תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
איך אני עושה SPLIT בין גרש ? אם למשל יש לי STRING ואני עושה string st = word.split('''); הקומפיילר לא מקבל, ניסיתי לעטוף את זה ב-\ וזה לא הלך יש לי פשוט משפט ואני רוצה לחלץ מה שבין הגרש הראשון והאחרון
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי לכולם, כיצד ניתן לגרום ל main ב-java שגם ככה מוציא output דיווח, להכניס אותו לתוך קבצי log ולייצר אותו במקביל? בנוסף, שיהיה על זה גם timestamp ורצוי גם, כמה זמן לקח בין פעולה לפעולה. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
יש לי ListBox שלתוכה אני מצרף קבצים והתוכנה עובדת כל פעם על אחד וכשהיא מסיימת היא עוברת להבא בתור, איך אני יכול להדגיש את הקובץ הנוכחי שהתוכנה עובדת עליו בתוך ה- ListBox (ממש כאילו אני לוחץ על הקובץ פעם אחת עo העכבר והוא נהיה מודגש) ?
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
עלי ליצור דף מסויים ובו כמה נתונים שעלי להכניס: שם מין: שלוש checkbox שעלי לבחור אחד (גבר אישה ואחר) בסוף יש כפתור send ששלוח את הנתונים ואותם אני רושם לקובץ טקסט. השאלה שלי היא לגבי ה-checkbox, כשאני מריץ את הדף שהתקבל אני יכול לבחור כל אחד מה-checkbox ולא רק אחד איך אני יכול לעשות ככה שאם אני בוחר אחד ואח"כ מתחרט ובוחור אחר הראשון נכבה ? ואותו דבר בצד השני איפה שאני קולט את הנתונים איך אני שם מוודא מה לחוץ תודה.
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אני חושב על לימודי פיתוח תוכנות\אפליקציות סלולריות. האם מקצוע מסוג זה דורש ראש מתמטי? סליחה מראש על השאלה הכללית פשוט אין לי ידע בנושא...
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי. יש לי כמה מחלקות שכתבתי בגאווה, שמבצעות פעולות מתמטיות על כל ביטוי שהן מקבלות - הן מחזירות את הערך שלו ומציגות אותו בשלוש נוטציות שונות (אינפיקס, פרהפיקס ופוסטפיקס). כרגע הן מציגות את כל אלו בטרמינל - והייתי רותה להציג אותן ב - GUI אשמח לקבל רעיון על אובייקט שאוכל לעשות לו פורמט כדי להציג איתו את הקלט/פלט. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מה הכוונה ארגומנטים של שורת פקודה?(לאיזה שורת פקודה הם מתכוונים?) בספר ממנו אני לומד מביאים את התוכנית הבאה בתור דוגמא לשימוש בארגומנטים של שורת פקודה. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class CommandLine { static void Main(string[] args) { int ctr = 0; if (args.Length <= 0) { Console.WriteLine("No Command Line arguments were provided"); return; } else { for(ctr=0;ctr<args.Length;ctr++) { Console.WriteLine("Argument {0} is {1}", ctr+1,args[ctr]); } } } } } הם הביאו שני קלטים…
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
צרפתי 2 קבצים קוד\בעיה טוב אז זה למשחק קלפים וניראה לי שזה עובד בסדר אבל קורה משהו שאני לא כל כך יכל להסביר כל הזמן יוצא שיש לי קבוצות של אותו קלף (צבע\סוג שונה) בסוף הרשימה זה לא חוזר על עצמו כל פעם זה קלפים אחרים אבל הקטע של קבוצות כן חוזר על עצמו יש למשהו מושג למה זה קורה??? הרעיון הכללי הוא יש לי מערך של 52 כולו 0 כל פעם אני מיצר מספר i אז אני בודק אם במקום i ב arr יש 1 או 0 אם יש 1 אז כבר יש את הקלף הזה ברשימה אם לא אז אני משנה את arr ב i ל 1 ומוסף את אותו קלף לרשימה כך לא היה לי אותו קלף פעמים [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בשלבי פיתוח של אתר שמספק ללקוחות שירות -הלקוח מקליד מס' פניה ות.ז., האתר שולח בקשה לכמה אתרים אחרים (חיצוניים) ברשת, מקבל מהם תשובות ומחזיר ללקוח דף עם ריכוז הנתונים.עשיתי כמה דברים כאלו בעבר בשפת תכנות לא-וובית (VISUAL BASIC),שאלתי היא האם ניתן לעשות זאת גם בשפות תכנות כגון PHP וכיוב' ?הורדתי איזשהו FRAMEWORK שמאפשר ל-PHP לקרוא ולפענח דפי HTML,זה עובד למשך כמה שניות ולאחר מכן נעצר בטענה שהסקריפט הגיע למקסימום הזמן המאושר לו לרוץ.הכוונה היא שהאתר ירוץ על חשבון האחסון הקיים שלי מבלי צורך לרכוש VPS או שרת ייעודי.שאלותי הן -* האם יש טכנולוגיה/שפה מומלצת לכתיבת דברים מהסוג הזה ?* דוגמאות / עצות / חלקי קוד וכל דבר אחר שיוכל לעזור.* אספקטים של אבטחה.
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, אף פעם לא הצלחתי באמת להבין את כל עיניין ה.htaccess ולכן אני קצת אבוד עם זה. מה שאני מחפש זה כלל שיהפוך לי כתובת מהצורה הזאת storenew/index.php/index/product/112 לזה storenew/product/112 תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
-
-
ב"ה איך אני יכול לקבל את מה שהוקלד בפקדים TextBoxשנמצאים ב StackPanel שמחוברים ע"י Binding תיאור: יצרתי StackPanel שמכיל פקדים שונים בעיקר TextBox אבל נתקלתי בבעיה שאני לא יכול לאסוף את הנתונים שהוזנו לקלאס שיצרתי לדוגמה כדי לשלוח להם נתונים אני עושה את זה ע"י StackPanel.DataContext = MyData אבל ביצוע פעולה הפוכה אני לא מצליח לעשות אני לא מחפש פיתרון של התייחסות לכל תיבת טקסט בנפרד ז"א להגדיר שם לתיבה וע"י זה להתייחס אליה בקוד. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מכיוון שאין numericUpDown ב-WPF עשיתי משהו שנראה ככה: פשוט הדבקתי אחד לשני TextBox ו-ScrollBar (תודו שיצא יפה !) השאלה שלי היא איך אני גורם ללחיצה למעלה להוריד מספר וללחיצה למטה להוריד מספר (הגדרתי ערך דיפולטי של 1 איך שהתוכנה עולה) תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה ההבדל בין העברת פרמטרים כזאת: ב- main: [size=78%]בפונקציה h:[/size] [size=78%]void h(C *c )[/size] [size=78%]לבין:[/size] [size=78%]ב- main:[/size] C c1(); h(&c) [size=10px]בפונקציה h:[/size] [size=10px]void h(C *c )[/size] [size=1](מלבד העניין שהראשון הוקצה ב- heap והשני במחסנית, מה ההבדל מבחינת כל מיני פקודות והשמות שנעשה בפונקציה h על c המתקבל כפרמט)[/size] C *c1= new C(); h©
-
- 4 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום אני משתמש בקובץ CMD פשוט ביותר, שמשנה עבורי את הסיומות של כל הקבצים בתיקיה מ-GIF ל-JPG, מטעמי נוחות בלבד. REN *.GIF *.JPG ניתן להגדיר שבהרצת הקובץ לא רק שהוא ישנה את כל הסיומת של GIF ל-JPG בתיקיה בו אני מריץ, אלא גם בתתי-תיקיה שלה. הכיצד?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי תוכנית ובה LISTBOX, הוספתי לו גם contextMenuStrip עם תפריט, כשאני לוחץ קליק ימני יש לי אופציה של DELETE שקולטת את ה-string של הקובץ ומסירה אותו מה-LISTBOX ועוד אופציה שזה אני רוצה לקלוט אחרי הלחיצה את ה-INDEX של הקובץ שלחצתי עליו ב-LISTBOX כל מה שלא השתמשתי בו (selected item, selected index וכו') תמיד החזיר לי מינוס 1 ולא את ה-index, אשמח לעזרה איך לעשות את זה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש סביבת עבודה נוחה לPHP, אבל גם שתלך טוב עם עברית, עד היום zend וaptana עשו לי בעיות, ואני מחפש משהו יותר נוח לעבודה שוטפת.. תודה מראש, ליאור D:
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אז את כל האתחול הראשוני עשיתי במכונות מצבים, וכרגע אני די חושב איך לעשות את הקטע של השליחה - כי פשוט אני צריך להוציא מסכים לצג לפי כניסות. נניח כרגע שיש לי וקטור של 24 סיביות: וכל איפה שיש בווקטור '1' צריך להוציא לצג הודעה שאומרת: "תקלה מספר" - שורה ראשונה סוג של כמה רווחים, "1" (אם במקום אחד בוקטור יש '1') בשורה שנייה באמצע. עכשיו חשבתי לממש את זה ב-2 תוכניות, הראשונה init (הגדרות ושליחת תו תו) והשנייה controller שתיהיה אחרית לקבל את הווקטור הארוך (אמור להיות ווקטור אחד של בערך 190 סיביות ועוד וקטור של 6 סיביות שכנראה אני אשרשר) ואז להוציא ל-init כנראה done או ack ואז הInit תציג על הצג. בקטע הזה די נתקעתי, השאלה היא שהאם אני נמצא בתוך מצב מסיום בinit שנקרא s…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, הקוד הרצ"ב מעלה פריט תפריט ותחתיו תפריט משנה. רציתי להקיף את התפריט המשני בקו אדום אך זה לא עולה בידי. מישהו יכול להצביע היכן בקוד אני טועה? <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "[url]http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">[/url] <html xmlns="[url]http://www.w3.org/1999/xhtml">[/url] <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255" /> <style type="text/css"> #menu ul #menu1 ul{border:solid 2px magenta;} </style> </head> <body> <div id="menu"> <ul> <div id="menu1"><li><a href="#">1</a></li><…
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני צריך לספור את התווים באני מקליד בתוך TEXTAREA בפורם שאני בונה בHTML האילוץ היחידי שלי הוא, שיש הבדל בין תווים בעברית לבין תווים באנגלית. ז"א: אם המשתמש מקליד באנגלית אני סופר כל אותו בצורה מסויימת, ואם בעברית, אחרת. זקוק לעזרה מקצועית באיך לדעת באמצעות קוד איזה שפה מוקלדת כרגע. תודה.
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
יש לי רשימה של "הגדרות" שבנויות בצורה הבאה: key:'property' key:'property' key:'property' key:'property' key:'property' ... אני מחפש להפריד את ההגדרות עם key מסויים (יש לי ברשימה כמה עם אותו key וה property משתנה בינהם) ולהכניס את ה property שלהם לתוך מערך סטרינג. ניסיתי להשתמש בביטוי רגולרי, אבל אני ממש בור בקטע הזה ולא הולך לי. לא עולה לי בראש דרך פשוטה לבצע זאת, אז אני אשמח לעזרה.
-
- 4 תגובות
- 764 צפיות
-
-
1. מה המשמעות של המילה השמורה OTHERS ? לדוג' כאשר כותבים OTHERS=>'0' dddd ואז עושים על זה השמה לתוך STD_LOGIC מסוים. 2. אם אני רוצה שבפורט מסוים יהיה 0 לוגי קבוע, אפשר לעשות את זה בENTITY כשאני מכריז על הפורט? אם לא, איפה אפשר לקבוע לו ערך קבוע? רוב תודות,
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מחלקה של עיצוב בCSS: .Category a:link{color: navy; text-decoration: none; } .Category a:visited {color: navy; text-decoration: none; } .Category a:hover{color: navy; text-decoration: underline;} זה לא יעבוד לי כשאני אכתוב כך: <div> <a href="somewhere" class="Category" text </a> </div> אבל זה כן יעבוד לי: <div class="Category"> <a href="somewhere"> text </a> </div> למה זה ככה? זה גורם לי לבעיות- כי אני רוצה חלק מהקישורים בעיצוב כזה וחלק באחר. איך אפשר לתקן?
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אז אחרי שישבתי היום כל היום על התוכנית ודיי נתקעתי במשהו קטן, החלטתי לפנות אלייכם לעזרה - כחלק מהתוכנית אני צריך לרשום פונקציה שאמורה לקבל מהמשתמש רשימה של 20 מספרים מינימום, בגודל של 10 תוים כל אחד. זה מה שיצא לי עד עכשיו - double GetArr(double array[ARR]){ int i; for(i=0;i<ARR;i++) scanf("%lf", &array[i]); return array[ARR]; } עד כאן הכל יפה והכל עובד מצויין. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה להגביל את הקלט. איך אני מפסיק את הקליטה כך שברגע שהמשתמש יקיש 1- לדוגמא, הקלט יפסק ויחזר מערך בגודל שהמשתמש הקיש? אשמח לעזרה, אני דיי תקוע ולא יכול להמשיך בלי הפונקציה הזו.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את הקוד הזה: <form id="edit_pod" action="action.php" method="get"> <input type="hidden" id="txt_pod_id" value="<?php echo $pod_id; ?>" /> <table class="edttable"> <tr> <td> Date: <br /> <small><i>(Hebrew date will be calculated and displayed in the site)</i></small> </td> <td> <select id="sel_d"></select> <select id="sel_m"></select> <select id="sel_y"></select> </td> </tr> <tr> <td> Category: </td> <td> <select…
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מנסה לעביר מטריצה לתוך רשימה מקושרת הנה הקוד: typedef struct mode { char brd[3][3]; int scor; struct Modes *next; }Modes; Modes *add(Modes *head,char bord[3][3],int point) { Modes *new_mode; new_mode = (Modes*) malloc(sizeof(Modes)); new_mode->brd = bord; new_mode->scor = point; new_mode->next = head; return new_mode; } וכשאני מנסה להריץ את התוכנית אני מקבל הודעת שגיאה : error C2106: '=' : left operand must be l-value יש למישהוא מושג ? תודה רבה מראש :-)
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-