תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות משחק זכרון בJAVA SCRIPT, איך אני מוסיפה כפתור לכל תא בטבלה? יש 3 אפשרויות של גודל הלוח (4X4, 8X8, 10X10)- כך שאני צריכה לבנות טבלה דינמית ובכל תא לעשות new Button- איך אני קוראת לכל כפתור בשם חדש?
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
שמתי לב שברירת המחדל של התוכנה היא העתקה רדודה, כלומר שיכפול הכתובת של CLASS מסויים. אם ברצוני לשכפל CLASS , כלומר להעתיק את התוכן שלו למשתנה חדש ולא את הכתובת, האם יש דרך מובנת לעשות את זה? או שאני צריך לכתוב פונקציה שמעתיקה שדה שדה באופן ידני (מה שלא נשמע לי כ"כ הגיוני..) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! התחלתי ללמוד הנדסת מחשבים ועם כל העומס של הלימודים, יש לנו עבודות ארוכות להגיש במדעי המחשב. יש לי רקע בסיסי בפסקל (בגרות) אבל השפה שאנחנו משתמשים היא ג'אווה. הייתי רוצה מדריך קצר שיסביר לי קצת על סביבת ג'אווה, כל העניין של class, private, public וכולי, או איך להתחיל לכתוב בג'אווה. העניין הוא שכל המדריכים שמצאתי הם לבעלי רקע בסיסי ב-++C שיש להם תחביר דומה ולכן מסיקים שאני יודע דבר או שניים.
-
- 1 תגובה
- 5.8k צפיות
-
-
אני עושה 10 יחידות מדעי המחשב ול5 היחידות השניות אנחנו בונים משחק/תוכנה תלת מימדי/ת בC#, אני בונה קוביה הונגרית ויש לי בעיה אם אני מסובב פאה רוחבית ואחר כך פאה אנכית אז הקוביה המשותפת לשני הפאות מסתובבת בנוסף לשני הצירים האלו גם בציר Z. בחלק מהעמודים יש מתודות או חלקי קוד לא בשימוש/בהערות זה דברים שהיה לי צורך בהם ועכשיו כבר אין לי וסביר להניח שיהיה בהמשך אז אפשר להתעלם מזה. קישור להורדה:http://www.filefront.com/17428606/Pr...hDirection.rar תודה מראש לעונים .
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
"כתוב תוכנית שתקלוט רשימת מספרים ותבדוק כל מספר אם הוא דו-ספרתי. אם כן, התוכנית תדפיס את סכום ספרותיו. אם לא, התוכנית תדפיס את סכום שתי ספרותיו הימניות של המספר. התוכנית תסתיים כאשר יקלט מספר קטן מ-10" חובה להשתמש ב-WHILE. משום מה לא מצליח לי, לא הולך לי עם ה-WHILE הזה (יש לנו שתי מורות והאחרת תמיד אמרה לנו להשתמש ב-REPEAT) אז אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם sizefo (int) = 4 אז זה אומר שכל מספר int ייכנס במערך char באורך 5? (האחרון ל- null) אם אני צודק אז למה הקוד הזה נותן שגיאה בטענה שחרגתי מהמערך? int a = 123465; char str [5]; itoa(a, str, 10); //error
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנת בC מזה כבר כמה שנים3. הידע שלי בC הוא יחסית רחב מאד. נכון לעכשיו הייתי רוצה להגדיל את הידע שלי בשפות תחנות לתכנות מונחה עצמים. בעקבות זה חשבתי להתחיל ללמוד שתי שפות ולכן אולי יש לכם ספרים להמליץ לי עליהם: [1] ספר ללמוד שפת C++ ותכנות מונחה עצמים. [2] ספר ללמוד שפת Java. אני יודע על ויקיספר בעברית ואנגלית. אבל שוב, הייתי יותר רציני. ראוי לציין שאין לי בעיות עם אנגלית לכן גם ספרים באנגלית יתקבלו בברכה. אשמח לקבל עזרה, תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. בניתי מספר עמודים באתר חדש שעשיתי.. עשיתי קובץ של CSS נפרד והעמוד שלי בנוי מבאנר למעלה, ומ-2 קטעים של תוכן מימין ומשמאל, ועוד שורה באורך של 2 הקטעים מתחתיהם. זאת אומרת: באנר תוכן ימין, תוכן שמאל תוכן למטה באורך של ימין ושמאל. יש לי 3 עמודים באתר. הבעיה שלי היא שכשאני רושמת יותר דברים והטקסט ארוך יותר מצד ימין מאשר מצד שמאל באחד העמודים, יש מין קפיצה של בערך 2-3 פיקסל שמאלה... כשה DIV הימני ארוך יותר מה DIV השמאלי באחד העמודים יש קפיצה וזה גורם לאתר להיראות בלתי מקצועי כי יש מין קפיצה במעבר לעמוד הספציפי הזה. בבקשה תעזרו לי! תודה.
