עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by classic,

היי, מחפש מחשב 13.3 בתקציב עד 4000 ש"ח ובכן - שאלון, ובסופו מספר דגמים שחשבתי עליהם: מטרות המחשב? תוכנות משרדיות (סטודנט) + מדייה ביתית + עריכה גראפית בסיסית (תמונה) גודל המסך? 13.3 משקל רצוי? עד 2KG האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטודנט שלא מעוניין לחפש קיר כל הזמן. לפחות 5 שעות. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו). HDMI. לפחות שתי יציאות USB. בלוטות? לא הכרחי גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה סוג (סתם כי אני לא מבין בזה). נפח - חייב: לפחות 150; אשמח ל: עד 500. מעבר לזה ישפיע לרעה על המשקל. כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי כונן Bluray? לא הכרחי (עדיין מוכרים??) האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הכרחי האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  2. * מטרות המחשב? עריכה גרפית ולימודים * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3 * כרטיס מסך? צריך שיהיה כרטיס מסך ברמת טובה. * בלוטות? דרוש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD 320GB חובה 7200rpm * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לכן- לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל רצוי אחריות ממקור אמין תודה

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  3. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב עפ"י המפרט המוצע באתר - מפרט מחשב משרדי/ביתי מחוזק. האם יש חנות/יות מומלצת באזור גדרה? תודה

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  4. שלום, אני גרפיקאי כבר 8 שנים. עובד בפוטושופ, אילוסטרייטור ואין דיזיין (לא בתלת מימד ווידאו) תמיד עבדתי עם מחשבי PC. אבל כולם תמיד אמרו לי שבמשרדי פרסום גדולים ומקצועיים עובדים רק עם מחשבי MAC "כי הם טובים יותר..." בלי נימוק נוסף. אז רציתי לדעת אם באמת יש הצדקה לדבר הזה. הרי אני יכול להכנס כל רגע לאתר של APPLE או IDIGITAL ISRAEL ולראות מה המפרט של הMAC שמוכרים כיום ולהרכיב אותו הדבר ב PC ואולי אפילו טוב יותר בפחות כסף. אני מודע לזה שהמסך מחשב שלהם ה - מסך 27" Thunderbolt מאוד איכותי וניתן לכיול צבעים מדוייק וכו'. אבל בואו נתעלם מיזה כרגע ורק נתרכז בביצועים הגרפים של התוכנות שציינתי בין ה PC לMAC. תודה מראש.

5. Started by LeXos,

* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, קצת משחקים קלים וסרטים של 720p... * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד למרות שלא חובה, ויציאה למסך חיצוני * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320gb.... * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה אבל אם כבר צורב DVD * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? האם זה משנה משהו על האחריות אם אני שם מערכת הפעלה פרוצה? במידה וכן - אז שיהיה כלול מערכת הפעלה ואם לא משנה אז שלא * האם יש לכם הע…

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  6. Started by swisaman,

כמה השילוש הבא וכרטיס מסך שווים ? AMD PHENOM II 955 4GB KINGSTONE DDR3 1333 SCYTHE MUGEN II GIGABYTE GA-790XT-USB3 SAPPHIRE HD5850

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  7. בוקר טוב, מחפש מחשב נייד חדש שיחליף את LG P1-JACKE הנוכחי שלי. בגדול אני מרוצה מאוד מה-LG, מחליף אותו כי לא מצאתי חלפים לגוף קירור, אך לצערי גם לא מצאתי דגמים חדשים של LG. מחפש מחשב "15.6 לתיב"מ אנליזות ומולטימדיה עד 6000 שח. עדיפות למסף בגימור מט, מקלדת מלאה עם מספרים בצד (לא חובה) וקורא טביעות אצבע (לא חובה). הכרטיס מסך הנוכחי עושה את העבודה אז כנראה שכל דבר חוץ ממובנה יהיה טוב. האם קיים נייד שעונה לתנאים הנ"ל? במידה ולא האם יש חלופות ל-ASUS N56VM/Z או Dell vostro 3560 תודה

8. Started by ome,

היי חבר'ה,אני מתחיל ללמוד באוקטובר ואני לא יודע איזה לפטופ לקנות. יש לי כבר מחשב נייח בבית שהוא דיי חזק ויכול להריץ משחקים. השימוש שלי בלפטופ הוא רק בשביל שימוש בסיסי ולא כבד: וורד, אקסל ואינטרנט (קיצר כל דבר חוץ ממשחקים כבדים). יש לי כמה התלבטויות:1. איזה סוג מחשב? Asus, HP, Dell? עקרונית לא אמור להיות הבדל גדול מידי בין החברות כי אני לא דורש משהו חזק. מה שכן חשוב לי זה שזה יהיה לפחות i3 (אפשר גם i5), לפחות 4GB זיכרון, קל משקל (נגיד 2,2.1 קילו במקרה הקיצוני) ורצוי מקלדת שמתקרבת למשהו ארגונומי (כלומר לא מקשים קשים)2. איזה גודל מסך מומלץ? 13.3,14?3. באיזה חנות כדאי לקנות? יש לזה חשיבות מעבר למחיר?התקציב שלי הוא עד משהו כמו 3,700 במקרה המאוד קיצוני.תודה רבה מראש,אורן

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  9. Started by ZamaDerp,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד השקל האחרון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- GTA V, BF3, AC2/3, MAFIA 2, MW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  10. Started by zekit,

היי חברים, בכמה לדעתכם אפשר למכור את הכרטיס מסך הבא: HD 6850 של חברת Sapphire, הכרטיס נקנה מרשת KSP לפני כחצי שנה ונמצא תחת אחריות לפחות לעוד שנתיים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אהלן אנשים, אחרי שמת לי הלפטופ (HP COMPAQ) אחרי שנתיים וחצי החלטתי שאני קונה רק לפטופים עם אחריות של 3 שנים. השאלה שלי היא האם יש הבדל באחריות שהחברות נותנות? למשל ASUS כותבים :שלוש שנות אחריות בבית הלקוח (איסוף והחזרה) ע''י מעבדות IBM האם זה מכסה את כל התקלות שלא קשורות לנזקים שאני יכול לגרום למחשב(מסך שבור...) ? לDELL יש שם ממש טוב בעניין האחריות, זה נכון? ההתלבטות שלי היא בין החברות ASUS,DELL,SAMSUNG. השימושים שלי הם משרדיים בלבד,ללא משחקים. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יחזיק מעמד עם הרבה תוכנות פתוחות וטאבים פתוחים בדפדפן, התוכנות הן VS,ECLIPSE,PHOTOSHOP בעקרון. מעדיף i5, 7200rpm ומסך 15". תקציב: בין 3500 ל4000 ש"ח, ע ההתלבטות בגדול היא בין הדגמים האלה: Asus K55A-SX235V h…

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  12. Started by cyberX,

מחשב בן 4 CPU : E8400 + ARTIC COOLING 7 FREEZER PRO GPU : GIGABYTE 8800GT 700/920/1840 + ZALMAN COOLING M/B : GA-EP35-DS3 MEMORY : Corsair 1GBX2 XMS2 DHX DDR2-800 CL4 Kingston 1GBX2 PC2-6400 DDR2-800 CL5 PSU : CORSAIR VX550W 41A H/D : Western Digital 320Gb 16MB AAKS Western Digital 500Gb 16MB AAKS

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  13. Started by BRUTALISK,

שלום כולם,לפני קניית המחשב רציתי להתייעץ איתכם פה בפורום הקניה כנראה תבוצע רק אחרי חודש פברואר 2013 (תערוכת CES הבנתי שמשתחררים תמיד בזמן הזה עוד כרטיסים ומעבדים אז חבל) אבל כבר עכשיו אני רוצה להבין מה אתם ממליצים ולאן נושבת הרוח מבחינת התקציב שלי אז לשאלון . מה התקציב המקסימאלי? 5500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם באמת אפשרי-לא מעוניין במערכת חלשה משמעותית ממערכת דומה ב-200 300 שח יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות אם באמת חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Mistery,

שלום, יש לי קרוב משפחה חרדי,שמעוניין לקנות מחשב ניי פשוט לשימושים של אופיס,והדרישה המרכזית היא שלא יהיה חיבור לאינטרנט? יש אפשרות כזאת? תודה.

• 25 תגובות
    • 7.6k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 100 ש"ח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop , sony vegas השימוש הוא בעיקר חובבני. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. sc2, planetside 2, ac3, bf3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 - 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  16. אני רוצה ליצור עמדת מדיה סנטר שמריצה XBMC, והמפרט שבפוסט הזה נראה לי מאוד רלוונטי לצרכים שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=539327.msg4601494#msg4601494 לנוחות אני אעתיק את רשימת הדרישות לכאן: 1 - הרצת 720P ו1080P 2 - הרצת XBMC (עדיין לא החלטתי איזו מערכת הפעלה להתקין - WIN7 או LINUX?) 3 - שקט בעל איוורור טוב - אני רוצה להכניס אותו למגרה עם חור איוורור למזנון בסלון 4 - שלט רחוק 5 - WIFI בתקן N - במקום זה חשוב לי שה-WIFI יתמוך בתקנים האחרונים. אם N עונה על הדרישה מה טוב. 6 - אין צורך בHD, אני מתכוון להריץ את מערכת ההפעלה מDOK, בהמשך אולי אעביר את הדיסק הפנימי 2.5" מהסטרימר 7 - אין צורך בתמיכה ב3D או בניגון בלוריי 8 - יש לי צורך ביציאת אודיו אופטית לחיבור לר…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by yoavpais,

אני מעוניין לקנות לפטופ , ולאחר בירורים ושיטוט בפורום הזה נשארתי עם שני מחשבים שנראים לי טובים לצרכים שלי. אני סטודנט להנדסה ומעוניין במחשב בעיקר לצרכי לימודים , תכנות , עבודה עם מטלב ועוד כלים שמשתמשים בהם בהנדסה, וצפייה בסרטים HD. אשמח לשמוע דעתכם האם המחשבים האלו מתאימים לצרכים שלי ואם למישהו יש המלצה ספציפית לאחד מהם לעומת השני תודה אלה המחשבים : Samsung NP350V5C-A01IL- Asus K55A-SX235V-

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  18. Started by barak_i,

אהלן כולם. אני מתחיל ללמוד אוטוטו. רציתי המלצה לאולטרבוק בתקציב של עד 4500 ש"ח דרישות מינימום מעבד- i5. זכרון - 4 ג'יגה SSD - שיהיה לפחות 120-128 GB יש כמה חברים שמתחרים בשוק סביב המחיר הזה. חשבתי על ה zenbook ux31e http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=UX31E&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he אבל שמעתי עליו קצת ביקורות לא משהו.... יש גם דגם לא רע של סמסונג http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1938&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he אבל אתם יודעים- בכל זאת- סמסונג...... מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. טוב עז לאחר כמעט שבע שנים ה Athlon 3700 האגדי שלי, על סף שביקת חיים, לא רע בהתחשב בעובדה שהוא היה בOC ל2.6GHZ כל הזמן הזה.(בזמנו עלה 1500 שח רק המעבד....אך היו זמנים) בכל אופן אני כבר כמה שנים לא בעניינים, צריך עזרה בקניית מחשב חזק וחמוד חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים רזולוציה 1980X1024 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ערכית מוזיקה כמו MIXMIESTER ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  20. Started by soundf,

שלום. החברה רוצה מחשב נייד השימושים די בסיסיים , אינטרנט וורד וקצת סרטי hd התקציב 2500 שח רצוי לקנות מאייבורי או קיאספי שתיהיה תמיכה באיזור באר שבע * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים עד 720P * גודל המסך? 13.0-15.6 יותר גדול יותר טוב * משקל רצוי? לא משנה. לשימוש ביתי בלבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת hdmi לחיבור לטלויזיה ויכולת הפעלת סרטים ב720P * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל. נפח של 500 ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל אחריות של 3 שנים! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב מבחינת חברות לא משנה…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אהלן אנשים, החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב הישן שלי (מעבד E6750, זכרון 3GB וכו'..) אני צריך את המחשב בעיקר על מנת להפיק מוסיקה באמצעות התוכנות FLSTUDIO וCUBASE אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יש אפשרות עד 3 אלף, אבל זה במידה ויש שינוי דרסטי שיביא לביצועים טובים יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר הפקה מוסיקלית בעזרת FLSTUDIO וCUBASE גיימינג אני משחק במשחקים פחות כבדים כמו FIFA 12 וFIFA 13 שאמור לצאת בקרוב... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכ…

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  22. Started by eyaldar,

היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב(מדעי המחשב) והייתי רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי כשאני לא בבית ובדרכים. * מטרות המחשב? השימושים של המחשב: עבודה משרדית, תכנות, צפייה בסרטים, עבודה על פוטושופ ולמרות שכרגע אין לי זמן למשחקים הייתי רוצה את האופציה לתמיכה במשחקים כבדים(כלומר כרטיס מסך סביר). * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? לא יותר מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף... שיחזיק 3-5 שעות בעבודה משרדית\תכנות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, מעוניין בUSB3, HDMI וקורא כרטיסים בסיסי(יהיה נחמד אם יתמוך גם בCF, אבל אני לא חושב שקיים דבר כזה), אולי גם VGA או DISPLAYPORT אבל לא חובה. * בלוטות? מעדיף שכן, אבל לא סוף העולם אם לא יה…

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  23. Started by playerr12,

יש לי אפשרות לקנות את הנייד הזה, ב4000 ש"ח.. שווה? אני סטודנט, בגדול שימוש במחשב לאינטרנט אופיס ואולי שפות תכנות וכאלה.. אין לי ממש צורך במשחקים כבדים.. (בגדול משחק מנג'ר וכאלה) דגםInspiron 5520 מעבד Intel Core i7-3612 (up to 3.1 GHz) מסך 15.6in High Definition (1366X768) WLED with TrueLife צבע Moon Silver Switch Cover זיכרון 8192MB (2x4096) 1600MHz DDR3 נפח איחסון 1TB Serial ATA (5400RPM) כונן 8x DVD+/-RW Optical Drive סוללה Primary 6-cell 48W/HR LI-ION כרטיס מסך 1GB AMD Radeon HD 7670M תקשורת אלחוטית Intel 2230 WLAN Card (802.11n + BT 4.0) מערכת הפעלה Israel MUI Windows 7 Home Premium (6…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אם זה לא המקום לשאול אני מתנצל, עבר זמן מאז שכתבתי פה באתר, או בכלל השתמשתי בעברית. לא רשמתי מחיר כי, 1. המחירים ביין. 2. המחירים ביפן שונים מהמחירים בארץ. 3. הדרישות שלי די קובעות רף מסוים. מטרותיי הן בעיקר עבודות אופיס, צפייה בתכני HD ו... כשיש זמן, לשחק קצת BATMAN, ASSASSIN CREED, SKYRIM אני מניח שסקיירים זה המשחק הכי תובעני מבין השלושה, האם הרכיבים שמצויינים פה יאפשרו לי לשחק בזה ? אני מניח שבשביל לשחק על הגדרות גבוהות אני אצטרך לקנות כרטיס מסך נורמלי (בנפרד). כרגע אני מתכנן לבנות מערכת שתתמקד על המעבד הגרפי בCPU... זה יספיק ? מעבדי הAPU חזקים מספיק בשביל זה ? או שאני צריך ללכת על מעבד בנפרד וכרטיס מסך בנפרד? (עיבוד גרפי מובנה בלוח-אם גם חלש מדי אני מניח) בגדול, אני ל…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ובמידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר שינוע בין 3K - 3.6K , אם יש רכיבים עם יחס ביצועים/מחיר גבוה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת תמונות, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, סביבות עבודה למניהן של תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מיני משחקי FPS מהתקופה האחרונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 מסך 20 אינצ' -לאילו הגדרות גרפ…

• 2 תגובות
    • 626 צפיות

דיונים חדשים בפורומים