תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד את שפת C, יש לי רקע קטן בתיכנות (למדתי פסקל... ), אני מחפש איזשהו ספר / מדריך אינטרנטי בעברית שיעזור לי ללמוד. בעבר שמעתי על כך שלא מומלץ ללמוד דרך הספרים בעברית כי הם ברמה נמוכה?, זה נכון גם היום, אם כן זה יכול לגרום לאיזשהן בעיות בלמידה? מקווה שתענו ותעזרו לי, תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן כולם, הורדתי כמה דוגמאות של קודים שקשורים לDIRECTX וכשאני מנסה להריץ אותם יש לי כמה שגיאות קוד לדוגמא: using System; using System.Drawing; using System.Collections; using System.ComponentModel; using System.Windows.Forms; using System.Data; using Microsoft.DirectX; using Microsoft.DirectX.Direct3D; namespace Chapter1Code { /// <summary> /// Summary description for Form1. /// </summary> public class Form1 : System.Windows.Forms.Form { private Device device = null; /// <summary> /// Required designer variable. /// </summary> private System.ComponentModel.Container components = null; private float angle = 0.0f; public Fo…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני לאפשר למשתמש להקליד בחלון הטקסט פונקציות, ועל התוכנית לנתח את הטקסט הנקלט ולהפעיל את הפונקציות המתאימות. כלומר על התוכנית להוציא מן הקלט של המשתמש את שם הפונקציה, הפרמטר הראשון והפרמטר השני (מקסימום שני פרמטרים, מינימום אפס). אילו פונקציות הקיימות בספרייה STRING.H יכולות לעזור לי לבצע את המשימה הזאת? נ.ב ניסיתי להישתמש ב STRTOK אולם היא לא ממש עוזרת.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם יצרתי את הקוד הבא if (ClientsCount == 1) if (MessageBox.Show("לקוח בעל שם זהה כבר קיים\nהאם אתה בטוח שברצונך להוסיף את הלקוח?", "לקוח קיים", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question) == DialogResult.Yes) { BllC.AddClient(c); int ClientId = BllC.LastClientId(); AddLangsAdvantages(ClientId); MessageBox.Show("הלקוח נוסף בהצלחה", "פעולה הצליחה", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); } else MessageBox.Show("הלקוח לא נוסף", "פעולה בוטלה", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Exclamation); else if (ClientsCount > 1) if (M…
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום, תהיתי לעצמי, היכן מאוכסן פוינטר? ב-HEAP או במחסנית? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
enum ב-C מוגדרים by default להיות בגודל int כלומר : 4 בתים ב- C++ ה-enum מוגדר להיות הערך המינימלי האפשרי מבחינת אחסון. יש הרבה מאמרים / פתרונות שמוצעות באינטרנט, אבל אף אחת מהם לא מותאמת לקומפיילר של visual C++ 2005 האם יש אפשרות לשנות את הגודל הדיפולטיבי של enum ב- C ?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי קובץ rectangle.h שמכיל את הגדרות המלבן (הבנאים) והצהרות על פונק', יש לי rectangle.cpp שמכיל את המימוש של הפונקציות, ויש לי קובץ main שמריץ את הכל. בקובץ main אני רוצה שתהיה פקודה: cout << "The perimetr is:" << rect.getPerimeter() << endl; הפונקציה עצמה של getperimetr היא מאוד פשוטה.. אבל לא משנה אם אני מגדיר אותה void או rectangle (ז"א שתחזיר עצם מסוג rectangle), הקומפילר מחזיר לי שגיאה, או שgetperimeter לא חלק מהממברים של rectangle (והיא כן) או שאי אפשר לעשות שינו מvoid לRECTANGLE. intianlizing"
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך בQUERY לבדוק אילו שורות מקיימות תנאי מסויים , לשנות את הערך של שדה מסויים באותן שורות ולהחזיר את השורות הנל.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לפתוח מערכת עם תבנית model-view-control בVISUAL STUDIO 2010 . יש לי 3 פרוייקטים שונים עבור כל אחד מחלקי המודל הנ"ל. יצרתי קישור (add reference) בין פרוייקט הview שמצביע לcontrol, ואחד נוסף בcontrol שמצביע לmodel. כעת נוצרת לי בעיה כשאני מנסה לקשר בין הcontrol לView מהצד השני. כלומר ליצור אובייקט של הView בcontrol..(למשל לצורך הפעלת החלון ההתחלתי של המערכת). הבעיה היא שאני מקבל בויזואל ארור (מצורף בתמונה) על כך שאני יוצר מעגל בעצם בין החיבורים..(בגלל הVIEW-CONTROL הדו כיווני) . איך ניתן לפתור זאת? הרי בתבנית MVC אני צריך מופע של הcontrol בView ולהיפך. תודה!!
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, תוכלו לעזור לי עם שני התרגילים הבאים ולהסביר מה דרך הפתרון? תודה רבה! תרגיל 1: 11000.11/11 כלומר זוהי חלוקת שני מספרים בבסיס בינארי כאשר המחולק הוא מספר עם שבר.... תרגיל 2: בבסיס הקסדצימלי (16) התרגיל הבא: 57+ (-5D). כלומר תוצאת החיבור בבסיס 16 בין 57 והמספר מינוס 5D.
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני מעוניין לעשות תרגיל מסויים שבו אני נדרש להתייחס למספר שלם דו ספרתי אבל לכל ספרה שלו בנפרד לדוגמא: 24 אז להגיד למחשב תבדוק אם 2+4 = 6 אז אם 6 מתחלק ב 24 אז הביטוי נכון. עכשיו אין לי בעייה לעשות את כל זה יש לי בעיה אחרת איך לייצג מאות ועשרות כלומר איך להגיד למחשב האם 24 מתחלק ל 2 ו ל 4 אז אני עושה את זה ע"י %10 וככה הוא מתייחס לי לספרת האחדות אבל איך אני יכול להגיד לו שיתייחס לי לספרת העשרות ניסיתי %100 לא הלך!?? שאלתי בקיצור אם יש לי מספר דו ספרתי איך להגיד לקומפיילר שאני רוצה להתייחס רק לספרת העשרות? תודה רן
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
1. אני מנסה לפתוח קובץ in=open(redirect, O_CREAT | O_SYNC | O_RDWR,O_RDWR | S_IRWXU); אבל משום מה IN נשאר NULL. דבר שני איך אני פותח את STDIN לאחר שסגרתי אותו? משום מה פתיחת /dev/stdin לא הולך..
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-
-
"בשלב הראשון התכנית תקרא את קובץ המילון ותכניס את המילים לטבלת גיבוב..." איפה אני משיג קובץ מילון, איך אני קורא קובץ מילון ומכניס את המילים בו (בהנחה שכבר מימשתי את טבלת הגיבוב)? זה הפרוייקט האחרון בקורס וחבל שבגלל שטות כזאת אני לא אקבל ציון =[ עזרה מישהו? תודה [=
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום.. נתנו לנו תרגיל לעשות מחלקה אבסטרקטית "מכונית" ומחלקות יורשות אופנוע,משאית וטרקטור ולבנות כל מיני פונקציות מתאימות + תכנית ראשית המפעילה את הפונקציות. עכשיו אמרו לנו לעשות את זה ככה שלא תהיה מגבלה על מספר האובייקטים שניתן ליצור, ולבנות מערך דינאמי ב-c# זה לא אפשרי, אז האפשרות שנראתה לי הכי הגיונית היא ליצור את האובייקטים בתוך רשימה מקושרת ממויינת(המיון נחוץ בשביל הפונקציות שנתנו לממש). אבל אין לי שמץ איך לעשות את זה אז אם מישהו יוכל לעזור לי זה יהיה ענק. תודה!!
-
- 4 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
הי, אני צריך להקים אתר חברה פנימי תוך 3 חודשים ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. באיזה PHP FRAMEWORK כדאי להשתמש? חשוב שיהיה קל ללמידה תמיכה טובה ב -DB מאחר ורוב העבודה באתר היא מול DB 2. אשמח לקבל המלצות לדרך הכי טובה להציג DASHBOARD אם יש Open Source FW עדיף אפשר גם בתשלום אם זול יחסית חשוב שיהיה קל לשימוש
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, כיצד לגשת בסדר המתאים לאיברים כך שאוכל להדפיס בצורה נאה מטריצת שיחלוף? מטריצת שיחלוף: במטריצה A האיבר ה-i,j ובמטריצת השיחלוף אותו מיקום מצויין ע"י j,i תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר כמה שנים שלא התעסקתי ב JAVA, אני חוזר לזה לאט לאט. מה שאני מתרגל כרגע זו אפליקציה קטנה שאמורה לשתף את המיקום של המשתמש אפליקציה זו צריכה להתממשק עם אפליקציית WEB \ דסקטופ \ אחר שמציגה את כל המיקומים ששותפו (כמו גט טקסי כזה, רק שכל האנשים משתפים מיקום ורק אני רואה את כולם) אז יש לי קצת בעיה עם השימוש ב API של גוגל מפס (אחרי שהורדתי אותו - איך משתמשים בזה?) כמו כן הבנתי שכיום כבר לא משתמשים ב applets, אז בהנחה שכל משתמש באמת שולח את מיקומו, מהי הדרך הנכונה ליצור ממשק שמציג את כל המשתמשים על מפה אחת? אשמח אם מישהו יוכל קצת לכוון אותי ולתת לי ראשי פרקים של מה אני צריך ללמוד ובאופן כללי מה הדרך הנכונה לבנות דבר כזה אם יש עוד שאלות או משהו לא ברור תרשמו ואנסה ל…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
נגיד אני רוצה להוציא את כל הפסיקים אז שלום, מה נשמע ? = שלום מה נשמע ? מי שמיתעניין אני מנסה ליצור תוכנה להקלדה עיוורת,ביינתים כל התוכנות שעברתי היו על הפנים..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה להמיר סקריפט שכתבתי בפייתון לקובץ EXE עצמאי ואני נתקל בבעיות בנושא. הסקריפט שהכנתי מכיר גם ממשק בTkinter לכן חשוב לי להמיר אותו לקובץ עצמאי משיטוט שלי ברשת מצאתי את הכלי בשם Pyinstaller שממיר את הקוד לקובץ EXE אולם כשניסיתי להשתמש בו אני נתקל בבעיות ולא מצליח לסיים את הפעולה. הכלי יוצר לי תיקיה חדשה בשם של הקובץ py שאני מעוניין אבל לא מקמפל את כל הקבצים שהכין לקובץ אחד ויחיד. אשמח לשמוע האם למישהו יש עצה בנושא או כלי אחר שמבצע את מה שאני רוצה. הקוד שלי מכיר קובץ אחד ויחיד עם סיומת PY ובתוכו מספר פונקציות. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני עושה lyrics באתר שלי כשאני מייבא אותו מקובץ ו"זורק" אותו בתוך LABEL הוא לא יורד שורות כמו שבקובץ טקסט למרות שה-string עצמו שהוא מחזיר יש /r/n כלומר הוא יודע שיורד שורה אבל הוא לא עושה את זה.. מה עושים?
-
- 4 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אני ישמח אם מישהו ירשום לי כאן.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. רציתי לשאול מה ההבדל בין האופרטור && ל-&, ובין || ל-| במילים אחרות, מה ההבדל בין אם אני מעריך ביטוי ע"י שני אופרטורים (כמו שאני רגיל) לבין אם אני מעריך ביטוי ע"י אופרטור אחד. לדוגמא: 1&0 1&&0 לשניהם יהיה הערך 0. 1|0 1||0 לשניהם יהיה הערך 1. אז מדוע אנחנו משתמשים באופרטור פעמיים? תודה וסופ"ש נעים!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני בונה מערכת פורומים כרגע. כשאני מוסיף הודעה חדשה אני רוצה לרשום למשתמש שההודעה נוספה ושאחרי כמה שניות הוא יועבר לנושא שהוא הגיב בו (זה מה שעושים חלק מהפורומים). אני יודע איך להשתמש ב- Timer (פחות או יותר) אבל רציתי לדעת איך אני יכול להעביר את המשתמש לנושא שהוא הגיב בו? כי הנושא שמור כמשתנה ב- ASP ואני הרי עובד עם JavaScript.
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היי מקווה שתוכלו לעזור לי. ברשותי תוכנה, בעצם שתיים, צד שרט וצד לקוח, אני לוקח קובץ תמונה, ממיר אותו לbyte array ושולח דרך הקוד שנמצא למטה. בצד השיני אני מקבל את המידע, מפענח אותו, ומציג כתמונה. עקרונית התוכנה עובדת, הבעייה היא שלא כל פעם כל התמונה נשלחת, כשליש מהמקרים אני מקבל רק חלק מהתמונה. לאחר בדיקות אני משוכנע שהבעייה היא בשלב של השליחה, ולא קריאת הקובץ או הצגת התמונה. הקוד השולח: הקוד המקבל: מה יכולה להיות הבעייה שלא תמיד לא כל המידע מגיעה לצד השני? תודה מראש מיכאל
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-