עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by YairGOW,

Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray , יחידות 1 ₪1173 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3752 NZXT Havik 140, יחידות 1 ₪339 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3154 Gigabyte GA-Z77X-D3H Socket 1155 Z77 CHIPSET VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪896 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3707 Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMZ8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9, יחידות 1 ₪336 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2703 ENERMAX OSTROG ECA3250 Blue Front USB3 + Naxn 650Watt 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3875 הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1 ₪50 http://www.rsm…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. למטרות גיימינג ובכללי איזה כרטיס מבינהם נחשב חזק יותר?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Shadow Fighter,

אני מחר כנראה קונה אותו. הדבר היחיד שמעצבן זה שהמחירים עלו בסופ"ש הייתי יכול לחסוך מעל 50 שקל! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪896 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪47 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪379 מארז: TMS Gaming Case + Seasonic 520W S12II-520 כמות: 1 - מחיר: ₪590 זיכרון: 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪235 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪43…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. לפני זמן מה נהרס לי המסך [שבר פנימי] סתם כתוספת מידע: הזמנתי מסך חדש מחנות RSM הגיע לאחר שבועיים המחיר היה מפתיע 200 ש"ח לעומת שאר חנויות באיזור שלי 300-400 ש"ח ובאיביי מצאתי ב240 ש"ח סוף מידע מיותר" בכל מקרה אחרי שקיבלתי את המסך וחיברתי אותו כמו שצריך סגרתי את ההברגה הדלקתי את המחשב נורית החיווי דולקת אבל אין תצוגה. פתאום שמעתי את "הנגינה" של ווינדוס [ווינדוס 7 סטארטר] שהוא עולה אבל התצוגה עדיין לא השתנתה מסך שחור! כשהדלקתי את הנורת שולחן פתאום ראיתי שיש תצוגה אבל הבהירות כ"כ נמוכה שלא רואים כלום אז חיברתי את המחשב בRGB למסך של מחשב נייח הייתה תצוגה רגילה בהירות מצויינת כשנגעתי בבהירות אם זה להוריד אותה ואם זה לעלות אותה שום דבר לא השתנה...נכנסתי לאתר הראשי של asus להור…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by aviv007788,

שלום לכולם, אני עומד כרגע בדילמה לפני רכישת מחשב נייד, כמו כל איש מהמניין אני מבין דברים בסיסים בלבד בנושא מחשבים וכי אשמח להתייעץ עם מביני עניין בנושא זה בכדי שלא התחרט על הקניה. לפני הכל אומר כי מצאתי המון מאמרים על מחשבים ניידים, הצלחתי להשכיל דבר או שניים על נושא הניידות של המחשבים ממעבדים או סוגי תקשורת אלחוטית וכ'ד. הגעתי לדילמה בבחירה של 2 מחשבים- טושיבה לעומת אייסר (ACER). תפקוד: המחשב הנייד יתפקד כעבודה משרדית/פאן ז"א לצורכי אינטרנט,פתיחת איימילים,אופייס ומדי פעם אייסיקיו והורדת סרט פעם בחודש אם כי למחשב לא יכנסו משחקים ואני לא משחק בו, בשביל משחקים יש דברים אחרים. פרט קטן- יש העדפה ממש זניחה למחשב עם כרטיס קול טוב יותר, אשמח לדעת איזה מחשב הוא עם הכרטיס קול הטוב…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. מישהו יכול להמליץ על מחשב נייד לאדם מבוגר? לישומי אינטרנט בעיקר. חשוב שיהיה מסך גדול וברור, עם ניגודיות גבוהה ויכולת להראות טקסט יפה ברזולוציה נמוכה דווקא. כמו כן, מקלדת עם כיתוב ברור על המקשים, אולי אפילו תבליטים במקומות אסטרטגים. עדיף מתוצרת LG, אבל ממש לא מחייב.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום אני צריך מפרט למחשב ב4000 בשביל חבר שלי עדיף אינטל.... עם מסך...... גם אפשר עם AMD ראיתי בפנדה את המעבד של אטלון 64 2800 ב1170 אז אם אפשר גם משהו אם זה אז...... תעשו בעצם מה שעולה לכם בראש..... ((((((((((((((((())))))))))))))))))))) תגידו לי אתם איך אני לא יכול משהו טוב ב4000-5000 אני בניתי לבד מחשב די טוב ב4.5 עם אטלון 64 ביט ומסך......... AMD Athlon64 2800 - 1170 Gigabyte GA-K8NS nForce3 250 - 581 A-DATA pc3200 512(256x2) MB - 560 W.D 80GB S-ATA -450 ABIT FX5200 128MB - 405 ASUS X52- 130 AOC 17" -580 (חנות פה בעיר שלי) מארז כונן דיסקטים....ומקלדת ועכבר אני גם הוספתי וגם מדפסת שלCANON וכל זה יוצא 4569 שח בלבד!!... סך הכל ביקשתי שתביעו דוגמאות..................

