ובעצם לעבור אחד אחד ולצבור, האם יש רעיון לפתרון בסיבוכיות נמוכה יותר, למשל O(logn)? (למי שלא הבין, נתון לי 101 ואני צריך להחזיר 2) תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
התחלתי להשתמש בקוד שקורא תוכן של אתרים אחרי שנותנים לו את הURL... הפלט שאני מקבל הוא את כל קוד ה HTML... יש אפשרות לקבל רק את התוכן עצמו? זאת אומרת ממש לקרוא את התוכן כפי שנקרא בדפדפן? זה הקוד : private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string URL = textBox1.Text; HttpWebRequest myRequest = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(URL); myRequest.Method = "GET"; WebResponse myResponse = myRequest.GetResponse(); StreamReader sr = new StreamReader(myResponse.GetResponseStream(), System.Text.Encoding.UTF8); string result = sr.ReadToEnd(); WebClient client = new WebClient(); richTextBox1.Text = result; sr…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי פרויקט לימודי לעשות ואני פשוט משתגע אני רוצה לעשות משחק רשת קטנטן בסביבת תכנות של C# הרעיון הוא שתהיה טבלת נתונים מרוחקת (שרת\SQLSERVER וכו) שממנה תוכל התוכנה שאכתוב לבצע זיהוי משתמשים (שם משתמש\סיסמא) וברגע שנכנסים כל משתמש יוכל לשחק והנתונים שלו יהיו בטבלאות - כל עמדה כזאת תתחבר למסד המרוחק ותשלוף נתונים כלפי אותו שחקן ניסיתי לברר על כל דרך אפשרית תנו לי כיוון או משהו שאוכל להשתמש בו .. ממש זקוק לעזרה של החברה כאן. בברכה ויום טוב fatalica
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני כרגע מסיים את התואר בהנדסת מערכות מידע בבן גוריון. הייתי בכמה ראיונות עבודה, ואני רואה שתמיד חסרים לי כמה כלים אם אני בכלל מגיע לראיון ומצד שני קשה מאוד בכלל להגיע לראיונות. העניין הוא שאני רוצה משרות פיתוח תוכנה ולא בדיקות. השאלות שלי: האם אכן לא כדאי להתחיל בבדיקות תוכנה כי יהיה קשה לעבור אחר כך לפיתוח או שזה כדאי בכל זאת? האם יש משרות בדיקות שכן שווה לשקול וכאלה שלא תורמות לניסיון? אני רוצה להתעסק עם הצד הלוגי של התוכנה, כלומר ה business layer. למשל באפליקציה הכי פשוטה של הבנק שמדגימים בהרבה מקומות, לכתוב את הפונקציונאליות כמו משיכה מהחשבון, עיבוד הנתונים וכו. פחות מעניין אותי להתעסק עם בסיסי נתונים, כי אני לא אוהב להתעסק עם sql וכל הסינטקס שם, אני יכול ומכיר ברמה …
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי אני מתכנת כבר די הרבה זמן בjava וקצת c#, כבר שנתיים שאני מתכנת לאנדרואיד. אבל אין לי מושג ירוק בפיתוח אתרים ואני ממש רוצה ללמוד. בעקרון אני רוצה ללמוד html5 וcss3 למען העיצוב, ואיזה סקריפטינג כמו php או ruby. sql אני כבר יודע. איפה המקום הטוב ביותר ללמוד בו את הנ"ל? (עדיפות כמובן לאתרים חינמיים).
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כשאני מריץ את התוכנית הפלט הינו : 113 למה זה? char str1[20] = "question 4"; char str2[] = "second"; int i; char *prt; printf("%d\n",*str1);
-
- 4 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום התחלתי לאחרונה ללמוד תכנות שרתים כרגע אני עובד עם EQLIPSE J2E ו JBOSS בניתי את הדף JSP ומופיע לי באקלפס הכתובת של הדף http://localhost:8080/XXXX/XXX.jsp לדוגמה. הבנתי שאני יכול להתחבר ממחשב אחר לפי הכתובת אי פי כל עוד ה JBOSS רץ, ולראות את האתר. אבל אני לא מצליח. אך עושים את זה?
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
א. ממשו מעגל מחבר מלא בעזרת מפענח 3 ל-8 ושני שערי OR ב. כתבו תוכנית vhdl למימוש הנ"ל ג. ממשומקודד זוגיות ל 8 ביט. המערכת מקבלת בכניסה בית ברוחב 8 ביט, ומוציאה 9 ביט במוצאה, כאשר הביט הנוסף מצביע על זוגיות. ד. כתבו תוכנית vhdl למימוש הנ"ל
-
- 4 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
היי, כחלק משיעורי הבית שלי אני צריכה לכתוב קוד שבודק תקינות קלט ומכניס אותו למערך דו מימדי (בגודל ידוע), אני צריכה עזרה בבדיקת תקינות הקלט בבקשה. אני צריכה לקבל מהמשתמש קלט בצורה של num num num... כלומר - מספר-רווח-מספר-רווח-מספר אין הגבלה על גודל המספר. אין הגבלה על מספר הרווחים. כלומר - אני יכולה לכניס רווח-רווח-רווח מספר-רווח-מספר. אני צריכה לדעת מתי הקלט כולל כל דבר שהוא לא מספר או רווח, מתי הוא כולל מינוסים ומתי הוא כולל יותר מדי מספרים כדי שאני אוכל להדפיס הודעת שגיאה. היה לי רעיון להשתמש בלולאה שבה יש scanf עם %d ומתחתיה יש משתנה מסוג char שמתחיל לקלוט איפה שd הפסיק והוא צריך לקחת את כל הרווחים. ברגע שהוא קולט משהו ששונה מרווח (חשבתי לעשות את זה ע"י זיהוי של קוד …
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
-
היי, מכיוון שאני לא חזק מידי פעם MYSQL אני צריך עזרה עםquery מסוים. מה שיש לי זה טבלה שאחד השדות בה ניקרא groupId. אם יש קבוצה בערך יהיה הID של הקבוצה (בטבלה אחרת כמובן) אם אין בקבוצה הערך יהיה 0. מה שאני רוצה לעשות זה Select לכל הטבלה, אבל שיתן לי קצת תוצאות שהGroupId שלהן הוא או 0 או distinct שם הטבלה הוא share_log תודה
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
-
אני מנסה ליצור תוכנה שתוציא את האודיו מתוך קובץ MP4. התחלתי לחפש מידע על מבנה קובץ הMP4, מסתבר שאין מקום נח עם המידע. לבנתיים הצלחתי להבין באופן כללי את המבנה, אם יש מישהו שיודע על מקור מידע נח לזה אשמח לשמוע. בנוסף, בהנחה שאני מצליח להוציא, למיטב הבנתי זה יהיה בפורמט M4A, איך אני אוכל להמיר לMP3? (בכתיבת תוכנה, לא בתוכנה קיימת) בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני עובד אל פרויקט פרטי שבוא אני צריך לבנות אתר דינאמי ואני מתכנת פייטון לאחר חיפןש רב של כלים חשבתי ללכת על iron-python כדי ליצור אתר וSilverlight אבל אני לא מוצא מידע בנושא אין לי הרבה ניסיון בבנית אתרים מהסוג הזה (אני בכוונה מנסה להיתחמק מ c# ) ואני לא יודע איך לקטוב את הקוד שמקשר את ה input ב html לחלק מהקוד שלי בpython אני צריך להישתמש בעיקר ב file, button וtext אם אפשר לפרט כמה שותר אני אשמח כי אני עובד אל זה כול השבוע ולא היתקדמתי הרבה בנוסף אם למיהוא יש גם מידע אל איך להעלות את הפרויקט לserver תודה מראש :s05: :s05: :s05: :s05: :s05: :s05: :s05:
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קובץ מסויים שצירפתי לפרוייקט שלי לתוך תיקיה שנקראת temp. השם שלו לצורך הדוגמא הוא file.pcap, אם אני רושם את הנתיב אליו ככה: temp\file.doc אני לא מצליח להגיע אליו, האם אני צריך לתת לו את הנתיב שלו שאני רואה בפרופרטי שלו ? (הנתיב הוא על המחשב שלי אז מה קורה במקרה שאני לוקח את הקובץ exe שנוצר לי בסופו של דבר למחשב אחר ?)
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-