עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ערב טוב, ברשותי מחשב נייח ברמה מספקת ומעלה בן כשנה, ניתן לצפות במפרט באשכול זה. אני מתעתד להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המחשב בבן גוריון ועובר לדירת שותפים ואני מתחבט בתוכי מה כדאי מבחינתי לעשות באשר להתנהלות עם המחשב עבור לימודי: א. האם כדאי למכור את המחשב הנייח ולעבור למחשב נייד ולספוג הפסד ניכר מערך המחשב+הוצאות למחשב נייד? אליו אצטרף להוסיף מסך גדול יותר לצפיה נוחה. ב. להישאר עם המחשב הנייח ולרכוש מחשב נייד מינימליסטי עבור הרצאות (עיבוד תמלילים קל, מצגות וכו')? ג. להשתמש ב-iPad 3, להוסיף לו מקלדת אל-חוטית מ-eBay ולהשתמש בחיבור האל-חוטי של האוניברסיטה לטובת חיבור RDP/VNC/Splashtop אל המחשב הנייח לעבודה בסביבת אופיס/אינטרנט? ד. אחר? אשמח לשמוע גם מסטודנטים בעבר/הווה מה…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום. הורכב לי המפרט הזה (המסך עם תקציב נפרד) לפני חודש ועכשיו חסרים לו חלקים. כמו שאפשר לראות אני צריך מארז+ספק כוח, לוח אם, זכרונות ודיסק קשיח אחרים. אני מעדיף שהדיסק הקשיח יהיה 2TB. הטופס שמילאתי כאן:

3. שלום לכולם. יש לי אפשרות לשדרג מעבד כפול ליבה C2D E6550 למעבד מרובע ליבה בעל אותו תדר ואותה כמות זיכרון - Q8200, אני רק מוסיף לבעל המעבד כרטיס מסך Geforce 8600GT 256MB DDR3. האם משתלם?

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  4. Started by yanivox,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסוליד וורקס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן- תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  5. Started by (G),

אני צריך המלצה למחשב נייד לד'גיי. הכיוון הוא לנייד עם מסך '13 ודיסק קשיח גדול\מקום ל-2 דיסקים קשיחים אם קיים. בסביבות 3500 שקל. מחשב שיהיה מספיק חזק לבצע עריכות, מיקסים וכו... תודה.

• 6 תגובות
    • 6.1k צפיות
  6. Started by Ofeking,

שלום, אני מתחיל ללמוד בחודש הבא ועובר להתגורר במעונות. בשל כך אני אזדקק למחשב נייד שיחליף את המחשב הביתי וישמש בעיקר ללימודים. מהמחשב נדרש לשרוד את 4 שנות התואר, לשמש ללימודים (office, Internet, Mathlab וכו') וכן מעט לבידור. לכן מומלץ שהוא יצויד במעבד טוב ומספיק זיכרון. חשוב לציין שאני ממש לא בקיא בתחום ובסטנדרטים, כך שבמידה ואחת הדרישות שלי מהמחשב לא הגיונית/ מיותרת/ פוסלת לי מחשבים טובים, אפשר להתגמש. עם זאת, אני מעדיף לא לסטות מגודל המסך הרצוי ומהחברה המייצרת. מטרת המחשב: office, אינטרנט, סרטים HD ואולי קצת משחקים. גודל מסך: 14"-15.6". משקל רצוי: אין דרישה מיוחדת. כמובן ששואף למינימום, אך כל עוד הוא לא כבד במיוחד זה בסדר. הבנתי ש 2.5 זה הסטנדרט. זמן סוללה: …

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by avive,

בוקר טוב המחשב שלי הוא ASUS U36 וקיים בו התקן בלוטות' מובנה, כל פעם שהמחשב עולה הבלוטות' נפתח איתו ואין לא אפשרות לכבות אותו אלא אם אני מכבה את הוויפי איתו איך אני פותר את הבעיה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  8. שלום אני צריך עזרה לקניית מחשב נייד מארה"ב לסטודנט. * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) 90% מהזמן, צפיה בסרטים לפעמים * גודל המסך?14-15.6 * משקל רצוי?פחות מ2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כן ארוך נחשב 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יצאת וידיאו דיגטלית(hdmi\dvi\displayport אחת מאולו) * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 320GB * כונן CD/DVD? צורב? לא ממש משנה אם יש או אין. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני צריך שיהיה אחיות זמינה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אם אפשרי,(אם לא אז אני יתקין לבד) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה על העזרה

9. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.starcraft2 cod4 maxpayn -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1,680 1,050x -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  10. שלום, מחפש נייד לעבודה ביתית (ללא ניוד מרובה, בעיקר בתוך הבית) - נניח 15.6" או אפילו 17". שימושים: ביתיים, אופיס, גלישה, סרטים בהבחנה גבוהה. עדיף מסך מט אבל לא זה מה שיפיל את העסקה. המחשב יסע עם בעליו לחו"ל למשך כמה שנים - חשוב שיהיה אמין ועם אחריות בינלאומית (לשלוש שנים) תקציב: 5000-6000 ש"ח, אבל גמיש אם זה מצדיק את התוספת במחיר (אמינות, איכות ואחריות) תודה

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  11. Started by avraham711,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים הכי כבדים שיש בשוק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V BF3 crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). במפרט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  12. שלום לכולם עד לפני שנתיים הייתי די עדכני בנושא מחשבים, אבל כרגע אני לא מעודכן בביצועי חומרה ומחירים וכאן זקוק לעזרתכם: תקציב :2800-3000 קיים מסך סמסונג 23 HD מעוניין בכרטיס מסך חזק יותר מ ATI 4890 האם אפשר בסכום הזה להרכיב מחשב סביר? תודה אפשרות שנייה לשדרג מה שאפשר במחשב קיים :מעבד 6750 dual core לוח: gigabite p35 ds3l rev 1 זכרונות :gskil 4gb 800mhz כ מסך: ati 4890 hd דיסק 2X320gb מסך סמסונג 23 hd

• 12 תגובות
    • 971 צפיות
  13. ועם מערכת הפעלה מובנית.

• 2 תגובות
    • 764 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לינק לדרישות מומלצות של המשחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  15. אחיין שלי צריך מחשב גיימינג מינימלי, אבל שיצליח להריץ BF3 (אפילו על הכי נמוך העיקר שיצליח), מכיוון שבשוק הנמוך הזה אני לא כל כך מצמצה אבקש את עזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1900 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מומלץ לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. בניתי מפרט HTPC מבוסס AMD ומבוסס INTEL סטדנטי שמתאים לצרכים שלי במחיר הוגן. רציתי לשמוע חוות דעתכם מבלי לחרוג מהתקציב שמרכיב אותו, אין שם HDD כי יש לי אחד חדש בבית. ------------------------------------------------------------------------- מעבד AMD A6-3500 - האם המעבד מגיע עם קירור סטוק עליו? http://ksp.co.il/?uin=13775 375 שח פתוח להצעות בנוגע ללוח-אם תואם למעבד שיהיה לו 3-4 יציאות USB2 ויציאת USB3, יציאת HDMI ואודיו כמה שיותר איכותי. קראתי קצת ב- NEWEGG והדעות על הלוח הזה די חלוקות ערערו אותי. לוח אם Gigabyte GA-A75M-UD2H http://www.skypc.co.il/pl_product~950A700~10~0.htm 419 שח מארז כולל ספק Enermax Laguna Black 300W http://www.skypc.co.il/pl_product~LAGUNA~6~0.htm 350 …

• 52 תגובות
    • 5.7k צפיות
  17. Started by sabarula,

אני רוצה לקנות מחשב נייד, בעיקר למטרה של העברת מידע (USB 3) וצפייה ב-HD, עם חיבור לטלויזיה. אני רוצה מעבד i5, וחשבתי לשדרג אותו. הבעיה שאני מתקשה להבין באיזה רכיבים שווה להשקיע, ובמה אני לא ממש אשתמש. רציתי לשאול לגבי: כונן קשיח, זכרון, המעבד וכרטיס מסך. כונן קשיח לאיזה שימוש כדאי לקנות כונן 7200? האם זה משפר משמעותית את הביצועים? אולי עדיף לקנות SSD 5400 באותה מידה? זיכרון ה- 4GB הסטנדרטי מספיק? או שיש טעם להוסיף בתקווה שזה יגרום למערכת הפעלה להיתקע לעיתים יותר רחוקות? מעבד מה שבאמת בלבל אותי יותר מהכל זה שקראתי פה בפורום שמישהי כתבה בתגובה ל-3 המלצות שכללו מעבד i5: "הייתי מעדיפה דווקא מחשב עם מעבד מהדור החדש..." שאלה ראשונה איך אני יכול בכלל לבדוק אם המעבד הוא …

• 6 תגובות
    • 924 צפיות
  18. Started by topcat115,

עד כמה זיכרון RAM המחשב Fujitsu Siemens z17m3.0 תומך? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי.

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  19. Started by dropc,

עד כמה יהיה מסובך לקנות מחשב ולהרכיב אותו לבד? אני מעוניין לרכוש HTPC ולהרכיב אותו לבד ויש לי מספר שאלות ואשמח שתענו לי עליהם: 1. הלוח-אם\מארז מגיע עם ברגים מראש לחזק את הלוח-אם למארז? 2. זכור לי שלפני שמתקינים את המעבד צריך למרוח משחה כלשהי. היא מגיעה עם המעבד? 3. עד כמה יהיה מסובך לחבר בין המארז ללוח-אם, את כפתור ההפעלה, ריסט, יציאות usb ושאר הדברים? 4. האם יש מדריך מפורט שלב אחר שלב למרכיב המתחיל? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by dropc,

ASUS U31SD-DH31 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230184 1. אני לא מצליח להבין מהמפרט, איזה לוח-אם מותקן במחשב? 2. כ. מסך NVIDIA GeForce GT 520M הוא סטנדטי או פשוט מידי? האם הוא חלק מהמעבד\לוח-אם או כ. בפני עצמו? ואיך ניתן לדעת זאת? 3. אני מעוניין לשדרג ל8GB, משמע צריך המלצה לסטיק תואם למחשב הנ"ל של 4GB. איזה חברה מומלצת? חשוב שיתאים כמובן לחיבור: Slots: SO-DIMM 204-Pin Type: 1333MHz DDR3 SDRAM עדיפות לחנות אמינה במחיר סביר סביב ה-100-150 ש"ח עם משלוח. תודה.

• 6 תגובות
    • 766 צפיות
  21. שלום לכולם, גיסתי פנתה אלי בתור מומחה המחשבים של המשפחה (אני ממש לא מומחה, פשוט יודע לפתור בעיות בגלישה באינטרנט:-) ), אבל אתם יודעים איך זה עם גיסות - אסור לאכזב אותן...אשמח לעזרה . בעקרון הגדרנו תקציב עד 5000שח אבל יש גמישות אם יש דגם מומלץ שחורג מהתקציב המפרט: * מטרות המחשב? שימושים קלים יחסית - עבודות משרדיות/לימודיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ובתמונות (מולטימדיה) * גודל המסך? לפחות 14", רצוי 15 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג, אם כי במידה ויש דגם מומלץ עד 2.25 אנא המליצו ונשקול * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, לצרכי לימודים, לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא הכרחי * בלוטות? לא הכרחי * גודל מי…

• 0 תגובות
    • 706 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו במידה ויש צורך לצרכים שיוסברו בהמשך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד בעיקר לגיימינג -המשחקים היחידים שירותו על המחשב הם : diablo 3 , starcraft 2 , והמשחק שלמענו בעצם מתבצע השדרוג -World of warcraft - Mist of pandoria -רצף של ארבע שעות משחק מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…

23. Started by ari rot,

שלום וחג שמח לכולם, אני חדש כאן, קראתי קצת, והחלטתי להתייעץ, אני בעקרון מחפש מחשב להכל משחקים, תוכנות, גלישה וכו' מה שחשוב לי בעיקר זה משחקים, עד עכשיו היה לי רק מחשבים ניידים חלשים שכמעט ולא יכולתי להריץ בהם משחקים, אז אני רוצה עכשיו מחשב שיתאים לכל המשחקים והתכנות שגם ייצאו בעוד 10 שנים, אני בקושי מבין בחומרה לכן אני כאן... 1. מה התקציב המקסימאלי? 13,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון לנצל הכל אם יש צורך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD בעיקר, אבל שגם יתאים לכל דבר שאני ירצה להשתמש בו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עי…

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by bellaich,

טוב אז ככה אני רוצה לשדרג את המחשב הישן ורציתי לדעת האם המארז והספק יתאימו גם אחרי השידרוג המארז הוא coolermaster centurion 534 הספק כח הוא cooler master 460W אני רוצה להחליף את המעבד לi5 3570, כמו כן את הלוח אם והזיכרונות (לא חשוב איזה דגם) ואת הכרטיס מסך ל GTX660 האם המארז והספק מתאימים לאחרי השידרוג? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  25. Started by casio222,

אז ככה, המחשב נקנה בדצמבר 2008. ומאז היו לי איתו לא מעט בעיות. בין השאר החלפתי הארד דיסק פעמיים, ספק, וזכרונות. גם עכשיו, הוינדוס מסרב לעלות, לאחר שעבר חודש מאז החלפת זכרונות. בגלל החג, אני לא יכול לפנות לחנות בה החלפתי את הזכרונות. בכל מקרה, הנה המפרט של המחשב כיום: מעבד: Intel Core I7 920 לוח אם: Gigabyte EX58-DS4 זכרונות: 2 סטיקים של 3GB, בתדר 1333MHZ של חברת G.Skill. כרטיס מסך: ATI HD4870 הארד דיסק: 1 של טרה, ועוד אחד של 500GB. שניהם של SEGATE. ספק כוח: Antec 520w high current gamer מארז: NZXT, לא זוכר כרגע את הדגם המדויק. ציוד היקפי יש לי, ואני עובד על מסך 22 אינץ' ברזולוציה 1920*1080. שימושים? כשקניתי את המחשב עוד הייתי גיימר בעיקר בגלל זה המפרט החזק…

דיונים חדשים בפורומים