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by TipX-Bomb,

אהלן! סבתא שלי (כן כן אני יודע שזה נשמע מוזר ) מתכננת לקנות מחשב. השימושים שלה הם צריבת מוזיקה, שליחת אימיילים, וגלישה כללית באינטרנט. התקציב נע בין 3000 ל-4000 ש"ח. בלי חריגה. המפרט צריך לכלול: - מסך. -מקלדת, רמקולים, ללא עכבר. -צורב. -מעבד AXP2500. למה? כי אני מתכנן לקחת אותו לעצמי ולתת לה את ה-AXP2000 שלי. -מודם 56 + כרטיס רשת. -שאר המחשב. בתודה לכל העוזרים! :-*

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by orendv,

פנטיום 4 2.8 800 +מסך MAG 17 ש"ח 4950 מחיר מחירון: ש"ח 3,880 :מחיר מבצע מעבד בטכנולוגיית HT 800MHz (לא 533MHz) תוספת למעבד פנטיום 4 3GHZ 800MHZ רק 240 ש"ח אספקה מיידית, המחשב כולל: *מעבד אינטל מקורי פנטיום 4 2.8G (800MHz)-אחריות לכל החיים *לוח אם לא משולב 865PE CHIPSET INTEL לזכרון DUAL DDR, 800MHZ,AGP8,S-ATA * DDR זכרון 512MB 400MHz * כרטיס מסך לא משולב GeForce 5 FX5200 128M *מסך מג MAG 17. ניתן לבחור מסך אחר SAMSUNG,AOC,LG בתפריט מסכים אשר מופיע בתחתית הדף *צורב MSI או 52X32X52 LG *דיסק 7200RPM 120G S-ATA עם 8MB CACHE סיגייט, seagate,Samsung או מקסטור *מודם פקס 56K או לחילופין כרטיס רשת 10/100 *כונן דיסקטים 1.44 יפני *כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים * …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום , ברשותי כרגע מחשב AMD XP 2500 GIGABYTE VAXP 684 DDR במהירויות שונות )256\333\400) GF3 Tן 200 GAINWARD מארז סימבדה מעפן כזה... בכל אופן ברצוני לשדרג את מרבית רכיבי המחשב כאשר אני שם דגש על כרטיס המסך. יש לציין שהבורד שלי לא נותן לי לעשות אוור קלוק שברצוני לעשות ... ולכן יש גם לקנות בורד חדש שמאפשר זאת.. (לכו תבינו בורד דפוק) בכל אופן גם ברצוני לקנות עוד ציפ של 256 400 ולהריץ אותו עם 2 400 ואחד 333 תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם. כבר כמה שנים שלא הייתי פעיל, אז סליחה מראש אם הכותרת איננה עניינית. בכל אופן, בן דוד שלי מגיע לביקור מארה"ב, אני מעוניין שיביא לי משם מחשב נייד מBest buy בטווח מחירים של 400-500$. גודל מסך של טווחי ה15-16 אינץ.. והשאלה שלי אם קיימת אפשרות שהמחשב יריץ משחקים חדשים (גם אם לא באיכות גבוה). המחשב בגדול לצרכי לימודים ופנאי.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם, במחשב של חבר dell xps 14 עם כרטיס מובנה m630 המשחק bf3 רץ בקושי על 20 פריימים. אחרי הרבה זמן של חיפושים וניסויים הבנתי שאני צריך לצפות לפחות ל40 בהגדרות נמוכות. ניסיתי הכל הורדתי רזולוציה, הגדרות הכל, אני כבר רואה ראשים מרובעים לשחקנים מרוב שהורדתי רזולוציה ועדין אין שום שיפור. לעומת זאת אותן הגדרות במחשב של חבר אחר, עם i3 עם כרטיס מסך מובנה המשחק רץ חלק על 40. המחשב עם מעבד i7 - 3517U 8 GB זיכרון ווינדוס 8.1 תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. אהלן, אני מחפש מחשב נייד ואני רוצה לבצע את הקניה כמה שיותר מהר כי מה שיש לי כיום לא כ"כ עושה את העבודה. המחשב הוא ללימודים בעיקר. אבקש לא לחרוג מעל 4,000. מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14". עדיף מאט אך לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD אך שוב לא קריטי. שהמסך יהיה איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? יחסית קל, שלא ישבור את הגב. אם צריכה להיות התפשרות אפשר שתהיה כאן בתחום הסביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, עד כמה שאפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ו8SSD יהיה מצויין * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * הא…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. קניה בארה"ב * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, תכנות וצפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב . לפי המלצתכם ודעתכם האישית . * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ... מאוד חשוב מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מעדיף מקלדת טובה (כמו של ThinkPad למשל) * משקל רצוי? פחות משמעותי, רצוי לא יותר מדי כבד (מעל 3 ק"ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משמעותי, סטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB,HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב, עדיף SSD אם אפשר אבל אני יכול גם לקנות בנפרד ולהחליף * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Shahar_L,

שלום, אשמח להמלצות לנייד במפרט הבא: מטרות המחשב: ArcGIS Dektop, אופיס, עיבוד תמונות לווין, עריכה דו ותלת מימדית * גודל המסך: לפחות 17 אינצ'. בהיר/מט - לא משנה. * רזולוציית המסך: 1080*1920, FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי: לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא בהכרח. רוב הזמן יהיה מחובר למקור כוח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA, USB 3.0 * Bluetooth: כן - סטנדרטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לפחות 1TB. אם ההבדל בין 7200RPM ל-5400RPM באמת מורגש (מתוכננים קבצים של כמה עשרות ג'יגה) אז 7200RPM. * כונן אופטי: מעדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : כן * האם בתקציב צריך להיכנס …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לימודים, משחקים אם כן אז קלים מאד, צפיה בסרטים-יכול להיות שתהיה לפעמים... * גודל המסך: 15.6 * משקל רצוי? לא משנה, למרות שכמובן שעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שלא תיגמר אחרי 3-4 שעות של עבודה באופיס ... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו), אם יהיה HDMI זה פלוס, אבל אם אין אפשרות במסגרת התקציב לא נורא. * בלוטות? עדיף שכן.. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB * צורב DVD? עדיף שכן.. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כמובן שעדיף החברות הידועות יותר ולא חברות שאף אחד לא שמע עליהן *התקציב עלה ל2200-2000...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (דסקטופ) שמשמש כמחשב של מד רוח. כלומר הוא מחובר עם כבל תקשורת לשבשבת רוח מקבל נתונים ועושה כל הזמן FTP של הנתונים לשרת. חוץ מזה הוא גם מחובר למצלמת רשת שמצלמת את חוף הים ועושה גם FTP של התמונות לשרת. המחשב דלוק כל הזמן 24 שעות ביממה כבר כמה שנים. מדי פעם יש תקלות בעיקר בשל הפסקות חשמל. אני מחפש משהו מאוד פשוט אך יציב שיעשה את הפעולות הנ"ל. האם לדעתכם לפטופ פשוט של 1500 ש"ח יכול לעשות את העבודה? או שעדיף לקנות דסקטופ ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. מחשב נייד בעיקר בשביל עבודות משרדיות ושימוש בתוכנות כגון AUTOKAD. גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא במיוחד, שיהיה מומצע +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עדיפות למפרט מ KSP אך אם יש משהו טוב יותר, אשמח. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אהלן, קונה מחשב נייד פעם שניה בחיי, רוצה שהוא יהיה איכותי ובעל מבנה חזק למקרה שיפול. מסך 13''-14'' זיכרון פנימי 8G כולל מערכת הפעלה מחוסר ביטחון בהתקנה חדשה(למרות שהתקנתי בעבר) כרטיס מסך נורמאלי שיאפשר צפייה והקרנת סרטים למסך אחר באיכות 1080P משקל קל בגדול הצרכים שלי כרגע זה סרטים, אופיס ודפדפן. חשבתי על לנובו IDEAPAD330S שמצאתי עד 3K עם הדרישות הנ"ל אך אשמח לעוד ייעוץ

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. תודה רבה לעוזרים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 7000. חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, אפילו עם מסך של 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא לצערי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב ככ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, מערכת הפעלה 8. האם ישנ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by chub118,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by IAbyss131,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר לחרוג לכיוון ה4000 מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר 3060 TI ו 750 POWER SUPPLY 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל RGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…

23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, חריגה מועטה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, צפייה בסרטים (הכל ב-4K) ועבודה משרדית פשוטה. אני מעוניין לשחק בכותרים נוכחיים תחת הגדרות הגרפיקה הטובות ביותר. המחשב יחובר למסך מחשב ולשתי טלוויוזיות (פרטים למטה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה …

24. Started by Earambo,

חג שמח חברים יקרים חוזר להתייעצות לאור ההמלצות המצוינות בעבר להורים של אישתי יש מחשב נייח של DELL בן 5 שנים - מודל Dell Vestro 270 מצרף פירוט של רכיבי המערכת של המחשב. המחשב מתחיל לקרטע ולהתאמץ בשימוש השוטף - שימור משרדי וגלישה מאומצת באינטרנט עזרתכם באיתור הרכיבים המומלצים לשדרוג המחשב לטובת אותם השימושים. סכום ייעודי לשדרוג - 1500 ש"ח מקווה שאני בפורום הנכון (אם לא - אשמח להכוונה/העברת לפורום הרלוונטי) תודה!

25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרטוט תכניות בתכנת אוטוקאד והדמיות תלת מיימד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרש מקלדת נוחה וטובה + עכבר ארגונומי נוח לעבודת שרטוט של שעות רצופות + מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) --- 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים