תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, קיבלתי תרגיל בית לקלוט 2 מספרים עם הstdio - scanf/printf, לעשות חיבור וכפל ביניהם ולהדפיס את התוצאות. ממה שהייתי בשיעורים לא הבנתי הרבה, וגם הסברים של חברים לא הועילו במיוחד. אודה לכם אם תוכלו אולי להסביר לי קצת על הרגיסטרים הקיימים, באילו אני יכול להשתמש ואיך? והכי חשוב כמובן איך פותרים את התרגיל? (יש עוד לתרגיל, אבל אני מניח שאחרי שאני אבין את החלק הזה, יהיה לי יותר ברור להתחיל בעצמי). תודה מראש לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בלעשות תוכנית שמציגה כפלט את 20 הכפולות החיוביות הראשונות של 5 אני צריך לעשות את זה בלולאת WHILE ובלולאת FOR תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
-
הקוד הבא: public class apples { public static void main(String args[]) { int bucky[] = {3,4,5,6,7}; change(bucky); for (int y:bucky) System.out.println(y); } public static void change (int x[]) { for (int counter=0;counter<x.length;counter++) { x[counter] += 5; } } } בסוף התוכנית מדפיסה את המספרים בתוספת ככה שיוצא8 9 10 11 12. לא הבנתי איך המערך של X בתוך הפונקציה משפיע על המערך bucky שבמתודה הראשית... איך זה קורה? מערך בתוך מתודה לא שייך ל'עולם הפנימי' של המתמודה או משהו כזה?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא כל כך הבנתי מה האופרטור הזה עושה,הוא בעצם מחליף לי את הגדרת סוג המשתנה? ומה קורה במצבים הבאים: int i = 42, *p = &i, &r = i; decltype(r + 0) b; decltype(*p) c; decltype(p) d; יש בשורות האלה משהו לא נכון,וגם שורות נכונות,אשמח גם להסבר למה זה נכון ולמה זה לא נכון תודה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש שתי שאלות מהשיעורי בית שלא הצלחתי לפתור, ואף אחד בכיתה שלי גם לא, וזה להגשה לשיעורי בית.. בבקשה תעזרו לפתור זה מאוד חשוב לי! שאלה ראשונה "מסגרת" במערך דו- מימדי בגודל M*M היא ריבוע של אפסים בתוך המערך שפינתו השמאלית עליונה היא המשבצת I*I (הריבוע הוא רק המסגרת) . כתוב פונקציה המקבלת מערך דו מימדי בגודל M*M ומחזירה "אמת", אם במערך יש "מסגרת", אחרת תחזיר הפונקציה "שקר". דוגמה : מטריצה עם "מסגרת" שפינתה העליונה השמאלית במשבצת 1,1 3 0 9 2 0 0 0 0 0 7 1 0 7 0 3 8 0 0 0 9 0 7 6 4 5 את השאלה השנייה אני לא מצליח להעתיק לפה אז נוותר עליה ונראה מה נעשה.. בבקשה מכל מי שיכול שיעזור!! תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי שאלה בקשר לקבלת תווים ב C / C++ , רציתי לדעת האם יש דרך , לקבל תו מהמשתמש ללא עצירת התוכנית ז"א שהתוכנית רצה ללא עצירה כאשר היא דוגמת מידי פעם את ה BUFFER של המקלדת ומשווה אותו לתו מסויים לדוגמא מקש ESC או כל מקש אחר , כאשר במידה והתו שהוקש תואם התוכנית תבצע דבר מה . הקטע החשוב הוא שלא תהייה עצירה של התוכנית והמתנה להזנת התו . תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה רק רציתי לשאול כמה שאלות פשוטות אני חייל משוחרר יש לי קצת זמן עד שאני אתחיל לימודים אקדמיים אבל אני רוצה לבוא מוכן חיפשתי אין ספור באינטרנט על מדריכים בטוח שמעתם על האתר THENEWBOSTON עברתי על מעל 200 סרטונים תירגלתי בVS למדתי Python בסיסי ועוד כמה שפות אבל הכל ברמה מאוד בסיסית עד שנתקעתי אני מתאר לעצמי שיש מדריכים למתחילים הנדסת תוכנה זה כל מה שיש לי בראש אני פשוט מבולבל ולא יודע מאיפה להתחיל אם תוכלו בבקשה להביא לי מדריכים על איזה שפה להתחיל והסברים למתחילים תודה רבה סופ''ש נעים
-
- 6 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. נגיד שכרגע אני בונה דף ואני רוצה לעשות לו תחתית למטה כגון: (ראו קובץ מצורף ראשון) אז סתם נגיד עכשיו עשיתי תמונה של כל החלק התחתון(הכחול עם הצרו קשר בצד) סתם תמונה לא שיהיה לינקים או כפתורים.. אז איך אני ממקם אותה שתמיד תיהיה ממש בחלק התחתון של הדף ולא משנה באיזה מסך אני משתמש?