-
- 3 תגובות
- 761 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. עקב לחץ של זמן אני עומד לעלות בקרוב פרוייקט שלי, רשת מועדפים חברתית, הפרוייקט נכתב על ידי ושוכתב כמה פעמים מ 0 בגלל חוסר תיכנון נכון. אני לא יכול לאשר לעצמי לשכתב אותו שוב כי הזמן לא מאפשר לכן אני נאלץ לעלות את הגרסא הראשונה וישר להתחיל לעבור על הגרסא השנייה. הגעתי למסקנה (כבר כמה פעמים הגעתי עליה ועדיין לא מצליח ליישם אותה :\ ) שלקפוץ הישר לקוד זה טעות, לא משנה עד כמה המוח שלך גדול אתה לא יכול לתכנן הכל בראש וטעות אחת יכולה לעלות לך הרבה זמן ושיכתוב קוד. אני יודע תיכנות, אני יודע איך לעשות א' וב' אבל אני לא יודע איך לתכנן פרוייקט נכון. אני מאמין שקיים סטנדרט כלשהוא לתיכנון פרוייקט אבל אני מתקשה למצוא אחד כזה. ניסיתי להריץ חיפושים שונים בגוגל ובפורומים אחרי…
-
- 13 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
חשבתי לפתוח דיון בו נוכל לרכז המלצות על אתגרי תכנות, למי שמעוניין. אני אפתח: פרוייקט אוילר אחד האתגרים המפורסמים יותר ברשת. סדרה של אתגרים מתמטיים - בכל אתגר נתונה בעיה מתמטית כלשהי עם פתרון מספרי, שבדרך כלל דורשת לכתוב תכנית מחשב קצרה לחישוב הפתרון (דוגמה לבעיה: מציאת סכום כל המספרים הקטנים מ-1000 שהם כפולות של 3 או 5). חלק מהבעיות ניתנות לפתרון באמצעות Brute Force, אך המטרה היא לנסות למצוא אלגוריתם יעיל אשר מוצא את הפתרון. אין שום מגבלה על פתרון הבעיות - ניתן לפתור אותן בכל שפת תכנות שתרצו, ואפילו באמצעות דף ועט, כל עוד בסוף תגיעו לתוצאה המספרית הנדרשת. אחרי שפותרים כל אתגר מקבלים גישה לפורום שבו ניתן לדון בו ולפרסם אלגוריתמים לפתרונו בשלל שפות שונות. בכל שבוע מתפרסם את…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום !התחלתי קורס פיתוח תכנה בסלע לפני מספר חודשים, עומד לסיים סמסטר ראשון. עד כה למדנו כתיבה ב WPF ו C# , ברמה די בסיסית (סמסטר הבא נכנסים לזה יותר לעומק) אני צריך הצעות ודרכים שאני אוכל לשדרג את עצמי ולהתפתח מעבר, לאוו דווקא במה שאני לומד כרגע ( WPF, C#), אולי ללמוד עוד שפה בצורה עצמאית? או להיכנס כבר עכשיו לעומק ורמה יותר מתקדמת ב WPF \ C#. אני לא מגיע מרקע של תכנות. אני הנדסאי אלק, למדתי קצת C+ בתקופה ההיא (לפני 6 שנים בערך).ועוד שאלה, מתי מומלץ להתחיל לחפש עבודה במקצוע? לא מצפה לשכר גבוה בהתחלה עקב חוסר תואר ונסיון, גם משכורת של 7-8 תספק אותי בתור התחלה ותהווה שידרוג מהמשכורת הנוכחית.
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
אהלן =] התחלתי בג'אווה... עד עכשיו למדתי PHP והיה סבבה אבל הגיע הזמן למשהו יותר רציני (בלי לזלזל ב- PHP כמובן - שמה עומד לפניה חח ). בכל מקרה... יש נגיד קוד 1: int num1 , num2; float avg; num1 = 2; num2 = 5; avg = num1 + num2; avg = avg / 2; לעומד זאת יש את הקוד המקוצר int num1 = 2 , num2 = 5; float avg = (num1 + num2) / 2.0F; מישהו יכול להסביר לי למה צריך לחלק ב- 2.0 עם הסימן F..? כאילו אני מבין למה באמת מבין את הקטע של 2.0 כדי שלא יתחלק בלי שארית ואת ה- F כדי כדי שלא יתן שגיאה כי המחשב יחשוב שמדובר בטיפוס duble אבל למה לעזאזל לא עשינו את זה בקוד 1? ולמה בקוד 1 חלוקה ב- 2 רגיל נותנת שארית עדיין בלי הוספת תוספות? תודה !
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
התחלתי בשעה טובה ספר אחר אבל סליחה שלא הבנתי. מה המשמעות של הבקסלשים בסופי שורות? אני יודע שכפול זה פשוט בקסלש אבל לא בטוח שקלטתי מה המשמעות של אחד. להית' ותודה מראש עריכה: קיבלתי תשובה מהספר בסוף. הופיע בהמשך
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח בבקשה לקבל מידע והמלצה לספר לקניה, שיכול לעזור לי וללמד אותי לגבי השפות האלו. אומנם עשיתי הרבה קורסים, גם בצבא, אך לא התעסקתי עם תיכנות מספר חודשים טובים (עם השפות הנ"ל).
