ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בעיקר בעיקר לעבודות צילום, כלומר אני מצלם ישירות לתוך המחשב, ובנוסף המחשב צריך להיות חזק מספיק לעבודה מהירה עם פוטושופ . מספר קריטריונים בסיסיים: -גודל מסך לפחות "15, עם פנל ISP ורזולוציה של HD, עם פחות מזה מאוד קשה לעבוד על התמונות שאני מצלם. אפשר להגיד שהמסך הוא קריטריון מאוד מאוד מרכזי למחשב שאני אקנה. -מעבד מהיר מאוד, i7 למשל, וזיכרון גדול ומהיר, לפחות 8GB. -ניידות מקסימלית, משקל נמוך. עד עכשיו מכל מה שראיתי, הדבר היחיד שמתקרב זה הדגמים החדשים של ASUS מסדרת zenbook prime, כשהחיסרון היחיד והמשמעותי הוא שהמסך הוא 13 ולא 15. כל הדגמים שראיתי שהם 15 הם מאוד כבדים, או עם מסך ירוד. מאוד אשמח לעזרה, ותודה מראש. יואב
-
- 36 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש, ואין לי ידע ממש בנושא אז אני ישמח אם תעזרו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדי כמובן כמה שפחות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K, FIFA12, napoleon total war, empire total war. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024, 19 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המחשב יקנה מ KSP כי הם מאוד קרובים אליי משום מה אני רואה המלצות על מארזים בסיסיים אם אוכל לדעת למה ? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים כמו מקס פיין 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינו…
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי 2 מחשבים שהם באמת ישנים. כבר הרבה שנים הם בשימוש. הנה המפרטים שלהם: (הם רשומים גם בהמשך -רק שתראו בכללי על מה אני מדבר) *בשני המחשבים שני כוננים קשיחים. אין לי מושג למה... המחשב הראשון: מעבד: Pentium4 1.8GHz RAM: DDR 512MB לוח אם: ASUS P4SP-MX HDD: C:70GB D:30GB המחשב השני: מעבד: Pentium D 2.8GHz RAM: DDR 512MB לוח אם: ASUS P5VDC-MK HDD: C: 48GB D: 27GB את המחשב הראשון החלפנו לפני פחות מחודש למחשב חדש. ובגלל שאין תקציב אנחנו רוצים לתקן/להחליף את המחשב השני. המחשב הראשון עובד ללא בעיות. במחשב השני אני חושב שיש בעיה בכרטיס מסך כי לפעמים, סתם ככה התצוגה נכבת (לא קשור למסך) וצריך לעשות כיבוי והדלקה מהמחשב עצמו כדי להשתמש בו שוב. דברתי עם …
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום אחרי 3 שנים הגיע הזמן לעדכן. השימושים שלי זה פוטושופ ברמה גבוהה. אני עובד הרבה באיחוד תמונה אוטומטי שדורש הרבה משאבים. ומשחקי המחשב באיכות גבוהה - מה שאני יודע שבמשחקי מחשב 90 אחוז זה מבוסס על הכרטיס הגרפי נכון? בנוסף כמובן יש את השימוש הרגיל והיומי אינטרנט אאוטלוק וכדומה. עכשיו ראיתי שאינטל החדש זה מבוסס I7 וAMD החדש זה מבוסס שמונה ליבות??? - מה זה בדיוק אומר שמונה ליבות ומה ההבדל לעומת אינטל שיש רק 4? כל טיפ נוסף ומידע שימושי אני ישמח לשמוע. תודה מראש. מ.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, סרטים, משחקים בקטנה, עבודה שוטפת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עובד עם הרבה סביבות תכנות כבדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: צריך להריץ משחקים בצורה סבירה, לא מתכוון לשחק עליו יותר מדי אבל צריך להיות סביר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אני מתכוון לרכוש למחשב הזה 3 מסכים של 1920*1080 או …
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
-
-
נתחיל בשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים וסדרות בFHD, פיתוח תוכנה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה אינטנסיבית בסביבות פיתוח שונות (חלונות, לינוקס). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, assassin's creed, GTA, CRYSIS, far cry, diablo. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 5 תגובות
- 859 צפיות
-
-
עכשיו שAlienware הם חלק מDELL, האם ניתן לרכוש מהם מחשב ולקבל עליו אחריות בארץ? עריכה: אני מתעניין בעיקר במחשב נייד ולכן אני שואל בפורום זה, אם זה מתאים יותר לפורום אחר מוזמנים להעביר
