עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by lev-27,

לפני 3.5 הרכבתי מחשב ובזמן האחרון אני שוקל למכור אותו בשביל לעבור למחשב נייד. מעבד Intel 9900K לוח אם Gigabyte Z390 Xtreme זיכרון G.Skill 2400 8X4 (סה"כ 32GB) כרטיס מסך Geforce 1080 (לא Ti) אחסון Samsung 970 Pro NVME בנפח 512GB מארז Fractal Design Meshify 2 XL המון מאווררי RGB תוצרת Corsair מעדיף למכור בחלקים. (יותר קל) כמה בערך שווה כל חלק בימינו?

2. Started by Squat,

שלום,אשמח אם אוכל לקבל עזרה בבנית מפרט מחשב לצורך הרצת משחקים.. התקציב שלי הוא 2000 ש"ח,ניתן לחרוג ללא יותר מ2500 ש"ח *ללא ציוד היקפי *יש לי כונן קשיח שנקנה לא מזמן,אז אני לא צריך אחד. *יש לי גם צורב, אז לא צריך גם כונן דיסקים. *אין דרישה לרמת שקט מסויימת ואני לא מתכוון לעשות OC, ככה שדרוש רק קירור מינימלי כדי שהמחשב יתפקד בצורה טובה. *לגבי ההגדרות במשחקים.. מן הסתם אני מעדיף שהמחשב יריץ משחקים חדשים על הנתונים הכי גבוהים שאפשר, עד כמה שמתאפשר בתקציב הזה. *יש לי מסך 17" והרזולוציה היא 1024*1240 ועוד משהו, הספק של המחשב הישן שלי מת אז רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בכונן הקשיח מהמחשב הישן כדי להציל את כל החומר שיש עליו. תודה

• 8 תגובות
    • 940 צפיות
  3. Started by Evil Activities,

שלום! אני שוקל לעבור ללמוד על מחשב, נמאס כבר לכתוב על דפים, במיוחד כשאני מתקשה לשמור על סדר. אז ככה: * מטרות המחשב? לימודים, מייל, אינטרנט, יוטיוב, קבצי וורד אקסאל וכו... * גודל המסך 13.3 ומטה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט .... * משקל רצוי? 1.5 ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כן כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אנדע, שיהיה USB3 לפחות * Bluetooth? לא משנהגודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? SSD כלשהו * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לעעע * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא אפל! והיא מחוץ לתקציב. * כל ד…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. המחשב בעיקר לעבודה משרדית, מטלב, ושוטף - גלישה באינטרנט וכדומה (לא מיועד למשחקים) בנוסף, אני מאיזור חיפה. ראיתי שהרבה מהמפרטים כאן מבוססים על חנויות באיזור המרכז. מה בעצם האחריות של חנויות אלו ומה קורה אם, חס וחלילה, יש לי תקלה במחשב? מי הגורם שמטפל בי?

• 8 תגובות
    • 662 צפיות
  5. שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט עפי הקריטריונים הבאים: חלקים דרושים: מעבד, לוח אם, קירור, זיכרונות (16GB), כונן SSD (גודל 128GB) ומארז. כרטיס המסך שלי הוא HD5850 וכל שאר הרכיבים כגון מסך, כוננים, ספק וכדומה כבר קיימים. שימושים: עריכה גרפית ועבודה עם קבצי RAW גדולים. שימוש עיקרי עם תוכנות Photoshop cs5, lightroom 4, Adobe InDesign. כמו כן, ישמש בעתיד לעריכת ווידאו באיכות HD עם תוכנות מהשוק הבייתי/מקצועי. מבחינת משחקים, COD, Battlefield3 וכמותם. כונן ה-SSD מיועד למערכת ההפעלה (win7) והתקנה של תוכנות העבודה. כמו כן, העבודה עצמה תיעשה על הכונן ולאחר מכן תועבר לגיבוי. לדעתי כונן של 128GB יספיק בהחלט. תקציב 2500 ש"ח / 500 יורו. אני גר באמסטרדם וככל הנראה אבצע את ה…