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
אני מתחזק כמה אתרים, כל אחד מהם על דומיין משל עצמו. עד היום עבדתי עם dream weaver והקונפיגורציה של שרת ה-WEB היתה כך שכל אתר ישב על תיקיה משל עצמו, ולכל תיקיה כזו היה Virtual host עם PORT עצמאי, ככה שלמשל בשביל לגלוש לגירסה המקומית של אתר מסויים הייתי מקליד http://localhost:81 ולאתר אחר הייתי מקליד http://localhost:82 עד כאן הכל עבד מצויין. לפני כמה זמן התחלתי לעבוד עם Eclipse, ושם האינטגרציה מול שרת הבדיקות היא אחרת. באקליפס עד כמה שהצלחתי למצוא, אין אפשרות שכל פרוייקט ישוגר עם PORT אחר (ה-DW יודע לעשות את זה) ונאלצתי להגדיר VIRTUAL HOST ככה שה-DOCUMENT ROOT הוא תמיד השורש של ה-WORKSPACE, והאקליפס מצרף את שם הספריה שמחזיקה את הקובץ שאני עובד עליו באותו רגע. למשל http://l…
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום רב. יש לי אתר שלא עובד ב IE, אבל כן ב FF ובכרום. אפשר לתקן בעיה זאת? איך מתחילים? המון תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני ממש רוצה להתחיל ללמוד CSS אין לי רקע בכלל אז אני אשמח לקבל מדריכים איך להתשמש בה. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשקוראים לפונקציה הממומשת באסמבלר, דרך תוכנית הכתובה בסי, הפרמטרים מועברים דרך המחסנית. עד כמה שאני מבין, השוני בין מה שנשמר במחסנית (כמובן רק אם שולחים מצביע) בין המודלים הוא שעבור מודל קטן, רק ההיסט מאוחסן בעוד שבמודל גדול, מאחסנים גם את הסגמנט. כמובן שגם אל IP מתלווה CS, אבל זה לא קשור לפרמטרים. השאלה שלי נוגעת לגישה לפרמטר כשהוא מצביע כפול (לערך), במודל קטן הקוד הוא - mov si,[bp+XX] mov si,[si] mov reg,[si] במודל גדול - mov es,[bp+XXX+2] mov si,[bp+XXX] mov si,es:[si] mov reg,es:[si] זה לא עובד, ואני לא כל כך בטוח שהשתמשתי נכון באוגר סגמנט כאן. אשמח אם תוכלו לתקן אותי.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול לתרגם לי בבקשה את הקטע לפסקל? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
יש לי מחרוזת $options="one,two,three"; אני צריך לחלק אתה לחלקים שבין הפסיקים ולהוסיף <li> ו </li> אז להוסיף משהו אחרי הצלחתי עם: $options2=str_replace("," , "</li>",$options); אבל איך אני מוסיף בהתחלה <li> ?
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי כמה אתרים סטטיים באוויר הבנויים על HTML DSS JS בצורה רגילה כגון: http://homecomp.co.il/facebook_site16/ אני מוסיף כפתורים של צור קשר לתבניות קיימות אני רוצה צור קשר דינמי על PHP שהלקוח ישאיר פרטים זה יגיע אלי למייל השאלה שלי היא, האם זה יעבוד? אף פעם לא ניסיתי עמוד אחד דינמי בתוך אתר שלם סטטי קוד HTML <table width="400" border="0" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"> <tr> <td><strong>Contact Form </strong></td> </tr> </table> <table width="400" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1"> <tr> <td><form name="form1" method="post" action="send_contact.php">…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עובד עם דפי נחיתה ולא עם אתר. דפי הנחיתה מיוצרים במערכת לדיוור מערכת הדיוור מאפשרת להכנס לקוד של הדפים (HTML). למותר לציין שעורך הדפים של המערכת מאפשר להוסיף "עוגנים" על הדף וליצור קישור אליהם אני מנסה ליצור תפריט נגלל דהיינו: 1. שורת תפריט ראשית - אשר בה יהיו הכותרים/נושאים הראשיים 2. כאשר עומדים ו/או לוחצים עם העכבר על כותר/נושא נפתח מתחתיו תפריט משנה השייך לו. יש מישהו מומחה שיכול לעזור?
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
חיפשתי בחנויות ובאתרים ולא מצאתי תודה
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אני תלמיד כיתה י"א, ואני לוקח השנה הגברת מחשבים. מלמדים אותנו C#, והשאלה שלי היא - למה? ממה שאני ראיתי משתמשים הרבה יותר בC\C++.. איפה בדיוק C# מתעלה על השפות האחרות?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-