ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
בקצרה :המטרה של הכול - למסעדה יש 4 חלונות , והמטרה זה להשתמש ב 4 מקרנים שיקרינו על החלון מהצד השני שלו בשביל שתתקבל תמונה על הצד החיצוני המטרה היא לעשות פירסומות נעות, מודעות וכאלה דברים ..... אני הולך לעשות סרטונים שיעשו שימוש בכול 4 הצגים האלה (שבנויים ממקרן + חלון שהוא מקרין עליו ) כלומר אובייקט או שם שזז ממסך אחד לשני וכאלה דברים ... אז הדברים שצריך הם ככה .. 4 מקרים - זולים יחסית עם רזולוציה מינימאלית ומרחק הקרנה ממוצא (ביחס לגודל החלון כמובן ומספר שעות מנורה גם טוב חשוב (שלא ימות מהר מידי ) החלונות הם לא ביחס של 4:3 ... אבל לפי מה שהבנתי אפשר לכוון את המקרן לאיזה יחס שרוצים תוך כדי ביטול פיקסלים, נכון ? (להשתמש רק בחלק מהתמונה שהמקרן מוציא בשביל לראות את התמונ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, עוד כמה חודשים יש לי בר מצווה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד. הדברים שחשובים לי הם: I5 או I7 6 או 8 GB זיכרון 1TB 15.6 אינץ' ומעלה כרטיס מסך שיריץ משחקים כמו COD FIFA PES NFS GTA IV וסרטים. סוללה בינונית. התקציב הוא עד 5000 בערך. לבינתיים ראיתי את זה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12481 ואת זה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11863 תודה רבה לעוזרים,ניר
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב מלפני 4 שנים שעדיין עובד ורץ. אני משתמש בו בעיקר לאינטרנט,אופיס,ותוכנות מ- ADOBE CS5. אני רוצה לשדרג בעיקר בגלל איטיות המערכת בעת הפעלת תוכנה או שתיים ביחד מ-CS5. ישנן אף פעולות שאני לא יכול ליישם בפוטושופ עקב מיעוט זכרון RAM (התוכנה מודיעה לי שהפעולה לא יכולה להתבצע בעקבות מיעוט בזכרון) וזה מעצבן אותי. כמו כן אני מתכנן ללמוד גרפיקה ואני מייעד אותו לשם. קנייה של מאק (על סוגיו השונים) לא באה בחשבון משיקולי עלות/תועלת. חשבתי על שידרוג של המעבד,לוח אם,כרטיס מסך וזכרונות ואולי להוסיף SSD של בין 60-64 ג'יגה למערכת ההפעלה ו-CS5. או לחילופין החלפת כרטיס המסך לזה שמצוין מטה והוספת 2/4 ג'גה נוספים (DDR2) כמו כן חשבתי על התקנת מערכת הפעלה נוספת לצד הווינדוס לשם ניסיון של…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של אסוס מדגם A550CC-XX665H המחשב הגיע עם רישיון לווינדוס 8 (שהפך עם הימים ל-8.1) ואני רוצה לשנמך את מערכת ההפעלה ל-7 מסיבות של נוחות. אני מבין שזה דגם ספציפי לארץ ואני מניח שהדגם הגלובלי הוא A550CC, והשאלה שלי היא כזו- איך אני יכול לדעת אם יש דרייברים למחשב הזה לווינדוס 7? אני יכול לסמוך על דרייבים של A550CC באופן כללי לווינדוס 7 או שאני צריך לחפש את הדגם הספציפי? ושאלה נוספת היא האם פירמוט של לפטופ הוא כמו פירמוט של מחשב נייח? (פשוט מעלים את הדיסק התקנה בביוס, מפרמטים ומתקינים?) ואיזה דרייברים חשוב להוריד בשנמוך? תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