• 8 תגובות
    • 897 צפיות
  6. Started by elis02,

מטרות המחשב: סרטים, אינטרנט, שמירת קבצים ותמונות. מחשב לסטודנט. גודל המסך 14'' בערך. מסך מאט. אפשר גם משהו שונה (יש יותר מבחר הרי עם 15.6) כל עוד זה מחשב קל לנשיאה (נועד לסטודנטית) רזולוציה רגילה. בקשת מסך שאפשר לראות את הסרטים מכל זווית. מקלדת 3 שפות רוסית אנגלית ועברית. תומך WIFI בתקן החדש ביותר שאפשרי... (AC?) מצלמה מובנית במסך. יציאת HDMI. לפחות שלושה USB. משקל: לא כבד זמן סוללה: לפחות 3 שעות בהפעלה רצופה דיסק קשיח גדול. (לא יודע אם SSD או רגיל) אחריות ל3 שנים לפחות כולל איסוף מהבית. כולל מערכת הפעלה וינדוס 10. במידת הצורך ניתן לעשות גם 4000 ש"ח אבל לא בטוח שצריך עם דרישות כאלו. בקשה לתת 2 הצעות אחת…

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by DakloN,

שלום אני צריך מפרטי תקציבי.. התקציב הוא 3000 ש"ח כולל המסך.. 19 (לא WIDE).. המחשב מיועד לאינטרנט, אופיס, מוסיקה וסרטים.. (לא למשחקים) ישנה אפשרות לחריגה קלה.. ועוד שאלה שקצת סוטה.. יש באייבורי מפרט של Q6600 ב1800 בערך... וככה ישאר עוד 1200 להשלים לי למסך מחברה מותג.. הבעיה שממה ששמעתי אני דיי פוחד לקנות מהם.. אבל פשוט מכל חנות אחרת הכי טוב שהצלחתי להרכיב זה מחשב כגון E2180 וכו'... מה פשר המחירים האלה אצלם? ועד כמה זה סיכון להנות ממחשב הרבה יותר טוב על חשבון הזולות\פיקפוק אצלם...?

• 8 תגובות
    • 855 צפיות
  8. לאחר שאני עושה LOG OFF או hibernate במחשב הנייד האינטרנט מתנתק לגמרי כלומר אני לא יכול לגשת לאינטרנט אלא רק לאחר איתחול של המחשב. כאשר המחשב מחובר לא דרך הכבל אלא דרך WIRELESS הבעיה אינה קיימת. איך לתקן את המצב ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אשמח לעזרתכם בהתלבטות בין 2 מחשבים ניידים למטרת תיכנות ושימוש כללי https://ksp.co.il/?uin=38003 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=27363 איזה מהם עדיף? במידה ויש לכם המלצה למחשבים אחרים בטווח מחיר הזה אשמח להמלצות

10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידת הצורך בעוד כ-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב בראש ובראשונה שרת מדיה (Plex) ותחנת הורדות. מעבר לכך ייתכן גיימינג מזדמן, אבל זה לא משהו שיוצא לי לעשות הרבה. צריך להיות מסוגל לבצע Transcoding לתכני 4K, וכמובן שימוש משפחתי סטנדרטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא - הכל חדש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי, אבל לא חובה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by pitex,

המחשב צריך להיות שקט. זה מאוד חשוב. יש צורך במסך שטוח דק, צורב די וי די מקלדת עכבר וכו.. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  12. שלום. אני מחליף לוח אם,מעבד וזכרונות קניתי כבר מעבד Intel Core I7 2600K (ה K כמובן מסמן סנדי ברידג'). אני צריך לוח אם שיתאים לו (התקציב ללוח עד 900 ש"ח) וזכרונות DDR 3 שיתאימו ללוח (התקציב לזכרונות 300 ש"ח, ואני רוצה 4GB). אם יש צורך בתקציב גדול יותר אנא תיידעו אותי, תודה. אגב , יש לי כרטיס מסך HD5450

• 8 תגובות
    • 806 צפיות
  13. שלום, מחפש מחשב נייד לצורך לימודים בעיקר , חשוב לי שיהיה מעבד אינטל כפול ליבה ( החדש ). זיכרון לפחות 1 גיגה דיסק קשיח 80 גיגה +- ואם יותר עוד יותר טוב כרטיס מסך טוב , שיוכל להריץ ויסטה בעתיד. מקווה שהתקציב שלי יספיק. תודה.

• 8 תגובות
    • 838 צפיות
  14. Started by stas_k,

שלום, בניתי לעצמי מפרט מחשב מסויים בתקציב של כ 2800 ש"ח. -amd athlon xp 2500 + barton עם מאורר מקורי או וולקאנו 8 בנפרד. - לוח אם של abit nf7 s2 - 2 סטיקים זיכרון של סמסונק או לחילופין סטיק אחד (מה אתם ממליצים?) 256 מגה 3200 400 mhz - כרטיס מסך radeon 9550 תוצרת ג'יגה בייט עם 128 מגה ו128 ביט - דיסק קשיח של wd 80 ג'יגה 8 מגה באפר sata - מארז Compucase 6CN1 עם ספק nec 300 w זה הכל... מה אתם אומרים? צריך איזה שיפור? או להחליף משהו? המחשב מיועד למוסיקה, אינטנרנט, ומשחקים בינוניים-חדשים אשמח לשמוע את תגובתכם.

