ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתלבט בין מס' מחשבים אפשריים. השימוש העיקרי הוא אופיס, אינטרנט ואוטוקאד. הכיוון הוא למעבד i5. לגבי מעבד גרפי- עוד לא הוחלט. הזיכרון יהיה 8GB. רק סדרות עיסקיות יתקבלו, בעיקר בגלל איכות, גימור, ומסך מט. עוד דרישה- מקלדת מלאה עם מקשים נומריים. למיטב ידיעתי, יש רק את דל לטיטיוד E6530 או דל פרקיסיון 15.6. בלנובו T530 אין מקלדת מלאה, לצערי. עד היום היה לי בנייד את המעבד גרפי nvidia gt 330m. פה ושם שיחקתי במשחקים. אבל לצורך העניין- המשחקים ממש לא מהווים שיקול בבחירת המעבד הגרפי. בלטיטיוד יש את NVS 5200M. בפרקיסיון יש את quadro. אני יודע שהקוואדרו בנוי לתוכנות כדוגמת אוטוקאד. הבאסה? הפרקיסיון יקר להפליא. השימוש נכון להיום באוטוקאד אינו מאסיבי ולכן לדעתי אין הצדקה להוציא…
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
i7 880 gigabyte ultra durabl 3 ud3-p55-us3l-tpm smart 6 adata ddr3 1333 premir 2gb*4 (8gb) win7 ultimate + win7 home premium +win 8 beta office professional 2007 kit-no discs norton 2012 +2years axle nvidia 240gts hdd wd 1tb sata3 + hitachi 500gb sata2 + makston 160gb sata + sandisk 64gb usb3 +sandisk 32gb*2 usb3 + sandisk 16*2 usb3 dvd+r dl transcend usb3 + dvd-r dl samsong lexmark z617 usb ספק 200w huntkey box huntkey a502 tp-link tl-wn422g router level one wb-3406tx mouse diablo 3 steel series logitec y-ut76 game: clash of heroes, heroes 4,5,6beta,6, fifa97, tzar, battlefield 3, diablo 1+Addition,3, sc2+Addition
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה התחלתי ללמוד את שפת התכנות java בבית הספר, וזו השנה השנייה שאני לומד את שפת התכנות c# ויש לי בעיה גדולה והיא שהמחשב שלי וגם המחשב בבית הספר איטיים מאוד. ההרצה לוקחת הרבה זמן, הם כל הזמן נתקעים וקורסים וקשה מאוד לעבוד ככה. לכן חשבתי לעבור למחשב נייד שאני אוכל לקחת לבית הספר ולעבוד איתו... אני באמת צריך מחשב אבל לתכנות, לא משנה לי משחקים או דברים כאלה.. האם מישהו יכול להמליץ לי על מחשב טוב ? נ.ב לא משנה לי אם מהארץ או מחול, שיהיה חברה שאני אוכל לסמוך עליה ושלא יעבור את ה 3000 שקלים אם זה אפשרי ... תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל הערכת שווי המחשב. שם המחשב: Dell Latitude E4200 intel core 2 duo SU9600 1.6Ghz 5GB DDR3 128GB SSD samsung PM800 series 12.1Premium, UltraSharp WXGA (1280 x 800) LED Display DVD-RW external optical drive Windows 7 Ultimate 64 bit Office Pro 2010 ברשיון. סוללה 6 תאים. ע"פ בדיקת מעבדה לצורך הצעת מחיר להרחבת אחריות- מצבה מצויין ומפיקה מעל 80% ביצועים ביחס לחדשה. מחזיקה בפועל כ6 שעות עבודה. משקל: 1.3 ק"ג. מגיע עם מטען slim קומפקטי וקל משקל (שדרוג ביחס למטען סטנדרטי שנחשב לכבד וגדול). המחשב בן שנתיים. שמור מאוד, ללא שריטות כלל ועבד בעבודות אופיס וקצת גלישה בלבד. אין אחריות, אך ניתן להרחיבה לשנתיים נוספות בעלות של 700 ש"ח. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ALIENWARE M11X R2 ורציתי לסגור אותו כאשר הוא מחובר בHDMI למסך אחר ושהמסך עדיין יציג את המחשב?
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום! אני צריך חוות דעת על המחשב הבא שאמור לספק אותי לשנתיים הבאות בגיימינג: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ואפשר גם לעבור אותו קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, BF3 ומשחקםי שיצאו בשנתיים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' ובהמשך 23 אינץ' -…
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, סרטים, תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cּּ Cֳ PHOTOSHOP MATLAB ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SIMOLATOR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך משתנה, אבל ביינתים גרוע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם י…
-
- 1 תגובה
- 516 צפיות
-
-
שלום, כפי שהכותרת אומרת, אני מחפש מחשב נייח. 1. תקציב מקסימלי - 3000. ניתן לנצל את כולו, אבל אם כולו מנוצל - אז בכל הכח. משהו איכותי חריגה - לא ממש. הבדל של 100-200 ש"ח מקובל. מעל 500 לא. 2. שימושי המחשב - לימודים (אינטרנט, אופיס), צפייה בסרטים (HD - המסך צריך לתמוך בזה). זה העיקר. 3. ציוד הקפי - דרוש מסך, מחברה טובה, שיהיה לפחות 21 אינץ'. המסך ישמש גם לגלישה, צפייה סרטים וחיבור עידן פלוס אליו לטלוויזיה בחדר. 4. 'סולם השקט' - לא רוצה טרקטור, אבל אם צריך לחרוג במסגרת התקציב כדי להשיג ציון 10, אז אסתפק ב7-8. 5. חיבורים - כל החיבורים הרגילים, USB כמה שיותר, HDMI. רצוי שיהיה כרטיס מסך חיצוני, לא משהו יקר, אבל משהו מכובד. 6. שדרוג המחשב בעתיד - לא חושב על ממש כרגע, אך…
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... לפני חודש+- קניתי המחשב הזה ודרך אגב בעזרת הפורום הזה שעזר לי מאוד בבחירה.אז תודה.. בכל אופן להלן הבעיות: 1.אני מגיע לפעמים ל90 מעלות כאשר אני משחק (BTF3) לצורך העניין..חשבתי לקנות משטח קירור מעולה מסוג cooler master u3 אבל אחרי בדיקה מקיפה הבנתי כנראה שזה לא יעזור לי... 2.בעיה נוספת היא שהמחשב עושה בעצמו overclock כאשר ההגדרות על high performance... חוץ מזה מחשב מעולה...ותודה מראש לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, סרטים, עריכה בדו מימד. * גודל המסך? 13.3 " * משקל רצוי? 2 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעל 7 שעות עבודה בסיסית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מספיק בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell \ asus \ hp \ samsung דברים נוספים חשובים: סוללה נשלפת, קומפקטי. מתלבט כרגע לגבי ה asus ux32vd למרות שרזולוציית המסך נמוכה יחסית לדגמים החדשים בשוק, ואני לא יודע אם יש לו סוללה נשלפת. כמו כן מה לגבי הסמס…
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום, אחרי שנה+- עם ה- NAS שלי שהורכב בעיקר מחלקי חילוף הוא די מפרפר והנני זקוק לאחד חדש. הדרישות: - אין צורך בציוד הקיפי - לוח אם עם 4 חיבורי SATA לפחות, אני מאוד אשמח ל-6 אם יתאפשר. - מארז, אני אסתפק ב- MidTower נראה לי הכי קטן שאוכל לקחת ועדין לדחוף לשם יותר מ-2-3 ההארד דיסקים. (החמוד הזה הרשים אותי). - הארד דיסק 500GB (די והותר ל- WHS2011) - מפרט מ KSP \ Ivory תודה.
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
חבר'ה אני מעוניין לקנות מחשב נייד לא חזק מידי ולא חלש מידי, שמשחקים בסיסיים יעלו עליו כמו football manager וcod 7. אז ככה: התקציב הוא בסביבות ה 3800 שקל * גודל המסך -15.6" *זיכון- 4GB אם אפשרות להוספה *כרטיס מסך - כרטיס מסך שיעלה את המשחקים הללו (football manager, cod 7). * משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, HDMI, שלוש חיבורי USB, אוזניות. * בלוטות? לא *כונן קשיח - לפחות 500GB הסוג פחות משנה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן וינדוס 7 בעברית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הערות כלליות נוספות: אחריות ל3 שנים - מאוד חשוב חשוב לי שהמחשב…
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
מצאתי באתר שלכם את שני המפרטים המומלצים האלו- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?section=296&compare=137602,137603. רציתי לדעת מה עדיף: כרטיס מסך אחד- AMD (ATI) Radeon HD7850 2GB DDR5 שעולה 1300, או שניים (כפול)- AMD (ATI) Radeon HD6850 1GB DDR5 שכל אחד עולה 750. מה עדיף מבחינת ביצועים?
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש נייד בגודל 15.6 מעבד i7 בסביבות ה 4000. אני משתמש בו לאנימצייה (תכנת אפטר) ועיצוב. פוטושופ אילוסטרייטור וכו'. הוא לא מחשב עבודה עיקרי. בבית יש לי נייח, אבל לנסיעות ולניידות, אני צריך נייד. יש רעיונות?
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל (: 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 אם אותו הוא יריץ מצויין אז אני מסודר גם לשאר המשחקים אני חושב . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב ? 1280X1024 מסך 19 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? גבוהות . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בלי כונן כשיח , בלי כונן דיסקים , בלי מסך . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן . 7. האם האם יש צורך …
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום! בקרוב מאוד אני מתחיל לימודי הנדסת מכונות ואני זקוק למחשב נייד חדש לצורכי הלימודים. עקב חוסר התמצאותי בעולם המחשבים והחומרה (אך אחרי מחקר מעמיק בנושא..) אני מבקש את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי. אז ככה: התקציב הוא בסביבות ה3500 שקל (אפשרי מעט יותר אם צריך) מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים ביותר עם כיוון לבכלל לא * גודל המסך - סביבות 13.3" קצת פחות קצת יותר זה בסדר גמור * משקל רצוי - פחות מ 2 ק"ג (לכיוון 1.7-1.8 ) זאת בין הנק' היותר קריטיות מבחינת השיקולים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא *כונן קשיח - לפחות 300GB הסוג פחות משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב, אבל אני לא חושב שיש לי ידע מספיק רחב בתחום החומרה כדי לבנות לי מפרט מחשב טוב למקסימום ביצועים במינימום מחיר, ואני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי. 1. תקציב : 4.5K-6K - (אני יודע שהטווח נורא גדול, הסבר למטה) 2. שימושים - גיימינג . דרושה התאמה למשחקים הכי כבדים כרגע , ויהיה טוב כמובן אם גם יתאים למשחקים כאלו ב3 השנים הבאות BattleField 3, GTA IV, GTA V, Prototype 2, Fallout:New Vegas Assassins Creed:BrotherHood, Revelations, Call Of Duty: Modern Warfare 3 הרזולוציה כרגע 1920X1080 אבל אני מתכנן גם לקנות מסך 23 עם רזולוציה יותר גבוהה - בקיצור שיתאים לרזולוציות מאוד גבוהות הגדרות גרפיות : ULTRA (הכי גבוהות שאפשר) 3. אין צורך בציוד היקפי …
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
יש לי ASUS UX31E 128GB SSD עם I5. הוא נרכש לפני איזה 7-8 חודשים. פשוט קיבלתי לאפטופ מהעבודה. ראיתי שחדש עולה באותו אתר שקניתי עולה 4500 ש"ח היום. לינק - http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=2172&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he רק ששלי כסוף.
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד מיני ללימודם ואני ממש לא מבינה במחשבים אז אשמח לקצת עזרה. השימוש העיקרי של המחשב יהיה אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים. * גודל המסך? עדיף 13 (לא חובה) * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך שיספיק ליום לימודים (6-8 שעות בערך) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMIוכו) HDMI לא חובה, השני אני לא יודעת מה זה אז סביר להניח שאני לא צריכה את זה. * בלוטות? כנראה שלא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) לא יודעת * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכ…
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
הרכבתי לחבר שלי מחשב, אשמח לשמוע הצעות לשיפור: בנוגע למאווררים וצורב, אנחנו מפרקים את זה מהמחשב הישן שלו. תשובות לשאלות נפוצות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך אם זה לא פוגם ביכולת המחשב להריץ משחקים טובים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אין צורך לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - WoW / World of Warcraft. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 35 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם אפשר להביא משהו עם משמעותי בכל התקציב אז גם טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 ש"ח רק אם זה הבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop CS6 - כבד/פרנסה Cinema 4D R14 - תדיר Illustrator CS6 - כבד/פרנסה Sony Vegas 11 - מזדמן After Effects CS6 - כבד FL Studio - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ממש צריך את לנצל אבל עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.:(bf3 אני אשחק גם,אבל אני אגמור את המשחק ולא אשחק יותר אז לא צריך לדאוג שהמפרט יריץ אותו על אולטרה אלא רק על HIGH) BL2, BO2 ,SPEC OPS THE LINE, FIFA 13 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכת מוסיקה סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים MP3 COD3 BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21.5 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אהלן, אני הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני לא מעודכן בכלל במצב השוק של היום יש לי מחשב שאיתי כבר כמעט 7 שנים, והגיע הזמן להחליפו למשהו חדיש. יש לי כרגע מעבד pentium D עם טרה אהרדיסק, 2 גיגה ראמ וכרטיס נבידיה ג'יפורס 9600 בתכנון שלי הוא להעביר את הכריס מסך ואת האהרדיסק למחשב החדש. העיסוק העיקרי שלי במחשב הוא תיכנות (במיוחד לאנדרואיד, צריך להריץ אמולטור), עבודות (אופיס וכאלה) ופה ושם משחקים. אני מחפש חומרה מתאימה, אשמח לייעוץ מאיפה להתחיל, איזה מעבד כדאי לי, כמה ראם, לוח אם, ספק וכל השאר הירקות. תודה לעוזרים מראש!
-
- 9 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות וכמו שראיתי בפורום כולם ממליצים על מחשב נייד ללימודים מסוג DELL עם מעבד וכרטיס מסך חזק כדי שיעמוד בתוכנות MATHLAB וSOLIDWORKS ברמה של סטודנט. מה אתם חושבים על המחשבים הניידים של HP קיבלתי וראיתי כמה הצעות מחיר וזה מאוד קורץ לי מישהו יכול לשפוך אור על הנושא 1)HP Pavilion dv6-7010ej הצעה ראשונה קצת מוזרה בגלל המחיר הנמוך (אני חושב שיש שם משהו לא הגיוני כי כל המחשבים נמצאים מעל 5000 וזה פחות מ 3000) http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=11352 2)HP Pavilion dv6-6c03ej קיבלתי הצעת מחיר על המחשב במחיר של 3200 התקציב שלי די מוגבל עד 4000 שקל אני לא נעול על HP וכל הכוונה וכיוון למחשב יעזור תודה רבה ל…
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-