של מחשב נייד לנובו sl510 פותר הבעיות לא מגיב גם באלחוטי של המחשב וגם חיצוני .אם אני מתחבר בקוי אני מצליח לגלוש תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את המחשב הבא: http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=3713&siteurl=http%3a%2f%2fwww.orpc.co.il%2fitems%2f506538&modelid=895931&prodId=1638542623&platform=2 זהו אסוס X555LD-XX958D. אתם יכולים להעיף מבט ולהגיד לי אם זה משתלם או שאפשר לקנות משהו דומה בזול יותר? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייי ... תראו, מחר אני הולך חנות לקחת את המחשב שעכשיו מופיע במפרט שלי בצד .... יש לכם הצעות אחרונות לשיפור ? הנה הוא : AMD Athlon 64Bit 3200+ (s939) Venice 512Kb Cache Abit AN8 SLI Twinmos 512Mb DDR 400Mhz/PC3200 *2 Leadtek PX6800GS 256Mb 256Bit Western Digital 80Gb HDD SATA LG DVD-Rom 16X HEC 580W Ace ThermalTake BigTyphoon CPU Cooler ... תודה מראש, אור .... וד"א - ההבדל בין מגה קאש ל-512KB משפיע בהרבה ?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה , קוראים לי אלן אני מקנדה , ונקובר ואני חדש בפורום. אז אממ סוף סוף יש לי כסף ואני קונה מחשב , מסך , רמקולים והכל בקיצור חוץ ממקלדת ועכבר. אני לא כל כך מבין בחומרה אבל יש לי ידע קטן... נכנסתי היום לאתר של החנות שאני עומד לקנות ממנה ובניתי לי מפרט , איך הוא? :] Processor Intel Core 2 Quad Q6600 Quad Core Processor LGA775 Kentsfield 2.40GHZ 1066FSB 8MB Retail Box Motherboard Gigabyte GA-P35-DS3P ATX LGA775 Conroe P35 DDR2 2PCI-E16 Crossfire SATA RAID Sound GBLAN Motherboard Memory Corsair XMS2 TWIN2X2048-6400 2GB 2X1GB PC2-6400 DDR2-800 CL 5-5-5-18 240PIN DIMM Dual Channel Memory LCD Display Samsung SyncMaster 226BW 22IN Widescreen LCD Monitor Black 1680X105…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב שישמש אותי לכתיבת מוסיקה. כמה דברים שאני חושב שאתם צריכים לדעת מראש: - התוכנה תריץ CUBASE - הCPU צריך להיות חזק, על מנת שיוכל להריץ לי הרבה VSTIים ביחד. - אני צריך HDD גדול ( סביבות ה3TB ) - המחשב יחובר לטלויזיה 37 אינץ' ( צריך כרטיס עם יצאית HDMI ) - המארז צריך להיות שחור וכמה שיותר קומפקטי. - אני צריך הרבה חיבורי USB - צריך גם 2 כניסות FIREWIRE. - אני לא מעוניין בSSD תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים קלים בלבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באילת - 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, משרדי, לא משחקים, קצת עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, וינדוס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב בתקציב של עד 3500ש"ח, עם עדיפות לגלוש מטה. המחשב ישמש בעיקר לעריכת תמונות (פוטושופ), כתיבה (וורד), גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה וצפייה בסדרות ובסרטים (HD וכאלה). אם אני אוכל להריץ עליו את Episode 3 שיצא, מה טוב. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במסך. הייתי רוצה לעבוד בעתיד עם מוזיקה - מאמין שכרטיס קול יועיל. צריך כונן דיסקטים בימינו? מאוד חשוב לי נפח איחסון - כמה שיותר, יותר טוב. יש לי כונן קשיח מהמחשב הישן שאני חייב לעביר למחשב החדש. יש לזה חשיבות כלשהי בהרכבת המפרט? לא מתוכנן אוברקלוק. שקט זה חשוב. מאמין שארכוש מערכת הפעלה, אבל נא לא להתחשב בזה מבחינת תקציב. יש צורך בהרכבת המחשב. מניח שאני מעדיף מ-KSP, אבל לחלוטין לא נעול. גר בת"א. מודה מראש על …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, המחשב ישמש בעיקר למשחקים\סרטים, אבל מדי פעם יריץ תוכנות כבדות שאני כותב