• 8 תגובות
    • 993 צפיות
  15. Started by gabig12,

היי אני רוצה לקנות מחשב למשחקים אבל אני לא מבין כל כך במפרטים אז מה אתם אומרים על המפרט הבא: (בתקציב של 5500 ש"ח ותעזרו לי למצוא את המפרט האידאלי בתקציב הזה) מעבד: AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL לוח אם: Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX זיכרון:512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B - 3Y Warranty*2 כרטיס מסך: PCX - Radeon X800-GT (475/980) 256MB DDR-III 256bit 8-Pipes - Powercolor *R480 Core* Retail - 3Y Warranty הארד דיסק: 80GB - SATA - 7200RPM - 8MB - Western Digital - WD800JD - 3Y Warranty עכבר: Logitech MX-510 Performance Optical (blue) Mouse - RETAIL מקלדת: Genius KB-16E PS2 ENG/HEB/RUS - PS2 מ…

• 8 תגובות
    • 823 צפיות
  16. היי המכשיר הוא עבור חבר שלא מבין גדול במחשבים הוא ישמש אותו ליצירת קשר עם הבת שלו בגרמניה. רצויה חנות אמינה מאיזור אור יהודה מטרות המחשב? אינטרנט * גודל המסך? "15.6 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? יכול להיות מועיל * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בהתאם לתקציב * כונן אופטי? לא חושב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הוא מחפש נייד טוב לאינטרנט. התקציב הוא 2600 ש"ח. צריך שיכלול תיק ועכבר.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום רב, מזה זמן המחשב בין אם בזמן ביצוע פעולה ובין אם במצב ביניים, פועל ע"פ הPERFORMANCE בTASK MANAGER במצב מקסימלי של 100% (מה שמאט את זמן התגובה וגורם להתחממות מתמדת) האם יש פיתרון לבעייה? האם פירמוט הוא הצעד המתבקש? השימוש בזיכרון הפנימי נע בין 250-400 מתוך 700+ תודה ליאור.

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  18. Started by no nick,

המפרט שלי הוא ככה: CPU Type Intel Pentium 4A, 2400 MHz (18 x 133) Motherboard Name Asus P4S533-VM Motherboard Chipset SiS 651 512MB ddr Adapter String GeForce4 MX 440 64mb 80gb hd השאלה היא אם אני צריך להחליף אותו או שיספיק להחליף רק את הכרטיס מסך שיחסית חלש.. מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 875 צפיות
  19. חבר מעוניין במיפרט לעבודה יום יומית ומידיי פעם משחקים לא משהו כבד מידיי .. התקציב 5000-5300 וזה אמור לכלול LCD 17 וציוד היקפי פשוט (עכבר,מקלדת, רמקולים) כמו כן גם צורב DVD... הוא קיבל מיספר הצעות... מעיון בהם נהיה לי רע... שנים מובססים על חדי ליבה זולים (אחד אינטל ואחד AMD), לוח אם פשוט , 1GB זיכרון לא מוכר , מסך של POV וכרטיס מסך X300HM . סה"כ כ4700 לכל אחד.. המיפרט השלישי אפילו גרוע יותר.. מעבד PD 930, אבל 512 מגה לא מוכרים לוח אם של אינטל (לא, לא זה שתומך קונרו ) כרטיס מסך מובנה ואותו מסך סה"כ 4900 שקל ... שלא נדבר על המארזים הספקים או הציוד ההיקפי במיפרטים האלה... בקיצר :bash: אני חשבתי על : מעבד : 780 Intel® Pentium® D 805 Dual Core 2.6Ghz LGA 775 …