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתחילה תואר באוקטובר במדעי המחשב וזקוקה למחשב נייד. הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בסביבות 3000 (ואם יש פחות אז מה טוב), מעבד של לפחות I5, מסך נוח לתכנות ועבודה ממושכת, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, זיכרון פנימי של לפחות 4GB והכי חשוב, שיהיה במשקל נמוך ככל האפשר (הצבא מספיק גמר לי את הגב, לא צריכה עוד בעיות מהלימודים). אם אפשר פירוט של דגמים וחברות אני אשמח, תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בלי מסך 4500 אבל אני רוצה עם מסך אמרו לי משהו של דל הוא עולה 837 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מעדיף שלא, 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד שכולל הכול מהכול א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שרק יצאו ועתידים לצאת, אני מעדיף שהמחשב לא יתיישן תוך שנה-שנתיים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).של המסף שתביאו ל…
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
לאחר התייעצות קודמת בפורום, עיון במידע בפורום וברשת בכלל - שבתי לפה מעט יותר ממוקד. כמו שציינתי בעבר, אני מתחיל ללמוד תואר הומני, כך שאצטרך ככל הנראה מחשב בעל סוללה חזקה, מקלדת נוחה ומסך 13-14. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, יישומי אופיס ואינטרנט, צפייה בסרטים. ישמש כמחשב ראשי (לא יהיה ברשותי מחשב נייח). * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עדיף עד 2 קילו, לא הכרחי. * האם נדרש זמן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני מזכיר שאני מתכנן לקנות באילת ללא מע"מ (אהיה שם בקרוב, כך שגם לא בהכרח משתלם לי לחכות לאוקטובר). חשבתי על זה: http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=16464 א…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, אחותי עולה לשנה ב' ואני רוצה לקנות לה מחשב נייד, אין לי יותר מיידי (אני בעצמי סטודנט) אבל מגיע לה וננסה לסחוט כמה שצריך. אז אילו הן תשובתי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או ת לת מימד?) מחשב סטודנט על כל המשתמע, אינטרנט, אופיס, מדיה * גודל המסך? עדיפות למסך קטן מ- 15' (לא מנדטורי) * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה פלוס, אבל שוב לא מנדטורי בכלל. * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HD גדול ככל שניתן - אבל ניתן לה…
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המחשב הזה. זה מבצע בדיל-היום. בדקתי- בחול המחשב הזה עולה באיזור ה840 דולר. אף פעם לא קניתי שום דבר של חברת ASUS, ואני דיי בדילמה גם עכשיו. האם התמורה ביחס למחיר שמציע המחשב, כדאי? האם מישהו מכיר את החנות אשר מוכרת את המחשב דרך הדיל? ( גם וגאמא אופיס ומחשבים 09-8850088 הצורן 2 נתניה ) בקיצור - אשמח לכל חוות דעת בנושא - מחיר אל מול תועלת. הדיל נגמר ביום רביעי ה15 לאוגוסט, ככה שחשוב שזה יהיה זריז ככל הניתן :-) תודה !
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד ללימודים (שבסוף התבטלו) ועכשיו אין לי צורך בו יותר. המחשב הוא Asus N55SF, נקנה מחנות חצי חינם ברמת גן במחיר של כ5600 ש"ח ועדיין יש לו יותר משנתיים אחריות מלאה VIP. המפרט: מעבד: Intel® Core™ i7 2670QM ערכות שבבים: Intel® HM65 Express Chipset זכרון: 8GB DDR3 1333 MHz מסך: 15.6" Full HD (1920x1080) LED Backlight כרטיס מסך: NVIDIA® GeForce® GT 555M 2GB DDR3 VRAM כונן קשיח: 2.5" 750GB 7200RPM USB3, סאונד של Bang & Olufsen ICEpower, וינדאוס 7 מקורי, תיק נשיאה וכיסוי נצמד. http://il.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N55SF/#specifications אז מה המחיר שאני יכול לפרסם אותו ביד שנייה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניינת לקנות מחשב נייד אמין טוב, אבל פשוט. המחשב הוא למטרת עבודה, תוכנות אשר עוסקות בחשבונאות, וורד וכו'. המסך צריך להיות די גדול, אך לא גדול מדי, לא notebook וכאלה. תודה רבה, נועה
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
ברוב טיפשותי נרדמתי עם המחשב (SAMSUNG RV520) במיטה מחובר לחשמל, והוא החליק לריצפה ונשבר לי השקע הטענה .... איפה אני מוצא מקום לתקן אמין וטוב את השקע בלי לקרוע את הכיס תודה !!
