עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by maz,

שלום, שמעתי את המונח scripting , הייתי בעוניין במידע מה זה , באיזה שפות כותבים scripting ומדריכים בהם אפשר ללמוד? תודה.

• 1 תגובה
    • 794 צפיות
  2. Started by sharonp,

היי, ערב טוב השאלה: אני מתקשה בחלק של המפענח (האחרון). אני לא יודע איך ליצור את הנוסחא שתמיר תווים כמו התו האחרון בדוגמא שנתנו שהופך להיות x. כלומר, זה משהו בסגנון של: zz (Wi - 'a' - i) [?] + 'a' zz כאשר אני לא יודע איזה פעולה לעשות במקום של הסימן שאלה כך שזה יצא נכון. אפשר עזרה?

• 11 תגובות
    • 7.5k צפיות
  3. Started by Toxin II,

אהלן, אז מרוב שמשעמם לי, ויש לי יותר מדי זמן פנוי בידיים, החלטתי שאני רוצה להתחיל ללמוד שפת תכנות. בידיי יש ידע נרחב בשפת PASCAL המעפנה, אבל לא בשום שפה אחרת [למעט HTML, אבל זה לא נחשב] רציתי לקבל מכם המלצה לאיזה שפה כדאי ללמוד? והאם יש לכם המלצות למדריכים? [ספרים שאפשר לקנות בחנות ו\או מדריכים באינטרנט] תודה מראש!

• 16 תגובות
    • 4k צפיות
  4. שלום... איך אני בונה תוכנית שפועלת על ישום כלשהו שבו נפתח חלון ואני רוצה שכל מספר דקות יכנס טקסט מסוים לתוך תיבת הטקסט ביישום שרץ לי על המסך. מחכה לתשובה במהרה.... (נערך)

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by VanGogh,

שלום! האם מישהו בבקשה יוכל להסביר לי בשפה פשוטה מהו מערך תווים (Character set)? ניסיתי את מזלי בויקיפדיה, אבל זה יצר לי עוד יותר בלאגן בראש... אני לא מצפה לכל התורה על רגל אחת, כמובן, אלא להסבר כללי בשפה שגם מתחיל כמוני יוכל להבין. גם לינק להסבר פשטני יעשה את העבודה. תודה רבה מראש! נא להעביר אם זה לא המקום המתאים לשאלה הזו.

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  6. אהלן בזמן האחרון עלו לי רעיונות לגבי הקמת רשת חברתית חדשה אך אין לי מושג לגבי העלות האמיתית של פרוייקט כזה. בתור בנאדם שטכנולוגיה זה לא הצד החזק שלו, אשמח לעזרתכם הבנת מרכיבי המערכת ועל מה צריך בעצם לשלם על בנייה של אתר או רעיון(מעצב, מתכנת, שרת, דומיין וכו'בהנחה שהאנשים איתם אני עובד הם פרילנסרים ) כמה מאפיינים של הרשת שיש לי בראש : היא תכלול בסיס משתמשים גבוה, עיצוב קל, צטים, העלאת תמונות, תשלום, חלוקה לתתי אזורים או פורומים. אם צריך עוד קווים כלליים על מנת לעזור להעריך על מה צריך לשלם בעצם, אשמח אם תבהירו לי שכן, הפן הטכנולוגי אינו החזק ביותר אצלי (: . תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. אורח ברק דהן

יש לי מספר שאלות: 1. בקוד הבא לhtml, מראים חלון וידאו ישירות מהאתר. עכשיו אני רוצה שבסרגל יראו גם אפשרות לפתיחת מסך מלא. הקוד: <tr> <td><embed type="application/x-mplayer2" pluginspage = "http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="mms://s36wm.castup.net/server12/8982050-61.wmv#0;1.000;0;0;1:2;2:2" name="MediaPlayer1" width=320 height=315 AutoStart=false></embed> </td> יש למישהו כתובת לסרגל player אחר שיש בו אפשרות לפתיחת מסך מלא? 2. גם לקוד ה-html הבא, שמאפשר לשמוע מוזיקה ישירות מהאתר, הייתי מעוניין לסרגל אחר. הקוד: <tr> <td bgcolor=#CCCCFF><center><embed src="http://members.lycos.co.uk/barakdahan/dardasim/dardas…

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  8. Started by roma4k,

צהריים טובים, אשמח אם תוכלו לעזור לי, איך אפשר לממש בצורה רקורסיבית הדפסת כל הסידורים האפשריים של רצף ספרות אשר ניצא במערך. למשל אם יש לי מערך שמכיל באינדקס 0 את הספרה 1, באינדקס 1 את 2 ובאינדקס 2 את 3, התוצאה צריכה להיות: 123 132 213 231 312 321 תודה רבה מראש.

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  9. Started by IDAN AMRAM,

רציתי לדעת איזה פקודות פשוטות בפסקל יש לעיצוב טקסט או רקע.... לא משהו של תוכנית שלמה... דברים קטנים.... הפקודה היחידה שאני מכיר היא textcolor אז אני אשמח אם מישהו יכיר לי עוד...... :nixweiss: תודה לכל מי שיש לו כח לשאלה כזאתי מטומטמת

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  10. Started by forMR,

אני מבין בHTML, אבל ראיתי לאחרונה כל מיני מקומות בהם משתמשים בNOWRAP, בצורות שונות ואף פעם לא יצא לי לפגוש את הפקודה... ולפי דוגמה שמצאתי בגוגל, לא הבנתי כל כך מה זה עושה. אודה מאוד אם תוכלו, במילים שלכם, להסביר לי מה זה עושה ובאיזה מצבים טוב להשתמש בזה. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום!!! רציתי לשאול אם מישהו יודע איך אפשר לקבל מסג' של לחיצת כפתור בעכבר או במקלדת ב-WIN32 C . המסג' אבל צריך להגיע לתוכנה גם אם הלחיצה לא הייתה בחלון התוכנה , כאילו אני צריך לזהות לחיצה בכל מקום במסך. ( כמו ב-BABILON ) אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי . תודה מראש , ישי קליין

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by ORrrr,

שלום, אני מחזיק DB חינמי דרך mongoLab. אני צפתח אתר אינטרנט מסויים דרך הIDE החינמי של cloud9. כתבתי את השרת שלי ב nodeJS. לצורך העניין יש לי 2 ראוטים לבקשות. בשני המקרים כל מה שהבקשה מבצעת זה את הדבר הבא: פונה לקולקציה, כאשר כל בקשה פונה לקולקציה אחרת, ומחזירה את כל המסמכים ממנה. בשתי הקולקציות יש מסמכים. להלן הקוד: var collection = db.collection('chat-users'); collection.find().toArray(function(err, docs) { console.log(JSON.stringify(docs)); res.end(JSON.stringify(docs)); db.close(); }); משום מה, בקולקציה הראשונה אין בעיה, אבל בקולקציה השניה, למרות שיש מסמכים, לא חוזר כלום ואני מקבל undefiend. למישהו יש מושג למה? תודה, אור

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by nondos,

שלום לאחרונה התחלתי להתעסק קצת עם XML ב VB.NeT אני צריך לעבד קבצים מסוג NZB (סוג של XML) קישור - http://en.wikipedia.org/wiki/Nzb הבעיה היא שבקבצים אלו נעשה שימוש ב namespace ניסתי לשחק עם זה קצת אבל לא הבנתי איך זה עובד. הכי טוב שהגעתי אליו הוא לקרוא את ה Message ID מהקבצים אשמח אם מישהו יסביר לי איך לנווט בתוך XML עם namespace ואיך לדוגמא למשוך את שם הקובץ מתוך ה NZB הנה הקוד שכתבתי: Sub NZBToMsgID(ByVal _FileLnk As String) Dim m_xmld As XmlDocument Dim m_nodelist As XmlNodeList Dim m_node As XmlNode 'Create the XML Document m_xmld = New XmlDocument() 'Load the Xml file m_xmld.Load(_FileLnk) Dim namespaceManager As XmlNamespaceManager…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by efergan7,

יש לי קובץ firmware לנגן MP4 ואני רוצה לדעת אם אפשר לפתוח אותו ולשנות כמה דברים בתוך המטרה שלי זה לשנות את הרקע לתרגם לעברית כמה דברים ואם אפשר לכתוב כמה משחקים נוספים הסיומת לקובץ היא BIN ואני מעלה אותו לנגן דרך תוכנה שמצורפת mp3 player upgare tool

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  15. Started by vgamaster,

שלום שלום, ברצוני ללמוד שפת אסמבלר שמתמשים בה בתקופתינו, במסגרת לימודיי למדתי אסמבלר של 8086 (ברמה לא הכי גבוהה) ואסמבלר של 8051 (ברמה דיי גבוהה) איזו גירסא של השפה הכי מומלץ ללמוד היום? אם יש המלצות לספרים אני אשמח, תודה מראש, בר.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. אני רוצה להוסיף לטקסט שנמצא בסתם דף HTML ראשי פרקים שיהיו בראש הדף. וכאשר אני אלחץ עליהם זה יעבור לראש הפרק בטקסט, אבל בלי לטעון מחדש, אלא רק שירד למטה... איך עושים את זה? ממה שהבנתי לראש הפרק צריך לשים קישור עם כוכבית ומספר, אבל איך אני מגדיר לאן הוא ילך? תודה

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  17. אני יודע שבשביל לפתוח דף בפריים שונה ממנו נמצא הלינק עצמו צריך לתת ללינק TARGET , הTARGET הוא השם של הפריים האחר. עשיתי את זה בצורה <a href="main.shtml" target="_main"> במה טעיתי?

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  18. "נתונה הפונקציה הבאה אשר מטרתה היא קיצוץ השבר של מספר ממשי חיובי תוך שימוש בפונקציה התקנית round:" function TruncPositive (Num: real) :integer; {טענת כניסה: Num מקבל מספר ממשי חיובי} {טענת יציאה: הפונקציה מחזירה את החלק השלם של המספר, כמו הפונקציה התקנית trunc} begin TruncPositive := round(Num - ___) end; המשימה: השלם את החלק הביצועי של הפונקציה. *הערה: אם ה"קוד" משבש את טענת הכניסה ויציאה: טענת כניסה: Num מקבל מספר ממשי חיובי טענת יציאה: הפונקציה מחזירה את החלק השלם של המספר, כמו הפונקציה התקנית trunc אני חושב שאפשר לעשות את זה כך: TruncPositive := round(Num -(num / 10) אבל יש עם הפיתרון הזה בעיה - הוא תקף רק לגבי מספרים דו ספרתיים(או שזה נקרא חד ספרתיים?) כגון …

19. Started by Lior4543,

שלום, לאחרונה פירמטתי את המחשב, והתקנתי את כל התכונות שאני צריך, אבל עם SQL Server Management Studio אני נתקל בבעיה, שאני מנסה להתחבר לשרת הlocal, אני מקבל את השגיאה הבאה =================================== Cannot connect to (local). =================================== אירעה שגיאה הקשורה לרשת או שגיאה ספציפית למופע במהלך יצירת חיבור ל- SQL Server. השרת לא נמצא או שאינו נגיש. ודא כי שם המופע נכון וכי SQL Server מוגדר לאפשר חיבורים מרוחקים. (provider: ספק רכיבי Named Pipe, error: 40 - לא הייתה אפשרות לפתוח חיבור ל- SQL Server) (.Net SqlClient Data Provider) ------------------------------ For help, click: [url]http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Serve…

• 2 תגובות
    • 4.8k צפיות
  20. אני מתכנת ב Action Script לא ברמה כל כך גבוהה ואני רוצה ללמוד עוד שפת תכנות... בפלאש יותר קל לי ליצור משחקים לאייפון ואתרים מאשר שפות אחרות, אני רוצה ללמוד שפה שתפתח בפני עוד דלתות (אני מדבר על עבודה). על מה אתם ממליצים? חשבתי על JAVA גם ראיתי שיש ביקוש. ומהי רמת הקושי של השפות שאתם ממליצים? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by fizid fizid,

שלום חברים בניתי אתר ללימוד אנגולר 2 + (מעודכן לאנגולר 6) בכתובת https://learning-programing.com אשמח לפידבקים תהנו

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום. אני משתמש באתר שלי בתבנית שאיננה תומכת בניידים (לצערי). אני לא מעוניין לבנות אתר מהתחתית (ז"א, מחדש). האם יש דרך קלה (אני הדיוט בתחום)? לחילופין, האם יש דרך לייצר אתר יעודי חילופי שמתמשי המובייל יגיעו אליו במקום לאתר הרגיל? המון תודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Shalom Alkobi,

היי לכולם אני נתקעתי בתרגיל בג'אווה שעוסק בירושה אם תוכלו להסביר לי מה אני צריך לעשות אני אשמח(: ביקשו ממני ליצור מחלקה בשם XDate שיורשת מהמחלקה Date ונתקעתי קצת בשאלה 3.4 ו3.5

24. יש לי קוד שמציג את התפריט מהMYSQL באמצעות השאילתה הזאת function get_all_subjects() { global $connection; // get id and linkpage from page database $sqlCommand="SELECT id,linklabel FROM pages ORDER BY pageorder ASC"; $query=mysql_query($sqlCommand,$connection) or die(mysql_error()); // Use returned data $menuDisplay=''; while ($row= mysql_fetch_array($query)){ $pid=$row["id"]; $linklabel=$row["linklabel"]; $menuDisplay .='<li><a href="index.php?pid=' . $pid . '">' .$linklabel . '</a></li>'; } return $menuDisplay; } וקוד שמציד את התוכן של אותו נושא באתר באמצעות השאילתה הזאת …

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  25. Started by FastJack,

שלום. אני מתחיל בעוד זמן קצר פרוייקט באוניברסיטה שכולל תכנות מקבילי בשפת CUDA של NVIDIA. באופן עקרוני זה שפת C עם פונקציות ספרייה נוספות של השפה. יש למישהו מקורות מומלצים ללימוד השפה?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.