עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Grihan,

שלום. אני צריך לעבוד מול Web service מאובטח, שלא אני כתבתי ולא ניתן לשנותו. אותו Web service מצפה לקבל ממני תוכן XML כלשהו, אבל המתודה שלו מקבלת String. יצרתי את תוכנית הלקוח תוך שימוש בJava וAxis2, ע"י הכלי wsdl2java שמסופק ע"י Axis. כשאני שולח את הString שלי שמכיל את הXML, התווים המיוחדים בו הופכים לEscape sequences: > הופך ל-<, < הופך ל-> וכו', אבל הWeb service מצפה לקבל את התוכן כXML רגיל. יש דרך שבה אני יכול לשלוח את הXML כמו שהם מצפים? אני לא נעול על שפה או טכנולוגיה מסויימת, העיקר שיעבוד, אבל עדיף Java. תודה מראש, גרשון

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by iem,

איך ניתן להגדיר מצביע לקובץ שהוגדר בפונק' ספציפית בקובץ מסויים (שאינו main) כך שיהיה אפשר להשתמש באותו מצביע בפונק' אחרת שבקובץ אחר (שגם אינו main)? מה עלי להגדיר בכל קובץ ואיפה, ועל מה עלי לשמור ? תודה !!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by SaarD,

שלום לכולם, אני מנסה למצוא דרך להדליק ולכבות את ה-WIFI באמצעות קוד. אני מתכנת ב-C# וברור לי שיש צורך בקריאות מחוץ ל-Framework. כל מה שנמצא עד כה הוא ל-Windows Mobile ואני צריך ל-Windows CE. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by HeaT-SinK,

האתר X יהיה בנוי HTML והקודים היחידים שיהיו שם: 1. CSS 2. קצת JS (פשוט, רק שתהיה תחלופה יפה לגלריית תמונות) 3. קוד גוגל אנליטיקס 4. תוכן רלוונטי לאתר מה העימוד ה"נכון" ביותר בשביל קריאה מהירה, קידום נכון בגוגל וכו' CSS JS תוכן ואנליטיקס בסוף?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. שלום רב, יש לי אתר שאני מריץ על שרת לינוקס.. יש לי בעיה עם מספר החיבורים למשתמש.. הוא מוגבל ל1, ואי אפשר להוריד יותר מקובץ אחד בו זמנית. רציתי לדעת איך אני יכול לשנות את זה שהמשתמש יוכל להוריד יותר מקובץ אחד בו זמנית \ להשתמש במנהל הורדות למספר חיבורים להורדה אחת.. בנוסף רציתי לדעת איך אפשר לאפשר חידוש הורדה ע"י מנהל הורדות..?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by אתי :),

יש לי תוכנית. זה ה main הראשי. זה תוכנית שקולטת מבנה של סטודנט למשל. מישהו יכול להסביר לי אולי מה הטעות שעשיתי ולמה ההדפסה יוצאת לא טוב? אני רוצה שזה ידפיס לי חמש פעמים כאילו יש חמש סטודנטים ולפעמים זה בורח. מדפיס פעם שורה אחת למשל רק את השם.פעם רק את השורה של הציון.פעם שלוש פעמים את השם של תלמיד וכוו.... int main() { int i=0; student person[stud]={{0},0}; for (i=0;i<stud;i++) { cout<<"please enter your name & last name \n"; gets((person+i)->name); cout<<"please enter your grade \n"; cin>>(person+i)->grade; } ave(person); max(person); return 0; } [br]פורסם בתאריך: 23.01.2011 בשעה 23:09:19 ניסיתי לעלות תמונה לא ממ…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. שלום יש לי תכנית ב JAVA שרושמת משתמש לתוך מסד נתונים. אני משתמש במסד נתונים מסוג ACCESS. רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק האם השם משתמש קיים במסד נתונים בכל צורה אפשרית לדוגמא, יש לי משתמש שקוראים לו user (שקיים כבר במסד) ועוד מישהו רוצה להירשם בתור UseR או User או בכל וראציה כזו או אחרת, יקבל הודעה מתאימה שהשם משתמש כבר תפוס. איך אני מבצע את הבדיקה הזו? תודה

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. שלום רב, ישנה לי בעיה בזמן ריצה של תוכנית VB כאשר אני מנסה להתחבר למסד נתונים מסוג MDB.. זה דחוווףףף התמונה של השגיאה מצורפת בתמונה הנ"ל וכן השורה אשר גורמת לשגיאה מסומנת באדום בתמונה הנ"ל מישהו יודע מה הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה?

• 10 תגובות
    • 3.8k צפיות
  9. שלום לכולם , יש לי שאלה בנוגע לנושא שמפריע לי הרבה זמן , אני בונה פרוייקט עם מספר גדול של קבצי C כאשר יש לי תמיד בעיות בקריאת פונקציות מקובץ אחד לשני / העברת משתנים מקובץ אחד לשני. הייתי רוצה לדעת האם אתם מכירים איזה שהוא מדריך שנותן דרך פעולה נכונה עם עבודה של מספר קבצים , העברת משתנים והשוני בינהם.... לדגומא אני רוצה לקרוא לפונציה מקובץ X.C ממספר קבצים אחרים כל פעם אני מקבל התראות מהקומפיילים ומגדיר את הפונציה במקומות שונים / קבצי Header ואיך שהוא מ"קמבן" פיתרון , האם למישהו יש משהו בסגנון ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by iem,

ניסיתי לחשוב על אלגוריתם לבעיה הבאה: קלט: קובץ C. פלט: אותו קובץ C רק שבמקום שורות בהן יש include הן יוחלפו בתוכן קובץ ה-include עצמו. ניתן גם להניח שקובץ ה-C המקורי יהיה במבנה הבא: בתחילתו יש include-ים, רק לאחר מכן define-ים enum-ים ולאחר מכן void main. בנוסף, התוכנית לא תעסוק ב: קבצי include שקוראים בעצמם לקבצי include אחרים. קריאות ל-include שאינן בתחילת קובץ ה-C. חשבתי על כמה אלגוריתמים כמו מערך דינמי של מצביעים לקבצי ה-include שנוצר לאחר מעבר ראשון על הקובץ, ולאחר מכן פתיחת כל קובץ ופריסתו לקובץ החדש. אבל אלגוריתם זה די מיותר בהתאם לדרישות השאלה ובמיוחד שאין include-ים משורשרים ולכן ניתן לבצע הכל במעבר ראשון. אלגוריתם נוסף שחשבתי עליו הוא פשוט לחפש את הביטו…

• 23 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. אהלן, אני מתחיל לתכנן מערכת שתחפש במסד SQL לפי מספר קריטריונים משתנה והיא צריכה גם להחזיר תוצאות קרובות. אם המשתמש מריץ חיפוש למציאת שני אנשים עם קריטריונים של גיל, שפה, תואר, שנות נסיון, והתמחות (5 משתנים) המערכת צריכה להחזיר את התוצאות המתאימות אבל גם את התוצאות הקרובות שיוצגו גרפית ברשימות נפרדות. ז"א שהחיפוש ירוץ שוב, הפעם רק עם 4 מתוך חמשת הקריטריונים. והוא ירוץ שוב ושוב כאשר כל פעם קריטריון אחר לא משתתף בחיפוש וכך בעצם מקבלים אנשים שהם קרובים לקריטריונים המקוריים אבל לא עומדים רק באחד מהתנאים. מה הדרך הכי נכונה ליישם את זה? תודה! נ.ב - אם יש לכם רעיון לכותרת ברורה יותר - אל תתביישו להציע

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by kalimero1234,

למדתי מספר את היסודות של PHP. (כמו כן יש לי רקע בHTML ןבJAVASCRIPT) מה הוא הדבר הבא שאני צריך ללמוד כדי להתחייל לפתח אתרים נורמליים ולא כמו כל האתרים שאני בניתי בתרגולים הקטנים?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי, אני צריך לבנות סקריפט שיחזיר לי את כל התמונות מאתר מסויים דרך פייתון. משהו כמו wget http://www.*******.co.il -r -A.jpg רק בפייתון. רציתי לדעת איך אני מתחיל לעשות את זה? באיזה ספריות להשתמש (urllib2?)? מה הרעיון הכללי? תודה.

• 4 תגובות
    • 4.1k צפיות
  14. Started by ftom2,

הי, אני צריך לכתוב JOB שרץ כל 1-2 דקות ומביא מידע מכמה DB ומכניס אותו ל MYSQL. חשוב לי שיהיה מהיר. השאלה היא האם יהיה הבדל משמעותי אם אכתוב את זה ב - PHP (שולט טוב) או ב - C או C++ (לא מכיר בכלל)? ברור לי ש- C,C++ הרבה יותר מהיר, אבל השאלה היא אם ה - DB לא מהווה פה צוואר בקבוק כך שאני מאבד את יתרון המהירות? אם מישהו מכיר BENCHMARKS שנעשו בנושא, אשמח לקבל הפניה. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Oded.Dwek,

שלום, קיבלתי תרגיל שאני צריך למצוא מינימום ומקסימום במערך (את זה אני יודע) אבל נתנו לנו קטע קוד, שעלינו "לשפר" כך שיתבצעו פחות בדיקות השוואה (כלומר פחות בדיקות של גדול ושווה וכאלה) הקוד: http://pastebin.com/bqcmXuag אסור לשנות סיבוכיות זמן, אבל מותר (וצריך כנראה) לשנות סיבוכיות מקום. והראות מפורשות של התרגיל: לי נגמרו הרעיונות כבר, אשמח לעזרה והסברים. תודה רבה

• 11 תגובות
    • 14.2k צפיות
  16. מספר חברים רוצים להרים אתר בעברית של סירטונים. בדקתי קצת את הנושא והבנתי שאני צריך: 1. דומיין 2. איחסון עם FFMpeg, שנותן לי הרבה מקום ותעבורה. 3. סוג של נגן שיאפשר בעתיד שילוב פירסומות ולוגו אתר (מה הכי טוב?) 4. הם גם רוצים שיהיה משולב בו פלאש כדי שייראה מאוד נחמד ומזמין יש עוד משהו שאני צריך כדי להרים את האתר? נראה לי שאני מפספס משהו

• 16 תגובות
    • 5.3k צפיות
  17. Started by avrin1,

היי, רציתי לדעת איך אני יכול להוריד קבצים דרך פייתון? אני יודע שאפשר לעשות את זה באמצעות URLLIB2 כך: response = urllib2.urlopen(' http://blabla.com/getfile.aspx?id=1')file = response.read() אבל זה לא מצליח... נראה לי בגלל שהאתר מביא את הקובץ דרך דף ASP ולא ישירות.. יכול להיות שזאת הבעיה? מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך אני יכול להוריד את הקובץ שבמקרה הזה הוא בID=1??? תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 4.6k צפיות
  18. שלום, יש לי מקרו שנכתב כחלק מקוד בC שמדמה סימולציה מסוימת, שאינני מצליח להבין מה בתכלס המקרו הזה בודק. הנה: BN(data,n) (((data)&(1<<(n)))>>(n)) מתרגום חופשי הבנתי שהוא מקבל שני שלמים מבצע AND בין data ל2^n את התוצאה מחלק ב2^n, הרצתי את המקרו בכמה לולאות אבל לא הצלחתי למצוא בפלט שום קשר לוגי... אשמח לקבל עזרה מה המשמעות של המקרו הזה, מה לדעתכם המקרו הזה בודק? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by kalimero1234,

נערך

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by alon2k2,

שלום , אני בונה מערכת שבה אני מציג פרטים מתוך ה Mysql ואני רוצה לחלק את זה לעמודים שלא יציג לי הכל בדף אחד הבעיה היא שאני מציג את זה כרגע בצורה הזאת: 5 4 3 2 1 ואפשר לעבור לכל דף בלחיצה על העמוד הבעיה היא שאני רוצה שזה יציג לי את זה בצורה כזאת http://up351.siz. co.il/up2/g3mcvjlwnqzd.jpg תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Shoko,

ניסיתי ב- dev c++ וב- visual studio של מיקרוסופט. אפילו כשאני מנסה להעתיק תוכנית מהספר ( חוברת שקיבלתי מהצבא , תוכנית hello world ) או להעתיק מאתר אינטרנט ללימוד C++ , התוכנית לא מתקמפלת ואני מקבל שגיאות :\ . מה עושים ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by kobian,

שלום לכולם יש לי תיקיה עם מספר קבצים שאחד מהם זה XML ועוד תיקיה עם תמונות . עכשיו הבעיה היא שאני רוצה לעלות את הקובץ לאתר שלי והוא לא קורא אותם אבל קובץ SWF הוא כן יכול לקרוא. מה אני אמור לעשות שהוא יוכל לקורא אותם האים יש דרך להמיר אותם לSWF או דרך אחרת. תודה מראוש קובי

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by sharpsharp,

שלום, שפת תיכנות C#. תבנית עיצוב MVP. כולל גישה לבסיס נתונים. יש לי את השכבות הבאות: Model - View Presenter BLL DAL אני מעוניין לגשת לבסיס נתונים SqlServer. כעת אני מתלבט לגבי הארכיטקטורה, אני אסביר את הרעינות שלי, אשמח אם מישהו יחווה דעתו ויעזור לי בהתלבטויות. ישנם שתי שכבות BLL -Business Logic Layer ו DAL - Data Access Layer. בו ניקח למשל דוגמא: יש לי בסיס נתונים הכולל טבלת Person המכיל נתונים כמו (שם פרטי, שם משפחה, ת.ז, תאריך לידה וכו') כעת אני מעוניין לגשת לבסיס הנתונים: בשכבת ה DALאני יוצר מחלקה בשם PersonProvider שממשת את הממשק IPersonProvider , מחלקה זו אחראית על התחברות ישירה לבסיס הנתונים ומבצעת כל מה שניתן לבצע, כמו הוספה של Person לבסיס נתונים, לשלוף Person …

• 23 תגובות
    • 8.1k צפיות
  24. איך אני חוסם את הגלישת תווים? OVER FLOW אם אני לא טועה.. לא מצאתי את עצמי בגוגל אז באתי לכאן חח.. אני יודע איך להסתיר אותם, איך להפוך את זה ל SCROLL אם צריך, אבל אני לא יודע איך לפרק אותם.. אני רוצה שברגע שהוא יגיע לקצה הרוחב בתוך ה DIV, הוא יחתך וירד שורה. אני חושש שהדרך היחידה שלי לעשות את זה, היא להגדיר מהתחלה, שלא יכנס קלט מהסוג הזה.. הבעיה לא תיפטר אבל.. אני רק יבלום את הסיכוי שהיא תקרה. אני מקווה שאני טועה.. אני מגדיר להם חוקים ב CSS אז יהיה מעולה אם כך גם התשובה תיהיה.. תודה למשל: הטקסט הבא יגלוש לי: TEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXTTEXT הטקסט הבא עובר בצורה תקינה: TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT TEXT…

• 14 תגובות
    • 3.8k צפיות
  25. Started by omershk,

שלום לכולם, אני בונה אתר פשוט שעובד על HTML, PHP ומסד נתונים מבוסס MYSQL. כאשר אני מנסה להציג נתון שמאוחסן במסד נתונים בעברית (לדוגמא שם כלשהו) הוא מופיע לי באתר בצורה של סימני שאלה: ????? אני מניח שזו איזושהי בעיה עם הקידוד אבל ניסיתי לשנות את הקידוד בעמוד HTML ואפילו בMYSQL ושום דבר לא עוזר. יש לציין שכל טקסט אחר באתר (כזה שמקורו לא במסד נתונים) מוצג בעברית בצורה תקינה לחלוטין. רעיונות? תודה מראש, עומר.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים