תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מתכנת בשפות c/c++ ומשתמש באקליפס. מערכת הפעלה יובונטו 11.10. העניין הוא שפתאום ללא כל סיבה הגיונית, פתאום הקבצים לא מתקמפלים ומופיעות הודעות לגבי משתנים שלא הוגדרו. אני חייב לציין שהבעיה היא לא בקוד שכתבתי! מישהו נתקל בתופעות דומות?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
int x = 3; if ((x = 2)) printf("A%d",x); else printf("B%d",x); What is the output? ועוד אחת ברשותכם: int i = 0,x = 0; for (; i<10; ++i); ++x; printf("%d,%d",x,i); what is the output?
-
- 5 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אני מנסה להבין למה הפלט שונה בין 2 תוכניות שעל פניו לא נראה שקיים הבדל בין שתיהן: שימו לב בבקשה ללולאת ה-for בשתי התוכניות. התוכנית הראשונה: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int d1, d2, total; int counter; for(counter=0; counter < 15 ; counter++){ srand((unsigned)time(NULL)); d1 = rand() % 6 + 1; d2 = rand() % 6 + 1; total = d1 + d2; printf("You rolled %d and %d: Total %d\n", d1, d2, total);} return(0); } התוכנית השניה: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int d1, d2, total; int counter; srand((unsigned)time(NULL)); for(counter=0; coun…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מחפש דרך לבחור קבוצה נניח 10 מספרים בטווח 0-50 בצורה רנדומלית ושכל בחירה תהיה ייחודית, בשיטה הבסיסית יש כפילויות.. Random random = new Random(); random.Next(0, 50); והשפה כמובן C# תודה
-
- 5 תגובות
- 13.2k צפיות
-
-
יש לי עיצוב מוכן לוורדפרס, לא משהו מורכב, עומד בתקן w3. אני רואה אותו מצויין בפיירפוקס, בכרום, באקספלורר 8 אבל באקספלורר 9 הכל מבולגן. מה השתנה באקספלורר 9? איך אני יכול להתאים את העיצוב אליו? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! שאלה ראשונה שלי בפורום הזה, וכנראה שלא האחרונה, אשמח לקבל קצת עזרה בנושא. הביאו לי שיעורי בית לרשום תוכנית לא מסובכת ב C, שכבר סיימתי אותה, אך נשאר לי חלק קטן בו אני צריך להגביל את הקלט שאני מקבל מההשתמש במספר שלבים בתוכנית. בפעם הראשונה אני צריך לקלוט תו אחד בלבד (לא פחות ולא יותר) של אות (אחת משלוש אפשרויות), ואחרי זה להגביל קלט נוסף כך שיקבל מספרים בלבד - ובכל מקרה אחר שהתוכנית תסגר אחרי הצגת הודעת שגיאה. אני בטוח שלמנוסים ממני זו לא משימה קשה, לכן אשמח לקבל הכוונה או קטע קוד כיצד אני רושם את התנאי הזה. אציין שאני יושב כבר דיי הרבה זמן על החלק הזה, ויש עוד מלא שיעורים במקצועות אחרים... ??? תודה ושבוע מצויין לכולם!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עדיף לא הטוטוריאל הרשמי כי אני מחפש משהו מסודר טיפה יותר ממה שיש שם. לא אכפת לי אפילו המלצה על ספר שיש בו הסבר טוב...תודה רבה !
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנת (מאוד) מתחיל ב C#, יש לי טיפה רקע בC ובתיכנות למיקרו בקרים של 8 ביט. לכן יש לי הרגל ו"טיק" לנסות לכתוב קוד יעיל. היום כתבתי את הקוד הבא: private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { byte[] data= new byte[256]; for (ushort i = 0; i < 256; i++) { data[i] = (byte)i; } CommHandler.EncodeManchester(data); stopWatch.Start(); for (ushort i = 0; i < 256; i++) { ushort crc=0; crc=crc16_update(crc, data[i]); } stopWatch.Stop(); stopWatch.Reset(); stopWatch.Start(); for (int i = 0; i < 256; i++) { …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כלי שבניתי ובו Combo Box שבו אני מציג string כלשהו, איך אני יכול להכניס בתחילת השורה לפני ה-string אייקון ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם הפקודה הבא חוקית? mov al,[104h];104h contains a predefined value כשהרצתי את הפקודה על emu8086 זה עובד אבל לפי המדריך של Underwar זה לא חוקי.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לומד מבוא למדעי המחשב ואני צריך עזרה בפתרון התרגיל הבא: התרגיל הוא מפרק מצביעים ואנחנו עובדים בשפת C\C++ שאלה 6 . כתבו תוכנית הקולטת סדרה של מספרים שלמים חיוביים מן הקלט, הסדרה מסתיימת במספר -1 על התוכנית להדפיס את ערכי כל המספרים שמופיעים בסדרה 3 פעמים או יותר, ואת האינדקסים שלהם. לדוגמא, עבור הקלט: 23422524342-1 התוכנית תדפיס כפלט: 2: 0,3,4,6,10 4: 2,7,9 הנחיות: 1. על התוכנית לרוץ ביעילות .nlog(n) 2. חלקו את התוכנית לפונקציות עזר, והקפידו על כללי תכנות נכון. צריך עזרה בבקשה בדרך פתרון
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בנושא שפת התכנות וכאשר ניכנסתי למדריכים של שפות שונות : c,# c++,java אף אחד מהמדריכים שקראתי לא באמת הסביר למה זה עוזר בלימודי המחשב ומה תוצאה הסופית של כל שפה כזאת. הייתי מאוד שמח אם מישהו היה מסביר לי ושיהיה שבוע טוב
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קוד שעושה משהו מסויים ומשתמש ב-delay בין פעולה לפעולה, עכשיו מה שקורה ז זה אמור להיות מאוד מאוד מדוייק ה- delay ובגלל כל מיני שורות קוד באמצע הזמן מתארך לי למשל אם הכל צריך לרוץ 50 דק' אז זה יוצא עוד איזה דקה או שתיים שזה קריטי לי, מה שעשיתי זה לשים datetime מסויים איפשהו בקוד ועוד אחד ממש לפני ה- delay ואז הוריד מהזמן של ה- delay את הזמן בין 2 ה- datetime וככה הקוד ירוץ לי באופן יותר מדוייק אז אחרי 2 ה- datetime ששמתי יש לי את השורת קוד הבאה: double dif = d2.Subtract(d1).TotalMilliseconds; כאשר D1 ו-D2 הם ה-DateTime אבל ההבדל יוצא לי כל הזמן 0 ואני לא מבין למה.
-
- 5 תגובות
- 859 צפיות
-
-
מזמן לא הייתי פה ,עשיתי עיצוב חדש מעוניין בחוות דעת... עדיין לא מוחן 100% אבל באופן כללי השבלונה מוכנה : טכנאי מחשבים צור קשר מחירון טכנאי מחשבים
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך הוא מחשב את התו מהASCII ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מכניס לסכמה מספר טבלאות. הארוכה שבהן מבחינת מספר רשומות היא באורך של כ225000 רשומות. הרשומות לא גדולות, משהו כמו 25 בתים לאחת. שתי העמודות של הטבלא הנ"ל הן FOREIGN KEYS. אני מפחד לעבור לMYISAM האם זה שווה את זה.
-
- 5 תגובות
- 923 צפיות
-
-
ערב טוב, לאחרונה אני בונה תוכנה ב.net אשר עוסקת סביב אובייקט עץ שאני יצרתי, כרגע במהלך הפיתוח האובייקט סה"כ שוקל מספר kb בודדים אך בתיאוריה הוא עלול להתנפח מאוד ולהגיע לגדלים של מאות מגה ואולי אפילו גיגות. מה שמן הסתם מיד מקפיץ את הפחד מ"Out.Of.Memory" באופן עקרוני אני אמור לכתוב לאובייקט באופן קבוע ובמקביל גם לקרוא ממנו. לכן במקום להשתמש בbinary serialize הפשוט שאני משתמש בו כרגע חשבתי על לממש כמו xmlReader\Writer בעצמי לעץ שלי (בעיקר כי מבחינה לוגית זה נשמע מתאים, מעץ בניגוד להרבה אובייקט אחרים אפשר להפיק נתונים ולהשתמש בו מבלי לקרוא את כולו). רק שאין לי שמץ איך עושים את זה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה מראש תומר
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה השיטות שלכם כאשר אתם מקבלים קוד ונשאלים מה הוא עושה. או יותר נכון כיצד אתם מריצים את הקוד על דף ? ךדוגמא קוד public class IntVector { private int []_arr; /** * Constructor for objects of class IntVector */ public IntVector(int size) { _arr= new int[size]; } public int what () { int m =_arr[0]; for (int i=0; i<_arr.length; i++) for (int j=i; j<_arr.length; j++) { int s=_arr[i]; for (int k=i+1; k<=j; k++) s += _arr[k]; if (s > m) m=s; } return m; }
-
- 5 תגובות
- 807 צפיות
-
-
צריך ליצור שיטה שבודקת כמה מופעים יש למספר כלשהו במערך למשל {1,1,1,3,3,3,4,5,5,5,7,7,7,7,} וצריך לדעת כמה פעמים מופיע המספר 5 צריך לעשות את זה ביעילות מירבית! אני עשיתי חיפוש בינארי ואז בדקתי כמה פעמים הוא מופיע מעל וכמה מתחת הבעיה שבמקרה הגרוע שכל המספרים במערך שווים זה יוצא On אז כנראה יורידו לי נקודות....(במקרה הטוב O1 במקרה הממוצע Ologn איך אתם הייתם פותרים?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני לומד עכשיו על הורשה וכל מה שקשור לנושא,אבל לא הבנתי את זה לעומק. לכן אני עברתי על שאלת בגרות (2 השלמה ל-5) שהיא מסכמת בדיוק את כל מה שלא הבנתי בהורשה. אני אודה לכם אם תעזרו לי להבין את הפתרון. השאלה -היא מתחילה בעמוד 45 לפי הספירה של ה-PDF. פתרון של האתר KADMAN -מתחיל בעמוד 21. הבנתי את סעיפים א ו- ב חוץ מהשורה הזאת(מהפתרון):return obj is AA && ((AA)obj).GetSt().Equals(this.GetSt());לא הבנתי למה צריך לכתוב את ה-AA הזה ליד OBJ... אחרי ב- כמעט ולא הבנתי. בעיקר לא הבנתי מה קורה כשעושים את ההצבה : a=b/bb=aa. מצטער על החפירות... מקווה שתעזרו בכל זאת. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש משהו שייתן לי [בדומה] לpywin את כל החלונות שאני פותח באותה מסגרת, ושגם לא יהיו בו מליארד פיצ'רים מיותרים כגון תכנות מלא לג'אווה ושטויות כאלה... [pywin עצמו עושה לי בעיות, וגם אני רוצה משהו ללינוקס...] במה אתם משתמשים? וד"א אני עובד גם על אובונטו אז אם יש המלצות גם לIDE טוב שם אני אשמח...
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד HTML לבד, אני מנסה למקם תפריט במרכז העמוד ואין לי מושג איך עושים את זה? תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי פורום יקר, זה לא בשבילי זה בשביל אח קטן של חבר. הם קיבלו 4 תרגילים. אני שם את הקישורים לשאלות ביאהו, כי לכאן זה עשה לי בעיות. מי שיכול לעזור ומבין יבורך. העלתי כתמונה תודה [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בעזרת httprequest מבצע פעולות באתר- ואני מקבל response שהמידע שלו הוא בעצם קוד JS(בצורת טקסט) שבאתר עצמו מוכנס למשתנה(ע"י eval) וכך יש גישה לנתונים. הבעיה שאני מקבל את זה בc# ואז אני לא יודע איך אוכל להוציא את המידע שנמצא שם. json לא פותר את הבעיה כי הטקסט מכיל גם פונקציות. אשמח לעזרה על דרך גישה, תודה מראש. דוגמה למידע: { date:nIDate(2,2012,1,21,5772,5,28,18,38,",0"), write:[69483], news:"",messages:[{id:48035320, from:0,hist:0, session:1583283, content:"/ הוזמנ/ה להצטרף לשיחה",date:nIDate(2,2012,1,21,5772,5,28,18,38,",0")}],postedMessage:0,eval:"Tabs.AddUser2(1583283,new O.User(40643,\"/\",\'211\',4841912,0,null,1));"}
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-