עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by avrin1,

היי, רציתי לדעת איך אני יכול להוריד קבצים דרך פייתון? אני יודע שאפשר לעשות את זה באמצעות URLLIB2 כך: response = urllib2.urlopen(' http://blabla.com/getfile.aspx?id=1')file = response.read() אבל זה לא מצליח... נראה לי בגלל שהאתר מביא את הקובץ דרך דף ASP ולא ישירות.. יכול להיות שזאת הבעיה? מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך אני יכול להוריד את הקובץ שבמקרה הזה הוא בID=1??? תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 4.6k צפיות
  2. Started by Drazick,

היום נתקלתי במישהו שמשחרר את הקוד שלו על ידי כתובת SVN. כיצד אני יכול להוריד את הקוד לצפייה אישית במחשב? האם יש כלי "און ליין" שיכול להוריד לי את הקוד? תודה.

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  3. צירפתי את הקובץ שהורדתי , אני מריץ את הchat.asp והתקלה: Error Type: Active Server Pages, ASP 0234 (0x80004005) Server side include directives may not be present in script blocks. Please use the SRC= attribute of the <SCRIPT> tag. /chat/global.asa, line 3 איך מתקנים? תודה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by yogev_23,

הי. אני רוצה במחלקה נורשת (drived), להגדיר את אחת הפונקציות של מחלקת האב כprotected (כשהיא במקור public, ובגלל סוג הורשה public היא נשארת כזו..) תגידו בבקשה אם המימוש הסמלי הזה נכון. מחלקת אב class A { public: String func(){return "Hello";} } הגדרה של מחלקה נורשת class B : public A } protected: String func() {return A::func();} { מותר לעשות מה שעשיתי? (בבקשה אל תגידו "פשוט היית עושה מהתחלה הורשה מסוג protected" כי זאת רק דוגמא)

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. עיצה ? הקוד שלי מורכב מ header file שהוא base class כדלקמן: //baseh.h #ifndef mybase #define mybase class base { public: base(int); protected: int first; }; #endif ומקובץ פונקציות למחלקה כדלקמן: // base.cpp #include "base.h" base::base(int myF) { first = myF; } ו header file למחלקה יורשת כדלקמן: // inher.h #ifndef myinher #define myinher #include "base.h" class inher : public base { public: inher(int, int); private: int second; }; #endif וקובץ פונקציות למחלקה: // inher.cpp //#include "base.h" #include "inher.h" inher::inher(int myFirst, int mySecond) { first = myFirst; second = mySecond; } היישום הינו: // temp.…

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  6. Started by 11moshiko11,

שלום לכולם! אני כותב תוכנית במסגרת הכנה למבחן ואני תקוע במשהו: התוכנית כוללת BASE שנקרא CAR. הוא כולל PRIVATE: INT - מס' רכב CHAR * - צבע CHAR - קטגוריה. הבנים, הם בעצם סוגי רכבים (הונדה, אופל וכו') והוא כולל PRIVATE: CHAR * - תת דגם (סיויק, אקודרד וכו'). CAR.H --------- #ifndef _CAR_H #define _CAR_H #include <iostream> using namespace std; class Car { int IDcar;//5 digits char * color; char category;//a,b,c public: Car(int, char *, char);//ctor Car(); Car(const Car &);//cctor ~Car();//dctor int getIDcar(); char * getColor(); char getCategory(); void setIDcar(int); void setColor(char*); void setCategory(char); virtual void print(); //virtual vo…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by MasterDK,

יש לי שאלה: בשביל מה בעצם צריך הורשה של מחלקות? מתי משתמשים בזה? האם בדוגמא הבאה יש צורך בהורשת מחלקות?: ברצוני לבנות מפת משחק, המפה מורכבת מ"בלוקים" בגודל X*Y, לכל בלוק יש את התמונה שלו, נקודות ציון (X,Y) משלו, ונגיד מצב האם הבלוק פעיל לא פעיל, האם ניתן לעבור דרכו או לא ניתן וכו'. אני יוצר מחלקה אשר מטפלת בבלוק אחד ויחיד!. אך ברצוני לבנות מפה זוכרים? בשביל לבנות מפה אני צריך אוסף של בלוקים. נגיד אני משתמש במערך של 10*10 בלוקים וסך הכל יש לי מפה של 100 בלוקים. למפה יש פונקציות משלה כגון, drawmap, initmap וכו'. האם יש צורך לאסוף את כל המשתנים של המפה וכל הפונקציה שלה למחלקה שתירש (לא יודע איך לבטא את זה נכון ובטח שלא איך רושמים את זה נכון :\) מהמחלקה "בלוק"? או שמפסיק ליצו…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. היי, למי (שעדיין) חושב שהורשה היא מומלצת או כדאית - כדאי לקרוא את הפוסט הבא: http://www.softwarearchiblog.com/2012/02/object-oriented.html ליאור

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. חברה אני צריך עזרה למשהו שאני לא מבין . אני כותב כבר איזה חודש איזה תוכנה, את כל העיצוב עשיתי (עדיין עושה) על המחשב האישי שלי, עם ווינדוס 7, עם דוט נט 3.5 . אני לא יודע איך זה קרה, אבל כל הכפתורים ועוד כל מיני קונטרולס שבניתי, פתאום שינו את הסגנון שלהם לסגנון הגרפי המעפן של ווינדוס XP . לדוגמא כל הפתורים נהיו FLAT פרוגרס בארס בימקום הצבע הירוק המבריק המתמשך, נהיה לי בלוקים כחולים כאלה של פעם ... איך לעזזזזזזל אני עושה פה ROLL BACK ???? ולמה זה קרה ? תודה זקוק לעזרתכם.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. היי, עשיתי מערכת ניהול קטנה עם הוספת עמודים, עריכה ומחיקה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך אפשר להוסיף אפשרות של הזזת שורה במסד למעלה או למטה (כדי שיוכלו לשנות את סדר הופעת הדפים) אני שובר את הראש כבר יומיים למצוא פתרון יצירתי תודה!

11. Started by adlanm,

שלום על שרת FTP של win xp האם זה אפשרי בכלל? מצד לקוח, שרת? איך? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by e.s,

תראו יש גרסה חדשה ל-phpbbheb שאני רוצה להתקין עשיתי גיבוי לפורום... ואני רוצה להתקין את הפורום ושכל המשתמשים וההודעות שבו יחזרו.. מה אני אמור לעשות עם הקובץ שהורדתי בשביל להחזיר את הפורום לקדמותו רק שיהיה בגירסה החדשה אני נמצא עכשיו בקטע של התקנת הפורום שאלתי כבר בפורום של phpbbheb והם לא עונים וגם אם הם עונים אז הם לא עוזרים מישהו יכול לעזור לי פה? תודה לעזורים..!!

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  13. Started by RonCohen,

זה לא נותן לי לכתוב פה את הקוד זה מעביר אותי להודעה לפנות לאדמין [TABLE] [TR] [TD]Dear surfer, The request you just sent was invalid, Please contact your website administrator for more information. Best regards, sPD.co.il Administration[/TD] [/TR] [/TABLE] נקווה שתבינו ככה מה עשיתי: הפוקנציה היא מטיפוס int* והיא מקבל מערך מוסיפה לכל הערכים 1 ומחזירה את המערך : return newarray אחרי זה אני מגדיר עוד מצביע מטיפוס int ועושה שהוא שווה לפונקציה ואז לולאת for שמציגה pointer כשהערכים של המערך הם 1'2'3'4'5 והתוצאה היא שהפלט הוא: 2,-8546556,עוד מספרים לא קשורים

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by omfir,

כאשר אני מנסה להדפיס ערך של משתנה בפורמט של printf בתוך הswitch case השני מוחזר לי ערך שגוי במקום הערך הנכון... בנוסף,ראיתי שלהבדיל מהדפסת משתנה אין בעיה להדפיס סתם מחרוזת וכלן ניסתי type casting from double to char אבל לא הצלחתי... להלן קטע הקוד.. #include <stdio.h> switch (to){ case 'K': sum*=K; break; case 'C': sum*=C; break; case 'I': sum*=I; break; case 'F': sum*=F; break; case 'Y':sum*=Y; sprintf(b,"%lf",∑);;break; case 'L': sum*=L; break; } return 0; }

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. טוב אז קודם כל זה לא עוד אחד מהת'רדים של "תמליצו לי על שפה ללמוד". הרצתי חיפוש פעמים ורוב ולמדתי הרבה אך לא קיבלתי תשובה על מוחלטת על השאלה שלי. המצב הוא כזה: יש לי איזשהו נסיון קטן מאוד בתחום התכנות ואיזשהו ידע בסיסי בכמה שפות אך בעיקר ב-VB6 (אם את מה שיש במדריכים של DR-VB.CO.IL אתם מגדירים כבסיס אז אני יודע קצת יותר מזה). אבל העניין הוא שאני מחפש שפה מעט חזקה, חדשה, רצינית ומפותחת יותר מאשר VB6. לכן חשבתי התלבטתי בין VB.NET לבין C#. החלטתי לבסוף ללכת על VB.NET (תקנו אותי אם חושבים אחרת) מאחר ואחרי הכל מדובר בקומפיילר זהה שמתרגם את הדברים בצורה דומה מאוד, כך ששתי השפות מסוגלות פחות או יותר לאותו הדבר, וההבדל העיקרי הוא דווקא בצורת הכתיבה, הניסוח וכד'. לכן מכיוון שיש לי …

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. מישהו יכול לרשום לי את התוכנית / אלגוריתם לפיתרון של התרגיל המצ"ב? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by bdoron,

