עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by iem,

בתרגיל נתבקשנו לכתוב מחלקה בשם Robot בעלת התכונות הבאות: 1) זיהוי - מספר שלם המזהה את הרובוט. 2) מיקום הרובוט - אובייקט מסוג Point המייצג את הקואורדינטות של מיקום הרובוט בעולם. 3) כיוון הרובוט (ישנם 4 כיוונים). את המחלקה הזו עם השיטות: public void move() , public void turnLeft() , public void turnRight() כתבתי. לאחר מכן מגיעה הבעיה: נתבקשנו לכתוב מחלקה בשם RobotsWorld שמייצגת את עולם הרובוטים כמטריצה ריבועית של תאים. בכל תא יכול להיות רובוט אחד לכל היותר ותנועת הרובוטים מתבצעת מתא לתא בהתאם לכיוון הרובוט. העולם ייוצג באמצעות רשימה של רובוטים (מסוג Robot שהוגדר לעיל) ומשתנה המייצג את מימדי העולם. מבקשים גם לכתוב בנאי המקבל כפרמטר את מימדי העולם ומאתחל אותו כעולם ריק מרובוט…

• 58 תגובות
    • 5.4k צפיות
  2. יש לי טבלה שאני צריך להוסיף לה שורות, אבל אני צריך שבעמודה אחת המספרים יתקדמו אוטומטית. אני יודע שאפשר להגדיר את העמודה כAUTO INCREMENT, אבל עכשיו זה בלתי אפשרי.. מרוב טיפשותי בתיק פרוייקט שלי רשמתי שהוא INT והתיק פרוייקט כבר נשלח לבוחן... max := 0; while not copies_table.Eof do begin if(copies_table['copy_num'] > max) then max := copies_table['copy_num']; copies_table.next; end; יש לי את הקוד הזה, הוא נראה לי נכון, אבל מחזיר כל הזמן 1 כשהמספר הכי גדול בעמודה הזאת הוא 8. מישהו יכול להצביע לי על הטעות שלי?

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  3. Started by ex_,

מצורף קובץ(אחד זה ה css ושני html) סה"כ אני רוצה תפריט פשוט בצד שמאל טקסט גדול ומחליף צבע שעוברים עליו עם העכבר עד כאן הכל עובד אבל אני לא מצליח לעשות רווח של 3ממ(בערך)בין הלינקים(שהם בצורה של רשימה)+להצמיד לצד שמאל זה מאוד פשוט למי שיודע css, אני לא מוצא את הבעיה תודה על העזרה! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  4. Started by nazgull,

כתבו תוכנית הקולטת מהמשתמש אות אנגלית קטנה ומדפיסה משולש אותיות באופן הבא: בשורה הראשונה תופיע האות a , בשורה השנייה הרצף aba , בשורה השלישית הרצף abcba וכך הלאה עד שבמרכז השורה האחרונה תופיע האות שנקלטה. לדוגמא עבור הקלט d יודפס: a aba abcba abcdcba אשמח אם תפתרו לי את זה בבקשה

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  5. היי, יש לי מחרוזת גדולה (בעצם זה טקסט של מאמר עם תגים של HTML). אני רוצה לפרק את המחרוזת למערך (array) בכל פעם שמופיע <h3> , אך כל הפונקציות של הפירוק שניסיתי לא כוללות בתוכן את ה-<h3> עצמו, שזה כמובן חלק חשוב. בסוף התוצאה צריכה להיות מערך כזה: item 1 - <h3>11111</h3> item 2 - <h3>2222</h3> item 3- <h3>333</h3> תודה מראש על העזרה!!

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  6. טוב עשיתי באתר שלי <STYLE> ועכשיו שמסמנים את הלינק הוא מצבע שחור הופך לאדום אבל בכל האתר זה סבבה כי רואים את הלינק בצבע שחור כי הוא בטבלה לבנה, אבל יש לי מקום שבו אין טבלה והרקע שם ממש כהה כמעט שחור ולא רואים את הלינק... אז איך אני הופך את הלינק הספציפי הזה לצבע לבן? לא מצאתי דרך.. ולא רוצה לעשות לו טבלה זה לא יהיה יפה.

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  7. Started by bermangroup,

טוב אז כמו שאתם יודעים אני לא מתכנת גדול אבל אני קצת תקוע פה עם משהו... אני צריך שכשמישהו נכנס לכתובת www.d-designs.co.il הוא יישאל לאיזה תת אתר הוא מעוניין להיכנס. זה העמוד שאמורים לראות כשנכנסים לכתובת הראשית: http://www.d-designs.co.il/Frontpage/front.htm עכשיו, כשבוחרים OUTDOOR FURNITURE ולאחר מכן GF Collection, צריכים להגיע לאתר הראשי www.d-designs.co.il , אבל כמובן אחרי שעשיתי Redirect מהכתובת הזאת לכתובת http://www.d-designs.co.il/Frontpage/front.htm, השרת יעביר אותי תמיד לעמוד הבחירה, כשאני צריך אותו רק לפעם הראשונה כשהמשתמש נכנס ל- www.d-designs.co.il . מה עושים?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Omerole,

יש לי תוכנה שהאופציות בה פועלות לפי Charים. אבל עם מכניסים קלט ריק (כלומר לReadline פשוט לוחצים אנטר) אז היא קורסת. איך מתעלמים מקלט ריק כזה? תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by magadi,

עבדתי עד עכשיו בjeliot כי היא הרבה יותר קלה ויותר נחמדה ללימוד הבסיס.. עכשיו רציתי לעבוד במקביל גם באקליפס אבל יש לי בעיה בפקודה אחת שאני רושם תוכנית עם הפקודה Input.readDouble/Int(); (תלוי איזה משתנה דבל או אינט בשניהם זה לא עובד) זה לא מוכן לקבל את הפקודה ונותן שגיאה.. מה אני צריך לעשות?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  10. צריך עזרא קטנה בבקשה... התחלתי עכשיו להתעסק עם c++ אחרי שזנחתי אותה איזה שנה ושכחתי איך אני אמור לעצור תוכנית שאני מריץ כי הקומפילר פשוט מריץ אותה יותר מדי מהר ואני לא מתליח לראות את התוכנית הערה: התוכנית רצה בדוס והקומפילר הוא של וינדוס(אין לי אפשרות לקומפ' של דוס...) Plz...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by VIRUS,

מממממממממממ אני חייב עזרה (כרגיל) בפסקל אחים שלי יש לי עבודה להגיד עם משימות .. קיצר הנה משימה קטנה מי שיודע שיכתוב לי אני ישמח מאודדדדדדדד :>:> במשתנים Side1,Side2 ו Side3 נתונים אורכי 3 צלעות של משולש. א. כתוב ביטוי בוליאני המבטא שהמשולש שווה שוקיים (במשולש שווה שוקיים לפחות 2 צלעות שוות). ב. כתוב ביטוי בוליאני המבטא שהמשולש ישר זיות (במשולש ישר זיות סבום ריבועי שני הניצבים שווה לריבוע היתר). אז זהו זה כל המשימה מי שיודע שיכתוב זה חשוב לי מאודדדדדדדדד תודה כפרות. VIRUS

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Lirans,

היי ניסיתי לקלוט נתונים ל3 משתנים בפורמט הבא: dd-mmm-yy שנה/חודש/יום השתמשתי בפקודה הבאה: scanf("%d-%s-%d",&day,&month,&year); היום נקלט כמו שצריך בחודש הוא קולט לי גם את החודש וגם את השנה למשל לקלט 18-jun-80 בחודש נקלט לי jun-80 בשנה לא נקלט כלום הערה: בגלל שהכתוב נמצא בפורמט ימין-שמאל אז כשכתבתי את הקלט זה לא נראה כמו שצריך תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 877 צפיות
  13. Started by intel suck,

יש לי בעיה קטנה בתרגיל הזה using System; class Program { static void Main(string[] args) { const double MILE = 1.6; double sum; sum = 0; int i; Console.WriteLine("enter the number {0}",i); i= int.Parse(Console.ReadLine()); for (i = 1; i < 20; i = i + 1) { sum = MILE * i; Console.WriteLine("the sum is {0}", sum); } } } הקומפיילר רושם: Error 1 Use of unassigned local variable 'i'l מישהו יודע מה הבעיה?