ולכן אני מעוניין ב-16GB זיכרון לפחות ומעבד חזק יחסית. מניסיון העבר, אני קונה מחשב פעם ב5-6 שנים ולא משדרג אותו, לכן אפשר להתעלם מאפשרויות שידרוג ולהתרכז בלמקסם עלות\תועלת עם רכיבים קיימים. אני מתגורר באזור חיפה ומעדיף להזמין מחנות באזור או לחילופין חנות שמספקת איסוף מבית הלקוח במקרה של תקלה כחלק מהאחריות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אין יתרון משמעותי, אבל אין צורך בחיסכון אגרסיבי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, ת…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כדאי לחכות שיהיו עוד מעט הרבה ניידים בשוק עם core 2 duo או להסתפק במה שיש? מה ההבדל הגדול ביניהם?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. מטרות/שימושי המחשב: עבודה משרדית, תכני HD, תיכנות, (משחקים - פחות חשוב). א) במחשב יותקנו מספר מערכות הפעלה. ב) סביבות פיתוח (כמו VS2010 בסביבת windows). ג) הצגת תכני HD לעיתים קרובות - גם כחלק מהעבודה. ב) לא תתבצע שום עבודה גראפית ולא תתבצע עריכת וידאו. 3. ציוד היקפי: רמקולים, מסך - עד 22' חשוב שיהיה נח לעבוד מולו ולא רק לצפייה בסרטים מרחוק, צורב. 6. עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. לא צריך מערכת הפעלה ולא צריך הרכבה 9. אזור המרכז. 10. חשוב שהמחשב יהיה מבוסס i5 עם לוח של gigabyte הרכבתי מפרט בעצמי אך אינני בטוח לגבי הספק, המארז וכרטיס המסך (כדי לא לגרום לבלבול החלטתי לא לשים אותו כאן). תודה רב…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה דעתכם על הפריטים האלו? אח שלי הולך להביא לי אותם מארה"ב ב-1200$ הוא מצא איזה חנות לפני פשיטת רגל והם עושים הכל בחיסול. Intel Pentium IV 2.66GHz 512K 533MHz Socket 478 CPU BOX Asus P4B533-E/L/1394 Intel 845E Motherboard (533 FSB,RAID ATA133,5.1 Sound,IEEE 1394,LAN,USB 2.0) Maxtor 160GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD ATI Radeon 9700 PRO 128MB DH DVI Retail Video Card Logitech Z-560 TNX/400W 4.1 Speaker System RDRAM 512MB PC800 Samsung Original Memory
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב LG R400 5.C2CDE. לאחרונה הכבל חשמל הלך (אחרי שתיקנתי אותו פעמיים באמצעות פירוק והלחמה גם בצד השנאי וגם בתקע אשר נכנס למחשב). לאחרונה החיבור עצמו ה"שקט הטענה" (power jack) התחיל לעשות בעיות ואני מרגיש שאני על זמן שאול פה. אין לי ביטוח ותיקון יעלה בסביבות ה500. מצאתי את שקע ההטענה ורציתי לקנותו אך לפני כן רציתי לוודא שאני יכול לפרק את המחשב. פירקתי את הסוללה, את כל הברגים הנראים והלא נראים, את הזכרונות והדיסק קשיח ואת המקלדת. לצערי, אל עף שמצאתי שני ברגים במסך לא הצלחתי להבין כיצד אני מפרק אותו. כל ניסיון שלי למצוא מדריך עלו בתוהו. האם מישהו יודע כיצד אוכל לפרק את הלוח אם שלי במחשב זה? תודה מראש על כל פיסת מידע, גיל.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר בבקשה קצת טיפים ותמונות איך לנקות מאוררים של מחשב נייד?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שואל מהתעניינות בלבד: i3 2100 כולל קירור סטוק 8GB RAM PEGATRON IPMSB-H61 SAPPHIRE HD7850 DUAL-X 1GB צורב של LG קשיח 500GB 7200RPM של HITACHI ספק Seasonic S12-520W מארז סטנדרטי. יש אחריות על כל המחשב, וקופסא רק של כרטיס המסך. מצב טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, בכמה לדעתכם אפשר למכור את הכרטיס מסך הבא: HD 6850 של חברת Sapphire, הכרטיס נקנה מרשת KSP לפני כחצי שנה ונמצא תחת אחריות לפחות לעוד שנתיים.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, עלה לי הצורך במחשב נוסף בבית שישמש אותי לאחסון קבצים, ולהרצה של שרתי משחקים (לטסטינג) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לעשות את העבודה במינימום תקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה תקציב קטן מידי, אז אין הגבלה לחריגה (אני פשוט לא מכיר את השוק הזה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הורדות (טורנט בעיקר), תוכנת שיתוף הקבצים המובנית של הוינדוס, שרתי משחק (לא יתחברו לשם הרבה אנשים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה), מחשב שאמור לעבוד 24/7. חוץ מהשימושים שהוזכרו, ככל הנראה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב למשחקים בלי ציוד היקפי (מסך,מקלדת,עכבר וכו...) כרטיס מסך ATI 160 GB 1024+ RAM צורב DVD קירור שקט תודה למגיבים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים. ממש לפני כמה חודשים רכשתי מחשב חדש מ- Start PC את המחשב קניתי עם ספק כוח של Corsair HX1000 1000W שזה ספק כוח פלטינום איכותי מאוד של Corsair. כרגע המחשב שלי רץ עם AMD 9800X3D וכרטיס מסך RTX4080 FE של NVIDIA. המארז שלי הוא Corsair 6500X iCUE LINK Tempered Glass White עם תפוסה מלאה של מאווררים של Corsair שאפשר לשים + AIO של Corsair שמגיע עם מסך קטן שאפשר להציג עליו GIF ושטויות כאלה. CORSAIR H150i iCUE ELITE LCD XT WHITE. על הרדיאטור של ה- AIO יש תוספת של עוד 3 מאווררים ככה שסה"כ מותקנים 6 מאווררים רק על גבי הרדיאטור (3 דוחפים , 3 מוציאים) כפי שאתם בוודאי כבר מבינים מהכותרת, זה לא הספיק לי והחלטתי שאני הולך עד הסוף ואני רוצה לשדרג את המחשב שלי ל- AMD 9950X3D ו- R…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט למדעי המחשב. אני צריך מחשב נייד שישמש אותי בתכנות בעיקר בסביבה של netbeans, visual studio2010 וגם קצת בסביבה של sql server. שיטוטים קצרים שלי הביאו לי את המפרט הבא: http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=3479 אבל מאחר ואני רוצה שהוא יישמר להרבה זמן חשבתי לנפח את הזיכרון ל-4 ג'יגה כרגע אני מתקצב את עצמי באיזור המקסימלי של 3500 ש"ח בערך תודה רבה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מטרת המחשב: משחקים בעיקר GTA 4, ושימוש לצפייה בתכני HD והרצת קבצי MKV 1080P ותוכנות ראנדרינג כגון פינאקל סטודיו. המחשב יחובר למסך LCD 37 HDR ברזולוציה 1366 * 768. לא מעוניין ב OC. מערכת הפעלה: חלונות 7 אולטימט האם המפרט שבניתי יעמוד בדרישות הנ"ל? האם יש רכיבים לא "טובים" ? אם כן אשמח לחוות דעת על רכיבים אחרים. המפרט מחנות KSP - האם מומלצת ? מקסימום תקציב 4500 ש"ח (אשמח לפחות). תודה מראש !! המפרט: מעבדי אינטל Core i5 750, s1156, 8MB Box 1 1020 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 1 700 זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel 1 610 כרטיסי מסך Sapphire HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP …
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-