יצא לי להיות בראיון עבודה מזמן וסתם חשבתי על מה שעברתי שם, הייתי צריך להכניס טבלה מהdb לתוך gridview ובשדה של הstatus יש שלושה מצבים, on,off,pause והיא רצתה שבמקום on יהיה נורית ירוקה off נורית אדומה וpause נורית כתומה, עשיתי את זה עם הפונקציה של הgridview בשם onRowDataBound , את הראיון לצערי לא עברתי אבל קבלתי תשובה שנאמר לי שמישהו עשה יותר טוב, לא יודע אם זה אמת או שקר מה שכן אכפת לי זה האם אפשר לעשות את זה בצורה שונה המטרה שלי היא ללמוד , אם למשל אומרים לי כמו שהיא אמרה, להציב איזה אובייקט או לא יודע מה בתוך שדה בהתאם לתוכן של השדה , איך אני עושה את זה? האם יש דרך אחרת מהפונקציה onRowDataBound ועל ידי switch פשוט שבודק את התוכן? אשמח לייעוץ כי הרי הרבה חברות מבקשות ל…

18. שלום יש לי מסד נתונים באקסס - שע"מ להיכנס עליו צריך סיסמא- האם יש איזה שהיא דרך לעקוף את הקשת הסיסמא ??? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by ilia121,

שלום, אני מעוניין לעשות תיבה כזאת עם תאריך ולידה יהיו חיצים למעלה ולמטה שברגע שלוחצים על אחד מהם התאריך קופץ יום קדימה ויום אחורה, בהתאמה. זה משהו כמו זה שאפשר לראות בחלון השעון של הוינדוס, זה שבו מזיזים את השעה... אז איך אפשר לעשות את זה? תודה!

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  20. שלום לכלום אני עובד עם C++ ורציתי לדעת איך אני יכול להחליף את התוכן של שתי נעלמים ללא עזרת נעלם נוסף אם אפשר תוכנית כתובה זה יעזור מאוד תודה

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. כיצד? אמרו לי להישתמש ב pre אבל זה מעוות לגמרי את הטקסט

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  22. שמתי תמונה על width :100% בשביל שתהיה לכל הרוחב של המסך על התמונה הזאת יש כפתורים שרציתי להפוך לכפתורים באמצעות map טאג קבעתי איזור של כפתור בריבוע מסוים על התמונה לפי פיקסלים אבל ברגע שנכנסים לאתר הגודל של התמונה משתנה לפי הרוחב של המסך (width 100% ) והאיזור זז הצידה מהאיזור שהוא אמור להיות בגלל שזה הולך לפי פיקסלים איך אני יכול לגרום לזה שהאיזורים ישארו במקום שלהם? אני עובד עם PHP ו XHTML אם אי אפשר, איזה עוד דרך אפשר לעשות תפריט לרוחב עם תמונות שישאר באותו הגודל בכל רזולוציה (כשעשיתי width 100% כאשר כל הכפתורים נמצאים על תמונה אחת הגודל של התמונה הלך לפי הרזולוציה של המסך עצמו וככה כיוון את עצמו איך אפשר לעשות את זה עם כמה תמונות נפרדות שאמורות לשמש תפריט לרוחב…

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  23. Started by raiman1,

שלום לכולם! יש לי בעיה באיזה תרגיל של הטלת קוביות. בתרגיל אני צריך ליצור את המחלקה קוביה: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Dei { private int num; public Dei() { this.num = 1; } public void Roll() { Random rnd = new Random(); this.num = rnd.Next(1, 7); } public int GetNum() { return this.num; } } } בנוסף אני צריך לכתוב תוכנית שיוצרת שתי קוביות ובכל תור זורקת את שתי הקוביות עד שיוצא דאבל 6. בנוסף בכל תור היא רושמת את המספרים שיצאו. הבעיה שלי זה שיוא לי רק דאבלים ולא מספרים כמו 4,6 1,2 וכו'. מישהו יכול לומ…

• 10 תגובות
    • 7.4k צפיות
  24. שלום. באתר הבא: any.do אפשר לראות שהווידאו אינו Flash, אלא HTML5 (אם אני מבין נכון). כיצד עושים זאת? הייתי רוצה גם כן להטמיע ווידאו בצורה הזאת. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by tzolerguy,

היי כתבתי בגאווה קלאס אשר יורש מ Applet עכשיו אני רוצה שירוץ על גבי דף HTML אבל לא ממש הבנתי איך אני משלב אותו בדף אם אפשר לקבל קצת מידע בנושא אשמח ... ניסיתי לעקוב אחרי כל מיני מדריכים באתר של SUN אבל זה לא ממש הלך... תמיד ה HTML הציג שגיאה למרות שדרך האקליפס ה APPLET רצה בסדר גמור.

• 3 תגובות
    • 887 צפיות

דיונים חדשים בפורומים