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
התוכנית הזאת לא עובדת לי משום מה ולא מזהה אפילו שהיא הגיעה לסוף הקובץ. אם מישהו יוכל לעזור לי לתקן אותה בבקשה אני כבר אובד עצות. בתודה מראש #include <iostream.h> #include <stdio.h> void main() { int y [50]; unsigned int i=50; FILE *f; cout<<"\n"; f=fopen("d:\\d1.txt","r"); while(!(feof(f))) { i--; fscanf(f,"%d ",&y[i]); } fclose(f); f=fopen("D:\\d2.txt","w"); for(;i<=50;i++) { fprintf(f,"%d ",y[i]); } fclose(f); }
-
- 6 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אם כן, כפי שניתן להבין, אני מחפש ספר לאסמבלר, באתר של סטימצקי אין איזכור כלל למילה 'אסמבלר'. אני אעבור בסניף הקרוב לביתי של צומת ספרים לבדוק מה קורה שם לגבי אסמבלר. בכל מקרה, רציתי לשאול לדעתכם על הספר של פיטר נורטון. אם יש לכם ספר אחר טוב יותר להמליץ אשמח לקבל תגובות, תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה מתחיל החפירות ורוב הסיכויים שיוספו עוד שאלות ככל הנתקדם ותודה מראש.. 1.משהו יכול להסביר את העניין של argv,argc מה השימוש שלהם ומאיפה הם קולטים את המידע? 2.איזה ספריות חיצוניות(שאנשים פרטיים או חברות הכינו) אתם ממליצים לקיצור פעולות כמו בניית שרת וקליינט TCP 3. איך הספרייה הזאתי POCO http://pocoproject.org/? 4.מזה STACK ומה זה HEAP ? 5.אחרון בינתיים והכי חשוב לי אפשר הסבר על השלבים שהמחשב עושה כשאני אומר לו להציג משהו על המסך איך הוא עושה את זה מה הפעולות.... הכוונה לprintf
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם לבדוק האם מהמספר 2 ועד למספר הנתון אין שארית אפס (מלבד המספר עצמו) או שיש איזה אופציה אחרת (שמספיק לבדוק עד השורש של אותו מספר נתון. מישהו שמע על זה? יש הוכחה מתמטית על כך?)
-
- 6 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
שלום לכולם כשאני כותב סקריפט ואני משתמש ב document.write והפקודה נמצאת בין התגים <script> ל </script> אז הכל בסדר ובאמת נוצרת לי הדפסה בדף הנוכחי . לעומת זאת כשאני כותב אותה (document.write) בתוך פונקצייה ומפעיל נגיד עם onclick אז הדפדפן קופץ דף אחד קדימה ואז מבצע את הפקודה. איך אני מונע ממנו לקפוץ קדימה ז"א איך אני יוצר מצב כמו שהפקודה (document.write) נמצאת מחוץ לפונקציות .תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני זקוקה לעזרתכם. אני רוצה לכתוב פקודה שתחליף קובץ מסוים במחשב בקובץ אחר. אינני יודעת איך לעשות זאת. אני זקוקה לפקודה בקובץ שיהיה EXE כיוון שאני מעבירה אותו לעובדים שלי ואני פשוט רוצה שהם ילחצו ויאשרו (רצוי כמובן שיאשרו ) הקובץ הוא קובץ DAT שמדי פעם מועבר אלי, ויש צורך שימצא גם במחשבים אחרים במקום העבודה (אין כרגע רשת קיימת שם). תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אז ככה, אני קיבלתי משימה לכתוב קוד שמדמה פירמידה, לפי מספר השלבים שאני יכניס לה, למשל אם אני יכניס שמונה תווים זה יראה ככה: ## ### #### ##### ###### ####### ######## ######### אם אני יכניס 3 שלבים זה יראה ככה: ## ### #### וככה אפשר לבחור מספר בין 1 ל 23. עד עכשיו כתבתי את הקוד הזה: #include <stdio.h> #include <cs50.h> int main (void) { int height; int i; do { printf("Enter your pyramid height (A number between 1 and 23)"); height = GetInt(); } while (height > 23 || height <= 0); for(i=0; i<height; i++) { printf("#%c%d",*,i); } } ב printf נתקעתי רציתי לעשות סו…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז ככה נתונה לי המחלקה הבאהתקראו למטה יש גם נתון) ככה יש 3 שאלות: 1) מה עושה השיטה what באופן כללי? 2) נתון מערך בגודל n המכיל מספרים שלמים ומספר שלם num. מה מבצעת השיטה something ? 