• 8 תגובות
    • 661 צפיות
  20. Started by AlbertG,

אני מחפש להחליף סוף סוף את המכונה הישנה שלי (אינטל 3.0, 6800GT, קקי של לוח אם ו2 ג'יגה זכרון שלמרבה ההפתעה סחב לא רע במשך כמה שנים). בכל אופן אני מחפש מפרט בסביבות ה3 וחצי עד 4 וקצת אלף, מחשב שבנוי בעיקר למשחקים. אני עובד גם הרבה עם הפוטושופ אבל לא רואה סיבה לבנות מחשב ספציפית לעניין. המכשול העיקרי שנתקלתי בו בנסיון להחליט על מפרט זה אם ללכת על מעבד 4 ליבות או 2 ליבות. בסך הכל אני רוצה מחשב שיחזיק כמה שנים ולא לרוץ ולשדרג אותו כל חצי שנה. או להסתכל שנה אחורה ולהצטער על זה שלא לקחתי את ה4 ליבות... אבל לפי הרבה מאמרים שקראתי אני לא באמת רואה הרבה הבדל בינהם בתחום הגיימינג וגם לא הבדל גדול במחיר (בטווח הסביר). ומשהו אחרון זה שאני רוצה מחשב שקט עד כמה שאפשר, הנוכחי שלי יכו…

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  21. היי, הייתי רוצה לקבל מפרט למחשב למולטי טאסקינג (הורדות, פוטושופ, גלישה, תכנות, סרטים - בו-זמנית) עד 5K. אפשר יותר ואפשר פחות. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5K במזומן אפשר לגלוש ויהיה נחמד אם זה יצא פחות 2. מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים -בינוניים, סרטים, הורדות (טורנטים וHTTP בו-זמנית), עריכה גרפית (דו-מימד בעיקר) לפעמים בו-זמנית (רוצה שירוץ חלק) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? עכבר ומקלדת אלחוטיים - איכותיים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא, אבל רצוי חנות באיזור אשדוד או ת"א 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של ה…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. טוב. אז המפרט הוא לאחי. מעבד: E8400 או אולי Q6600 לוח: ? הוא מעוניין בלוח שתומך DDR2+DDR3 אני נגד. מה דעתכם? P45 או P43 זכרונות: מינימום 2GB האם כדאי DDR2 או DDR3. כ.מסך: השאיפה היא 4870 ספק: Enermax 525W יש עדיף ממנו? מארז: הוא מסתפק כרגע ב- HEC 6919B שכחתי משהו?

• 8 תגובות
    • 676 צפיות
  23. אהלן, אני מחפש מחשב שיענה לי על הדרישות הבאות: - משחקים - יש לי מסך 22". אני לא הולך לשחק בו 24/7, אבל כשאני משחק אני רוצה שדברים ירוצו חלק. - דגש על שקט - נמאס לי מהמחשב הישן עם המאווררים המרעישים. ורצוי שיהיה קריר, אבל לא חובה (לא מתוכנן OC). - הארדיסק 1 טרה - חובה. - אין צורך בציוד היקפי. - חייב להיות מחנות באזור חיפה. הנה מה שגיבשתי על סמך ת'רדים אחרים פה, אשמח להערות: מעבדים AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX ¤719 פתרונות קירור למעבד ARCTIC COOLING Freezer 64 LP AM2 ¤115 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤421 מארזים Antec Sonata III 500W Midi ATX Case ¤734 זיכרונות Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5 ¤291 כוננים קשיחים Samsung 1TB SpinPoint F1 HD10…

• 8 תגובות
    • 704 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך. יודעת שריאלי למצוא גם באזור 3500 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, מחשב נייד ללימודים שנמצא בתיק ביום יום. כלומר, צריך להיות עם זמן סוללה ארוך ומשקל יחסית נמוך. נדרש להריץ בקלות גם תוכנות קצת יותר כבדות של ניתוחים סטטיסטיים ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן ב-SPSS (ניתוחים סטטיסטיים) ו-Movie maker ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישו…

• 8 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. Started by metalice,

שלום... טוב אז לפני שאני נסגר סופית על מפרט וקונה אותו... יש לי 2 מפרטים שבניתי לפי הצעות של אנשים ודברים שחקרתי בעצמי... אז ההבדל בין המפרטים הוא בלוח אם ובזכרון... אני צריך מחשב שיחזיק לי כמה שנים בסביבות השלוש למשחקים החדשים שיצאו לעבודה שוטפת של אינטרנט וכדומה.... מבחינת תקציב אז התקציב שלי הוא עד 6.5 לגביי הכל עם מסך ומקלדת... אומרים לי שלוח אם היקר שבחרתי והזיכרונות חבל על הכסף... אבלל אני חושב על זה בתור השקעה ארוכת טווח.. יחסית... אז אולי כן כדי ללכת על הזכירון ddr3 עם ה6 גיגה? ללא אוברקלוקינג בזמן הקרוב מהא אתם אומרים? תודה 1....................... מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.1GHz) - BLACK EDITION - BOX ¤1196 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ¤559 מס…

• 8 תגובות
    • 608 צפיות

דיונים חדשים בפורומים