עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום! הכנסתי לתוך תאי הטבלה קבצי swf והם גולשים מעבר למקום המוקצב להם איך אפשר שיתאימו למקום המוקצב במיוחד בתוכנה עצמה וגם איך שה יראה טוב בדפדפנים (chrome ו-explorer) תודה גליה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. הבעיה היא שיש הפרש בין המיקום של הסמן למיקום של ה-label זכור לי שיש פונקציה כזאת שממירה את המיקום של העכבר במסך למיקום שלו בform שלי משהו עם transform mouse coordinates או משהו כזה איך אפשר לפתור את הבעיה?

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  3. Started by mudale222,

היי כשאני לוחץ כל F5 רצוף בשביל לרוץ עד לקטע "המעניין", אם אני לוחץ ארוך מדי, קופץ לי הודעת שגיאה והמשתנים שאחריהם הדביאגר עוקב נעלמים מהמסך העליון. התכנית ממשיכה לרוץ אבל זה כבר לא שווה מבחינתי כי אני לא יכול לעקוב מה הולך בתוך המשתנים. מערכת הפעלה UBUNTU. תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by MrAlex,

יש לי בעיה בהבנת header guards והספריייה של : "stdfax.h" לא הבנתי מתי ואיפה אני צריך להכניס אותה,ולא הבנתי את הרעיון הכללי של header guards,למה אני צריך להתשמש בזה.האם השימוש בה הוא נחוץ בתהליך הלמידה? תודה לעוזרים (אשמח להפניייה למקור מידע במידת הצורך)

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by OBR,

היי יש לי שתי תוכניות שאני מתקשה להבין את הפלט,אשמח לקבל עזרה לגבי השורות המודגשות: 1. #include <stdio.h> #include <conio.h> unsigned sum_no_digits(unsigned long long n); void main(){ unsigned long long z; printf("number: "); scanf("%llu", &z); printf("Sum of non appearing digits in %llu is %u", z, sum_no_digits(z)); _getch(); } unsigned sum_no_digits(unsigned long long n){ unsigned sum=0, dig, cnt[10]={0}; while(n){ cnt[n%10]++; n /= 10; } for(dig=1; dig<10; dig++) if (!cnt[dig]) sum += dig; return sum; } 2.[code] [pre]#include <stdio.h> #include <conio.h> #define N 5 int number (int arr[], int n…

• 5 תגובות
    • 830 צפיות
  6. Started by -Tal-,

היי, אני מתכנת משהו ב JAVA ואני צריך להגדיר את המסד נתונים שלי ב ODBC. ברגע שאני מנסה לבחור ב MDB הוא רושם לי שגיאה Microsoft ODBC Administrator --------------------------- The setup routines for the Microsoft Access Driver (*.mdb) ODBC driver could not be found. Please reinstall the driver. המערכת הפעלה שלי - WINDOWS 7 x64 OFFICE 2007 אשמח לעזרה תודה

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by pazer005,

יש לי על המחשב שרת XAMPP. לאחר שקניתי רישיון, קיבלתי קוד SSL מוצפן ואין לי מושג איפה בדיוק אני מכניס אותו ואיך אני מגדיר את כל העניין הזה על השרת. ניסיתי לחפש בגוגל אבל אני לא מוצא משהו רלוונטי או שאני לא יודע מה בדיוק לחפש...

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by pazer005,

שלום לכם, על השרת הביתי שלי שבו מאוחסנים האתרים יש כבר אתר אחד פעיל שעובד כמו שצריך. ניסיתי לבנות אתר חדש, קניתי דומיין, הגדרתי אותו ב-vhosts, עשיתי ריסטרט לאפצ'י והוא לא רוצה לעלות. ברגע שאני מנסה לעלות אותו, הוא למעשה מחזיר אותי ל-root של השרת. זה מה שרשמתי לו: <VirtualHost *:80> DocumentRoot "d:/xampp/htdocs/Singles/" ServerName singles.org.il <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> </VirtualHost> הספרייה תקינה לחלוטין ולמעשה הכל הועתק באופן מוחלט מאיך שכתבתי את הדומיין שכבר קיים ועובד אצלי טוב. משום מה הוא כל הזמן מגיע לי רק ל-root של xampp ואני תקוע כבר ולא יודע מה לעשות. אש…

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  9. Started by cold fire,

יש לי מטריצה הבאה $arr=array("Noa"=>array("City"=>Jerusalem,"Street"=>Niv,"Number"=>25), "Idan"=>array("City"=>Herzliya,"Street"=>Balfur,"Number"=>5), "Shai"=>array("City"=>TelAviv,"Street"=>Yaffo,"Number"=>2)); אני רוצה לרוץ על המטריצה ולהדםיס אותה בצורת טבלה כתבתי את הקוד הבא אבל הוא לא עובד <?php $arr=array("Noa"=>array("City"=>Jerusalem,"Street"=>Niv,"Number"=>25), "Idan"=>array("City"=>Herzliya,"Street"=>Balfur,"Number"=>5), "Shai"=>array("City"=>TelAviv,"Street"=>Yaffo,"Number"=>2)); //$arr=array('zero','one','two'=>2); echo "<table border=1>"; …

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  10. תראו יש לי פונקציה שמחזירה לי משתנה דאבל אני צריך להדפיס את המשתנה הזה במקום במסך לא בהתחלה נניח באמצע אז אני משתמש ב פקודות MOVETO ו OUTTEXET עכשיו הפקודה הזו עובדת עם מחרוזת לכן אני צריך להפוך את המתשנה שאני מקבל מהפונקציה למחרוזת אני משתמש ה LTOA וזה מדפיס לי אבל הבעיה היא שאם במתשנה של הדאבל יש לי שבר אז כאשר אני עושה LTOA זה חותך לי את השבר ונותן רק את השלם איך אני יכול לפתור את זה?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אני עושה עבודה עם רשימה מקושרת גנרית. ככה נראה ה node שלי void* data node *next יש לי רשימה מקושרת של סוכנים שה data שלהם הוא char* ויש לכל סוכן כזה רשימה מקושרת של נסיעות. יש לי בעיה עם ההדפסה של הרשימה המקושרת של הנסיעות. בתוך הפונקציה שיוצרת את הסוכן ומוסיפה אותו לרשימה המקושרת אני מצליח להדפיס ללא בעיה את הרשימה המקושרת של הנסיעות של אותו סוכן. הבעיה היא מוחוץ לאותה הפונקציה. זה מדפיס לי הכל ב ג'יבריש. ניסיתי כבר הכל לא יודע מה לעשות. זה הפונקציית הוספה של הסוכן לרשימה void create_agent(LinkedList* list, char* final,char* a){ Node* n; char *s; Agent* new=(Agent*)malloc(sizeof(Agent)); new->id=(char*)malloc(sizeof(char)*17); strcpy(new->id,a); new->tr…

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  12. Started by liorko,

שלום, יש לי בעיה בהדפסת מספרי ז'רמן (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%96'%D7%A8%D7%9E%D7%9F). התוכנית אמורה לקבל שני מספרים ולהדפיס את מספרי ז'רמן בטווח התוכנית שכתבתי עוברת קומפילציה. הערכים שהכנסתי הם 1 ו 23 כשעקבתי באמצעות הדיבאגר על ריצת התוכנית משום מה הוא נתקע לי בלולאת ה for על הערך 13. [color=rgb(51, 51, 51)][font=lucida grande][size=13px]#include <stdio.h> void main(){ int num1,num2,i,temp1=0,temp2=0; printf("enter two numbers:"); scanf("%d%d",&num1,&num2); if(num1<num2){ for(i=num1;i<=num2;i++){ temp1=2; while(temp1<i/2){ if(i%temp1==0) break; else temp1++; if(temp1==(i/2-1)){ temp1=2; temp2=(i*2+1); …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ניר.,

קוד הפונקציה: private void printLeaves(int level, GameTreeNode node) { int player=participant; Point move = node.getMove(); ArrayList<GameTreeNode> children=node.getChildren(); Iterator<GameTreeNode> itChild=null; if(node!=null) { if (children != null) itChild=children.iterator(); if(level>0) { player = level%2==0 ? participant : presentBoard.opposite(participant); if(move != null) presentBoard.makeMove(player, move); } if(children!=null) { while(itChild.hasNext()) { GameTreeNode child = itChild.next(); printLeaves(level+1, child); } } else { System.out.println("Level…

• 37 תגובות
    • 3.9k צפיות
  14. Started by miaoo673,

היי, נתקלתי בבעיה מוזרה בVisual Studio 2010. כאשר הפרויקט שלי מכיל משאבים ואני מנסה להוסיף משאב חדש, קופצת הודעת שגיאה. לעומת זאת אפשר להוסיף משאבים קיימים. מישהו יודע איך אפשר לפתור את הבעיה? http://www.freeimagehosting.net/57b17 http://www.freeimagehosting.net/3d3d9

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  15. Started by Lidor2000,

אוקיי אז בניתי שלוש מחלקות כאשר כל אחת יורשת מהשניה כלי רכב-מכונית-מכונית ספורט משום מה כשאני בא לפנות למחלקה העליונה ביותר מהמחלקה הנמוכה ביותר ע"י super.super.toString() הוא נותן לי שגיאה...למישהו יש מושג? public class sportcar extends car { private double engineVolume; public sportcar(double engineVolume,double maxVelocity,String model){ super(model, maxVelocity); this.engineVolume=engineVolume; } public String toString() { return super.super.toString(); } public double getEngineVolume() { return engineVolume; } }

• 8 תגובות
    • 951 צפיות
  16. Started by bdoron,

אני מבצע הכנסה בטבלה שהיא מכילה שדה של ערך כל שהו ויש לה מפתח ראשי, איך אני יכול להחזיר את המפתח הראשי הזה ? יש לי אלפי שורות המפתח נוצר בצורה אוטומטית כאשר אני יוצר את הטבלה.. הוא incremental .. האם אפשרי לעשות שאילתת insert שעל הדרך יוצרת שורה חדשה ושולחת בחזרה את המפתח הראשי של אותה שורה שיצר?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  17. Started by Dror Arasheven,

http://pastebin.com/T9hnaZ6S מודיע לי ב if (i==a.length[j]) שדרוש מערך אבל יש int . תוכלו להגיד לי מה הבעיה כאן ?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  18. http://pastebin.com/mRY2dDyf המרצה נתן תרגיל לכתוב שיטה סטטית isPermutation להשוואת 2 מחרוזות . (מותר העמסה) השתמשתי בתוכנה שמצאתי לסידור המחרוזת כדי שהוכל להשתמש רק בלולאה 1 ולא מקוננת המהדר מודיע לי שהוא אינו מזהה את הערך בתוך הסוגרים בפונקציה mergeSort(a) משהוא יכול יכול להגיד לי מה הבעיה ואיך לתקן את זה?

• 18 תגובות
    • 4.9k צפיות
  19. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מנסה לקמפל תוכנית בSDCC ע"י הפקודה: sdcc filename.c כשאני מריץ את הפקודה הנ"ל, אני תמיד מקבל הודעת שגיאה לגבי השורה הראשונה שאמורה להכליל קובץ כותר מסויים. ווידתי שהקובץ קיים בסיפריה של הקומפיילר, וניסיתי גם להעתיק אותו למקום אחר ולהכליל אותו משם אך עדיין קיבלתי את אותה שגיאה. לבסוף ניסיתי להעתיק את תוכנו של קובץ הכותר לתוך קובץ המקור שלי והקימפול עבר בהצלחה. מה קורה פה ? למה הקומפיילר לא מכליל את קובץ הכותר ? אציין שהקימפול עובר בהצלחה כשאני מנסה לקמפל דרך סביבת העבודה SES51C (שמשתמשת באותו הקומפיילר כמובן).

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  20. Started by e-r-a-n,

הסיפור קצת מורכב, אני אנסה לפשט. קיימת אצלי מחלקה מסוימת שמוגדרים בה אופרטורים פשוטים כדוגמת =,+,*, *=,+= וכד'. המחלקה בפני עצמה עובדת היטב, בדקתי. כעת אני מייצר אובייקט כלשהוא שבתוכו מחזיק ווקטור מסוג הקלאס שהציינתי, נאמר ושמו a, כלומר vector<a> matrix הוקטור הזה מסמל מטריצה, כאשר אני מציג אותה ברשימה חד-מימדית. אני מעוניין לבצע שחלוף שלה, ולכן כתבתי את המתודה transpose. השיטה המשחלפת מחזירה מטריצה חדשה. הווקטור המייצג את המטריצה נמצא באוביקט כלשהוא שמכיל שדות נוספים - אורך ורוחב. קיימות שתי שיטות שימושיות לקטע הזה: void GetCol(vector<a> &vec, int colNum); ובאופן דומה לקבלת וקטור השורה ה- i, שתיהן מקבלות רפרנס לווקטור ומעתיקות לתוכו את התוכן. השיטה …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by orninyo,

יש לי רשימה מקושרת וקובץ בינארי. אני צריך להעתיק את התוכן של הרשימה המקושרת (מבנים) אל תוך קובץ בינארי ולא עולה לי איך לעשות את זה זה סתם נסיון היפוטתי: void SaveMenu(SList SL,CList CL) { SPosition P; while(SL) { P=SL; if(fwrite(P,sizeof(struct blabla),Scounter,fp1)) { perror("Can not write to file!"); exit(3); } SLAdvance(SL); } } הfp1 אקסטרני. הScounter גם אקסטרני ומטרתו לספור את מספר הצמתים ברשימה (בפונקציה אחרת שבה מזינים לרשימה). הScounter לא מתקמפל משום מה, אבל אם במקומו אני שם סתם מספר זה מתקמפל אבל עף בfwrite (לא שציפיתי שזה יעבוד) למישהו יש רעיון (או פונקציה מוכנה) לעשות את זה?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום לכולם.. הבעיה היא כזו- אפיינתי STRUCT כלשהוא וכעת יש לי אחד כזה ב main. אני מעוניין להעביר פויינטר אליו לשיטות שונות, ונתקל בשגיאה מהקומפיילר. על רגל אחת - typedef struct samplePoint { ... int a; ... } point; void someFunction( point * p, ...) { p.a = ...; } אני מתכנת ב CodeBlocks + GCC. בנסיון לקמפל אני מקבל שגיאות כמו: |19|error: request for member '_dimension' in something not a structure or union| כאשר אתם יכולים לנחש שזהו אחד מהשדות של הנקודה. חותמת אותה פונקציה היא בדומה לזו שציינתי בדוגמה. אשמח להבין מה עשיתי פסול וכיצד בכל זאת ניתן לעשות זאת. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by cold fire,

יש לי מערך שמוגדר בצורה הבאה: <input type="checkbox" name="courses" value="English"> <input type="checkbox" name="courses" value="Math"> <input type="checkbox" name="courses" value="Hebrew"> הבעיה היא שהגדרת מערכים בJS נעשת בלי סוגרים מרובעות [] אז כשאני בודק את הערכים בJS אז יש לי שגיאה, כשאני עושה בלי הסוגרים הSCRIPT של הPHP מקבל רק ערך אחד(ולא את כל הערכים שסימנתי) משהו יודע אם קיימת דרך לפתרון של הבעיה?

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  24. Started by MasterDK,

ערב טוב לכולם. יש לי בעיה, אני בונה מערכת אם תפריט הבא: home articles download about staff עכשיו אני מעוניין להעביר את הפרמטפרים הנ"ל דרך URL בדרך הבא: http://www.domain.com/index.php?page=index http://www.domain.com/index.php?page=articles וכך הלאה. אך אין לי מושג איך. בבקשה תעזור לי

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  25. Started by bdoron,

אני רוצה להעביר למתודה icommand שיצרתי גם את הפקד עצמו, מאחר ו3 כפתורים אצלי מפעילים את אותה מתודה אני רוצה לדעת מי מהכפתורים נלחץ אני יכול לפתור את זה בצורה כזאת שכל כפתור יפעיל לי פונקציה אחרת , אבל ניראה לי מסורבל ולא הגיוני, לכן חפשתי באינטרנט מדריך או דוגמא ואני לא מוצא מישהו יודע איך אפשר בתוך המאפיין icommand לקבל את שם הפקד שגרם לה לפעול?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים