ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
בעוד כחודש אני מתחיל מכינה להנדסה ובהמשך אני יתחיל ללמוד הנדסת תוכנה אז אני זקוק למחשב נייד שיהיה טוב גם לשנים הבאות הרכישה תעשה בארץ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר ללימודים לתוכנות אופיס וכאלה לגם להרצת סרטי hd בחיבור לטלוויזיה * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 1.8 בגג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) עדיפות לכונן 500gb בערך פלוס ssd קטן של…
-
- 8 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני מעדיף לתקן לבדי, אבל אני מניח שאלך למעבדה אם בכלל בכלל לא תיהיה אפשרות אחרת, מה אפשר לעשות עם כזה דבר? חיפושים באנגלית לא מניבים תוצאות מספקות.
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
היי חברים, חבר שלי נתן לי מחשב שהוא קנה לפני כמה ימים של חברת אסוס דגם x501a הצלחתי להתקין עליו וינדוס 7 אנטרפרייז והתקנתי את כל הדרייברים מהאתר של אסוס שמתאימים למחשב זה מלבד 2 דריברים SM BUS ומתאם רשת אלחוטי.לא משנה מה אני עושה לא מצליח להתקין את מתאם הרשת למרות שבחרתי דרייבר מתאים מאסוס.מישהו יכול לעזור בעניין.הכל עובד חוץ מזה וזה די מבאס. תודה מראש גל
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר התקנות לא מוצלחות של וינדוס XP על המחשב הנייד -יבמ T43 2678 .הוצאתי את ההארד דיסק למארז נייד חיצוני ופירמוט באמצעות מחשב אחר כשהחזרתי את ההארד דיסק לנייד לא הצלחתי להתקין שוב את הוינדוס והופיע לי השאיגה הזאת. עשיתי פירמוט שוב ואיחוי דיסק ובדיקת שאיגה ושם דבר לא עוזר . נא עזרתכם בנושא
-
- 5 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכולם! עכשיו שאני מחפש מחשב נייד שמתי לב שהמחיר לא קובע את הכל. הייתי רוצה לקבל הסבר על התתי - דגמים של המעבד הזה. ראיתי שיש סדרה של QM ואני מאמין שככל שהמספר גבוה יותר - טוב יותר וגם ראיתי שיש סדרה של M בלבד (כנ'ל לגבי המספרים) וסדרה של U שהיא לאולטרבוקים למינהם. הייתי שמח לקבל הסברים על ההבדלים ואיזה סדרה יותר ממולצת לכל תחום לגבי הזיכרון שלהמחשב, אני מודה.. המון המון זמן לא קראתי או בדקתי את מצב השוק. נכון להיום ראיתי שכל המחשבים מגיעים עם 4G ועד כיבולת של 8G השאלה היא האם זה באמת מספיק או שצריך לחפש עד 16G כדי שלא יתחיל להתקרטע בעוד שנתיים? אני יודע שמחשב מתאימים לפי דרישות ולפי מחיר אז אני אמלא את השאלון בתגובה נפרדת כדי שיהיה לנו נקודת ייחוס. * …
-
- 6 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
איך הכרטיס הזה? nvidia asus gtx550 ti 1 gb ddr5 יש לי ספק כח 500W זה מספיק? ואיך הכרטיס עצמו?
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
האשכול הזה ללא קשר לאשכול הקודם, מפרט אחר לחבר אחר. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? GAMING הכי כבד שאפשר וגם קצת רינדורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. .BORDERLANDS 2, CRYSIS 3, BATTLEFIELD 3, GUILD WARS 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב נייד מסוג ACER וינדוס 7 ובימים האחרונים העכבר מגע במחשב לא מגיב ושאני עושה ריסט למחשב עולה ההודעה שבכותרת. מי שיודע איך מתקנים את זה אני אשמח לתשובה תודה.
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לקראת תחילת הלימודים אני צריכה לרכוש לי מחשב נייד...מאמינה שאני לא צריכה תוכנות מיוחדות ככה שהוא יהיה רק לשימוש של אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ ונראה לי שזהו התקציב הוא עד מקסימום 4000 שח מה שחשוב לי שיהיה בו: -שהוא יהיה מהיר (מעבד טוב...) -אני ממש רוצה אחד שיהיה לו מקלדת עם מספרים בצד כי לא נוח לי עם המקלדת הרגילה של הלפטופים ואני אצטרך די הרבה את החלק של המספרים.. הבנתי שרוב המחשבים עם מקלדת כזו הם עם מסך 15.6 אבל אם יש עם מסך קצת קטן יותר זה גם בסדר (אבל לא קטן בהרבה) -מקלדת נוחה -מקלדת מוארת (אבל לא חובה) -סוללה טובה (כמה שאפשר) -לא כבד (עד 2.5 קילו) -מסך טוב (ראיתי שקיימים מחשבים עם מסכי מאט.. האם יש הבדל ממש משמעותי בין רגיל למאט?) -איכות סאונד טוב…
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בקשה קצת מיוחדת משחק בעיקר רק בפרו מחפש מחשב שיחזיק את הפרו החדש ולא יותר מזה לגבי תקציב זה כולה לפרו אם יהיה צורך בתקציב אני אפרסם בתגובה הבאה אבל ביינתים אני משחק במשחק אחד אז זרמו עם זה
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש סטנדרטי לסטודנט - אופיס,אינטרנט, מדי פעם צפייה בסדרות (חשיבות משנית) * גודל המסך?14-15.6" * משקל רצוי?רצוי עד 2 ק"ג, בכל מקרה לא יותר מ-2.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע מהו הזמן המדויק שידרש ממנו, שימוש ביום לימודים מלא שבחלקו תתכן גישה לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה, , USB3 רצוי, ESATA לא חובה. * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD מינימום 300 ג"ב אך רצוי 500 ג"ב * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אם לא נכנס אז לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כן. חברה טובה :-) אם יש אפשרות לרגת לכיוון ה-2500 ש"ח - יתקבל ב…
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
חג שמח! התחדשתי לפני כמה ימים בDell Vostro. מכיוון שהוא הגיע ללא מערכת הפעלה, וההקצאה היחידה של רשיון חלונות שנשארה לי להוריד מהאוניברסיטה היא חלונות 8, התקנתי חלונות 8 : אני יודע שההשקה הרשמית היא עוד שבועיים, אבל מסתבר שלאוניברסיטאות נותנים להוריד את הגרסה הסופית, כולל מספר סריאלי תקף. הבעיה היחידה היא שבאתר הבית של Dell יש Drivers רק לחלונות 7. רציתי לשאול אם מישהו הצליח למצוא שם באתר drivers יותר עדכניים ולהתקין אותם אצלו? התקנתי את אלה של win7,64b אבל הם קצת מקרטעים בקטע של רשת אלחוטית, ובתמיכת העכבר. אשמח לשמוע מאנשים שעובדים כבר בחלונות 8 עם מחשבי DELL. תודה.
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים האחרונים שיצאו (crysis 2 bt3 וכו') וגם כל המשחקים שיצאו בעתיד שיריץ לי על ההגדרות הכי גבוהות בכיף -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גב…
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3, COD all series, diablo 3, dota 2, max payne 3, ghost recon -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? לא יודעת חח 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך גג 23 אינץ' (בתנאי שהכרטיס מסך הוא HD אז צריך מסך HD גם כן חח) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. מבקש המלצה לאולטרא בוק, קל משקל 1.5kg+-, גודל מסך 13.3/14". מטרות מחשב: עבודה משרדית + שימוש בלאןפרטים מזדמנים (משחקים חצי כבדים, או כבדים על איכות לא חייבת להיות מקסימלית) גודל מסך: 13.3/14" משקל: 1.5kg+- עדיפות לרק SSD כ128 גיגה. אין צורך בהרד דיסק נוסף זכרון: 8 GB יתכן ואם לא יכנס לתקציב משהו בארץ, אקנה בחו"ל. אז אשמח לתשובות גם אם זה חורג מהתקציב. במידה ומחו"ל ארצה משהו עם אחריות בינלאומית סטייל אסוס. תודה.
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
מעבד אינטל – i5-3470t – אפשר גם i7 זה עוד בערך 500-700 שח לוח אם גיגהבייט - GA-Z77-DS3H כרטיס מסך: ATI GV-R785OC-2GD [/]16 גיגה זיכרון דיסק SSD 120 גיגה דיסק 1 טרה מארז- Setto II 142 Gigabyte ספק כח - Element PLUS 500W [/5,900 ₪ שווה לקנות? יש משהו שכדי לשדרג? (המחשב לצורך גיימינג)
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
היי, אתמול לקחתי את המחשב של אח שלי, הוצאתי מהמארז ושמתי לו הארד דיסק. זה מחשב והראד דיסק ממש ישנים, אז אני אשמח אם תגידו לי איזה חלקים הם הדפוקים ביותר ובמה צריך להחליף אותם, אני פשוט לא מבין בזה. ואם אפשר חלקים לא יקרים מאוד ולא לגיימרים, המשחק היחיד שאח שלי מריץ זה מיינקראפט מפרט: Field Value Computer Computer Type ACPI Multiprocessor PC Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 2 Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computer Name ADMIN-4646B964B (éòøä øîàï) User Name Admin Logon Domain ADMIN-4646B964B Date / Time 2012-09-16 / 11:50 Motherboard CPU Type Intel Pen…
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב נייד (N56VZ) ואני ממש מרוצה. הדבר היחיד שמעט מרגיז: ברגע שסקייפ פועל ברקע המחשב לא נכנס למצב שינה, פשוט מציג מסך כחול ונכבה.. כשסקייפ אינו פעיל המחשב נכנס למצב שינה בלי בעיה. הסרה והתקנה של סקייפ לא פתרה את הבעיה וגם לא עידכון דרייברים. יש למישהו הצעה לפיתרון ? תודה מראש שי
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לקבל מפרט למחשב כאשר השימושים העיקריים הנם: גלישה באינטרנט (שתהיה גלישה מהירה) עבודה בתוכנות מסוג אופיס עריכת סרטי וידאו (בתוכנות מסוג סוני וואגס) שיתוף קבצים דרך טורנטים ואימיול בתודה מראש וברכת חג שמח, אודי
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושים כלליים - אינטרנט בעיקר. ראיתי בפוסטים אחרים בעיקר המלצות על אסוס, אם כי על מנת להשאר במסגרת התקציב, המחשב מגיע ללא מערכת הפעלה. מה דעתכם על המפרט הבא: http://www.ivory.co.il/HP_Pavilion_G6-1320SJ_A8W62EA.html מגיע עם שלוש שנות אחריות.
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
תוספת למה שנכתב למטה (נערך 19/9ׁ) המחשב יצטרך להחזיק גם מערכת מצלמות אבטחה. 4-5 מצלמות דרושה גם המלצה לכרטיס מצלמות (מחיר לכרטיס מומלץ 4 מצלמות ומחיר לכרטיס מומלץ 8 מצלמות) וכן המלצה ל2 מצלמות עם ראיית לילה ו2-3 מצלמות בלי צורך בראיית לילה. התקציב למערכת המצלמות טרם נקבע, יוחלט בהתאם להמלצות. ------------ המחשב הישן כנראה הלך לעולמו בשיבה טובה, עוד דרוש ניתוח החלפת קבלים כדי לברר סופית. אבל ... דרוש שילוש- מעבד(וגם קירור שקט), לוח אם, זכרונות. המחשב מריץ מערכת הפעלה לינוקס ג'נטו, ועליה 4-5 מכונות וירטואליות (חלקן לינוקס, חלקן ווינדוס סרבר 2008R2) פעיל 24/7/364 לכן דרושים 16GB זיכרון למחשב לא יחובר מסך באופן קבוע(כל ההפעלה והניהול בשליטה מרחוק) עדיפות לצריכת חשמל נמוכה. ע…
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-
-
די נראה לי הlenovo e330, אבל אין לו מקלדת מוארת (וכנראה גם מסך עם קונטרסט ובהירות לא טובים) מכירים ניידים עם מקלדת מוארת, ויחס מחיר/תועלת כמו של הe330? (לא vostro 3360. אותו אני כבר מכיר, ויש לו את הבעיות שלו)
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
מטרות המחשב - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, תיכנות. * גודל המסך - בין 13 ל15 אינץ' * משקל רצוי - אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש , אידיאלי 5 שעות וכמובן יותר זה מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - יציאת HDMI * בלוטות - יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - רגיל. נפח של 500 ומעלה * כונן CD/DVD ו- צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא צריך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא
-
- 2 תגובות
- 677 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 ש"ח, אבל רק אם ההבדל משנה ממש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר וגם מעט עריכת מוזיקה (לא קריטי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. StarCraft 2, Alice: Madness Returns, TES V: Skyrim וכאלה.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ש1248X1024, מסך 17" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2550 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל בשביל כרטיס מסך וRAM טובים יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח חריגה (ל2650 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? GAMING בינוני (FAR CRY 3, CALL OF DUTY BLACK OPS 2, TRIBES ASCEND BORDERLANDS 2...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ציינתי כבר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 או 1600X900 הוא לא בטוח (מסך 22 אינ…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-