• 30 תגובות
    • 3k צפיות
  14. שלום רציתי לשאול איך אני יוצר מספר רנדומלי בין שני מספרים שהערך יהיה שמור במשתנה INT

• 2 תגובות
    • 6.8k צפיות
  15. Started by GENERAL,

שלום התקנתי VISUAL STUDIO ובכל פעם שאני נכנס לאתר מסויים ומראה כי יש BUG מסויים איך אני מבטל את האופציה הזאת על מנת שהוא "יקפוץ כל פעם"

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  16. שלום לכולם, יש לי בעיה שקשה לפתרון. אני עובד בסביבת visual studio 2005, פרויקט console , בשפת C. אני מנסה לקרוא קובץ בינארי בצורה הבאה: (Cnt = (fread(tmp_ptr,1,sizeof(STRCT),file_ptr כאשר STRCT הוא מבנה בגודדל 836. בתוך המבנה STRCT יש לי עוד מבנה בשם STR1 ערך ה-Cnt שמתקבל הוא באמת בגודל 836. אני מריץ את הקוד הזה בשתי אפליקציות שונות, אותו קטע קוד ממש, ואותו קובץ בינארי! באפליקציה אחת, כאשר אני בודק את ה-data ב- tmp_ptr אני רואה שכל המבנה מכיל ערכים והמבנה הפנימי STR1 - אותחל באפסים - שזה טוב, בעוד שבאפליקציה אחרת, ה- tmp_ptr דומה ב-data עד לנקודה של המבנה STR1, שם הdata שונה וחלקה לא מאותחלת אפילו. חקרתי ובדקתי, כל הגדלים של כל המבנים זהים בגודלם, מספר הבתים שנקראים בכל א…

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  17. Started by sub_man,

הורדתי את העורך והתקנתי עד כאן הכל היה טוב ואז כשניסיתי לפתוח אותו זה הארור שזה כתב לי unexpected eror:quitting למישהו יש מושג למה זה קורה ומה אני צריך לעשות או שזה קרה לו פעם למה אני וחבר שלי באמצע בניית תוכנה כאילו אצלו הכל ואצלי עד שהורדתי תעורך הוא לא עובד (ואל תגידו לי להתקין שוב כבר ניסיתי) תודה רבה לעוזרים תענו מהר בבקשב זה דחוף מאוד!!!!!!!!!!!!1

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  18. Started by ran_ga85,

היי, אני מתכנת בשפות c/c++ ומשתמש באקליפס. מערכת הפעלה יובונטו 11.10. העניין הוא שפתאום ללא כל סיבה הגיונית, פתאום הקבצים לא מתקמפלים ומופיעות הודעות לגבי משתנים שלא הוגדרו. אני חייב לציין שהבעיה היא לא בקוד שכתבתי! מישהו נתקל בתופעות דומות?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by EagleX2,

אוקיי אני משתמש באפצ'י כאשר אני נכנס ל install.php מוצג לי כל הקוד במקום ההתקנה עצמה אני משער זאת בבעיה ב php אז מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול להתקין php צעד אחר צעד באפאצ'י?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by lesForce,