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-
-
שלום אני מנסה להרכיב מחשב ומרוב מאמרים טבעתי באינטרנט ולכן פניתי לפה המחשב שאני רוצה להרכיב שימושו העיקרי הוא בתור מחשב לסלון (צפייה בסרטים HD ,גלישה באינטרנט )אבל הוא מוסתר כך שלא צריך מארז שוכב, יש מצב שבעתיד המחשב ישמש לעוד דברים אבל לא למשחקים.התקציב שלי הוא בין 2000-3000 המפרט שבנייתי הוא : Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 לוח אם Gigabyte Z77X-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI מעבד אינטל Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler CoolerMaster HAF922 ATX Black Case No PSU כרטיס מסך Sapphire H…
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אני חייל , ומחפש מחשב נייד חזק , למשחקי מחשב. התקציב שלי הוא עד 5 אלף , אפשר לחרוג מעט. מה שחשוב לי זה רק שהכרטיס מסך לא יהיה onboard המחשב שמצאתי הוא זה :http://ksp.co.il/?uin=16036 אך אני לא יודע אם הוא הטוב ביותר שאני יכול להשיג בטווח המחירים הזה. אשמח מאוד לעזרה , תודה לכם.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, חיברתי מסך חיצוני למחשב ואני רוצה לחבר גם מקלדת והכל למחשב. האם אפשר לעשות בזמן שאני סוגר את המחשב (המסך של המחשב) יש אפשרות לעשות שהמחשב עדיין יפעל ולא יעבור למצב שינה או משהו ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום חבר שלי המצליץ לי על המפרט הזה רציתי רק לדעת חווה דעת אם זה טוב למשחקים סרטים. בעיקרון לנער בן 15 http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:11354:1/6:10522:1/2:11279:1/4:11237:1/7:7942:1/3:11636:1/20:8969:1/9:11435:1/10:11513:1/
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6462 אחליף את המעבד ל-I3 החדש (IB). וגם מארז קצת יותר טוב. משמש בעיקר לגלישה קצת סרטים קצת מוסיקה. תקציב עד 1500ש"ח, ללא ציוד הקיפי, ללא מסך וללא כונן נייד, רק מחשב.
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בבית אני צריך שהוא יהווה תחליף למחשב שולחני וישמש אותי לגיימינג קל-בינוני ובעת הצורך שיתאים לי ללימודים * גודל המסך? רצוי מאוד 17.3 * משקל רצוי? 3-4 קילו לכל היותר (כמה שפחות יותר טוב) * האם נדרש זמן סוללה ארוך שעה וחצי - שעתיים של עבודה מאומצת יהיה מעולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?סטנדרט * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500G ולא ממש צריך יותר * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא , אני רוצה אחראיות שתקפה לגרמניה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? msi? אהלן , אני עובר בקרוב לברלין ומאחר שאני לא לוקח איתי את הנייח אני אצטרך לפט…
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
המפרט: מארז thermaltake v4 vm30001w2z ספק כוח a.pfc naxn 82+ modular 750w enermax לוח אם z77a-g43 sata3 usb3 7.1 glan msi מעבד אינטל 3.2ghz 6mb core i5 1155 quad 3470 קירור מים למעבד a80 thermaltake זכרון ceon 8gb ddr3 1333mhz כרטיס מסך nvidia geforce 560gtx soc 1024mb-5 evga דיסק קשיח פנימי 2y 1tb sata3 7200 64mb wd כל זה ב 5000 שח. יש המלצות לשינויים כלשהם ? האם המחיר בסדר ? תודה :]
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
היי, אז אני מתחיל ללמוד שנה הבא ואני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש. אני מוכרח לציין מראש שכרגע ממה שאני ראיתי באינטרנט אהבתי במיוחד שני דגמים, אולי תוכלו לעזור לי להחליט בין השניים\לתת משהו יותר טוב באותו אזור מחיר. הראשון הוא סדרה 9 של סמסונג (Ivy bridge כמובן) שהוא בהחלט עונה על ניידות וזמן סוללה ארוך השני הוא הZenbook Prime Z31E או משהו כזה (גם Ivy bridge) שניהם נראים לי מצויין, השאלה היא (במקרה ומדובר בשני אלה) האם קריטי לעבור לI7 או שI5 יספיק לי? מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים + כתיבת קוד + כנראה תוכנות גראפיות לאיטים נדירות יותר (מה שאני באמת אצטרך מכונה יש לי בבית מחשב נייח ששום דבר לא מזיז לו..) * גודל המסך? אני תוהה בין ה13.3 לבין ה15.. אני עדיין לא בטוח מה יותר כדאי..…
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000-3300ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, אז מעולה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך לחרוג אז אפשר, נאמר כ200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים, הורדות), משחקים(פיפא, פוטבול מנג'ר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: TheDarkKnightRises. פיפאpro evolution soccer 2013, פוטבול מנג'ר The Amazing Spider-Man 3-א י הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-