3)לכתוב את השיטות what & something בצורה רקורסיבית(ללא שימוש בלולאות בכלל) אבל אתם יכולים לשנות את החתימות של השיטות(כלומר להוסיף פרמטירם כרצונכם). עכשיו עניתי על 1 2 ועשיתי רקורסיה לwhat נתקעתי בsomething תשובות(תקנו אותי אם טעיתית, תודה) 1)השיטה מחשבת סכום המספרים מlow עד low+len-1 2)השיטה מנסה למצוא מספר או רצף מספרים שסכומם יהיה שווה למשתנה num 3) public static int what ( int [ ] array, int low, int len) { if (low== low+len-1) return array [ low+l…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מכיר C++ וגם C#. אבל על C++ .NET לא שמעתי, ממה שהצלחתי להבין מהויקי זה רץ על סביבת .NET, כלומר לפי מה שאני מבין זה כמו C# רק עם סינטקס של C++. אם אני צודק אז מה היתרון של זה על C#?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
את שאלה מספר 1 אני יודע לפתור, יש מצב תעזרו לי עם 2 ו3, לא חייב פיתרון אבל איך לעשות בערך או בתאוריה מה לעשות... http://img503.imageshack.us/img503/7629/picture1iy2.jpg http://img503.imageshack.us/img503/5793/pictureex0.jpg ד"א אני יודע שהשאלות מאינטרנט, בעיקרון מצאתי פיתרון לשאלה מספר 1 לכן אני יודע אותה, אבל בקשר ל2 האחרות לא...אז אם מישהו זוכר את זה מבגרויות או משהו מאוד יעזור =] תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם משהו קטן שאני צריך בו עזרה.... אני צריך להתבר ל FTP באמצעות קובץ BAT, העניין הוא שהמשתמש צריך להכניס כקלט את הכתובת IP שאליה צריך להתחבר... השם משתמש והסיסמא יהיו קבועים מראש וגם הפעולות שהוא צריך לעשות בשרת יהיו קבועות.... כל העניין הוא הבקשה מהמשתמש של הכתובת IP אשמח לעזרה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות תוכנה שתרוץ עש השרת ותבצע פעולות שאני מגדיר לה למשל תוכנה שתבדוק אם נוסף משהו למסד נתונים ואז תעשה אם זה משהו או תוכנה שבודקת ip מסוים אם הוא מחובר לשרת זה לא משנה איזה תוכנה או איזה שפה php או asp העיקר שזה יעבוד על שרת (לא ביתי כי ביתי אין בעיה לארגן משהו) תודה רבה ומי שלא מבין בזה שבבקשה לא יכתוב תגובות
-
- 6 תגובות
- 773 צפיות
-
-
-
איזה תגית HTML אני צריך לרשום כדי להקטין גודל של תמונה
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
נתנו לנו מהאוניברסיטה לכתוב תוכנית אשר קוראת מילה מהמשתמש עד '\n' ומדפיסה רק את האותיות הנמצאות בסדר לקסיקוגרפי בין האות הראשונה לאחרונה. אם האות הראשונה זהה לאחרונה או אחריה בסדר הלקסיקוגרפי לא להדפיס כלום. עכשיו היא צריכה להיות רקורסיבית ואסור להשתמש במערכים או במחרוזות. מישו יכול לתת לי כיוון איך להתחיל בבקשה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה לכולם חדשה פה יש לי שאלה... קצת "מטומטמת" אבל בכ"ז אני מתחילה.. אז קצת הבנה חח סיימתי סוף כל סוף את לימודיים וכעת עליי לעשות פרוייקט גמר ... שזה אתר בית שלי ותיק עבודות.. ב"ה לוגו סקיצה רעיונות יש מפה ועד להודעה חדשה אבל כמובן שנתקלתי בקשיים במהלך הדרך.. אשמח שתענו לשאלה אחת (לבינתיים) ותסבירו לי עליי לעשות תמונות מתחלפות כלומר כלומר- נגיד ויהיה דף ובו כתוב כל מיני דברים ובצד יהיו תמונות מתחלפות בקצב זמן מסויים וחוזורת על עצמן לסירוגין חרשתי בגוגל ביו טיוב במדריכים ובסרטונים באנגלית (לצערי יותר סבכו לי את החיים מאשר עזרו) ומצאתי כל מיני קודים של JS שיכולים להיות בעצם מה שאני צריכה אבל אני בהחלט לא מצליחה להבין אי זה עובד וניסיתי בכל מיני צורות עד …
-
- 6 תגובות
- 11k צפיות
-