תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני צריך לפתור את הבעיה הבאה בפייתון, אשמח אם למישהו יש כיוון: נוסע מגיע לעיר מסויימת ל L יחידות זמן, יש לו N אתרים אותם הוא הוא רוצה לבקר. לכל אתר יש מידת אטרקטיביות W בין 1 ל10. בנוסף כל אתר מצריך P יחידות זמן. שדה התעופה הוא אתר 0 ונמצא ב(0,0) ולכל אתר יש קואורדינטה (x,y). הזמן שלוקח לזוז בין מקום למקום נמדד לפי מרחק אווירי (לדוגמא מ 0,0 ל 0,2 לוקח שעתיים) עליי להחזיר את הפתרון האופטימלי למסלול בצורה כזאת 0,1,3,0 (משדה תעופה לאתר 1 ומשם לאתר 3 ומשם חזרה לשדה תעופה) תודה מראש לגאון שיפתור!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי על המחשב אופן אופיס וכעת אני מתקשה ליצור קוד שמוסיף לטבלה שורה תודה רבה private void btnGo_Click(object sender, EventArgs e) { string ConnStr = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\\Users\\Public\\pro\\db.odb"; OleDbConnection MyConn = new OleDbConnection(ConnStr); try { MyConn.Open(); string mySelectQuery = "INSERT INTO tblNames (ID, strName) "; mySelectQuery = mySelectQuery + " VALUES (@ID, @strName) "; OleDbCommand insert_command = new OleDbCommand(mySelectQuery); …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ייצרתי טופס צור קשר שבסופו נשלח לאימייל הטופס שלי הוא מוכן אך איך אני מאפשרת את שליחת התוצאות לאימייל ובאיזה קוד ואיך כותבים זאת מה שאני רק יודעת הוא שאת שם הקובץ מדבקים בנוסחה FORM ACTION בבקשה עזרה זה חשוב מאוד
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם רגע לפני שאני יורה בעצמי מרוב ייאוש ועצבים אני פונה אליכם בבקשת עזרה, אני מנסה לממש את עיקרון ה abstract factory, כאשר המימוש הוא לצורות דינאמיות וצורות סטטיות, אבל איכשהו נוצר מצב בעייתי של Error 16 error LNK1120: 2 unresolved externals שגורם לעוד כמה שגיאות בהמשך, אני מעלה פה את ההגדרות של המחלקות, בתקווה שמישהו יוכל לאתר לי משהו בעייתי שם, הפרוייקט עצמו הוא קצת יותר רחב ומכיל עוד דברים, יכול להיות שהם גורמים לבעיה אני כבר לא יודע.. השאלה אם מותר להעלות כאן פרוייקט? בכל מקרה, אשמח אם מישהו יוכל לאתר את התקלה ולגאול אותי מייסורי נ.ב. מקווה שאני לא עובר פה על חוקי הפורום באופן כלשהו, זו פעם ראשונה שאני מעלה כאן מלא קבצים ואם זה לא תקין אז מצטער מראש ולא ל…
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד על פרויקט שמטרתי בו כרגע היא לגרום לו לעבוד כולו ב RELEASE. (קרי לרוץ יותר מהר) הבעיה היא כזאת - הפרויקט מתקמפל יפה מאוד ורצ בלי בעיות ב DEBUG. אולם ברגע שאני מנסה לקמפל ב RELEASE הוא מקבל שגיאות לינקינג... (הפרויקט תלוי בכמה תתי פרויקטים שכולם מתקמפלים יפה מאוד ב RELEASE) מה שעשיתי לצורך התחלה הוא לקחת את הבלוק של ה DEBUG בקובץ DSP של הפרויקט. (אני עובד בויזואל סטודיו 6) והעתקתי אותו לחלק של ה RELEASE ככה שכל מה שיבדיל בין הקונפיגורציות הוא השם שלהן אחת היא win 32 debug והשנייה win 32 release זה הכל! (כל שאר האופציות זהות בלי אופימיזציות או שום דבר בסגנון) הבעיה היא שאני במצב כזה מקבל שגיאת לינקינג ב RELEASE ו DEBUG לא!!! אני פשוט לא מבין איך זה ית…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי תרגיל ב-C לקליטת מחרוזות, ואסור שהמחרוזת תכיל מספרים. קליטת המחרוזת אני עושה בעזרת gets והבעיה היא שאני לא יודע איך אני נותן תנאי שלא יכיל מספרים. אשמח מאוד לעזרה, בברכה שי.