שלום לכולם. אני צריך לעשות פרוייקט קטן באקסס שמהווה יחידה אחת במחשבים. עכשיו יש לי כמה שאלות שאני מתעקב עליהם כבר יותר משעתיים ואני פשוט לא מצליח לפתור (אפילו ישבתי עם המורה איזה שעה ולא הצלחנו לבצע את מה שרציתי) אז ככה, דבר ראשון: למשל יש לי טבלה עם 2 עמודות אחת מהם זה: "שם" והשני זה: "סוג". ב"סוג" יש לי לדוגמא סוג אחד ספורט וסוג שני מוזיקה וב"שם" סתם איזה שמות של אנשים. נראה לי שאני קצת לא מובן אז הנה הטבלה למשל : עכשיו אני רוצה לעשות בטופס "תיבה משולבת" (זה כיאלו תיבת בחירה שיש רשימה ואז בוחרים מה שרוצים) משהו כזה: ואז לדוגמא אם המשתמש בחר ב"ספורט" הוא יביא לי את השמות של כל האנשים שה"סוג" שלהם הוא "ספורט" ואותו דבר לגבי המוזיקה... אני מניח שצריך לבצע מאקרו …

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  21. Started by tom123,

יש לי שלט רחוק ששולח קוד מסויים לבקר (89c52) עכשיו שמתי את הקוד הזה במשתנה d. בכל פעם שאני לוחץ על כפתור מסויים יש לי משתנה vt שהופך ל- 1 וכאשר אני עוזב את הכפתור הוא יורד ל-0. עכשיו הקודים שיש לי זה אלה: קדימה d=30H אחורה d=40H עכשיו איך אני עושה שמתי שאני לוחץ קדימה זה יסע קדימה ושאני אעזוב זה יפסיק ושאני לוחץ אחורה זה יעשה אותו דבר?

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  22. Started by yigael_o,

היי, אני צריך עזרה אם מישהו יודע איך ניתן לדאוג לזה שכשאני שולח הודעת הדפסה דרך הקוד לא יצוץ החלון של WINDOWS? (החלון הקטן שסופר דפים בהדפסה) אני מדבר על C# .NET 2.0 וניסיתי את הקוד: public bool IsPrinterValid() { PrintDocument pd = new PrintDocument(); pd.PrinterSettings.PrinterName = strPrinterName; if (pd.PrinterSettings.IsValid) { return true; } else { Debug.WriteLine("Printer not found"); return false; } } והוא לא ממש עוזר, הוא רק בודק אם מדפסת מותקנת

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by -OmeR-,

התחלתי ללמוד C לפני שבוע ומשהו ולמדתי לולאות. הקוד הבא אמור לקבל מספר ולתת את הריבוע שלו, נגיד אם שמתי 5 אז התוצאה תהיה 25. ואם הכנסתי כל תו אחר חוץ ממספר הוא יכתוב incorrect input '>http://jpg.co.il/view/4fce40fa3c0c1.jpg/"] עכשיו השאלה שלי היא למה בפעם הראשונה שאני מכניס מספר הוא לא נותן פלט? בפעם השניה הוא נותן פלט, ואז בפעם השלישית הוא כן נותן ולא מדלג כמו בפעם הראשונה. מישהו עזרה?

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by 104952,

כשאני מריץ את התוכנה שכתבתי -כל פעם שאני קולט מספר ואז לוחץ ENTER אז החלון עף......וחוזר לחלון של הקומפיילר מה אני עושה לא נכון?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by blup,

שלום, אני בונה כרגע אתר בPHP עם טקסטים בעברית, אך בגלל שאף פעם לא בניתי אתר בעברית אני לא יודע איך לפתור את הבעיה: אני מריץ את הקוד על שרת apache 2 שפתחתי על המחשב שלי, אבל משום מה כל הטקסטים בעברית מופיעים כג'יבריש ורק אחרי שאני משנה encoding אפשר לקרוא בעברית. בראש כל עמוד (בתוך <head>) שמתי את 2 השורות: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255"> <meta http-equiv="Content-Language" content="he"> אך זה עדין לא עוזר (לא אמורה להיות בעיה בקוד מפני שזה מועתק מכמה אתרים שבהם אין בעיות עברית) יש למישהו אולי רעיון איך לסדר שזה ישר יופיע בעברית ללא צורך לשנות ENCODING? נ.ב ניסיתי את זה גם בשרת אחר שמריץ APACHE 2 וזה קורה גם …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים