תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום, התחלתי השנה ללמוד מדעי מחשב וחיפשתי קומפיילר טוב יותר מה-turbo-c משנת 70 שאנחנו מתכנתים איתו בבי"ס. לפי מה שהבנתי אפשר גם לקמפל עם תוכנות ל-CPP וראיתי שהרבה אנשים ממליצים על dev-c++. אז הורדתי וניסיתי לעשות תוכנת Hello.c פשוט: #include <stdio.h> #include <conio.h> void main() { clrscr(); printf("Hello, my name is Dan/n"); } עשיתי compile וקיבלתי את השגיאה הזאת: In function 'main': [warning] return type of 'main' is not 'int'. [linked error] undefined reference 'clscr' בבקשה תגידו לי מה הבעיה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
[left] public class Rishoni { /********************************** * תרגיל 59 פרק 7 . * תוכנית המדפיסה את כל המספרים הראשוניים בין 2 ל100 * לידור אלון *********************************/ public static void main(String[] args) { int i , n = 1 ; boolean prime = false; for (i = 2 ; i<=100 ; i++){ while (n<i && prime == false ){ if (i % n == 0) prime = true; n++; } if(prime == false) System.out.print(" " + i); i++; prime = false; n=1; } } }[/left] מה לעשות כדי לגרום לתוכנית לעבוד ? תודה מראש (מה שהתוכנית צריכה לעשות רשום בתיעוד)
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לצייר גליל ב- OpenGL ומשום מה הוא מראה לי מסך ריק במקום את הגליל. מצ"ב קוד. אודה אם תוכלו להגיד לי מה הבעיה . תודה #include<glut.h> float angle=0.; GLUquadric *IDquadric; void display() { glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT); glLoadIdentity(); glPushMatrix();// הכנסה למחסנית glTranslatef(0.,-1.5,0.);// קביעת המיקום של הספרה על פני החלון glColor3d(0,1,1);// קביעת צבע הספרה לכחול gluCylinder(IDquadric,2.0f,2.0f,1.0f,25,32); glPopMatrix();//הוצאה מהמחסנית glutSwapBuffers(); glFlush(); } void idle() { angle+=0.2; if(angle>360.) angle-=360.; glutPostRedisplay(); } void myinit() { glClearColor(1.0,1.0,1.0,1.0); glMatrixMode(GL…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
כאשר אני עושה run לתוכנית מסויימת הפועלת במצב גרפי אני לא יכול לרדת עם העכבר מתחת לחצי המסך העליון. אני יודע שזאת בעיה עם הרזולוציה והיא מופיע גם אצל חברים שלי בעלי WIN XP. כששיניתי האפשרויות של ה-Environment את ההגדרה של C מ-25 שורות ל-42 על משהו הייתי יכול להוריד את העכבר עוד קצת למטה, אבל הטקסט במהדר עצמו הפך לפצפון ואין מצב שאני יוכל לעבוד ברזולוציה כזאת על פרוייקט שלם.. האם מישהו הצליח לסדר את הבעיה? תודה לכם.
-
- 4 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לכווולם! אני די חדש פה-שמעתי שזה אחלה פורום שאוהבים לעזור פה-אז החלטתי להתרשם.. ((: יש לי בעיה ב-C בנושא מחרוזות-3 תרגילים שלא הצלחתי לפתור!אני מאוד מקווה שתוכלו לתת לי כיוון לבעיה: 1.כתוב תוכנית הקולטת 2 מחרוזות.התוכנית תצחק את כול המופעים של מחרוזת אחת במחרוזת השנייה.התוכנית תדפיס את המחרוזת לפני המחיקה,ולאחריה וכן את מספר המופעים שנמחקו. 2.כתוב תוכנית הקולטת ביטוי אריתמטי הכולל סוגריים. התוכנית תדפיס האם תבנית הסוגריים חוקית.(כלומר לכול פותח יש סוגר). 3.כתוב תוכנית הקולטת מחרוזת.התוכנית תדפיס את מספר התת מחרוזות במחרוזת הקלט שמתחילות ב-A ומסתיימות ב-B.יש לכתוב אלגוריתם גרידי. אנשים אני ממש שובר את הראש על התרגילים האלו כבר כמה ימים.בבקשה אם תוכלו-תעזרו תוד…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי תרגיל בשפת C ככה תלמיד מגיש 5 תרגילים במהלך שנה, מתוך 5 תרגילים רק 4 הטובים נכנסים לחישוב הממוצע. אך אני עושה את זה? שאני מכנס 5 תוצאות ורק 4 הטובים נכנסים לחישוב הממוצע? תודה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול לפתור לי את הבעיה: ריבוע קסם הוא ריבוע המכיל מספרים טבעיים שבו סכום כל שורה, סכום כל עמודה, וסכום כל אלכסון שווים. כתוב פעולה המקבלת ערכים של מערך דו-ממדי ומחזירה true אם המערך מהווה ריבוע קסם, או false אחרת. דוגמה לריבוע קסם שבו סכום כל שורה, כל עמודה וכל אלכסון שווה 15: 4 9 2 3 5 7 8 1 6
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה ב-cpp , תוכן הבעיה - 2 הודעות שגיאה: c:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Vc7\include\cstdlib(17): error C2039: 'exit' : is not a member of 'operator``global namespace''' c:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Vc7\include\cstdlib(17): error C2873: 'exit' : symbol cannot be used in a using-declaration כל הקבצים מתקמפלים בלי שום כל בעיה, מלבד קובץ אחד CGameHabdler.cpp תוכן הקובץ: איך לפתור את הבעיות הללו? אני יודע שזה דבר יחסית "קטן" שיוצר המון בלגן. תודה =) אפיק.
-
- 7 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לבנות Database לאתר שלי. הכנסתי את כל מה שצריך אבל כשאני מריץ את האתר באקפלורר ומנסה להירשם הוא רושם לי שיש לו בעיה כי הקובץ כבר נמצא בשימוש. (סימנתי בכוכביות בקוד את השורה שהוא מדבר עליה). (זה הקוד של הדף צד שרת כמובן). using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Web; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Data; using System.Data.OleDb; public partial class Join : System.Web.UI.Page { public string date, news; public string user_name, user_password, user_email, user_gender; public string regStatus = "0"; protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { date = (DateTime.Now.ToShortDat…
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום. בספר כתוב שהקוד הבא הוא עושה ככה שברגע שהעכבר יעבור על הקישרו צבע הרקע של המסמך יהפוך לצבע אחד ואם להסיר את העכבר מהקישור הרקע ישנה את הצבע למשהו אחר וזה לא בדיוק עובד. הנה הקוד (מועתק מהספר): <html dir="rtl"> <head> <title>5-01</title> </head> <body bgcolor="green" text="yellow"> <h1>הוד-עמי, נותנים לך ידע להצלחה</h1> <hr /> <br /> העבר את הסמן <a href="http://www.hod-ami.co.il" onmouseover="document.bgcolor='red';" onmouseout ="document.bgcolor='lightblue';"> כאן </a> כדי לשנות את צבע הרקע </body> </html>
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי וינדוס 7 והתקנתי Xampp היה לי גרסא ישנה יותר שעבדה לי עם הוורדפרס הורדתי את הגרסא ההכי חדשה כדי שיהיה לי תמיכה ב php7 לאחר שהתקנתי ושיניתי את הפורט ל 81 אני עשיתי ריסט למחשב הפעלתי את האפצי ו mysql אבל כשאני מגיע לתקיה ב HTDOCS הוא רושם לי ERR_CONNECTION_REFUSED מצורף תמונה מה אני יכול לעשות? דרך אגב יש לי eset nod בנוסף הלכתי לקובץ ספציפי של PHP לראות אם הוא קורא אותו והוא מציג לי את התוכן של הקובץ כמו שהוא עם התגים והכל תודה למי שעוזר
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
א. צריך ליצור פונקציה aligned_malloc המקצה מקום בזיכרון בגודל size. אבל, שהכתובת שלו תתחלק ב-16, כלומר תהיה כפולה של 16. ב. צריך ליצור פונקציה aligned_free המשחררת את כל הבלוק שהוקצה (לא רק את הבלוק בגודל size)! ג. אסור להחזיר פוינטר לבלוק שקטן מ-size. ד. יש לפתור את הבעיה בשפת C תוך שימוש בפונקציות הספריה malloc ו-free. מה דעתכם על הפתרון הבא: #include <malloc.h> void *aligned_malloc( int sz ) { //first we allocate memory using malloc. We allocate more than required to have spare //for aligning to 16 byte boundary and to keep a record with alignment info void *p = malloc( sz + 16 + 4 ); //check the returned pointer to see if somehow we are aligned or not…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, השפה שאני משתמש בה זה VB .net , אני מנסה להישתמש בSendinput API בשביל להישתמש בגלגלת של העכבר לגלול למטה ולמעלה, אבל יש לי בעיה מסויימת, ממה שהבנתי Windows Vista 64bit או ניראה לי שגם בכללי מערכות 64 ביט, פשוט לא מבצעות את הפעולה, קראתי על אפשרות לעשות Compile לתוכנה ישירות ל-32 אבל אני רוצה להשאיר את האפשרות הזו אחרונה... הינה הקוד: <DllImport("user32.dll", SetLastError:=True)> Private Shared Function SendInput(ByVal cInputs As Integer, ByRef pInputs As MOUSEINPUT, ByVal cbSize As Integer) As Integer End Function ''Mouse Input Const INPUT_MOUSE = 0 ''1 Scroll Const WHEEL_DELTA = 120 ''Mouse Scroll Event Const MOUSEEVENTF_WHEEL = &H8…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום =] אני מתכנת אתר לפרויקט שאמור להיות הפרויקט בגרות S: והדבר היחיד שנשאר לי לעשות זה הרשאות גישה. כלומר שיהיו דפים שמשתמשים לא רשומים לא יכולים להיכנס אליהם. המטרה היא להשתמש בsession. ואני לא יודע איך עושים את זה. ניסיתי הכל, זה פשוט לא עובד. אוקי אז עשיתי טופס הרשמה שעובד והפרטים הולכים למסד נתונים. עכשיו בניתי את הדבר הבא: זה טופס ההתחברות: <html> <head></head> <body dir="rtl" bgcolor="#d8d8d8"> <b><u><font size="5" color="black"> התחברות </font></u></b> <br> <form action="chek_login.asp" method="post" name="conect"> <table cellspacing=5"> <tr> <td>כינוי </td> </tr…
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
אני בונה תוכנית שמטרתה להעתיק קטעים מקבצים שונים ולרכז אותם ביחד בתוך קובץ אחד הבעיה היא שכל פעם שהתוכנית מעתיק שורה מהקבצים אל הקובץ הנ"ל, היא מוסיפה מרכאות ("") בקצות השורות, מה שלא רצוי במקרה הזה. איך אני מבטל את זה? דוגמא: אם זה הקטע שאני מעוניין להעתיק REG ADD %KEY%\003 /VE /D "switching to cd2" /f REG ADD %KEY%\003 /V 1 /D "cdswitch wincd2 %CDROM% /r: /t:255 /b" /f אז התוצאה היא כזו: "REG ADD %KEY%\003 /VE /D ""switching to cd2"" /f" "REG ADD %KEY%\003 /V 1 /D ""cdswitch wincd2 %CDROM% /r: /t:255 /b"" /f"
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני עושה lyrics באתר שלי כשאני מייבא אותו מקובץ ו"זורק" אותו בתוך LABEL הוא לא יורד שורות כמו שבקובץ טקסט למרות שה-string עצמו שהוא מחזיר יש /r/n כלומר הוא יודע שיורד שורה אבל הוא לא עושה את זה.. מה עושים?
-
- 4 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אהלן אני עשיתי עבודה די גדולה אני אפרסם קודם כל מה ביקשו ממני לעשות ואז את השיטות שיש לי בהם בעיות(מבחינת הטסטרים שמוצאים לי בהם תקלות) אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא כי אני כבר 3 ימים לא מבין איפה אני טועה...(הצלחתי לצמצתם מ30 באגים ל6...) המשימה: "אנו רוצים לייצג מחרוזת תווים ברשימה מקושרת.בכל צומת ברשימה יהיו שלושה שדות: 1. האות עצמה; 2. מספר הפעמים שהיא מופיעה ברצף; 3. מצביע לצומת הבא ברשימה. כך למשל המחרוזת " aabbbacddd " תיוצג על- ידי הרשימה הבאה: המחלקה CharNode שלהלן מייצגת צומת ברשימה: http://pastebin.com/724Yf0M8 (לינק למחלקה שנתנו לנו) המחלקה StringList מייצגת את הרשימה כולה" ואני מניח שלא תצרכו את הקוד שלה מאחר והיא פשוט מצביע לCharNode עכשיו הנה הב…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי טופס שבו אני שולח סיסמא ואני אמור להיכנס לפאנל ניהול <html> <head> <title> מדור ניהול </title> </head> <body dir="rtl"> <a href="index.htm"> חזרה לאתר </a> </br> <%if Session("adminCheck")<>"true" then response.write "!! כניסה למורשים בלבד" else path=server.mappath ("data/db1.mdb") set con=server.createobject("ADODB.Connection") con.open "driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & path set r=con.execute("select * from personal_data") response.write "<table border width='100%'>" do until r.eof response.write "<tr>" response.write "<td>"&r.fields("id")& "<…
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אני בונה אתר לבצפר בASP ופתאום שאני נכנס לאתר הוא עושה לי: Error Type: ADODB.Field (0x80020009) Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record. מה הוא רוצה מהחיים שלי??? מקודם זה עבד ופתאום זה לא עובד איך אני מתקן את זה? תודה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
באתר שלי אחרי שאני שולח את הטופס לASP יש לי שגיאה שאומרת שהDB מיועד לקריאה בלבד וגם כשאני נכנס ל Access אז הוא נותן לי הודעה שיכול להיות שהקבצים יפגעו במחשב שלי ושואל האם אני מבטוח שאני רוצה לפתוח הנה צירפתי פה את הטופס + הבדיקה בjavascript ,את הDB ואת הASP [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, בניתי אתר עם טופס הרשמה שישלח את הנתונים למסד נתונים [Access] בעזרת דף ASP. זה עבד לי בבצפר, אבל עכשיו בבית זה לא פועל לי ם: זה הדף ASP f = Request.form("fn") l = Request.form("ln") p = Request.form("ph") Set oConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") oConn.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};" & _ "Dbq= c:\inetpub\wwwroot\study\israel\rishum.mdb;" & _ "Uid=admin;" & _ "Pwd=;" mySQL = "Insert Into table1(fn,ln,ph) values('"&f&"','"&l&"','"&p&"')" oConn.Execute(mySQL) oConn.close Set oConn= nothing %> <html dir="rtl"> <body background="dot.j…
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אני לא מצליח להעביר פרטים מטופס ההרשמה לקובץ האקסס. ועברתי על זה המון פעמים אבל עדין רושם לי את אותה השגיאה הנה הקוד של הטופס: <html> <head> </head> <body bgcolor="#d8d8d8" dir="rtl"> <br> <form method="post" action="insert.asp"> <br> <u><a href="meida.html"> חזרה לדף הקודם </a></u> <br> <table align="center" border="2" bordercolor="blue"> <tr align="center"> <td colspan="2" ><font color="darkgreen" size="4" face="guttman yad"><b><u> פרטי חובה </u></b> </font></td> </tr> <tr align="center…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי הליך כזה: void delstr(char *pstr,int delnum) { char *tmpstr; ... free(pstr); pstr=tmpstr; } ההליך delstr מקבל מצביע לתו ושלם. לא משנה עכשיו מה זה עושה בפנים, מה שבפנים עובד חלק. אז אני משחרר את הזיכרון שאליו מופנה הפוינטר שקיבלנו בתחילת ההליך. אז בסוף אני רוצה שהפוינטר שקיבלנו בהליך יקבל את הכתובת שאליו מצביע הפוינטר שיצרנו במהלך ההליך (ועשיתי איתו שם כל מיני דברים) אבל מה, למשהו זה לא מקבל את זה. הפוינטר pstr לא מתנהג אחרי זה בתוכנית כאילו הוא קיבל את הכתובת של התא אליו מפנה TMPSTR. (במהלך main יש delstr(pstr,2); יש לציין שאם אני מנסה לעבוד עם PSTR בתוך ההליך ולא בMAIN, אז הוא עובד אחרי ההשמה כאילו היא באמת בוצעה... מה קורה פה? :s05:
-
- 7 תגובות
- 847 צפיות
-
-
#include <stdio.h> void main() { int a,b,c,max; printf("please enter 3 numbers\n"); scanf("%d, %d, %d" ,a,b,c); if (b>a) && (b>c); { max=b; printf("max number %d\n", max); } else if (c>a) && (c>b); {max=c; printf("max number %d\n", max);} else {max=a; printf("maximus maximum number of the maximilian is: %d\n" ,max);} }
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-