-
- 7 תגובות
- 888 צפיות
-
-
עריכה: הבעיה מוצגת 4 פוסטים למטה. עיינתי בספר: לימוד visual c++ תוך 21 ימים של SAMS. בספר (ביום השמיני) יש דרך להצגת להציג תמונה מקובץ שנבחר. קיימים שני חלונות, חלון ראשי שבו בוחרים מה יוצג, וחלון משני שמציג. אני רוצה לעשות חלון בודד שיציג תמונה שהגדרתי כמשאב. ניסיתי את הקוד הבא, אבל הוא עבד רק כאשר מקמתי אותו בחלון המישני (בתוכנה עם 2 החלונות), ולא הציג את התמונה בתוכנה עם החלון הבודד. CDialog::OnInitDialog(); ... // TODO: Add extra initialization here CPaintDC dc(this); CBitmap bm; bm.LoadBitmap(IDB_BITMAP); CDC dcMem; dcMem.CreateCompatibleDC(&dc); dcMem.SelectObject(&bm); dc.BitBlt(10,10,50,50,&dcMem,0,0,SRCCOPY); ... } מה חסר / שגוי בקוד? לשם…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה שלא מצליח להתגבר עליה, אני צריך לקלוט שני מערכים שונים בגודלם ולמצוא את התת-מערך המשותף הגדול ביותר. את זה הצלחתי, הבעיה היא שאני צריך את האינדקס שבו מתחיל הרתף הארוך בכל אחד מהמערכים וכן להדפיס את התת מערך האורך. אנא עזרתכם
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לכתוב מערך הקולט מספר גדול לדוגמא 40 ספרות, כל ספרה צריכה להיכנס לאיבר במערך. הבעיה היא שאין רווחים בין ספרה לספרה ככה שכל ניסיון ללולאה עם SCANF נותן לי שהמערך מנסה לקלוט את כל המספר בין 40 התווים. ניסיתי עם CHAR אבל זה נראה לי ממש לא הכיוון... אשמח לרעיון כלשהו לביצוע הדבר. תודה רבה שי!
-
- 25 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
היי חברים. יש לי בעיה בהרצה של התכנית הבאה: #include <stdio.h> typedef struct MailPerson_t{ char name[50]; char id[9]; int practice; int theory; }MailPerson; int theoretician(MailPerson cadet) { return (cadet.theory>cadet.practice); } int main () { typedef struct MailPerson_t cadet; printf ("Please enter degree for the theory test \n"); scanf("%d",&cadet.theory); printf("Please enter degree for the practice test \n"); scanf("%d",&cadet.practice); printf("This is the number %d\n",theoretician(cadet)); } אני מקבל הודעת שגיאה של סינטקס. הבעיה היא שאין לי מושג מה אמור להיות נכון (אני רק לומד עכשיו את החומר הזה). אשמח לעזרה ד"א מט…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הנה הקוד... זה ממש בסיסי ואני בטוח שהטעות ממש קטנה... תודה מראש! template <class Kind> class Triangle { private: Kind TzelaA; Kind TzelaB; Kind TzelaC; public: Triangle(); Triangle(Kind, Kind, Kind); }; template <class Kind> Triangle::Triangle(Kind tzelaA, Kind tzelaB, Kind tzelaC) { if ( ((tzelaA + tzelaB) > tzelaC) && ((tzelaA + tzelaC) > tzelaB) && ((tzelaC + tzelaB) > tzelaA) ) { TzelaA = tzelaA; TzelaB = tzelaB; TzelaC = tzelaC; } else { cout << "Iligal Tzela valus... Defoult valus of 0 were instaled"; TzelaA = 0; TzelaB = 0; TzelaC = 0; } } template <class Kind> Triangle::Tria…
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
אני קצת מסתבך סביב עצמי עם פוינטרים לאחרונה. אני מנסה לבצע השמה פשוטה אך משהו כנראה הסתבך לי. יש לי שני מבנים, struct object { void * a; }; typedef struct object* objectP; typedef struct { objectP array; }objectArr; typedef objectArr* objectArrP; התרחיש הוא שאני מקבל בשיטה מסוימת את שני הסטראקטים, כפוינטר אליהם, ומעוניין לבצע השמה של אחד בשני. בקטע אחר בתכנית, בוצע איתחול למערך של אובג'קטארר בצורה הבאה: array = (objectP)malloc(sizeof(struct object) * 4); וכעת יש לי שיטה בערך כזו: static void addobject(objectArrP list, objectP obj) { list->array[0] = obj; } כמובן שלא בדיוק 0, ולא בדיוק 4 וכדומה כמובן שזו רק אילוסטרציה להבנת העניין. הכונה בשיטה זו שאני מקבל את ה…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי בעייה די מוזרה, כנראה עם פוינטרים. כאשר אני מפעיל את הפונקציה הנ"ל, void Change_Details(Person *prn) { prn->Private_Details(); } עבור Student, הכל עובד כשורה. אך, כאשר אני מפעיל את אותה פונקציה עבור Teacher, אני מקבל במקום Name: Mor UserName: morcs Password: 1122 את התוצאה הבאה: Name: SERSPROFILE=C:\Documents and Settings\All Users UserName: Documents and Settings\All Users Password: ettings\All Users להערכתי, אני מדפיס כתובות במקום ערכים. הפונקציה אשר מדפיסה את הפרטים איננה פונקציה וירטואלית, אלא היא פונקציה של Person אשר שניהן יורשות אותה עם ירישת Person. הנה קטע קוד הנחוץ: void Teacher_Menu(Person ***pPersonArr) { int flag=Check_Passwords(*pPe…
-
- 5 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי איזשהו מבנה דינאמי ובתוכו גם שדות דינאמיים שאני שומר לקובץ בינארי, העניין המוזר הוא שאם אני שומר את הקובץ ואז מנסה לקרוא אותו אח"כ (למבנה אחר, בלי הקצאות דינאמיות וכאלה) אז הכל בסדר, אם אני סוגר את התוכנית ומנסה לקרוא אותו אז הוא לא קורא לי את השדות הדינאמיים, אני אצרף פה את המבנה ואת הפונקציות של השמירה והטעינה, אשמח אם מישהו יוכל לעלות על טעותי המבנה typedef struct { char company_name[LEN]; // company name int years; // amount of years that he worked char reasonToLeave[LEN]; //why have you left your old job char city[LEN]; }OldCompany; typedef struct { int id; // worker's id number char worker_name[LEN]; …
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום! אני לא מצליח להעביר קומפילציה את הקטע קוד הבא: typedef struct { Type vehicle; static int size; unsigned int taken:1; int type; }Carlot; השגיאה בקומפילציה נגרמת בגלל המשתנה הסטטי SIZE. אם אני מגדיר אותו כמשתנה רגיל (לוקאלי) אז הקומפילציה עוברת חלק. למה??? תודה. שלומי.
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שגיאה לדוגמה 1>Parser.obj : error LNK2005: "void __cdecl addEntry(class MyString,int)" (?addEntry@@YAXVMyString@@H@Z) already defined in main.obj הקוד: #ifndef SymbolTable #define SymbolTable #include <string.h> #include <iostream> #include "MyString.h" using namespace std; MyString* Mysymbol; int* value; int symbolsNum=0; void addEntry(MyString symbl, int address) { if (symbolsNum==0) { Mysymbol=new(nothrow) MyString[1]; Mysymbol[0]=symbl; value=new(nothrow) int[1]; value[0]=address; symbolsNum++; } else { MyString* tmpsymbol; tmpsymbol = new(nothrow) MyString[symbolsNum]; int* tmpvalue; tmpvalue = new(nothrow) int[symbolsNum]; for(int i=0…
-
- 3 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום רב, אני מנסה לבנות מערכת פשוטה בphp וsql שבה נתונים (למשל שמות של אנשים) יוצאו מהמסד ויודפסו למסך... לאחר שקראתי קצת בנושא כתבתי את הקוד הנ"ל: <?php include 'config.php'; $get_data = mysql_query(' SELECT * FROM testTABLE'); $data_count = mysql_num_rows($get_data); if ($data_count>0) { while ($data = mysql_fetch_array($get_data)) { $id = $data ['id']; $Fname = $data ['fname']; $Lname = $data ['lname']; $names .= '<b>'.$Fname.'</b><br />'.$Lname.'<hr />'; } } else { $names = 'כרגע אין אנשים רשומים'; } echo $names; ?> עכשיו השאלה שלי היא כזו: כאשר אין שמות במסד אז מודפסת השורה בעברית שאומרת שאין אנשים רשו…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! סידרתי את הpath, אבל משום מה כל פעם שאני מנסה לקמפל הוא אומר לי javac is not recognized as an internal or external command, operable program or bact file קיצר הוא לא מזהה אותו, לא יודע למה. הפת הוא זה, אולי לא קישרתי נכון? C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_11\bin\javac.exe
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ! כאשר אני מנסה לקמל בעזרת GCC אני מקבל הודעות שגיאה שהוא לא מכיר את הספריות של STDIO וMATH... מכיוון שהוא לא מכיר את STDIO אפילו פקודות של פרינט וסקאן הוא לא יודע לבצע ואני לא יכול להריץ את התוכנית. להן מה שרשמתי (דרך אגב במחשבים של האונ' זה עובד טוב): gcc -lm filename.c -o filename.out הנה הפלט של הודעות השגיאה : gcc -lm quadeq.c -o quadeq.out quadeq.c:13:19: error: stdio.h: No such file or directory quadeq.c:14:18: error: math.h: No such file or directory quadeq.c: In function main: quadeq.c:21: warning: incompatible implicit declaration of built-in function scanf quadeq.c:22: warning: incompatible implicit declaration of built-in function printf quadeq.c: In …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
צריך עזרה... כאשר אני עושה משהו כמו זה: Random rnd = new Random(); num1=rnd.Next(); num2=rnd.Next(); אז תמיד בתוכנית num1 וnum2 יוצאים אותו מס' למרות שזה לא אמור לצאת אותו מספר (אם אני מריץ עם F11 שני המספרים יוצאים שונים - כמו שצריך) עזרה תתקבל בברכה!! (ואם אפשר כמה שיותר מהר!) תודה!!
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מנסה לשים טופס שתהיה בו תמונה, שהרקע שלה שקוף, וכן הטופס יהיה שקוף והוא יהיה על גבי תוכנת וידאו. משום מה כשאני מבצע את זה, הטופס מתחיל לרצד הוא כביכול עושה ריפרשים בהתאם לריפרש של הוידאו או משהו כזה. האם יש פתרון הגיוני לבעיה הזו? אני משתמש בטפסי Winform בvs 2005. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום,יש לי בעיה, אני מאמין שהיא דיי בסיסית.. יצרתי טבלה דינמית אשר תכיל שם מוצר לצידו כפתור Submit שבתוכו הכנסתי פונקציה(onclick) שלוקחת את הId של אותו מוצר ומכניסה אותו לטבלה עפ"י אותו יוזר. הבעיה היא שא )לחיצה על הכפתור לא עובדת ב)הוא פשוט מצרף לי את כל המוצרים ישר כשהעמוד עולה מבלי קשר אם הפונקציה נקראה או לא. מישהו יכול להסביר לי בעדינות למה ? תודה מראש! קוד: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <table border="2" bgcolor="#66FF99" frame="border" align="center" style="bottom: 60%;right: 50%; position: absolute"> <% dim user,product product="" user=Session("Memb…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה עושה הכל חוץ מלשלוח את הנתונים לDateBase, עזרה?????
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לבנות פונקציה לדיסקרמיננטה שאני מריץ את הדיבגינג אני כל הזמן מקבל את השגיאה: error C2440: '=' : cannot convert from 'float (__cdecl *)(int,int,int)' to 'float' 1> There is no context in which this conversion is possible הקוד שכתבתי: #include <iostream> #include <math.h> using namespace std; float discriminant(int a, int b, int c); void main() { int x,y,z; float disc; cout<<"please enter 3 values for x, y and z\n"; cin>>x>>y>>z; disc=discriminant; cout<<"your result is...\n"<<discriminant; } float discriminant (int a, int b, int c) { float x; x = sqrt((float)b*b-4*a*c); return x; } א…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 399 צפיות
-